För lat för att greja…

Jag har aldrig hört till de här som lagt tid på att se så “bra ut” som möjligt. Det är ytterst sällan jag orkat sminka mig, inte ens som ung. Jag har alltid haft de kläder jag haft lust med och aldrig brytt mig om mode direkt. Har förmodligen alltid haft långt hår för att då slipper man greja med det. Det har inte handlat om något annat än lathet egentligen. Det är så jobbigt att skrubba av sig sminket, så jobbigt att fixa håret, så jobbigt att ha koll på vad som är mode för stunden. Det är så mycket lättare att bara dra en borste genom håret, borsta tänderna, dra på sig nå kläder och gå.

Emellanåt har jag varit lite avis på de som orkat hyfsa håret varje dag, ta på sig åtminstone lite mascara, men det har aldrig fått mig att engagera mig ändå. Nu sista åren har jag börjat tycka det är lite kul med kläder, kanske delvis för att nu har man ju råd att handla nåt ibland också. Men kolla bara på mitt fotokavalkadinlägg, det är från alla åldrar,från uteställen, hemma, bland folk, och på sin höjd har jag lite mascara på ett par bilder. Nåja på ett kort hade jag ju permanentat håret och på ett annat blonderat det, men annars så är det ganska avskalat under alla år.

Hur har ni varit och är? Sminkar ni er varje dag? Fixar till håret? Klipper er med jämna mellanrum? Handlar moderiktiga kläder? Bekommer det er om ni måste gå ut på stan helt osminkade och med ofixad frilla, eller skulle ni aldrig gå ut så? Och sist men inte minst, om ni sminkar er varje dag, varför gör ni det, helt ärligt. Är det för att ni tycker ni ser bedrövliga ut utan smink, för att ni inte vill att andra ska tycka att ni ser “hemska” ut, eller är det för att ni mår bättre av det själv, att det gör er piggare att se fräsch ut typ?

This entry was posted in Lite av varje and tagged , , . Bookmark the permalink.
_______________________________________________________________________

45 Responses to För lat för att greja…

 1. Viktoria says:

  Mascara om jag går till jobbet, jobbar jag hemifrån eller går ut för att handla eller följer barnet på någon aktivitet behöver jag inte mascara. Brukar däremot färga ögonfransarna så jag endast behöver böja upp dem så är jag klar.
  Till vardags oftast jeans på vintern och klänningar på sommaren. Skulle aldrig! gå utanför dörren i mjukisbyxor eller foppatofflor (svårt då jag inte äger några). På jobbet klassiska kläder (dressade byxor, mörka jeans, enkla koftor, kjolar och kavajer, inte matchande som dräkter om det inte är något speciellt) och ofta sjal eller scarf som färgklick. Gillar svarta polotröjor, kan användas till allt. Gillar även höga klackar. Och anser att ett smycke kan göra en hel outfit.

  Långt hår då jag inte ids hålla på att fixa en frisyr.

 2. Catta says:

  Viktoria: Jag orkar inte ens ha på mascara fast jag möter kunder varje dag. Men nu när du säger det så har jag färgat ögonfransarna ett par ggr, det är lättsamt och jag tycker jag ser lite piggare ut.

  Men då är vi ganska lika då förutom att du klär dig mer "fint" än jag. Fast t.om jag har börjat använda mycket kjol och klänning, mest för att det är skönt, men det är inte den strikta stilen utan mer...jag vet inte hur jag ska säga :)
  Grejen är att sambon köpte en skitsnygg kavaj (och klänning) till mig, men då jag mycket sällan använder kavaj (men tycker det är skitsnyggt) så känner jag mig lite "tillgjord" och "för fin" om jag tar på mig den trots att det är en snygg svart kortare kavaj som passar oavsett vad jag har till

 3. Svart-Malin says:

  I yngre tider sminkade jag mig alltid de dagar jag skulle utanför dörren så det var väl söndagen som jag kunde ses au naturelle. Varför? Jaaa..., efter en längre tid tyckte jag att jag såg naken ut osminkad. För vems skull? Hm, för att jag skulle känna mig fin för andra. Boosta självkänslan lite. Det kan man förstås kalla "för min egen skull" men det är att trixa lite med ordens betydelser.

