Åklagare hotad-med ett julkort

Läser att “Skelettkvinnan” hädanefter kallad H, återigen är föremål för en förundersökning. Denna gång för att hon skickat ett julkort föreställande sig själv med tomteluva, omgiven av döskallar (kranium alltså) i en soffa. Jag tror inte jag behöver dra storyn om H, ingen kan ha missat det totala mediadrevet som var. Det som började med att hon beskrevs som gravplundrare, nekrofil, mördare, en person som hade “likdelarna” för att utöva sexuella aktiviteter med och gudarna vet allt, och som slutade med ingenting.

Att hon hade ett intresse av död och skelett är onekligen udda och för mig som är livrädd för allt som har med död att göra så är det bara äckligt. Men vi är olika och det måste vi få vara. Och det är inte förbjudet eller olagligt. En åklagare ska fan inte heller spekulera i pressen om sexuella aktiviteter med lik. Det kan man lugna sig med tills det finns något hållbart bevis för det kan jag tycka med tanke på stigmatiseringen som följer av att bli utpekad som en nekrofil.

Åklagare i målet var  Kristina Ehrenborg-Staffas. Och jag måste säga att jag aldrig sett en åklagare (ja förutom Marianne Ny då) glappa så glatt för media. Hon berättade vitt och brett om de sexuella aktiviteter H förmodligen haft med “likdelarna” (jo så sa hon). Hon var nästan lyrisk över det faktum att detta minsann var något de flesta åklagare aldrig fick uppleva under en livstid. Internationell media skrev om det, ja det blev verkligen med Kristina Ehrenborg-Staffas  hjälp stort runt om i världen.

H fälldes i tingsrätten för brott mot griftefriden, men i Hovrätten friades hon helt för allt som hade med skeletten att göra. Det var nämligen inte olagligt att ha skelett. Och några sexuella aktiviteter kunde inte bevisas. Kristina Ehrenborg-Staffas ville att HD skulle ta upp det men så blev det inte heller. Jag förstår att det efter hennes otaliga utspel i media kändes bedrövligt, men kan man inte visa att ett brott begåtts så får man ju acceptera det. Hur som så kan man väl säga att få människor blivit så uthängda som H, inte bara i Sverige utan även internationellt.

godjulidioterMen så kommer detta nu, H har alltså skickat samma julkort till  Kristina Ehrenborg-Staffas, några poliser, sin övervakare, nån rättspsykiatriker och sina vänner. Texten var densamma till alla ”Till alla er som betytt något för mig 2013”.
På hennes blogg finns ett “julkort” med. Jag förmodar att det är ungefär ett sådant åklagaren fått, men att även H är med på den bilden då.

Hon lär inte ha hotat sina vänner, övervakaren har hon bara (i sin blogg) skrivit gott om. Att hon skulle hota alla de 28 personer hon skickade till är alltså inte troligt. Inte heller har någon annan anmält henne för hot.

Okej, hon har en bisarr humor (och hade en bisarr hobby), hon har häcklat och varit förbannad, retats och krävt ursäkter. Men kom igen, hon har blivit uthängd  internationellt som det mest perversa man kan tänka sig. Hon har fått sin mail hackad, sin familj kartlagd, suttit häktad i flera månader. Det är klart hon är förbannad på människor som varit delaktiga i allt detta!!  Men jag har plöjt igenom hennes blogg och jag kan inte se att det finns något som helst hot där mot Kristina Ehrenborg-Staffas.

Jag är ju rätt så cynisk så jag tror att det är så jävligt att Kristina hade så stora planer med det här målet. Hon ville bli åklagaren som fällde monsterkvinnan och få cred/bli känd internationellt. Också blev det absolut ingenting. Enda sättet för henne att få tillbaka någon form av heder efter nederlaget är att visa att H trots allt är farlig och galen. Kan hon då dömas för att ha hotat en åklagare, tja då får ju  Kristina lite upprättelse. Då kan hon säga sen till medierna att “Där ser ni, hon är ju precis så galen som jag sa!”
Jag tror på fullaste allvar att det handlar om en mer personlig önskan om ”hämnd” från åklagarens håll, att hon använder sin makt att driva den. Nu är det förstås inte hon som startat förundersökningen, men hot mot åklagare tas på allvar och det är förmodligen därför man vill utreda det ordentligt. Dock tror jag att det kommer läggas ner.

