Röda Korset-Kvinna kränkte invandrare…eller?

Jag har totalt missat en bedrövlig historia under min semesterfrånvaro. Men fler än jag kanske missat det så jag kör.

Den stackars hjälpsökande pojken
Historien handlar om Barbro Feldt 71 år, ideellt arbetande pensionär, Röda Korset och en kränkt ung man (Daban Ibrahim, hädanefter kallad DI).

DI går in på Röda Korset för att enligt egen utsago be om hjälp, då hans familj inte mår bra. Medan han väntar på hjälp så kommer han som av en händelse på att han kanske ska prata med den äldre damen som står där. Och filma henne. För det är ju vad folk normalt gör bara så där hipp som happ . Han har förvisso en lugn röst på filmen (som uppenbart är klippt), men han ligger lika uppenbart på för att få Barbro att säga något som kan tolkas som rasistiskt. Man hör hur hon är obekväm i situationen. Men så plötsligt säger äntligen Barbro något som kan användas emot henne. Hon säger nämligen helt fräckt att hon tycker man ska hjälpa människor i deras hemländer. Hon säger helt fräckt att det är hög arbetslöshet bland svenska ungdomar och att vi kan ju inte hjälpa andra om  vi inte ens kan hjälpa våra egna ungdomar. DI är jättenöjd.

Frågan är hur diskussionen gick innan. Hade kanske DI sagt att hans familj mådde dåligt för de längtade tillbaka till hemlandet? Hade de pratat om att det är svårt att hjälpa utländska ungdomar när det är nog svårt att hitta jobb för svenska ungdomar som har språket? Hade man pratat om att det är svårt att hitta bostäder till alla som kommer och att man kanske i större utsträckning måste försöka hjälpa folk på plats om de inte är akut hotade? Bara DI vet. Men jag har mycket svårt att tro  att en kvinna som ägnat nio år till att hjälpa människor från andra länder är främlingsfientlig eller rasist.

Tack och lov är han driftig…
DI skyndar sig att lägga upp filmen på sin Facebooksida med texten lyckades filma en kvinna som jobbar på Röda Korset i Falun, kolla hur ond och skamlös, hjärtlös äckligt hon uttryckte sig”. DI har alltså lyckats. Förmodligen trodde han att han skulle få stöd av sina landsmän på sin Facebooklista, men 90% av hans vänner (alltså inkl landsmän) menade att det Barbro sa inte alls var rasistiskt, det var bara hennes åsikt om hur man bäst hjälper alla. De påpekade också ilsket att det han gjort var riktigt fult och att han borde ta bort filmen. DI viftade bort kritiken med ”Er hat kommentarer och hur ni gillar varandras inlägg gör mig bara så glad:) kram på er! Det är bara början fler ska sättas på plats. Väldigt kul och se invandrare hålla med er… Hahaha endast för att se bra ut i svenskarnas ögon:)” DI gråter också ut i media om hur kränkt och ledsen han är….

Några som däremot med varm famn tog emot den kränkte och ledsne DI var Röda Korset. De gav helt enkelt Barbro kicken, de uteslöt henne efter 9 års gratisarbete. De står nämligen för “humanitet och lika värde”, de kan inte ha folk i sin organisation som uttrycker sig så. Det där med lika värde vet vi ju inte stämmer för i såna fall hade höjdarna delat med sig lite av sina enorma löner till trotjänarna som jobbar gratis. Röda Korset reviderade (intervju med generalsekreteraren) sedan uppgiften att hon fått kicken och menade att hon själv valt att gå, men här kan man se att det inte alls var så.

RK1

Alla nöjda och glada..nästan
Nåja, den kränkte lyckades med sin plan. Han fick uttala sig i media, berätta hur ledsen och kränkt han var. Aftonbladet (De tycks nu vilja radera spår av sitt agerande men lät artikeln ligga kvar mer än ett år , men den finns här) och Röda Korset lade till och med upp hans film och hängde därmed ut Barbro som rasist till allmänhetens beskådan. Tidningen DT högg direkt på rasistvinkeln, dock öste det in kommentarer till artikeln att Röda Korset gjort fel, att det hon sa inte var rasistiskt. Kommentarerna är av någon anledning borta nu… Småpåvar och höjdare inom Röda Korset fick visa hur politisk korrekta de var. Aftonbladet fick bevisa att de fortfarande gillar olika. DI fick visa upp sig i varmaste mysigaste offerkoftan. Alla nöjda och glada, utom Barbro förstås.

Idag är vi vana att folk hängs ut med foton och filmer, förtal och skitsnack. Men den äldre generationen har inte riktigt upplevt detta fenomen. Barbro hade inte ens en dator. Den äldre generationen är inte heller uppväxt med att man kan bli hudflängd i sociala medier och gammelmedia bara för att man säger vad man tycker. Hon var förtvivlad, hon grät. Hon ville berätta att hon absolut inte var rasist. Röda Korset hade ingen pardon. Det tog 48 timmar innan de tog bort filmen från sin officiella Facebooksida.

Den lättkränkta våldsverkaren
Så vem är den ledsne och kränkte DI då? Han som upprördes att någon kunde bete sig så äckligt som Barbro? Hur någon kunde vara så skamlös och ond?

Jo…i slutet av 2008 dömdes han för olovligt förfogande, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. 2009 var det dags igen, då dömdes han för misshandel – olaga hot – ofredande – hot mot tjänsteman. 2012 var han igång igen och dömdes då för olaga hot, olaga intrång, grov stöld, hot mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman. Men det var alltså Barbro som var hjärtlös och ond. Det var Barbro som inte hade någon värdegrund och därför inte platsade på Röda Korset.