  Numera sminkar jag mig bara om jag ska bort på kalas, och fördelen med vinterhalvåret är att man inte ens behöver fixa till håret om man bara ska en vända på stan. Man bara drar på en mössa :-)

 4. Viktoria says:

  Catta: Kavaj är ett favoritplagg för att det är snyggt till det mesta och så har man fickor. Är nog en vanesak, men man kan alltid ha jeans, kavaj, enfärgad tröja och scarf runt halsen och se uppklädd och vardaglig ut på samma gång. Klär mig nog ibland också för att visa respekt för andra eller inge respekt. Men skulle aldrig ta på mig något som jag känner mig obekväm i, det märks så tydligt när någon inte känner sig bekväm.

 5. Svart-Malin says:

  Jag tror jag förstår varför du drar dig för kavajen. Man känner sig lätt "tillgjord" och "för fin" som du säger när man använder kavaj första gången. Jag älskar kavajer och använde det både till jeans, kostymbyxor och kjol förr och hade stora långa kavajer som ytterplagg. Men det är det där med att byta stil inför andra som kan kännas konstigt om man byter "upp" sig stilmässigt. På mitt ena jobb skulle jag aldrig ha tagit på mig kavaj eftersom alla bara sett mig i jeans och tröja och jag hade känt mig utklädd om jag bytt på ett sånt sätt. Bland folk som inte kände mig så väl gick det däremot bra och på ett nytt jobb också.

  Jag gillar också som Viktoria att man har fickor. Man stoppar nycklar och plånbok i fickan och slipper asa omkring en fånig väska. SÅ skönt när man går någonstans.

 6. Catta says:

  SM: Ja det där är ju lite ord-trixande. Gör man det för sin egen skull för man känner sig lite fräschare och finare, men då skulle man ju göra det även om man bara skulle sitta ensam hemma egentligen om det bara vore för sin egen skull? Jag tror att de allra flesta gör det för att man vill "se bra" ut, inte bara för sig själv.Och det är inget fel i det heller tycker jag, varför skulle man inte kunna vilja göra sig fin för andra, vad skulle vara fel med det liksom.

  Viktoria:Ja jag tycker det är skitsnyggt med kavaj och den jag fick är så himla fin. Så jag ska nog vänja mig vid att ha det faktiskt.
  Jo men i ditt yrke är det väl också ganska viktigt att klä sig med lite stil, har svårt att se att man skulle ta tid på särskilt stort allvar om du satt i en sunkig t-shirt och noppig kjol:D
  Nej jag tycker det är skithemskt när jag inte känner mig bekväm i kläderna. Jag kan se att det är snyggt, men det är liksom inte jag och då känner jag mig bara osäker.Fast snygga kläder kan ju få en att känna sig bra också, man får som lite extra självförtroende

 7. Catta says:

  SM: "Men det är det där med att byta stil inför andra som kan kännas konstigt om man byter "upp" sig stilmässigt"
  Ja men precis!! Det är så jag känner. Jag är ju blandat klädd på jobbet. Ibland har jag lite finare men "ledigt fint" om du förstår, ibland är det jeans och huvkofta (typ med jobbets logga). Men jag är aldrig fin-fint klädd för det är liksom inte ett sånt ställe.

