Depressioner kan drabba alla

Robert Pettersson, sångare i “Takida” och “Stiftelsen” går ut i Aftonbladet och berättar om sin depression. Det ska inte vara någon big deal egentligen, inte värre än en stukad fot eller diabetes. Många lider av depressioner, vissa varje vår/höst, andra har dom i skov och ännu andra drabbas bara av dom någon gång. Men likt förbannat så är det fortfarande något många inte vill berätta om för att det anses vara lite skamligt. Inte bara av en liten klick människor utan av ganska många. Detta förstås eftersom det handlar om psyket och det finns tyvärr folk idag år 2013, som fortfarande ser ner på psykiskt sjuka. Som tror att psykiskt sjuka är annorlunda än alla andra. Som tror att psykisk sjukdom på något vis är synonymt med “Galning”, “Knäppgök”, “Farlig”, “Lite konstig”

Därför är det så jävla bra att någon som Robert går ut och är öppen med det. Många har honom som idol och ser upp till honom. Ungefär som när Bagge gick ut med sin panikångest. Det är ett helvete med depressioner för det ger så mycket skamkänslor. Skam för att man inte orkar göra något, för att man inte tar tag i saker, för att man inte orkar visa uppskattning och tacksamhet alla gånger. Skam för att man inte är stark, för att man måste ha kontakt med psykiatrin, för att man helt enkelt inte flyter på i samma takt som “alla andra”. Jag tror också att det är värre för en man att erkänna att han har en depression, en man ska vara stark, han ska orka, han ska ta hand om.

Jag har tack och lov aldrig haft någon djupare depression. Vid mätning när jag blev utbränd konstaterade man att jag hade en medelsvår depression och det var jävligt nog kan jag säga med just det här att känna sig så dålig på alla sätt. För att man inte räckte till, inte orkade, inte ville, inte kunde vara glad. Jag kände mig som en surjävel som bara var trött. För att inte tala om hur synd jag tyckte om sambon och sonen som måste stå ut med mig i det skick jag var. Depression=Förlåt att jag finns till och gör livet så jävla tråkigt för min omgivning.

Så all heder till Robert som avdramatiserar själva tillståndet, som visar att alla kan drabbas, som inte gör en stor sak av att han drabbats.

Det här inlägget postades i Kändisar och Nöjen och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.