Hur kan ni vara så chockade?

Jag måste ärligt talat säga att jag är chockad över att andra är chockade över att SD fick så starkt stöd. Jag har sagt det i flera år och jag säger det igen: Så länge hippa medelklassjournalister,  korrekta politiker och medelklassvensson med sitt på det torra idiotförklarar och raljerar över människor som är oroliga för saker och ting, så kommer det slå tillbaka, och det borde väl en gång för alla vara bevisat nu.

[heading style=”1″]”Jag gillar olika…men”[/heading]Att Sverige plötsligt blivit dubbelt så rasistiskt tror jag inte, visst finns rasister men inte meningen att alla som röstat SD är rasister. Om så vore borde SvP ha fått mer än några få hundra röster. Det har visat sig i mängder av intervjuer med människor att de som röstat på SD har otaliga skäl. Vissa är rädda för hur jobben ska räcka till alla. Andra är oroliga för islamism. Ännu andra tycker att SD är de enda som verkar bry sig om landsbygden. Sen finns det de som har sina 25-åriga barn hemma för att det inte finns lägenheter, samtidigt som Sverige tar hit ännu mer folk som behöver bostäder osv. Det är inte en ogrundad rädsla som bör viftas bort som främlingsfientlighet. Det är faktiska problem som människor lever med.

Sen har vi de här som är trötta på att de som ser sig som “lite mer bildade”, ska tala om för folk vad som är okej att tycka och inte trots att de lever helt olika liv med olika verklighet. Vi har de här som tröttnat på alla människor som visar hur goda de är genom att ta på sig en pin med “Jag gillar olika” samtidigt som de föraktar just de som inte tänker som de. De som öppet hatar rasister, men själva gnäller över att de inte “kan gå in på cafét och ta en latte utan att bli besvärad av tiggare”.

[heading style=”1″]Behovet att visa hur god man är[/heading]Det tycks vara en tävling i att visa vem som är godast, men få gör något konkret. Hur många av dom har bjudit hem en flyktingfamilj på middag eller gått till en förläggning med kläder och leksaker? Jag som fler än en gång kallats högerspöke, smygrasse och SD-förespråkare skänkte kläder, pengar och leksaker till flyktingar i flera år. Jag tog hjälp av en invandrare som ofta sprang på flyktingboendena för att hjälpa, så vi kunde se vilka som hade störst behov. Jag bjöd hem flyktingar på middag eller kaffe för att de skulle få komma ut och träffa folk. Jag har tagit hem flyktingbarn för att de ska få kompisar (sonen). Och jag fick många nya vänner genom det. Men många av de här personerna, de som anstränger sig så pass att de trycker dit en jag gillar olika-pin på sin jacka och skriver långa texter om de obildade rasisterna, de kallar mig smygrasist. Förmodligen för att jag vägrar haka på tåget och hata mot SD eftersom jag anser det vara kontraproduktivt. Det får mig inte att röst på SD, men det får mig att tycka att det finns en jävla massa populister som i realiteten inte gör ett skit konkret för de som de säger sig värna om.

[heading style=”1″]Värdelös taktik[/heading]Så ta nu och inse att den taktik som hitintills använts är totalt värdelös. Ni kommer inte få människor att sluta rösta på SD för att ni skriker, skramlar, hatar, våldar och raljerar. Tvärtom, folk blir förbannade att ni sätter er på höga hästar och förminskar frågan till att “de är rasister”. Det gör folk förbannade att ni pekar ut dom som obildade bonnläppar. Det gör folk förbannade när en människa som glassar med kändisarna i storstaden, ska sitta och raljera över människor som är oroliga för sin egen och sin bys/samhälles överlevnad. Det gör folk förbannade när medier och politiker anser att det finns ett finare hat och därmed totalt negligerar och förminskar de som drabbas av våld, hat och hot från “den rätta sidan”.

Vill man att SD inte ska få ännu större stöd nästa val då är man så illa tvungna att faktiskt börja lyssna på folk och tänka till. Vad är det SDs väljare anser att SD uppmärksammar som inte de övriga partierna bryr sig i? Man kanske måste erkänna öppet och för sig själv att det inte är rasism att ta tag i de faktiska problem som invandringen i delar medfört? Inse att Sverige är större än bara storstäderna, att den verklighet människor på landsbygden lever i är så mycket annorlundare än den som storstadsborna lever i. Fundera på om man kanske borde sluta behandla pensionärer som icke-personer? Alltså, börja använda det sunda förnuftet och logiska tänkandet istället för att bara gapa och skrika och vifta bort folk som idioter.

[heading style=”1″]Kalla inte folk idiot och be om svar sen…[/heading]Jag ser också att många nu skriver typ “Ni som har röstat på SD, kan ni förklara varför ni gjorde det valet, jag är ärligt intresserad”. Men snälla, ni har ju skapat detta samhälle nu där alla som ens antyder att SD kan ha rätt i en fråga ska hängas som paria. Ni har ju talat om att alla som röstar SD är obildade idioter. Ni har ju visat att ni kartlägger människor som inte har rätt åsikter. Vad får er att tro att vanliga människor ska våga svara på en sån fråga öppet och därmed visa att de är “obildade rasistäckel”? Börja använda hela hjärnan och inte bara reptilhjärnan så kanske man kan diskutera ämnet och faktiskt få reda på vad det är som gör att folk väljer SD trots deras bakgrund och trots att det uppenbarligen finns rasister i partiet, för annars kommer det knappast ske några förändringar, tvärtom…

Tre läsvärda texter

Vi journalister har svikit landsbygden– Joakim Lamotte

Media knuffade väljarna i SD:s famn – Sakine Madon

Efterspelet går inte att ducka för– Cissi Wallin

Det här inlägget postades i samhälle och politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.