 8. A-L says:

  Fixar håret någorlunda typ svans, fläta eller så men i övrigt för lat :)

 9. Catta says:

  A-L: Jag drar borsten genom håret och sen blir det oftast en klämma där jag pular in testarna :) Fast ska jag på galej så kanske jag gör något lite mer

 10. A-L says:

  Catta: Ja om man måste styra ut sig så gör man ju en större ansträngning men till vardags är jag osminkad iklädd lättsamma kläder spec nu för amningen och håret i en fläta som fixas var tredje dag typ :)
  Det där med mode har jag aldrig begripit och kör på det jag tycker är snyggt och bekvämt för det är ju jag som ska trivas och vad andra tycker skiter jag fullkomligt i :D
  Finns ju folk som retar sig på mitt långa hår som når ner på ändan och det finns dom som älskar längden, jag trivs hyffsat med det hela men nu när sonen finns är det lättsammast att ha det i fläta så det är borti anörja så att säga ;)

 11. Sminkar mig aldrig och kan lätt gå i fula kläder. Men älskar att klä mig i fina färgglada blommiga underbara klänningar :D färg gör mig glad! Och andra också.

  Älskar även nagellack men pallar aldrig måla själv :p samma med coola smycken love EM men tkr dom är obehagliga mot huden så bär aldrig.

 12. Catta says:

  Moralfjant: Haha då är vi ganska lika där också. Jag tycker vissa saker är fint/snyggt på andra, som tex armband, men det är irriterande att ha på armen så jag har det sällan själv. Tycker det är snyggt med välmålade naglar men mina skavs färgen av på och sen orkar jag inte göra om det på en månad :)

  Ang färgglada kläder så var jag en hejare på det när jag var yngre, sedan har det varit svart/grått/vitt i en massa år, men nu har jag börjat köpa kläder i färg igen.

 13. Catta says:

  A-L: Det jobbigaste med långt hår är att tvätta det tycker jag. Och att det fastnar i bilbältet, bildörren dragkedjan på jackan osv, och nu känner jag att det kanske är dags att klippa sig. Får för mig att det ser åldersnojigt ut med jättelångt hår när man börjar bli äldre ( du har ju många år kvar än :) )

 14. Viktoria says:

  Nu kan vi fira med bubbel, jippie!

 15. Catta says:

  Viktoria: Fick du tjänsten???

 16. Viktoria says:

  Jepp! :-)

 17. Catta says:

  Viktoria: Grattis pinglan!! Det har du gjort dig förtjänt av tycker jag :D
  Vad roligt för dig!

 18. Viktoria: GRATTIS! Vad jättekul, och bra att du förser oss med anledning att fira :cool:

 19. Catta says:

  WL: PRecis, jag har precis korkat upp en flaska bubbelvatten som jag avnjuter med lite ris och korvstroganoff :D

 20. Viktoria says:

  Tackar! Blir ett glas mjölk till köttbullarna och makaronerna. Kanske skulle jag fixa bubblor via soda streamern?

 21. Catta says:

  Viktoria: Makalöst att vi slår på med finmiddag bägge två, det var nästan som man anade något :) JA snälla, prova att bubbla mjölk, jag vill höra hur det smakar! Annars kanske jag kan få sambon att prova :)

 22. Viktoria says:

  Har en vän som skulle fixa goda drinkar men det fanns inte alla ingredienser så det blev sprit, sodavatten och mjölk. Jo det var en efterfest och det smakade vedervärdigt. Drinken kallas no memory.

 23. Viktoria says:

  Kan kanske vara godare utan spriten, kolla med sambon! :-)

 24. Catta says:

  Viktoria: Haha jo jag har varit med om de mest märkliga blandningar på efterfester jag också,men det mesta brukar ju gå i då :)
  Jo jag lovar att jag ska fråga honom !

 25. Viktoria says:

  Blå curacao och whisky var inte heller höjdare. Curacaosen var för att dölja whiskysmaken.

 26. Catta says:

  Viktoria: Nej det lät väl inte riktigt som en höjdare, jag var på en efterfest där dom blandade hembränt i fil i brist på annat. Drack dock inte själv men fy fan...

 27. Viktoria says:

  Sylt och hembränt har jag ätit på en efterfest, ni kanske också skulle ha haft sylt.