Kristina Ehrenborg-Staffas beskrivs som en av landets mest erfarna åklagare. Jag förmodar att hon då också fått ta emot otaliga hot under sin karriär, alltså riktiga hot från människor med gedigna brottsregister (H fanns inte öht i något brottsregister innan detta). Att hon skulle bli rädd för ett julkort och och ev några ord (som jag inte kan hitta) på en öppen blogg  känns…ja jag vet inte vad. Visst, hade det varit random kriminell som skickat julkort med döskallar så hade det varit annat, men nu har ju åklagaren hävdat att H hade dessa skallar som ”något av sin familj”. Det blir ju då så tydligt att det är humor och ironi!

Det jag vet är att jag tycker det är förjävligt att hon ännu en gång ska dra igång ett drev mot H, helst med tanke på att hon helt krossade henne förra gången. Det kommer givetvis att uppmärksammas, skrivas om. Och på Flashback är de gamla H-hatarna redan igång och spyr sin galla, gläds åt att Hs nya adress och telefonnummer ligger ute på nån sajt. För gud nåde vad hemskt om H skulle kunna gå vidare med sitt liv trots allt.

Förra gången Kristina Ehrenborg-Staffas körde sitt drev så höll det på att driva H i döden. Är det så hon vill att det ska sluta? För ett ironisk-humoristiskt julkort? Jag menar, det är bara att kolla hennes blogg så inser man att H driver mycket med bilden av sig själv och med andra.Människor orkar inte med hur mycket som helst liksom, och nu när det börjat lugna ner sig och människor glömt mycket, ja då kör Kristina igång igen. Jag har som sagt plöjt igenom H:s blogg och inte hittat några som helst hot, mycket ilska i vissa inlägg, men befogad ilska och inga hot. Jag kan förstås ha missat något, men media trycker ju på julkortet också så det känns inte så. Har jag missat något trots allt så kanske jag får anledning att omvärdera åsikten, för hot ställer jag mig aldrig bakom. Men som sagt, jag tror inte det.

Nåja, Kristina Ehrenborg-Staffas lär ju i alla fall bli känd till slut. Som den enda åklagare som blivit hotad med ett julkort….

This entry was posted in Brott & Straff and tagged , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Åklagare hotad-med ett julkort

 1. SIG-guppen says:

  Det var Marianne Ny som gjorde polisanmälan om Julkortet.

 2. Catta says:

  Har det hänt nåt med det där?

 3. litr says:

  Det är stor skam hur Helene behandlats. Både av åklagaren och näthatare.

 4. SIG-guppen says:

  Det pågår fortfarande. Om det blir åtal och rättegång kommer det förmodligen bli den medialt största händelsen detta århundrade och det finns bara en förlorare hur det än år, dvs åklagaren….

 5. SIG-guppen says:

  Kan också skvallra om att det kommer snart att stå om två Flashbackare i media.

 6. litr says:

  Offren för näthat hoppas på att en viss Desire är en av de personer som media intresserat sig för. Helena har mångas stöd i ditt arbete mot avgrundshatarna.

 7. SIG-guppen says:

  Desiree är snart fast, hon var rätt skärrad senast Helena ringde upp henne. Men vi kommer inte att dra Desiree inför skranket. Vi har gått den vägen några gånger och det tar allt för mycket tid i anspråk med all juridik osv. Här blir det andra bullar, eller det vi skulle börja med från början. Rättväsendet har försinkat oss med ett helt år på olika sätt.

   

   

 8. Catta says:

  Jag har ytterst svårt att tänka mig att ett julkort kan räknas som ett hot men samtidigt så har märkligare saker hänt.

 9. SIG-guppen says:

  Ja, men här är åklagarämbetet bestämd med att hämnas för att de förlorade mot Helena så stort förut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)