Åter igen så försvann det egna ansvaret…

Jag undrar vad media har emot sveriges poliskår egentligen, något är det uppenbarligen för det är ytterst sällan de skriver något positivt, eller något om vad polisen faktiskt får stå ut med. Nej det är ett jävla klagande och gnällande oavsett hur de gör.

Nu handlar det om att polisen har skjutit en hund. Okej. Rebecca som äger hunden hade “druckit lite” och var “jättetrött”. Så hon hade bundit sin rottweiler/amstaffblandning i ett träd i parken och själv hade hon somnat där i gräset. Någon ringer ambulans och säger att det ligger en medvetslös kvinna där. Ambulans kommer till plats och får ingen kontakt med henne, när de försöker närma sig henne så gör hunden utfall. Det är rimligt då den förmodligen ska vakta sin däckade matte. Ambulanspersonal bedömer att de snabbt behöver nå fram till Rebecca och kallar därför på polis.

Hunden gör utfall även mot polisen. De försöker enligt egen utsaga avleda den osv för att nå fram till Rebecca men det går inte. Detta är också rimligt att tro, det står folk och ropar på hundens matte, matte rör sig inte, okända människor försöker gå till matte. Det är klart som fan att hunden vaktar och försöker skydda sin matte, hur snäll den än må vara när matte är vaken och kan förmedla till den att allt är okej. Då ambulanspersonal gör bedömningen att man snabbt måste nå fram till Rebecca så skjuter polisen hunden. I dag sitter hon och gråter ut i Expressen, som i sin tur har stora svarta rubriker om att “Polisen sköt ihjäl Rebeccas hund”.

Man binder inte en hund på offentlig plats, dricker alkohol och lägger sig och sover!!! Definitivt inte om man som hon själv säger är oerhört svårväckt. Hon vaknade inte förrän hon var inne i ambulansen säger hon. Då handlar det knappast om att man är allmänt svårväckt utan troligare om att man druckit för mycket, och då ska man öht inte vara ute och lalla med en hund om man är en ansvarsfull hundägare. Jag är så jävla trött på detta att folk aldrig kan ta eget ansvar, man ska alltid skylla på någon annan, det är alltid någon annans fel. Så:

Rebecca, det är ditt fel och ingen annans. Det är sorgligt för din hund att den inte hade en mer ansvarsfull matte som var vaken och med, som såg vad som hände. Det hade lika gärna kunnat vara någon som sparkat hunden, kastat sten på den, slagit den med en pinne medan du ovetandes låg däckad där bredvid, och du hade inte märkt det för du är ju så svårväckt. Så ta eget ansvar, tacka ambulans och polis för att de brydde sig när du tappat all kontroll över dig själv (oavsett om det beror på att du är full eller trött). Det är INTE polisens fel att ambulansmännen bedömde att de måste nå fram till dig snabbt och att din hund vaktade dig. De hade att välja på att ev rädda livet på en medvetslös person (de kan inte veta tillståndet förrän de kollat), eller att skjuta hunden. De valde att prioritera människan. En rimlig och rätt prioritering. Alltså så är du den enda som kan lastas för detta för att du inte tog ansvar över din hund, för att du ställde dig i en situation där folk inte får respons när de försöker väcka dig, för att du inte var vaken och kunde ta hand om din hund. Ingen annans. Fruktansvärt tråkigt och sorgligt för hunden, men lägg ansvaret där det hör hemma.

Att Rebecca gärna vill lasta någon annan än sig själv kan jag ha en viss förståelse för, men jag har ingen som helst förståelse för att Expressen kör det känslomässiga stuket och med det ännu en gång bidrar till att öka hat och förakt för poliskåren.

This entry was posted in Lite av varje and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)