Stöld, lurendrejeri och martyrlook

Har ni sett hur en tjuv ser ut? Annars kan ni studera bilden nedan  noga. Sambon och jag hade lagt oss på soffan efter maten och höll på att slumra till när jag hörde något i köket. Smög upp och såg Tequila stå med tassarna på diskbänken i full färd med att stjäla pommesfrites från en plåt. Hon hade redan hunnit slafsa i sig två stycken baconhamburgare innan från stekpannan innan jag reagerade.

Makalöst fräck hund och jag fattar inte, så har hon inte gjort på en evighet. Hon har ju varit så duktig på det här att inte öppna dörrar och stjäla mat efter en hopplös valp-period, men nu slog det tydligen runt igen.

Tequila

Tony däremot är ju en ängel, det syns ju att han aldrig skulle göra något dumt. Titta bara på den bedjande försynta blicken han har. Den riktigt lyser oskuld.

Tony eld vinter

Tony kan verkligen kan konsten att se lidande, ynklig och försynt ut. Och jag tror han är så smart att han vet när han ska dra fram den där minen också. Typ om han anar att han snart ska få hoppa ner från knäet eller gå ut ur ett rum. Tequila är också finurlig, hon har börjat med att luras vid kvällskissen. Hon vill ju helst inte gå ut när hon är trött, men hon vet att vi inte går in förrän hon har kissat. Så nu sätter hon ner sig några sekunder så det ska se ut som hon kissar, sen kommer hon glatt springande.

I början lyckades hon innan vi kom på att det var lurendrejeri, men nu har vi sett att när hon luras så ligger svansen ner på backen, när hon kissar på riktigt så står den rätt ut, så nu är det färdiglurats. Men medge att det var en jävligt smart variant?

This entry was posted in Livet hos oss and tagged , , . Bookmark the permalink.
_______________________________________________________________________

14 Responses to Stöld, lurendrejeri och martyrlook

 1. Catta says:

  Maja: Jo dom har sina ideér dom små liven, ibland driver dom en till vansinne men ibland kan man inte annat än skratta åt eländet heller :)

 2. Det är ju inte kul när de börjar tro att de är smartare än en själv :cool: Jag hade en schäfer som började lägga ut sina egna föremål att hämta när vi var ute och gick. Sen kom han upp till mig och gick fot så fint tills jag fattade att jag skulle skicka honom att hämta det han hade lämnat några hundra meter bakom oss... det tog ett tag innan jag fattade vad han höll på med, och han tyckte jag var totalt dum i huvudet :roll: Fast när jag väl fattat galoppen så var det rätt bra, han fick massor med mer motion på det sättet, även om jag väl var måttligt road de gånger det regnade och man bara ville hem så fort som möjligt :roll:

 3. Catta says:

  WL: Haha ja men dom är ju listiga, lite störande är det dock att man blir lurad av en pälsboll, man borde ju som människa vara smartare än så :D

 4. Svart-Malin says:

  Fniss. Tequila ser verkligen inte ut som en skamsen tjuv på den bilden, snarare en stolt och självmedveten björn i en svensk urskog. Kanske är det så hon känner sig också, hennes urgamla instinkter att samla föda där den finns är inget att vara skamsen över tvärtom tycker hon kanske :-D
  Lille Tony! Jo, den minen känner man igen, det tror jag alla djurägare gör. En sådan uppsyn kan vara fullständigt förödande för en mattes vilja till konsekvent fostran.

 5. Catta says:

  SM: Fast Tequila har i alla fall vett att skämmas när hon gjort något fel. Hon vänder bort huvudet (sneglar mot en), eller böjer ner det mot golvet samtidigt som hon vippar lite försynt på svanstippen av osäkerhet. Eller så går hon direkt till korgen. Tony har inte vett att skämmas. Honom kan man säga "Men vad har du gjort här" till och han tokviftar på svansen och det ser ut som han tänker " Ja ja prata färdigt nu så kan vi busa nån gång". Enda gången han åtminstone låtsas skämmas är när han tigger.

 6. Hmm says:

  Apropå lurendrejeri. Sverige i ett nötskal….

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/goran-lindberg-slapps-ur-fangelset/

 7. Catta says:

  Hmm: Ja nu är det fritt fram för honom igen, jag tycker man kan slopa de här 2/3, vad är vitsen att dömas till en viss tid om man ändå aldrig behöver sitta av det

 8. Ja men bara så ni vet.... I kväll har vi grillat och haft det gott. Och på bilden visas dagens cupcakes :cool:
  *jajajajjaaaa, jag vill väl impa ibland jag också, Tequila...*


 9. Hmm says:

  Catta: Det värsta är ju att han om något bedöms som en större riks för återfall nu än när han åkte in men släpps ändå fri.

  Eva: Så mysigt och gott med grillat. Och fina kakor har du också gjort :)

 10. Catta says:

  WL: Vad fina du har gjort! Själv har jag glufsat i mig stuvade makaroner , det är ju nästan som att grilla det också....på sätt och vis :D

  Hmm:Ja det är ju det som är grejen med fängelse Vs vård. Får man vård så blir man kvar tills man anses vara botad eller åtminstone tills man inte längre anser vara en risk. Fängelse då spelar det ingen roll om du så är tio ggr värre efter avtjänat straff så kan dom inte hålla dig kvar. Däremot kan jag ju tycka att de 2/3 ska vara förenade med vissa förbehåll. Missköter du dig eller om du anses vara en risk så bör du tvingas sitta av hela tiden. Annars ser jag inte alls vitsen med det.

 11. Hmm says:

  Catta: Eller hur.

 12. Sirpa Hotti says:

  Haha.. sickna rackare!!

 13. Catta says:

  Sirpa: Ja dom är hopplösa! I går glufsade hon i sig Tonys mat också! Förmodligen är hon lite understimulerad nu när det varit så kallt ett tag så hon inte kunnat rasa av sig riktigt-Håll en hövlig ton (i den mån det är möjligt!)
-Konstruktiv kritik är välkommet. Dock inte i form av "Du är dum i huvudet"...
-Tryck till på knappen vetja ---> bloglovin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>