Heja Sverige! En minister som omger sig med terroristfruar och antisemiter…

Så nu har Sverige fått en minister som suttit i samma styrelse som en terrorists fru då. Jag talar förstås om Mehmet Kaplan. Jag vet inte ens om jag är särskilt förvånad. Men jag skulle ljuga om jag inte sa att jag tycker naiviteten är skrämmande. Gör man ingen slags bakgrundskoll på folk innan man ger dom makt? Eller har man gjort det men ändå inte fattar problemet?

Charta2008
Mehmet Kaplan har alltså suttit i styrelsen för Charta2008. För den som inte vet vad det är så är det en “medborgarrättsrörelse” som går under parollen att de värnar rättssäkerheten för terrormisstänkta och vill ha mjukare terrorlagstiftning. Inte rättssäkerheten för medborgare generellt, utan specifikt för terrormisstänkta. Styrelsen har ju ändrats lite genom åren men Mehmet satt alltså i styrelsen samtidigt som bl.a Anna Sundberg (Um Anas) som är gift och har barn med med terroristen Said Arif. Per Gudmundson har skrivit utförligt om detta här, i sitt inlägg visar han att Annas svägerska också som av en händelse är gift med en dömd terrorist.

Redan där är det i mina ögon oerhört problematiskt. En politiker bör inte (ens på sin fritid) vara med i en grupp som försvarar terroristmisstänkta specifikt, definitivt när de även lobbar för dömda terrorister. En politiker bör definitivt inte sitta i samma styrelse som frun till en dömd erfaren terrorist (alltså inte någon “tillfälligt förvirrad ”). Och väljer han ändå det så är det självklart att han inte ska ha en ministerpost i sveriges regering. Vet man ens om detta i regeringen? Tillägg: Um Anas/Anna Sundberg är numer aktiv i miljöpartiet, alltså samma parti Mehmet Kaplan tillhör….

Homohat, antisemitism och självmordsattacker
Men Anna är inte den enda kontroversiella personen i denna grupp. Kaplan satt också i styrelsen samtidigt som Amanj Aziz. Han var talesperson för ungdomsföreningen TUFF som bjöd in den minst sagt extreme Bilal Philips för att hålla en föreläsning. Bilal predikar bland annat om att homosexualitet (precis som otrohet) ska straffas med döden, han är antisemit och menar att det förvisso är förbjudet med självmord i islam, men självmordsattacker kan vara befogade. Lyssna på detta radioklipp som är 14 minuter långt för att höra dels Bilal själv, men också Amanjs försvarstal. Läs gärna också Johanna Schreibers artikel om stämningen som rådde när hon var där för att bevaka mötet åt GTs räkning.

Det finns fler likasinnade i och omkring Charta2008. Det blev ju lite uppståndelse när Kaplan jämförde svenska jihadister som reser till Syrien med frivilliga som åkte till Finland för att strida i  vinterkriget mot Sovjetunionen, det var något han senare menade var klumpigt sagt, men med denna bakgrund så köper jag inte den pudeln. Jag tror på fullaste allvar att han precis som sin kompis Rashid Musa (förbundsordf i Sveriges Unga Muslimer)  ser att de som ansluter till rena terrorgrupper är precis samma som tex de svenskar som åker till Ïsrael och ansluter till försvarsmakten där . Samma på så sätt att det skulle handla om människor som inte är extremister på något sätt utan bara vill ”hjälpa till”.

Suspekta organisationer
Det finns flera muslimska organisationer (detta ska inte tolkas som ALLA muslimska org.!) i det här  landet som omger sig med tokradikala föreläsare och imamer, terroristfruar, jihadister och annat. I de här organisationerna så flyter samma människor omkring, det är samma namn som får olika befattningar i olika organisationer, så slutar dom på ena stället och hoppar över till andra. Det är också precis som Nalin Pekgul säger i radioinslaget att dessa organisationer får stora bidrag från staten. Sverige betalar alltså bidrag till organisationer som tutar i unga muslimer en massa skit som enbart kommer att omöjliggöra en integration i det svenska samhället. Mehmet Kaplan är väl bevandrad i dessa organisationer, han har själv varit i ledande positioner i flera av dom. Att han inte skulle ha en aning om vad som försiggår är alltså uteslutet.

