För lat för att greja…

Jag har aldrig hört till de här som lagt tid på att se så “bra ut” som möjligt. Det är ytterst sällan jag orkat sminka mig, inte ens som ung. Jag har alltid haft de kläder jag haft lust med och aldrig brytt mig om mode direkt. Har förmodligen alltid haft långt hår för att då slipper man greja med det. Det har inte handlat om något annat än lathet egentligen. Det är så jobbigt att skrubba av sig sminket, så jobbigt att fixa håret, så jobbigt att ha koll på vad som är mode för stunden. Det är så mycket lättare att bara dra en borste genom håret, borsta tänderna, dra på sig nå kläder och gå.

Emellanåt har jag varit lite avis på de som orkat hyfsa håret varje dag, ta på sig åtminstone lite mascara, men det har aldrig fått mig att engagera mig ändå. Nu sista åren har jag börjat tycka det är lite kul med kläder, kanske delvis för att nu har man ju råd att handla nåt ibland också. Men kolla bara på mitt fotokavalkadinlägg, det är från alla åldrar,från uteställen, hemma, bland folk, och på sin höjd har jag lite mascara på ett par bilder. Nåja på ett kort hade jag ju permanentat håret och på ett annat blonderat det, men annars så är det ganska avskalat under alla år.

Hur har ni varit och är? Sminkar ni er varje dag? Fixar till håret? Klipper er med jämna mellanrum? Handlar moderiktiga kläder? Bekommer det er om ni måste gå ut på stan helt osminkade och med ofixad frilla, eller skulle ni aldrig gå ut så? Och sist men inte minst, om ni sminkar er varje dag, varför gör ni det, helt ärligt. Är det för att ni tycker ni ser bedrövliga ut utan smink, för att ni inte vill att andra ska tycka att ni ser “hemska” ut, eller är det för att ni mår bättre av det själv, att det gör er piggare att se fräsch ut typ?

This entry was posted in Lite av varje and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)