Soraya Post- ännu en hycklare i Fi

Soraya Prost Fi (sitter i EU-parlamentet). Hon lät sin dotter sluta skolan som elvaåring. Enligt intervju med dottern själv så var det på grund av att lärare sa att hon ändå inte skulle kunna bli advokat eftersom hon var zigenare. Så hon slutade helt sonika gå till skolan.

Och tydligen nöjde sig Soraya med det och lät ungen vara hemma. För mig ger det bilden av taskig ledarskapsförmåga om man inte ens klarar att se till att ens elvaåring kommer till skolan.

Som 16-åring fick dottern gifta sig enligt romsk tradition. “De ville ha varandra” sa Soraya. I efterhand när hon fick kritik för detta så menade hon att  ingen skulle fråga en svensk samma sak, ändrade sig och menade att det var mer en förlovning, eller att hon blev sambo bara, no big deal liksom. Jodå. En svensk mamma som låter sin sextonåriga dotter flytta ihop med en man skulle också bli ifrågasatt. Helt enkelt för att det inte är lämpligt av olika skäl. Och en icke-romsk flicka skulle kunna flytta ifrån killen lite hur som helst. En romsk flicka kan inte ta ut skilsmässa hur som helst för det är förenat med skam.

Ok om hon sagt attDet var otroligt dumt av mig men i min kultur gör man så och jag hade inte förmåga att se problemet med det då”. Men nej, istället säger hon att
Jag skulle nog försökt på annat sätt, men om det varit lyckosamt har jag svårt att svara på”.  Jag skulle NOG, om det varit LYCKOSAMT….Men hallå? Det är inte ett avståndstagande, ett avståndstagande är “Jag skulle ALDRIG” och “Hon var omyndig, idag hade jag sett till att hon bodde kvar hemma åtminstone tills hon var 18 och jag inte längre hade makten att bestämma över henne”.
Så hur är det egentligen, skulle hon se till att hennes barn inte gifte sig innan de blev myndiga, eller skulle hon göra ett tafatt halvhjärtat försök? Är hon benhårt emot barnäktenskap överlag eller tycker hon det kan finnas undantag beroende på vilka barn, kulturer och religioner det handlar om?

 2007 startade hon Agnesbergs folkhögskola där hon sedan arbetade tillsammans med sin dotter. 2011 upptäcktes oegentligheter där en “kvinnlig anställd” skrivit ut falska studieintyg till CSN till en kostnad av 284.000 kr. Alltså intyg till personer som aldrig satt en fot i den skolan. Den anställde hade tidigare fått en varning för samma brott men fick (wonder why…) ändå jobba kvar. Känns som oseriöst ledarskap igen.

När Soraya var tre år och hennes bror ett så blev de tvångsplacerade i ett fosterhem. Det betvivlar jag inte, så gjorde man med romska barn. Där fick de bara ha underkläderna på sig. Under tre veckor så fick de vara i ladugården och mocka hela dagarna, och de fick ha samma underkläder hela tiden dessutom. Ja ända tills föräldrarna kom och hämtade dom.

Okej källkritik någon? Det känns som att Soraya förvanskar sanningen lite. För det första så lär man sig stapplande gå vid ca ett års ålder. Att en ett -och treåring skulle gå omkring och mocka i en ladugård hela dagarna är inte trovärdigt eller sannolikt öht, de skulle nämligen inte klara det fysiskt. Och om socialen tvångsflyttade dom, var det då verkligen bara så enkelt att föräldrarna kunde plocka tillbaka dom när de kände för det? Men hon hade det nog bra i skolan, för hon blev vald till lucia varje år Det måste ha varit exceptionellt med tanke på vad man ansåg om “tattarungar” på den tiden.

Inte nog med det, hon fick som sexåring genomgå en rättspsykiatrisk utredning. Varför skulle hon genomgå en sådan, det är kriminella som genomgår sådana, inte barn. Möjligen att hon fick göra något test rörande skolmognad, intelligens eller liknande hos en psykolog, men rättspsykiatrisk undersökning, nej knappast. Och som politiker borde man faktiskt kunna skilja de begreppen åt då det är en makalös skillnad.

Något jag finner riktigt skrämmande är att hon tycks kohandla med kreti och pleti för att komma dit hon vill. Här är ett rent vidrigt exempel

Som grundare och ordförande för den romska kvinnoorganisationen International Roma Women’s Network har hon blivit inbjuden i alla möjliga politiska sammanhang.
– Vi fick, säger hon, två politiker i den gröna gruppen, Els de Groen och Daniel Cohn-Bendit, att ha den romska frågan som sin hösta prioriterade fråga under ett år
.”