Ta tex Rashid Musa (ovan) som menat att de som åkte för att strida med al-Shabaab var hjältar. Han beklagade även sorgen när självmordsbombaren i Stockholm som försökte spränga flera hundra oskyldiga människor i luften, avlidit. Rashid ljög också i Svt Debatt nyligen när han menade att ingen av hans medlemmar valt att ansluta sig till IS. Detta är en kvinna han personligen la till som medlem i SUM 5 månader innan hon drog iväg till Syrien och gifte sig med en IS-anhängare. Senast för en dryg månad sedan lade han till en annan kvinna som också är IS-anhängare vilket inte går att undgå att se då hon har ett foto på sin FB-avatar som föreställer ett barn klätt i täckt svart dräkt och en IS-flagga som bakgrund. Rashid och Mehmet torde också vara mer än ytligt bekanta då Rashid skrev detta på Twitter. Broshan??

Grattis Broshan

Nu sitter Mehmet Kaplan på en ministerpost i vår regering. De här personerna använder flitigt orden rasism och islamofobi, de är inte dummare än att de vet hur skitnödiga svenskar är när det kommer till det ämnet. De fattar att då vill sverige visa att vi absolut inte är islamofober och för att bevisa det så ska vi ge dom lite maktpositioner i samhället. Jävla nötter är allt jag kan säga.  Det enda man gör med detta är att pissa på de muslimer (som är i stor majoritet) som faktiskt inte alls står bakom de här människornas syn på varken islam, demokrati, mänskliga rättigheter eller annat. Rashid själv ger bilden av att han är någon slags företrädare för all världens muslimer kan man se på twitter. Jag har ställt frågan till honom vad han menar med detta, men han vill inte svara.
1.6 billions muslims

Det är dags nu att medier slutar bjuda in de här människorna till tv-soffor och slutar låta dom vara några slags företrädare för sveriges muslimer, det finns gott om sekulära muslimer som kan få det utrymmet, de skulle dessutom prata för den stora majoriteten muslimer i Sverige. Och politikerna måste börja fatta agendan här. Det är inte en slump att vi nu haft minst tre stycken personer på höga politiska poster som kommer från just dessa organisationer. Omar Mustafa, Abdirizak Waberi och Kaplan. Nu är det dags att börja använda hjärnan, för rekryteringar av unga människor och hoten mot sekulära muslimer och judar i Sverige kommer bara att bli värre om detta fortsätter.
Det finns nu otaliga bevis för att detta är människor som inte delar vår syn på ett demokratiskt samhälle där människor är jämlika oavsett etnicitet, kön, tro eller läggning. När de pratar om att de respekterar homosexuella, kristna, judar och demokratin så är det en läpparnas bekännelse, ingenting annat. För om de gjorde det skulle de inte gång på gång bjuda in antisemiter, homohatare, shariaförespråkare och islamister till sina föreläsningar.  Och nej, jag är fortfarande inte islamofob, muslimhatare, rasist eller annat. Jag värnar demokrati, ser till allas lika värde, och har en viss självbevarelsedrift…

Läsvärda artiklar nedan:

Hanna Gadban förtjänare en offentlig ursäkt

Kaplan-Regeringens svar på Åkesson

Ska en talibanhustru representera Sveriges muslimer

Dödshotades efter debattartikel i GP

Så skaffar sig muslimska brödraskapet fotfäste i Europa

Sluta fjäska för sekten unga muslimer

Läsvärda bloggar:
Hanna Gadban
Per Gudmundson

Det här inlägget postades i samhälle och politik. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Heja Sverige! En minister som omger sig med terroristfruar och antisemiter…

 1. Pingback: Det övergår mitt förstånd… | Cattasbubbla - Just read it !

 2. Pingback: Det oroar mig…rejält | Cattasbubbla - Just read it !

 3. Svart-Malin skriver:

  En stor guldstjärna till det här inlägget!

  Mehmet Kaplan om Muhammedkarikatyrerna i Dagen 2006.
  ”– Det är fel att ta upp det som en yttrandefrihetsfråga. Det handlar om en maktfråga, där en utsatt grupp provocerats och där man på förhand kunde förstå att de skulle känna sig kränkta. Då kan man inte komma dragande med yttrandefrihet. Jag tycker att man först ska granska maktförhållandena.”

