Då var det klart

I går fick sonen beslut på att han kommit in på en skola han sökt till, den är på annan ort så det innebär alltså att han ska bo på internat. Det blir snabba vändningar nu för skolan börjar den 7 januari så det är väl en hel del att greja med nu då innan. Vi fick dock inget besked om han fick plats på internatet så det måste det ringas om idag.

Han ville verkligen in på den här skolan så det är ju jättekul för hans skull, men hönsmamman i mig känner ju att det är lite väl långt borta. Men han är 19 år och alltså vuxen så det är fullt normalt att han inte ska sitta fast i sin gamla mor i all evighet. Det enda jag oroar mig för är hans oförmåga att hålla i pengar men han sa en klok sak. Han sa att “Jag kommer förmodligen vara hungrig de två första månaderna för att jag slösat bort pengarna, men det är ju så man lär sig”. Det är sant. Ja det blir nog bra, det är väl bra att han lär sig stå på egna ben för jag kommer ju inte finnas i all evighet heller (dock förhoppningsvis en massa år till).

Jag vet i alla fall att han fixar det mesta med matlagning, tvätt osv. Städning är det sämre med men det är ju han som ska bo där så det blir ju inte jag lidande av. Det blir nog skönt för honom att få bli lite vuxen och ta eget ansvar också, det är ju dit man strävar både som förälder och barn. Att en dag klippa navelsträngen och skapa sig ett eget liv. Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte kändes att tvingas släppa kontrollen lite! Men det blir nog bra tror jag….

Det här inlägget postades i Livet hos oss och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.