Att få med sig Daniel Cohn-Bendit är ju verkligen lyckat, en pedofil. Det spelar ingen roll hur viktig jag skulle tycka att en fråga är för mig eller min “grupp”, jag skulle öht aldrig diskutera med en person som på allvar tycker att övergrepp på barn är okej, en person som dessutom lägger skulden på barnen. Jag skulle inte kohandla med en sån oavsett vad jag kunde vinna. Ännu ett bevis för att hon har dåligt omdöme.

[media url=”https://www.youtube.com/watch?v=CMRVChjjFgY” width=”600″ height=”400″]

Att hon nu senast la sin röst på Jean-Claude Juncker tycktes uppröra många som röstat på henne och på Fi, här kan ni läsa hur diskussionerna gick på hennes Facebook . Maria Robsahm (Carlshamre) är numer Fi:are, men kritiserar också Soraya Post. Det känns som att Fi är ett splittrat parti nu.

Nu har jag avhandlat Gudrun Schyman (ett tidigare inlägg) och Soraya Post. Jag avslutar med några citat från Fi`s politiska visioner bara för att visa hur oerhört flummiga dom är i sitt rosa tänk.

Feministiskt initiativ anser att hårda straffsatser för att avskräcka människor att begå brott representerar ett omänskligt synsätt, som på sikt förstärker samhällsproblem istället för att förändra från grunden. Vi behöver skifta fokus från bestraffning till att vidta åtgärder som leder till att brottet inte händer igen. “

Feministiskt initiativ ser också att det finns områden där en skärpning av straffsatsen är nödvändig. Ett sådant brott är t.ex. grov kvinnofridskränkning.”

Feministiskt initiativ tror att fängelsemiljöer så som de är utformade idag delvis bidrar till att öka risken för upprepad brottslighet.

Så hårda straffsatser är omänskligt och förstärker problemet och man måste skifta fokus och vidta åtgärder så brottet inte händer igen. Men vid just kvinnofridsbrott så ska man skärpa straffen. Så det förstärker problemet och ökar risken för upprepad brottslighet då eller hur tänker man här? Snacka om att vara motsägelsefull i ett och samma stycke. Här ett annat rent idiotiskt citat

Vi är kritiska till att i brottsbalken instifta en särskild brottsrubricering för hedersrelaterat våld […] Våld med så kallat hedersmotiv är inte nödvändigtvis ett grövre brott än annat våld med liknande mönster av disciplinering och upprepade kränkningar. Med en särskild brottsrubricering riskerar vi däremot svåra gränsdragningsproblem, större rättsosäkerhet och att ytterligare förstärka den rasism som redan nu finns i rättssystemet”.

Men ang kvinnofridskränkning så är det nödvändigtvis ett grövre brott än annat våld med liknande mönster av disciplinering och upprepade kränkningar då? Vilket svammel och vilken spark i ansiktet på de människor (främst kvinnor) i Sverige som dött i kampen mot hedersvåld, och de kvinnor som idag fortsätter att kämpa mot det med risk för sina egna liv. De ses som paria av Fi. De kvinnorna passar inte in i systerskapet för de kan ge rasister vatten på kvarnen. Att jämställa hedersvåld med random misshandel är inte bara osedvanligt okunnigt, utan rent av vansinnigt.

Jag ser Fi som ett ytterst flummigt parti, det finns liksom ingen verklighetsförankring. Man pratar om kärlek som att det skulle vara en lösning på några politiska problem. Man pratar om att man vill ha ett normkritiskt förhållningssätt, men väljer rosa (typisk “tjejfärg”) som partifärg, man svär ve och förbannelse över RUT men utnyttjar gärna det själv. Man pratar om att man är emot barnäktenskap men har själv gift bort barn. Man pratar om systerskap, ja för alla systrar utom de som finns i hederskulturen då. Alltså det finns ingen röd hållbar tråd, det är bara flum och galenskaper.