  Låter inte det väldigt bekant från vår tids överstepräster i intersektionalitetssekten? Uttalandet från Kaplan var från 2006 och innan över 30 personer dödats runt om i världen för kränkningen, bl.a en blott 17-årig pojke som  brändes till döds när det danska konsulatet i Libanon tändes på.

  Det är ju möjligt att Kaplan ändrat sig men det finns inget som tyder på det men desto mer som tyder på motsatsen. En sak är klar. Vore jag statsminister  skulle Kaplan aldrig ens komma i fråga som minister ens på gemräkningsdepartementet om han inte kunde göra det mycket trovärdigt att uttalandet 2006 var sagt i ungdomligt oförstånd och att han hyste helt andra åsikter nu. Men så tillkommer allt annat han sagt och pysslat med  så jag skulle inte kalla honom till en intervju hur som helst.

  Jag börjar få lömska tankar om den där Bah Kunke också som verkar flyta med som ett rö för vinden

 4. Svart-Malin skriver:

  Jag kom på försent att du redan tagit upp Kaplans uttalande i förra inlägget. Nå, han kan aldrig dras fram i ljuset för mycket så 😉

 5. Catta skriver:

  Svart-Malin: Har du missat det här när jag skrev det? 🙂

  Nej jag tror att det jag tar upp här är precis vem han är och som han är. Och jag vet inte vad det är man anser att han har som ingen annan har som kanske vore mer lämpad att sitta i sveriges regering. Och jag får bara jävligt taskiga vibbar av den här mannen.

 6. Svart-Malin skriver:

  Jag missade det när jag råkade läsa två inlägg i fel ordning helt enkelt. Citatet från 2006 i Dagen fanns i förra inlägget. Sånt händer när det kommer tre intressanta inlägg på raken. Jag börjar ju bli lite…snyft…:-( seg och skraltig i roten som en uttjänt häst på Kiviks marknad vettu 😉

 7. Catta skriver:

  Svart-Malin: Jag menade detta inlägg, det här skrevs ju i Oktober 🙂

 8. Svart-Malin skriver:

  Aha, jag missade att det var en repris. Jag tvivlar på att jag missade det när det skrevs men det är svårt att komma ihåg alla exakt även när man läst något. Jag kom ihåg terroristfrun i styrelsen med Kaplan men det har skrivits mycket om det, och alla de andra du tar upp förekommer också väldigt flitigt i mindre smickrande sammanhang. Det är alltid samma människor som rör sig obehindrat mellan olika organisationer. En liten extrem islamistisk sekt som lever på att vara med överallt på någon liten post och sammanlagt drar in stora summor. För att sen uppvigla ungdomar till att tro att de är dömda för all framtid i ett land av rasism. Så ska det brännas bilar och ja resten kan vi.

  Jag tror inte jag missat ett enda inlägg från dig sen du öppnade igen men jag har läst de jättelånga trådarna på flashback också plus annan litteratur så ibland kan det bli för mycket för att något ska kännas igen direkt. Se det positivt, nu fick du guldstjärna från mig två gånger 🙂

 9. Catta skriver:

  Svart.Malin: Ja men eller hur, samma namn är ständigt återkommande i olika organisationer. Och värst av allt i olika medier. De är värst av alla på att skapa motsättningar och ett vi och dom-tänk.
  Ja jag blev ju nästan förtvivlad nu. ”Nej har hon missat ett inlägg. Av MIG!!!” 🙂

 10. Pingback: Men judarna då… | Cattasbubbla - Just read it !

 11. Pingback: Våra politiker måste ha koll på vilka de bjuder upp till vals | Cattasbubbla - Just read it !

 12. Pingback: Jag börjar känna en allvarlig oro för sverige | Cattasbubbla - Just read it !

 13. Pingback: Det Motsägelsefulla Partiet | Projekt Morpheus

 14. Joakim skriver:

  Mycket bra skrivet!!!

 15. Catta skriver:

  Tack Joakim 🙂

 16. Pingback: Nog har vi all anledning att vara oroliga | Cattasbubbla - Just read it !

Kommentarer inaktiverade.