Allmänt inlägg om händelser i media

Skapar ett allmänt diskussionsinlägg där vi kan diskutera allmänna galenskaper media rapporterat om. Börjar att lägga in en länk från Hmm om personen som 2003 mördade femåriga Sabina efter att ha “inspirerats” av mordet på Anna Lindh. Han fick ett behov av att mörda barn och hörde röster som påtalade att han skulle göra det. Han har nu rymt från rättspsyk under en permission. Och läkaren vill inte svara på om han är orolig för vad som kan hända, för då “kommer man in på sekretess”.

Risken för återfall i brottslighet bedöms dock som hög så vi kan väl förutsätta att risken finns då att han begår ett brott. Mannen har också erkänt att han bränt ner en medeltida träkyrka i Södra Råda, så inte vet jag om det finns pyromani i bilden också. Jag förmodar att han kanske är medicinerad, frågan är om det är dagliga tabletter, depomedicin eller injektioner i såna fall. Är det daglig medicin så känns det inte särskilt tryggt att han är ute för då kommer han ju inte ta dom förstås.

Det här inlägget postades i Brott & Straff, Lite av varje. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.