 28. Catta says:

  Hahaha ja det må ju ha varit gott kan jag tro :D Det är ju i alla fall lite sött. Herreminje vad stollig man varit i sina dagar

 29. Viktoria says:

  Ha, ha, eller hur? Vi skulle kanske ge ut en alternativ drinkbok för de utan ingredienser men med mycket fantasi.

 30. Catta says:

  Hahaha ja det lär ju bli en bästsäljare, tror du inte :D

 31. Viktoria says:

  Självklart! Du får stå för illustrationerna, vi lägger in lite random bilder på renar, Henke, småfåglar, importerade bilder från Wl på wettor, naturligtvis en val (får inte glömma Hmm) och gröna stolar. Totalt utanför bokens ämne men fullständigt logiskt för en sådan bok. Man kan ju avnjuta no memory på en grön stol medan man studerar en ren.

 32. Catta says:

  Hahaha! Ja jag har ju en skitbra bild som vi kan ha på omslaget, den jag tog på min pajalaresa.


 33. Viktoria says:

  Det där är perfekt!

 34. Catta says:

  Viktoria: Jag visste att nån av mina bilder skulle komma till nytta en dag! Vi kanske t.om kan få stora fotopriset bara på omslaget !

 35. Viktoria says:

  Catta: Något tveksamt men sikta mot stjärnorna.... (Du har väl sett att bilden handlar mer om skylten än kompositionen? Eller vad det nu heter.)

 36. Viktoria says:

  För övrigt så får jag lite Hitchcockfåglarvibbar av den bilden.

 37. A-L says:

  Catta: Därav fläta/svans för att inte fastna överallt ;)

  Viktoria: Grattis även om jag inte vet till vad :)

 38. Viktoria says:

  A-L: Tack! Du grattar mig till ett jobb som jag inte kunnat få på grund av att jag vägrat att flytta men nu har de ordnat så att jag kan jobba från där jag bor.

 39. Catta says:

  Viktoria: Men bildtävlingen vi kommer vinna handlar ju om den bästa komposten, och där har bilden en jäkla chans känner jag. Jag fick den känslan av hela Pajala jag!

  A-L. Jag ser så märklig ut i fläta jag

 40. Hmm says:

  Stora Gratulationer till Viktoria! :D

 41. Svart-Malin says:

  Då ska jag be att få gratulera Viktoria. Har den äran...! :-)

  Jag tycker fotot är toppen! Jag ser lite dåligt, står det 500 kr för 5 liter? Jag håller med Viktoria om Fåglarna och Hitchcock. Ännu mer tänker jag på True Blood och Justified, serier som båda utspelar sig i amerikanska södern där skäggiga män i jeans sitter i sina hus (läs skjul) och super hela dagarna med gevär i handen. Ursäkta alla Pajalabor :oops:

 42. Catta says:

  SM: Jo dom höjde priset till 500, året innan när sambon åkte förbi kostade det 450 kr :D
  Ja visst är det lite redneck-varning på den bilden? Men den kommer göra sig bra på omslaget!

 43. A-L says:

  Viktoria: Aha ok tur att de fixat så att du kan jobba :)

  Catta: Hihi jag är så enormt lat att jag skiter i om jag ser märklig ut i fläta, det är så himla lättsamt :) Men folk tycker att jag ser bra ut i fläta, knut, svans och knepigt nog även utsläppt hår så det är hugget som stucket :D

 44. Catta says:

  A-L : Jag fick höra på mitt förra jobb när jag hade en av mina sedvanliga knutar att "Du ser ut precis som en sån här gammeldags frälsningsarme-tant :D

 45. A-L says:

  Catta: Haha ja tänk så det kan bli :) Själv får jag inte ha lugg för maken och brodern för jag ser så gammal ut då :p-Håll en hövlig ton (i den mån det är möjligt!)
-Konstruktiv kritik är välkommet. Dock inte i form av "Du är dum i huvudet"...
-Tryck till på knappen vetja ---> bloglovin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>