Året som gått- 2012

Då är det dags för en årskrönika då.

Januari

Januari blev ju en jävla skitmånad måste jag säga. Mamma hade nyss gått bort, och sambon och jag skulle separera. Tequila sprang in i Tony så han skadade korsbandet. Jag tror jag glömmer den där månaden för det var nog bland de bedrövligaste månader jag haft. Jag tror jag missade vad som hände i världen i övrigt den månaden faktiskt.

mammaTony hos veterinärenringar

Februari

Då var det den värsta kyla jag varit med om, –35 grader och det var riktigt synd om Tony. Det var också mitt i kylan jag flyttade in i min nya lya. Whitney Houston avled i Februari och världen förlorade en stor röst. Det var också i Februari jag blev utbjuden på China av den hemliga dejten, som inte var så hemlig egentligen. Och det var den månaden det var ett jävla liv om att jag lämnat ut ett IP och jag skrev då inlägget “Anonymitet till varje pris? “ där jag ifrågasatte dubbelmoralen i att folk ville avslöja alla “fega anonyma” på Flashback och i bloggar, men skrek i högan sky när en pervers typ som gillade att prata om “runka” och “småflickor” i samma andetag riskerade att avslöjas.

http://cattasbubbla.se/wp-content/uploads/2012/02/IMG_3494-8x6.jpghttp://cattasbubbla.se/wp-content/uploads/2012/02/IMG_0062.png

Mars

Det var månaden då sonen upptäckte Creedence och Hmm tipsade om att jag skulle skriva om Joseph Kony. Det var också i Mars som den sk “Machetemannen” högg ner kvinnan i Sundsvall. En mycket sjuk person som man släppt från rättspsyk. Jag fick mig ett sovrum. I Mars upptäcktes det också att en omyndigförklarad fritidspolitiker suttit som nämndeman i 6 rättegångar och man fick än en gång skäl att ifrågasätta nämndemannasystemet.

Det var den månaden då jag insåg hur förvirrad jag faktiskt är. Jag gjorde en gång för alla klart vem som är ansvarig för kommentarer och vad förtal är. I mars ringde också min gamla granne och frågade vad han skulle göra med sina tokiga grannar. Whitelady roade sig med att berätta om jätteinsekter som gett mig mardrömmar sedan dess. Gulle-farmor avled och fick förhoppningsvis träffa farfar igen, och även om det kunde bli mycket med 5-6 samtal om dagen så blev det dyster tyst utan de där samtalen och utan hennes röst.

http://cattasbubbla.se/wp-content/uploads/2012/03/IMG_4687-8x6.jpghttp://cattasbubbla.se/wp-content/uploads/2012/03/giant-weta-insect-8x6.jpg

April

Åh det var då jag försökte dra mitt strå till stacken genom att rensa min blogg på inlägg som kommit till i olika ilskna diskussioner. Tyvärr så höll det inte så länge innan vissa var igång igen. Det var också då Daddy skrev ett fint brev till sin dotter, något som givetvis hackades på vilket jag bemötte i min tur. Det var månaden då det blev ett fasligt liv om Beckhams bula också. Det var också i April organisationen Missing People fick sitt riktiga genombrott då de hittade försvunna Marina Johanssons kropp efter 2 år. Tony räddade mig från att bli attackerad av en toffel och visade sig vara en sann hjälte. Det var också då Jockes band Tequila Sunrise fick med sin låt i en Hollywoodproduktion vilket var riktigt kul. Och i April hittades Esa Rano mördad i sin bostad och ingen blev väl egentligen förvånad .

BeckhamsbulaIMG_4939

Maj

Sonen bevisade att han kunde sköta alkoholen och gav mig dessutom en blomma för första gången. Men det var också då han drabbades av Trombios. De ljusa nätterna började, och Uppdrag Granskning gjorde moskébesök vilket avslöjade att det finns en mörk kultur som inte visas utåt. Jag skrev om våldtäktskulturen i Kautokeino som också tycks vara helt vriden med våldtagna flickor och kvinnor som tystas och våldtäktsmän som ses som offer. Totalt vriden var också överläkaren på Karolinska som hade oskyddat sex trots att han visste att han var HIV-smittad. Senare blev en docent på samma ställe uppmärksammad efter att ha skurit läpparna av sin fru. Sonen gjorde ett sällsynt gästinlägg på bubblan också.

