En äkta feminist uppmuntrar inte våld mot andra kvinnor

Nu när vi ändå är inne på varför det är fel, definitivt om man vill hävda att man är feminist, att skriva ACAB, använda uttryck som “snuthora” osv så ska jag ta upp en annan vinkling på det hela.

Av landets alla poliser så är ca 29% kvinnor. Kvinnor som slagit sig in i en typiskt manlig bransch, och därmed gjort något viktigt för jämställdheten. De har gått emot alla som menar att en kvinna inte kan vara polis och att kvinnor är för svaga på alla plan, de har bevisat att en kvinna kan vara lika stark och modig som vilken man som helst. När man då skriver tex “Snuthora” eller “ACAB” då är det också dessa kvinnor man sparkar på. För de är också snutar. De försöker bekämpa precis samma saker som sina manliga kollegor. Det man gör är att man hetsar även mot dessa kvinnor.

En annan sak feminister ofta tar upp är mäns våld mot kvinnor. Att under tex en demonstration hetsa mot polisen och jubla över hur mycket man älskar våldsvänstern innebär de facto att man även uppmuntrar mäns våld mot kvinnor. För det är ju inte så att våldsverkarna bryr sig om det är en manlig eller kvinnlig polis de drar en gatsten i huvudet på. Alltså har jag väldigt svårt att se att en äkta feminist skulle ställa sig bakom allmänt polishat och uppmuntra våldsvänstern.

En sann feminist skulle jubla över alla de kvinnor som trots misstro slagit sig in i en manlig bransch, och de skulle stötta dom till max, inte hetsa och hata mot dom.
En sann feminist skulle givetvis förakta män som kastar sten, flaskor eller vad det nu må vara på en kvinna, oavsett vilken politisk ideologi mannen har. För bakom uniformen är hon ju trots allt kvinna. Jag tror alltså att det är dags att börja analysera även den biten, för trots alla analyser som görs konstant av genus, kön, strukturer, patriarkat och allt vad det är, så har man tydligen missat detta enkla faktum.

Kanske någon snuthatande feminist kan förklara för mig varför man uppmuntrar hat och våld mot andra kvinnor? För ni kan väl ändå inte tro att just de kvinnliga poliserna inte påverkas direkt och indirekt av ert hat och er uppmuntran av våld?

This entry was posted in Lite av varje and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to En äkta feminist uppmuntrar inte våld mot andra kvinnor

  1. Pingback: Mens våld mot den fria tanken | Löjesguiden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)