Kakan Hermanssons människosyn är bedrövlig

Kakan is backSom jag trodde, Kakan Hermansson får fortsätta prata i radio. Public Service som vi alla tvingas betala för. Det finns tusentals intressanta människor som kan prata i radio. Människor som inte är trångsynta. Men av någon anledning väljer alltså public service att anlita människor som sprider förakt och trångsynthet. Kakan talar tex nedsättande om utvecklingsstörda.
Att Kakan hatar män är ingen hemlighet, det tar hon tillfället i akt att säga lite nu och då (ivrigt påhejad av Gudrun Schyman).

I en artikel i DN så säger kakan så här:
– Du funderar inte på att sluta lebba då? Bli normal?
Kakan fnyser.
– Jag vill ju inte leva med någon utvecklingsstörd.

Nej fy för att leva med någon utvecklingsstörd! Redan där så ser man vilken vidrig människosyn hon har. Nu kan man ju tänka sig att det var ett sånt där klantigt uttalande som vi alla kan göra ibland, men icke. Här i en intervju från nöjesguiden:
“-Hon har en man också men män är ju typ som utvecklingsstörda barn, så bara det blir ju en kamp i sig. “

Det en normalt funtad människa frågar sig är ju vad Kakan har emot utvecklingsstörda? Varför jämför hon en grupp som hon så innerligt hatar (män) med utvecklingsstörda? Vad har de gjort henne för ont? Sen visar det ju en extrem omognad när en människa som är 30+ kallar folk för “utvecklingsstörda”, det får en ju att minnas första klass när alla sprang omkring och skrek CP till den som var dum. Dock växer de flesta tack och lov ifrån sånt .

I mitt tidigare inlägg skrev jag om hennes polishat och hyckleriet i det eftersom hon själv uppenbarligen nyttjar polisens tjänster. Men det är inte bara där hon hycklar. Hon kritiserade Sommar i P1 kraftigt, hon menade nämligen att det var för många “vita” som var med där.
”– Var är alla rasifierade? Det gör mig fruktansvärt förbannad över att se hur många vita vi är som sitter här. Vi representerar inte Sverige.”

Vad är det som brister?

Ja du, det borde nog Sveriges Radio ta reda på. Jag vill inte peka ut någon, det här är ett strukturellt problem, men alla måste ta ansvar – vi kan inte bara lägga ansvaret på andra hela tiden.”

Alla måste ta ansvar….Ja alla utom Kakan då. Hade hon verkligen menat vad hon sa så hade hon förstås sagt att “Jag ställer min plats till förfogande till en rasifierad”, men hennes behov av att själv få höras var större (läs gärna David Lindéns syn på det också).

Men ägnade hon sitt sommarprat åt att lyfta fram rasifierade då? Nej inte det heller, det var bara Kakan som avhandlades. Kom igen, var omsorgen om rasifierade så stor eller var det ett populistiskt utspel? Ett annat bevis för att hon snarare tycks göra populistiska utspel än stå för någon slags ideologi är ju att nu när SR hade “samtal” med henne angående hennes olämpliga tweets, så backade hon direkt från det hon stått för. Det var viktigare (ännu en gång) att hon själv får synas och höras än att stå upp för sina egentliga åsikter.

Allt detta sammantaget gör att jag tycker Kakan är en hycklare och en person med vidrig människosyn. Det är ju liksom inte så att ACAB-grejen var den första dumheten Kakan kommit med. Kakan har samma yttrandefrihet som alla andra, men det innebär inte att Public Service behöver lyfta fram människor med bedrövlig människosyn. Kakan som snackar om att “Vi feminister sparkar alltid uppåt!”, jo tjenare, när blev utvecklingsstörda en grupp i samhället som har några privilegier då….

Ps. Sveriges Radio, behöver ni tips på radiopratare så kan jag ge er flera förslag på kloka, öppensinnade människor som har mycket intressant att prata om. Människor som kanske fler av era lyssnare kan ha utbyte av .Tex Mange Hellberg som alltid lyfter fram de svagaste i samhället istället för att bara se hur han ska synas själv.  Som inte ser ner på folk oavsett vilken grupp de tillhör. Som låter hemlösa, prostituerade och missbrukare få utrymme på hans instagram för att beskriva sina liv i ord och bild. Som är mot all form av mobbing. HAN skulle vara intressant att lyssna på! Och honom lobbar jag gärna för på alla sätt som går.

Ett tillägg. På twitter florerade en tweet som det påstods att Kakan Hermansson skrivit. Den var så sinnessjuk att jag ville vara absolut säker på att det inte var fejk innan jag lade upp den. Har nu kunnat bekräfta själv att den inte var fejk. Det man kan konstatera är att Kakan pissar på utvecklingsstörda, hatar och hetsar mot poliser, och faktiskt även hånar mordoffer. Eftersom hon uppenbarligen inte under två år funnit någon som helst anledning att radera tweeten så den fortfarande ligger öppen för allmänheten att se så kan det inte vara några som helst problem att lägga upp den här heller. Inte minst så bör vi som betalar till public service veta vad vi betalar för att lyssna på.

Kakan om Malexander
Det handlar alltså inte om att Kakan skrivit ett par klantiga tweets, att hon är lite för ivrig ibland. Hon är verkligen genuint hatisk och extremt oempatisk. Som anhörig själv till ett mordoffer så kan jag säga att det där uttalandet förmodligen svider riktigt hårt i de anhörigas hjärta också….

 

 

Det här inlägget postades i Kändisar och Nöjen och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Kakan Hermanssons människosyn är bedrövlig

 1. Tania skriver:

  Hon är riktigt obehaglig..

 2. Catta skriver:

  Tania: Ja verkligen. Hon har en obehaglig syn på människor…

 3. Jenny White skriver:

  Man undrar vad utvecklingsstörda gjort för ont? Tråkigt att hon fiktar sitt självförakt mot utsatta grupper.

 4. Catta skriver:

  Jenny: Ja just det stör mig våldsamt. Hon ställer en mycket svag grupp i samhället mot en grupp hon hatar. Vad är grejen liksom.

 5. Pingback: Vansinne #3 | Genusdebatten

 6. Pingback: Journalister står inte längre för trovärdighet | Cattasbubbla - Just read it !

 7. Pingback: Folket rasar i juletid | Maniac Media

 8. Pingback: Normkritiken är legitimerad, men inte kritiken mot den – Vart kommer det att leda oss? | Vetenskapliga partiet

Kommentarer inaktiverade.