Gudrun Schyman hycklar…igen

RUT

Gudrun och Göran tycker alltså att RUT ska vara typ inkomstbeprövat. Då ser jag direkt följande scenario:

1) Låginkomsttagare har inte möjlighet att använda RUT i någon större utsträckning,
de har tex knappast råd att köpa veckostädning eller flyttstädning.
2) Det innebär alltså att många småföretagare kommer att få lägga ner då det inte
kommer finnas tillräckligt med jobb åt alla.
3) Plötsligt har vi ett antal människor som kanske haft svårt att få jobb som återigen blir
arbetslösa. Många ur grupperna kvinnor och invandrare.

Inte så värst genomtänkt alltså. Sen tänker jag att om man vill gå den vägen, att de som har bättre ekonomi inte ska åtnjuta några subventioner eller bidrag, då bör man ju i rättvisans namn också då anse att barnbidrag ska vara inkomstbeprövat. Som det ser ut idag så får alla med barn barnbidrag oavsett inkomst. Gudrun själv som var invald i riksdagen när hennes barn var små, bör ha haft en hyfsad inkomst, men har sannolikt inte nekat barnbidraget i solidaritet med de som har sämre inkomst. Inte heller propagerat för det. Inte heller hade hon ju några problem med att anlita ungdomar att städa svart hos henne.

Dessutom har hon själv totalt osolidariskt med samhället begått skattebrott i flera år för att roffa åt sig pengar till sin egen ficka. Pengar som ska gå till allas vår välfärd. Och nej, det är inte det minsta förmildrande att en vuxen människa påstår att någon annan deklarerat, för det är ändå Gudrun som gett den personen de felaktiga uppgifterna till deklarationen. Det mest häpnadsväckande är att Gudrun själv använt sig av RUT-tjänster! Och det värsta är att hon dessutom ljuger:

– Det fungerar ju så att det är fakturamodellen, man får en faktura där det redan är avdraget. Jag kan ju inte kräva att företaget ska ändra sina fakturarutiner. Det här är en fråga som måste ändras genom riksdagsbeslut, och det här systemet tycker jag talar ännu mer för att vi måste fatta det politiska beslutet. Vi ska ju inte ha en skattepolitik där vi ska behöva obstruera mot de bolag som vi anlitar, säger Schyman.

Snicksnack Gudrun Schyman! För det första är det kunden själv som ska uppge om den vill göra avdraget, det är inte företagets ansvar att fråga. Dock väljer många företag av ren vänlighet att fråga kunden. Men det är absolut ingenting som går på automatik att det görs avdrag. Pratar man inte om avdraget så görs alltså inget avdrag. Sedan ska man också uppge sitt personnummer så skatteverket vet vilken i hushållet avdraget ska göras på då det inte är obegränsat. Så inte nog med att hon själv utnyttjar detta som den höginkomsttagare hon är, hon ljuger dessutom för att försöka dölja det.

Så det var inte så mycket med det där att vi ska vara solidariska i slutänden ändå, men det låter ju bra. Personligen så tänker jag så här, jag skulle gärna kunna skippa barnbidrag för de som har en hög inkomst. Jag menar tjänar man 140.000 i månaden då ska inte staten behöva betala ut barnbidrag, det är egentligen vansinne. Men då är frågan var vi ska dra gränsen. Vid barnbidrag? Vid sjukbesök? Tandläkarbesök? RUT? ROT? Ska alla få samma A-kassa? Samma sjukpenning? Ska vi höja matpriset procentuellt i ökande takt för de som tjänar över 22.000 kr?

Men sen måste man ha en annan sak i åtanke. Vissa väljer att jobba mycket, vissa har ett stort ansvar, vissa väljer att ha flera jobb eller kanske hålla föreläsningar på kvällar och helger utöver det vanliga jobbet. De tjänar då kanske ganska bra. Och gör de det så betalar de mer i skatt än den som väljer att jobba 50 eller 75% på normalavlönat arbete. Då blir det ju så att den som valt att jobba bara 50% kan utnyttja tex RUT medan den som valt att arbeta mer bara får bidra till det genom en högre skatt. Och jag vet inte om det är så jävla rättvist heller.

Summan av kardemumman, Gudruns prat om solidaritet är ett spel för gallerian och ingenting annat. Anser man ärligt att det är förnedrande att kvinnor ska behöva gå och städa hos höginkomsttagare, då använder man sig väl inte av den tjänsten själv?  Ideén om att RUT ska vara för de som tjänar mindre än 22.000 kr kommer att skapa många arbetslösa och då det är många kvinnor och invandrare som har dessa tjänsteföretag så är det dessa det skulle slå emot i första hand.

Det här inlägget postades i samhälle och politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Gudrun Schyman hycklar…igen

  1. Pingback: Soraya Post- ännu en hycklare i Fi | Cattasbubbla - Just read it !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.