I en av domarna beskrivs att han bl.a.angrep sin socialsekreterare ute på stan med orden ”jag kan slå till dig här och nu” och hon skulle ”få se” om hon inte gav honom bidragspengar. Ett vittne såg också att DI höjde handen mot socialsekreteraren och yttrade att han skulle ge henne en örfil om han inte fick pengarna.I samma dom “drog han (andra) tjejer i håret och slog deras huvuden mot bord. “

Han hoppas också att gud ska straffa landet Sverige för allt lidande han fått utstå här.
Nu på söndag så kommer jag lämna Sverige och återvända till mitt land för all framtid. Tack för all lidande jag fick ta ifrån er under dessa år i det här landet, jag ber till Gud att han straffar er för det domedagen!
Ciao

Men han är inte nöjd med Barbro, han ska minsann filma polisen i Falun och skicka den filmen till Aftonbladet också.
Många poliser i Falun bemöter folk inte med respekt och det rättighet dom har. Jag lovar och svär att jag ska göra allt för att lyckas filma och skicka till Aftonbladet. Det räcker med orättvisa!!!”
Ja för det är ju så orättvist att man blir dömd när man begår brott. Och Aftonbladet gillar ju såna här storys och är ganska kassa på källkritik så det skulle säkert funka att få upp en film till.

Röda Korsets värdegrund är tveksam
“De här aktiva åsikterna är inte förenliga med vår värdegrund”, säger Marcuz Haile, som är projektledare för Röda korsets interna arbete med värdegrundsfrågor.
Nu hoppas man kunna inleda ett samarbete med Daban Ibrahim lokalt – och att centralorganisationen kan få använda sig av hans film internt”.

Pensionären Barbro som i 9 år jobbat gratis åt Röda korset för att hjälpa nödställda runt om i världen, hon hade alldeles fel värdegrund för att duga åt organisationen, men en kriminell våldsverkare har rätt värdegrund för att samarbeta med dom? Bra tänkt där Marcuz Haile, en påbyggnadsutbildning i värdegrundsfrågor vore inte fel….

Nåja, Röda Korsets agerande är inte förenligt med MIN värdegrund så i dag har jag avslutat min automatiska månadsbetalning till dom och jag kommer råda alla jag känner att göra detsamma. Det finns andra hjälporganisationer som inte beter sig som skitstövlar mot sina trotjänare.
Autogiro

Och Barbro?
Och vad gör Barbro idag då kanske ni undrar? Jo ett par månader efter Aftonbladets, DTs, Röda Korsets och DIs uthängningar och smutskastning meddelade en familjevän att hon gått bort.
Vill härmed meddela att kvinnan i fråga har tagit mycket illa vid sig av vad hon blivit utsatt för. Hon finns nu inte längre i livet. Hon var en väninna till min mamma. ”
I dödsannonsen kan man läsa att hon oväntat och hastigt lämnat sin familj.

Man tog heder och ära av Barbro, man hängde ut henne som en simpel rashatare som gav sig på en stackars invandrarpojke i nöd. Man svek henne på det vidrigaste sätt. Alla de år hon jobbat ideellt var ingenting värt. Hon var ingenting värd. Hon hängdes ut i riksmedia som en ond, elak rasist. Vad tror ni att det gör med en äldre människa? En människa som hela sitt liv gjort rätt för sig och hjälpt andra.

Men media är nu tysta, Röda Korset likaså. Ingen har uppmärksammat hennes bortgång. Ingen har tackat för de år hon gav Röda Korset. Barbro var bara en parantes. I det lättkränkta Sverige får man nämligen inte säga att man tycker att man ska hjälpa de ungdomar som finns i Sverige först, för då är man rasist. Man får inte säga att man tycker att man ska hjälpa människor i sina hemländer, för då är man främlingsfientlig. Och främlingsfientliga ska hängas högt. Oavsett om de heter Barbro, är 71 år och jobbat gratis för att hjälpa nödlidande icke-svenskar i världen i flera år.

Barbro fick stöd från massor av folk. Människor skickade blommor, sms och kort. Talade om att hon inte gjort något fel. Hon fick i alla fall dö med den vetskapen att alla inte såg henne som en äcklig rasistkärring. Men vilken skam för en äldre kvinna att bli utpekad i media som rasist. Vilket svek att kastas ut av den organisation man ställt upp på i flera år. Vilken förtvivlan hon tvingades känna sin sista tid i livet….

Det finns ett antal intressanta länkar om dettaFB. Som så ofta annars är det FB och inte media som gräver fram sanningar. Utan FB och den spridning trådar där kan ge så hade Barbro fortfarande ansetts vara en simpel rasistkärring och Daban hade varit ett offer….

Det här inlägget postades i samhälle och politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Röda Korset-Kvinna kränkte invandrare…eller?

  1. Pingback: Aftonbladet står för de fina orden men…. | Cattasbubbla - Just read it !

  2. @skonaglomska skriver:

    Minns tanten. Från just FB. Har själv råkat på svenska personer som vill få en att försäga sig i nån yrkesroll…Höj beviskraven för peka finger..

  3. Catta skriver:

    Skonaglomska: Ja okej det här med att filma tex makthavare, men detta otyg att filma random svensson och lägga ut för att påvisa det ena eller det andra är så jävla dumt. Och nog för att det är uppenbart att det finns en del stolpskott på AB, men detta kan jag tycka var så himla tydligt bakslugt att de åtminstone borde gjort en liten research på snubben. Det hade räckt att gå in på hans öppna facebook och läsa för att se vilken jävla skithög han är

  4. Pingback: Lite utveckling av mina funderingar kring diskussion på twitter | Trollan's Tankar om stort och smått

  5. Pingback: Jag känner bara avsmak | Cattasbubbla - Just read it !

Kommentarer inaktiverade.