Strupgrepp men ingen agerar…

Det har varit mycket skriverier om tv-kocken Nigella nu efter att någon fotograferade när hennes make Charles på en resturang flera gånger tog strupgrepp på henne. Nigella ska enligt vittnen ha gråtit och försökt blidka honom men han fortsatte misshandeln genom att ta tag i hennes näsa, ta nya strupgrepp och bete sig som ett riktigt svin. Det jag reagerar på först är att det fanns tydligen flertalet vittnen till detta, och uppenbarligen också någon som tog sig tiden att fotografera. Men inte en käft gick fram och frågade honom vad han höll på med? Har folk inget som helst civilkurage? De står och tittar på när en kvinna misshandlas men gör ingenting?

När man ser fotografierna så tycks det som att Nigella bara sitter och ser skräckslagen och ledsen ut. Att hon inte tycks reagera mer tyder väl tragiskt nog på att detta inte är första gången han är våldsam. Polisen har startat en utredning baserad på bilderna som kommit fram. Den misshandlande maken har förstås en annan förklaring, nämligen att det bara var ett “lekfullt gnabb”. Det ser då inte ut som så på Nigella.

Jag hoppas innerligt att hon tar sitt förnuft till fånga och medverkar i anmälan. Inte minst för att visa sina barn att det inte är acceptabelt att vare sig misshandla eller att låta någon misshandla…

Det här inlägget postades i Kändisar och Nöjen och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.