Martin Melin om invandringspolitiken

Martin Melin har skrivit några inlägg om invandring och invandringspolitiken som jag tycker är jävligt bra i det stora hela. Men som alltid är det ett extremt känsligt ämne och han skriver nu (efter all uppståndelse) att han inte kommer skriva mer om detta ämne. För det första tycker jag det är tråkigt att han backar och lägger sig då han faktiskt var tydlig och vettig i diskussionen. Fast för det andra så förstår jag honom också.

Det är ett av några ämnen som alltid är känsligt att ta upp. Dels för att det brukar rassla in personer som är extrema vad gäller sin avsky för invandrare och dom vill man inte ha in på sin sida för det brukar innebära ett tidsödande jobb med att tvingas radera kommentarer som är elaka och grova, och dels för att det ofta blir en aggressiv stämning, man blir anklagad för att vara rasist, främlingsfientlig, SD-anhängare etc. Det ÄR jobbigt med såna diskussioner och när jag tänker efter så har jag nästan slutat diskutera det själv av samma anledning.

Det Martin bl.a fört fram är följande i spoiler (kortfattat och inte ordagrant):
[spoiler title=”Klicka här”]

  • Vi måste sluta vara så rädda för att stöta oss med “dom” sluta tro att de ska ta illa upp om vi har pepparkaksgubbar i luciatåget, firar jul, eller hissar flaggan. Att det egentligen inte är invandrarna generellt som tar illa upp av det utan det är skitnödiga svenskar som är rädda att de ska göra det och sätter förbud för “säkerhets skull”. För att vi inte ska kunna misstänkas vara rasister.
  • Vi har ett problem med att vi tar hand om fler flyktingar än vi kan ta hand om på ett bra sätt. Vi hjälper dom bort från det dom flytt ifrån men sen får dom en framtid i arbetslöshet och bidragsberoende (inte alla förstås).
  • En punkt Martin ändrade sig på är att han i ett inlägg skrev att om man begick två brott, små eller stora, så skulle man skickas tillbaka oavsett vad det skulle innebära. Han menade att om man är så pass klar att man tar sig till ett annat land, då är man också så klar att man ska förstå den informationen att “Begår du brott, då åker du ut ovillkorligen, oavsett vad det innebär för dig”. Han menade att då har dom ett eget val. Vill dom ha chansen här då ska dom också respektera våra lagar. Detta backade han från efter en hel del kritik bl.a från Amnesty, läsare och Kanal 5.

Han säger att det var kanske lite väl hårt. Själv så anser jag att en normalbegåvad
person faktiskt ska kunna ta till sig en sån information och vara vuxen nog att göra
det  valet. Är det en tonåring som snor en chokladkaka, okej det är mer
ett
tonårsbeteende  än kriminell personlighet kanske, men om vuxna
normalbegåvade kvinnor eller män stjäl tv-apparater eller gör inbrott/rånar, ja då
    ser jag inte problemet med att de gjort det valet. Anser de att det är mer värt att ha en
tv eller en mobil än att få stanna i Sverige då har de gjort det valet. Lite jävla krav ska
man kunna ha även om det är “synd om” folk.

  • Han anser att för att få uppehållstillstånd så ska man göra ett svenskatest och uppnå en viss lägstanivå där man åtminstone ska kunna göra sig förstådd på Svenska. Det är också rimligt, kan man inte språket så får man inget jobb och det är varken bra för dom eller oss.
  • Han anser att när man kommer hit så ska barnen så fort som möjligt få börja på dagis/förskola/skola och man ska ta bort den föräldrarpeng som nu ges retroaktivt.Det ökar möjligheterna att snabbare komma in i samhället. Helt rätt tycker jag.
  • De ska acceptera de värderingar vi har här. Här får tonåringar sminka sig och gå i kjol. Här slår man inte sina barn, man låter kvinnor arbeta och studera, och man låter barnen vara fria att gifta sig med vem dom vill. Han skriver :
    Kan man tvinga på människor värderingar? I det här fallet – ja. Det kommer liksom med paketet – vi hjälper er från krig, tortyr och katastrof – ni betalar genom att köpa de värderingar vi har här i landet. Behåll gärna era egna, men de som strider mot det här landets, sorry de får ni ge upp. Inte så jättestor uppoffring va?” [/spoiler]

Ganska vettiga synpunkter tycker jag. Men han har alltså anklagats för att vara rasistisk, “låta som en tvättäkta SD:are” osv. Jag tror att punkt ett skulle kunna plockas in här. Tror ni de flesta invandrare själva tycker detta är för höga krav? Tror ni invandrare tycker han låter rasistisk? Jag tror nämligen inte det. Jag tror det är precis som han skriver att det mestadels är svenskar som är så jävla rädd att ses som rasistiska så de skriker rakt ut så fort minsta krav kommer på tal eller så fort man faktisk påtalar de problem som de facto finns. Jag anser att det han säger faktiskt är något som skulle gynna både invandrarna, svenskarna och landet, därför är det tråkigt att han inte tänker yttra sig i frågan mer.

Det här inlägget postades i Kändisar och Nöjen och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.