IMG_5079IMG_5508

Juni

I Juni var det allehanda händelser på stan, kulturafton bland annat, något som visade sig i att det var en massa mysko människor ute. Den norska djurplågerskan Aud Stokman vanvårdade djur igen, denna gång i Sverige. Det var också då jag funderade på om foton och bilder på nakna barn är okej om man kallar det konst. Jag hängde vid ån mest varje dag för att försöka fota flygande fåglar. Jag upptäckte också att jag närt en tjuv vid min barm.
Det var också i juni den kissande mannen kom i vägen för en björn och hans fru filmade allt samtidigt som hon skrek “upp för helvete gubbjävel”. Högsta domstolen sa sitt i Mangamålet och det stod klart att detta med bilder är något som tolkas högst subjektivt. Rättegången mot Breivik pågick och åsikterna var många huruvida han var frisk eller sjuk.

Det var också i Juni som en kvinnlig skötare på Kolmården dödades av en varg, något som givetvis utnyttjades av vargmotståndarna. Politikern Eva-Britt Dahlström hade ett ytterst märkligt utspel på sin blogg vilket fick mig att fundera på om hon mådde riktigt bra. Mamma lades ner i minneslunden och det blev ett avslut på den biten, skönt men konstigt kändes det. Feng Jianmei tvingades till abort i sjunde månaden pga Kinas enbarnspolitik, och det blev ramaskri världen över. Tony fann en BFF i en av stans mindre bemedlade och kärleken lyste i hans ögon.

IMG_5813IMG_6218IMAG0008
p2

Juli

Då gjorde vi ett besök på försvarsmuseét som var kul . Vi var också till ett gammalt fort och kollade. Sambon som inte var sambo då fixade en ny dator åt mig då den andra pajat. Diskussionerna gick höga om boken “Horungen”. Sonen kom hem med ett par byxor åt mig som han köpt, kanske inte min stil men tanken var god. Vi var till farmors hus och städade ur vilket var ett riktigt slitgöra. En tur till husvagnen och sedan Storforsen blev det också, men jag hade förstås glömt minneskortet till kameran. Marknad fick jag gå på också. Tonya Ann Fowler ringde larmcentralen då hon var missnöjd på polisens mugshot på henne, och fick således anledning att ta ett nytt foto. Tveksamt om det blev så mycket bättre dock. En mysko man for och sprang runt gatorna hela dagen vilket gjorde mig lite nervös.

IMG_6723-tileIMAG0990Mugshot from Tonya Ann Fowler's second arrest Tonya Ann Fowler arrested for calling 911 to complain about mugshot, Georgia, America1

Augusti

Jag fick ett stort paket från Hmm fullt med kläder och skor. Jag blev överlycklig. Sonen kom på att han skulle bli Sikh. Själv fick jag inspiration till en lite annorlunda look. Hannes Råstams bok “Tomas Quick-Att skapa en seriemördare” släpptes. Sambon och jag var och kollade på Sweet. Jag invigde också klackeskorna. Journalisten och författaren Annelie Babitz fick frispel. Sambon överraskade mig med en underbar helg på bl.a ishotellet. Sonen överraskade mig med födelsedagspresenter. Rättegången gällande mordet på Esa Rano drog i gång och blev något utöver det vanliga. Jag avslöjade en av mina allra fulaste förföljare som skrivit skit om mig överallt på nätet i flera år.

IMAG1015IMAG1024image
3IMG_7307

September

Sambon gav mig en Iphone som jag blev jätteglad för. JK beslutade att inleda en granskning av boken “Horungen”. Skådisen Michael Clark Duncan avled vid en ålder av 54 år. Englas mamma Carina Höglund stämmer staten på 1,8 miljoner. Jag fick mig en ny bil. Sambon och jag pimplade vin och målade rum. Jag avslöjade att jag skulle flytta “hem” igen. Jag roade mig med att byta ut ord i en text vilket inte uppskattades av alla. Vi byggde en inomhushundgård vilket är det bästa vi gjort tror jag. Tequila rymde och skrämde grannen.

