Researchgruppens lågvattenmärke…

Nu har Researchgruppen gått ut med att de har tillgång till Flashbacks databas. Huruvida det är sant eller bara något slags försök att skrämma folk ska jag låta vara osagt. Oavsett vilket så är det ett rent svineri. Anna Troberg har skrivit mycket bra om det hela här.

Oavsett om RG sitter på några uppgifter eller inte så finns det nu alltså förmodligen massor med människor som är livrädda för att hemligheter ska avslöjas. Och jag hoppas verkligen att RG tar ansvar för konsekvenserna som kan komma av det. Folk har tagit livet av sig förr i rädsla att hemligheter ska avslöjas. På FB finns människor som berättar om homosexualitet, transsexualism, människor som inte “kommit ur garderoben” än. Det finns kvinnor som skrivit om sina våldsamma män, människor som är utsatta för hedersförtryck, människor som skrivit om sin psykiska hälsa, sjukdomar, hiv. Människor som alltså av olika anledningar redan mår dåligt, är sköra. Det är dom man skrämmer nu.

Detta med självmord och självcensur är ju tydligen något som RG bekymrar sig över. Men när de går ut med att de har FBs databas så riskerar de ju faktiskt att utsätta folk för just detta, människor med hemligheter och svaga psyken kan ta självmord, och folk kommer inte våga prata om allt de vill i rädsla att bli uthängda. Sicken dubbelmoral….

självmord

Detta är förstås en form av åsiktsregistrering och således vidrigt i ett demokratiskt land. Det enda positiva jag kan se med detta är att det nu borde bli uppenbart även för den mest imbecille vad Researchgruppen egentligen håller på med. För även om man jublat när SD-politikers åsikter hängts ut så måste man kunna tänka hela vägen. Om man gör allt för att komma över privatpersoners åsikter så är det liksom inte bara “fiendens” uppgifter man går igenom, utan hundratusentals privatpersoners också. Man åsiktsregistrerar människor.Det hör inte hemma i en demokrati med yttrandefrihet.

Det finns dock en sak som får mig att tvivla på RGs uppgifter

Martin Fredriksson på Researchgruppen säger till Aftonbladet att man fått databasen skickad till sig via mejl – vid flera tillfällen.– Det har kommit i flera omgångar. Jag tror att den har ganska stor spridning eftersom det har kommit från flera håll med olika mellanrum.”

Det är sannolikt att om den här databasen haft en spridning under ett halvår och dessutom kommit från flera olika håll, så är det inte troligt att det inte skulle läckt någonting ur den. Jag har svårt att tro att flertalet personer skulle klara att hålla käft utan att med diverse uppvisningar visa att de lyckats få tag på den. Det vore ju en riktigt stor grej att skryta med, så det får mig att tvivla på RGs uppgifter. Men som jag skrev, oavsett om det är sant eller inte så är det ett jävla svineri. Är det sant då sysslar man med åsiktsregistrering, är det inte sant då roar man sig med att skrämma folk för att visa att “Vi vet vad du tycker, vad du gör, var du bor. Nu har vi makten över dig. Vi kan visa din familj, din arbetsgivare dina grannar vad du tycker. Avslöja dina hemligheter. Passa dig”. Bägge alternativen hör hemma i diktaturer, inte i Sverige. Och Researchgruppens reaktion på allas oro?

lalala

Det mest imbecilla av allt är att det är precis sånt här som ger partier som SD röster, för folk har hellre en demokrati än en diktatur . Folk är rädda om yttrandefriheten och demokratin.Men det har man fortfarande inte fattat fast det är så uppenbart att SDs stöd bara ökar. Så den dagen SD hamnar i topp, då vet vi vilka vi kan lägga skulden på det för….

Att sedan ett antal journalister både i gammelmedia och på SVT inte fattar vidden av detta gör mig mest trött, alltså hur fan kan man försvara och förminska något dylikt, fattar man inte grejen? Här är Flashbacks tråd från förra året när RG gick ut och erbjöd 50.000 kr för den som kunde tillhandahålla FBs databas. Den är aktiv nu så man kan följa vad som händer. I ett inlägg där som skrevs ganska nyligt kan det finnas en förklaring, och stämmer den så TROR bara RG att de har den äkta databasen.Och det skulle onekligen kännas rätt bra om de var lurade av den fejkade listan som valsade runt för just ett halvår sedan….

Det här inlägget postades i samhälle och politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.