Det här inlägget postades i samhälle och politik. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Soraya Post- ännu en hycklare i Fi

 1. Lou skriver:

  Det ses inte alls automatiskt som något fruktansvärt extremt och olämpligt hos alla ”svenskar” att en 16-åring flyttar ihop med sin partner. Om man är övertygad om det har man nog ett ganska inskränkt perspektiv. I massor av  små orter i svensk glesbygd är det faktiskt  fortfarande mer eller mindre norm att flytta hemifrån då man börjar gymnasiet eftersom alternativet skulle vara extremt långa pendlingstider varje dag. Är det  automatiskt värre att en 16-åring flyttar ihop med sin partner som också går gymnasiet eller nyligen gått ut gymnasiet och börjat jobba än att en 16-åring svarar på en annons på Blocket och hyr ett rum hos en helt främmande människa?  Elevhem finns långtifrån överallt och dessutom : Med tanke på hur mycket sprit och grupptryck som ofta finns på dessa hem inte heller automatiskt ett tryggare altenativ än att under gymnasietiden  bo i en vanlig lägenhet tillsammans med en något så när jämnårig partner.

  Ett annat scenario då många ”svenskar” inte alls tycker det är extremt eller olämpligt att en 16-åring flyttar ihop med sin partner är om paret i fråga väntar barn. Nu tycker väl knappast någon ”svensk” att det är idealt eller något att eftersträva att en 16-åring blir mamma, men eftersom vi för länge sedan kastat tvångsaborter (som de Soraya berättar om) på historiens skräphög så är det bara att acceptera att ett par hundra tonåringar om året vägrar göra abort trots att de inte uppnått myndighetsålder då de blev gravida.  Ganska få ”svenskar” ifrågasätter nog just det faktum att de blivande föräldrarna vill bo ihop när barnet kommer, det som ses som extremt och olämpligt är snarare att bli förälder så tidigt i livet. Jag tror faktiskt aldrig jag hört någon ”svensk” bli mer upprörd över det faktum att en gravid 16-åring flyttat ihop med sin partner än att hon blir mamma så tidigt. Om något så brukar det snarare ses som ansvarsfullt och  att paret ”gör det bästa av situationen ” om de flyttar ihop, åtminstone så länge de inte är beroende av socialbidrag.

  Jag känner till flera exempel på tjejer du säkert inte skulle betrakta som något annat än svenska, tjejer från sekulära eller ateistiska hem , tjejer som varken har invandrarbakgrund eller tillhör någon minoritetsgrupp som flyttat ihop med sin partner  då de var 16 eller 17, av något av de två skäl jag skrev ovan. Ingen människa ifrågasatte deras föräldrar för detta.

  Jag tycker precis som du om barnäktenskap. Självklart ska det vara totalförbjudet oavsett om man tillhör en minoritetsgrupp eller inte. Förbudet som äntligen kom under förra året borde ha införts för länge sedan

  . Däremot kan jag inte hålla med om att alla ”svenskar” självklart tycker att det under alla omständigheter är extremt ,olämpligt och fel  att en 16-åring flyttar ihop med sin partner.

   

   

   

   

 2. Catta skriver:

  Lou: Ingenting är svart eller vitt, undantag finns alltid. Det finns de som tycker det är helt okej att deras trettonåring sover hos sin kille också. Det betyder inte att det är  rätt eller att det är en norm. Att alla skulle ifrågasätta har jag dock inte skrivit, däremot att det skulle ifrågasättas precis på samma sätt, vilket Soraya hävdar att det inte skulle.

  Men sen missar du den stora poängen här. Soraya gifte bort sitt barn, hon lät henne inte bara flytta ihop med någon, hon medverkade till att arrangera ett barnäktenskap. Att hon i efterhand när hon kritiseras påstår att det är som att vara sambo eller förlovad är bara bullshit. Skilsmässa för romer är något som är förenat med stor skam, helst för kvinnorna. Det är ingenting man bara gör hur som helst. En vanlig svensk tjej kan flytta in och ut med hur många killar hon vill, eller för den delen ta ut skilsmässa utan att hon ska ses som paria av övriga svenskar. Så funkar det inte för romerna, även om många av dom också blivit modernare i sitt tankesätt nu.

  Och att det skulle vara ”norm” för tjejer i glesbygden att flytta ihop med sina killar vet jag inte vad du fått ifrån? Jag har bott i både byar, små samhällen och på glesbygden i många år och jag har då aldrig märkt att det skulle vara annorlunda där. Sova över om de bor långt ifrån tex skola och killen bor i ”stan” visst, men inte flytta ihop.

 3. Sven Flink skriver:

  Hej igen!

  En läsvärd länk om Fi med tanke på att du bl.a. är djurägare.

  Ha’re

  s

 4. Catta skriver:

  Sven: Läste det där och det är så man vill ta fram skämskudden. Vilken planet lever dom på egentligen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.