Annelie Babitz grät ut om näthatet och den elaka bloggerskan hon drabbats av, i GP och jag blev irriterad. Yrkesetiska nämnden kunde dock inte göra något då hon inte är medlem i journalistförbundet.

IMG_7310HorungenIMG_7377

Oktober

Glenn Hyséns ex Marie Brogren grät ut i media om hur hemsk hans fru varit, själv hade hon förstås inte gjort något fel. En åsikt som inte delades av Glenns dotter. Frågan om man skulle tillåta böneutrop utanför moskeér togs upp och åsikterna var skilda, men det var en intressant diskussion. Jag blev varse att man i Norrland har billigt brännvin. Finaste SysterDyster lämnade oss och saknade var stor hos många. Annelie Babitz svarade på mitt genmäle i tidningen journalisten, och var inte heller den gången särskilt sanningsenlig.

Sambon tyckte jag var en kandelaber. Kikki Danielsson ansåg att hon åtalades för smuggling av narkotika snarare för att hon var kändis än skyldig till brott. Lille Bobbys mördare, hans mamma och styvfar släpptes fria endast sex år efter att de torterat pojken till döds. Årets första snö kom. Vi hade en braskväll och invigde den nya muurikkan. Sonen tröttnade på mitt försök att fota fåglar. Haveriet inom rättspsykiatrin blev än en gång tydligt.

IMG_75211Kicki:
IMG_78592

November

Kikki Danielsson dömdes för narkotikasmuggling. Jag gjorde en liten sammanfattning av saker jag skrivit om genom åren. Vi kunde läsa i media hur en jourhemspappa begått grova sexuella övergrepp på två små placerade barn. Jag skrev om det nya programmet “Stalkers” och lät samtidigt en stalker som levt om i min blogg komma till tals i inlägget. Missing People lyckades åter igen hitta en försvunnen person, denna gång en liten flicka i Örgryte. Jag funderade lite över varför tonåringar är så röriga, och jag fick besök av en ekorre. Jag visade upp mitt lilla zoo. Vi diskuterade Chris Brown och hur länge han skulle straffas.

Jag köpte ett till fågelhus som jag pimpade . Lady Dahmer la ut en bild på sin blodiga binda och JD uppmärksammade mig på en pissande konstnär. Larry Hagman aka JR Ewing gick ur tiden, 81 år gammal. En vidrig karl regisserade våldtäkter på småflickor i Filippinerna. SysterDyster begravdes och lades till den sista vilan, sörjd och saknad av många. Jag gjorde julfint åt fåglarna.

Ekorre äter fröndjuren
IMG_9841

December

Jag såg en konstig fågel jag aldrig sett, Leroy upplyste om att det var en dumsnut. Jag insåg att Tequila är sällskapssjuk utöver det normala. Jag försökte mig på att fota snöflingor med varierat resultat. Jag fick ett paket från Snuttan som gjorde mig jätteglad. Konstnären Carl michael von Hausswolff fick ett frispel och använde aska från förintelseoffer i sin konst. Disney kapade sekvenser ur Kalles Jul, något som många reagerade på. Sambon och jag for 60 mil på de nordliga vägarna i iskyla för att äta julbord. Jag fick åter tillfälle att fundera på vad jag fick min hjärna till då jag fick med mig två högerstövlar när jag skulle på galej.Vi fick jul här hemma till slut också.

IMG_2158Tony & TequilaIMG_2222

 

Det var lite från året 2012, kommer ni på några andra mer minnesvärda, roliga, tråkiga, bedrövliga händelser så länka gärna i kommentarsfältet. Sist men inte minst vill jag tacka alla er läsare som hängt här under året, frekvent eller nu och då. För alla kommentarer och diskussioner vi haft. För alla fina presenter och mail jag fått. För att ni finns helt enkelt. För utan er så funnes ingen bubbla förstås !

Det här inlägget postades i Livet hos oss och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.