Tillbaka från Jokkmokks marknad

Tillbaka, nybadad och nysoven. Det är ingen barnlek att åka till Jokkmokk ska jag säga, vi blev alldeles trött. Kallt som fan på vägen dit, men “bara” 26 minus när vi väl var där. En och en halv timme struttade i omkring innan vi gav upp.IMG_5964

Hur som, väl där så var det packat med folk fläckvis trots att vi kom så tidigt. Vild-Hasse var förstås där. Jag tror jag sett honom på varenda marknad jag varit på i Sverige de senaste 30 åren. Jag minns honom redan från Stöde Marknad där jag sprang som 13-åring, och han är fortfarande igång. Han torde vara 75 år nu.

Vild-Hasse

En massa folk men inte på det där jobbiga sättet.

 

folk

En och annan i folkdräkt också, eller heter det samedräkt kanske?

IMG_6030

Nå väl, vi fick med oss två renskinn och två klänningar hem i alla fall, men när vi la in renskinnen i bilen ville inte Tequila hoppa in igen så länge dom låg där. Nu hade hon ju inget val men hon pressade sig mot bakluckan för hon ville inte vara i närheten av dom. Inte förrän vi kom hem och hon såg Tony glatt lukta på dom vågade hon sig fram. Tuff hund, verkligen…

tequila och renskinn

Men i dag fick jag i alla fall se jättefina renar efter vägen. Dom stod där så fint uppställda vid vägkanten, och jag fick dom finaste renbilder jag fått. Lyckan var gjord.

Renar 2

Renar

Snipp snapp snut, nu var Jokkmokksresan slut!

Det här inlägget postades i Foton, Livet hos oss och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.