Jag hittade en vän på den berömda listan

Är det något jag inte velat blanda mig i så är det denna jävla lista det tjatats om som skulle vara en lista på människor som beställt ut barnporr. Jag har sedan första dagen det nämndes känt att det bara är osmakligt. Jag har redan från början sagt att kommer man med en sån grov anklagelse då ska man ha jävligt torrt på fötterna eller så håller man käft helt enkelt, man sitter inte och flamsar och tramsar när det handlar om så grova anklagelser. Det har ju “bara” varit två personer som namngivits offentligt från listan så jag har inte haft en aning vilka som funnits där, hur listan sett ut eller annat. Nu fick jag den skickad till mig då någon ville att jag skulle se om jag kunde kolla om det är en sådan lista som uppgivits (beställarlista ) eller om det är en medlemslista från någon föräldraförening.

Jag tänkte att jag kan ju kolla men hade föga hopp om att kunna hitta nån medlemslista att jämföra den med i såna fall. Det första jag ser är att det enda som står är en massa namn och telefonnummer. Redan där inser man ju att något är fel, jag menar man behöver förstås en adress för att kunna skicka något. Så sitter jag och läser igenom namnen och ser ett bekant namn, nämligen en gammal ungdomskamrat till mig som jag umgicks flitigt med under några år.Världen är bra liten! Och jo, det är sant vilket jag förmodligen kanske kan bevisa bättre sedan om någon nu skulle tro att jag ljuger. Kanske han kan skriva en liten radda själv här om jag frågar.

Nå väl, jag ringer upp min forne vän som förvisso blev aningen brydd att jag ringde efter 25 år. Förklarade att jag satt med en lista som påstods vara en beställarlista av barnporr och att hans namn fanns med. Han blev förstås chockad och sa att “Mycket jävla dumt har jag gjort i mina dagar, men verkligen ingenting sånt!”

Jag frågade då om han någonsin varit medlem i någon förening eller så, men det kunde han inte komma på först. Jag frågade om han varit med kanske i någon förening som handlade om barn och då kom han på att han under en period varit medlem i något slags förening som hade ett forum på nätet där man kunde diskutera föräldrafrågor. Han minns inte men trodde den hette typ “pappors eller föräldrars rätt eller nåt”. Jag frågade då om han minns namnet på någon annan i föreningen, han sa att han var på jobbet nu men hade en pärm hemma där han hade några namn och mailadresser till några han brukade maila med från föreningen . Men ett namn minns han då den personen ursprungligen kom från samma ort som honom men hade flyttat till Stockholm. Jag kontrollerade och mycket riktigt fanns det namnet i listan. Han ska skicka mig fler namn jag kan jämföra med när han kommer hem från jobbet.

Men nu kan vi alltså konstatera att denna “tilläggslista” är ett rent jävla påhitt. Det är en medlemslista från en förening, ingenting annat (föreningens namn får jag senare också). Man kan verkligen undra vilket syfte en människa som ens hittar på något dylikt har. Hur hatisk man kan bli.

Glöm också att det finns en enda jävel som sett denna lista som trott på att det handlar om en beställarlista. Det fanns ju inte ens adresser att skicka det beställda till! Killen i fråga var dock väldigt störd (vilket är förståeligt!) att han öht kopplas in i såna här sammanhang, han sa att “Det är  ju grovt förtal”. Ja det är det, minst sagt. Vem som är upphovsmakare till listan ska vara osagt, men känner någon av killarna för att göra en anmälan så lär inblandade få prata ur skägget.

Det är fan inte okej att sitta och hitta på såna här störda grejer, inte ens om man hatar någon. Den här gången blev dessutom en gammal vän till mig utpekad, och därför känner jag att jag måste steppa upp och skriva vad jag fått fram hur ogärna  jag än vill hamna i den här diskussionen just för att den är så äckligt osmaklig. Han är en harmlös, oförarglig snäll kille som inte alls förtjänar att blandas in i den här skiten, som aldrig hängt på  nätet på hatbloggar, som inte öht känner till den här smutsiga delen av bloggvärlden!! Skämmas skulle ni göra!!!

Tillägg: Och för att visa hur diskussionerna gick kring den här listan och därmed hur de som fanns på listan pekades ut så lägger jag in ett gäng kommentarer. Fick för övrigt ett mail av min vän idag där han skrev att han trodde han var med i den där föreningen 1999 under ca 3 månader.  Man kan också konstatera i kommentarer som skrevs att listan valsat runt i åratal bland en massa människor, som just en lista över barnporrsbeställare. Sen kan man tramsa med semantik att man inte uttryckt specifikt att de skulle vara pedofiler eller inte, men det framgår bara av de kommentarer jag lagt ut nedan att det var precis det de kallades, och detta är alltså några av hundratals kommentarer…Fatta om listan lagts ut på Flashback som en lista på människor som beställt barnporr, vilken djävulsk skada man kunnat åsamkat alla dessa människor? Hur mycket hotfulla samtal och brev de skulle fått?

This entry was posted in Stollar på nätet and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Jag hittade en vän på den berömda listan

 1. Patrik Nyberg says:

  Catta,

  Vet om du följt diskussionen på Flashback om listan men det som skett är att en vän till M har erkänt i tråden att listan inte finns. M:s vän har inte skrivit på några dagar och det beror kanske på den stundande förhandlingen. Stalkern kan nog ha blivit tillsagd att ligga lågt då de vet att deras acceptans för terror mot kvinnor kan komma att slå tillbaka mot dem. Det är synd att stalkerns vänner först nu valde att ta de utsatta kvinnliga offren i försvar. Men bättre sent än aldrig.

 2. Patrik Nyberg says:

  Vet inte skulle det stått.

 3. Catta says:

  Nej jag har inte kollat där på ett tag nu, men jag såg den kommentaren om att den bara hade använts som ett påtryckningsmedel (inte ordagrant). Men det är ju bra i alla fall att det kommer fram kan jag tycka även om han kanske inte tänkte sig för riktigt när han skrev så.

 4. Patrik Nyberg says:

  Catta,

  M:s vän har lagt ut en massa länkar i tråden nu om det kvinnliga offret han jagat i 20 års tid. Man blir lite matt på Flashback så kallade regelverk som tillåter sådant. Vi får hoppas att någon av hans vänner vågar säga till honom att detta inte är ett ok beteende. Den som tiger samtycker.

 5. Catta says:

  Patrik: Jag ger MA rätt i en sak och det är att man måste använda sig av de juridiska medel som finns. Som hon säger, vissa människor är inte mottagliga helt enkelt.  Jag har ägnat flera dagar åt att läsa olika rättsfall, prejudikat, domar och utredningar enbart i syfte att skaffa så mycket information jag kan, för nu kommer jag börja sätta hårt mot hårt. Jag tänker inte låta nån hålla på i åratal att jaga mig eller min familj ,varken IRL eller på nätet.

 6. Äpplet says:

  Fick din vän någon ursäkt från dom som ljugit? Det måste vara hemskt att vara man idag och drabbas av gamla fruntimmer på krigsstigen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)