Godhetens apostlar har vissa defekter

Jimmie Åkesson har gått ut med att han är utbränd och blivit sjukskriven.  Han har skrivit ett öppet brev om hur han känner sig. Och det gav ju ett ypperligt tillfälle för de goda att få känga till honom lite

ÖzzVirtanenEhsan 

Fredrik Virtanen, denna lättkränkta krönikör som blev så makalöst upprörd när han själv fick (svag) kritik. Den här killen som iklädd en riktigt tjock offerkofta skrev en krönika efter det “påhoppet” som var så full i självömkan  och bisarra anklagelser så jag tror inte jag hittar motstycke hur jag än letar.

Ehsan Fadakar, debattchef och kolumnist på Aftonbladet, tycker att Åkessons sjukdom visat att karma finns. Ett gott råd : Ehsan bör gömma arslet blixtsnabbt, för om karma biter en i röven för att man är oempatisk då lär han stå på tur nästa gång.

Också har vi storskämtaren Özz Nujen. Han har rätt att skämta om vem och vad han vill. Absolut, precis som jag då. Jag  kom på ett skämt om honom nu när jag läste en intervju där Özz berättat om hur hans pappa slog honom långt upp i tonåren. “Vet ni varför Özz Nujen inte har något hyfs? För att hans pappa glömde slå in vett i skallen på honom”. Skitkul, eller hur?

Alltså kom igen, man får tycka illa om Åkesson, hans politik, hans åsikter, hans person. Men man sitter inte och gottar sig i att en person blivit sjuk. Depression som ofta kommer med utbrändhet är en potentiellt dödlig sjukdom, det finns ingenting roligt alls med det, oavsett vem det drabbar. Och att påstå att man är svag för att man blivit utbränd är bara att sprida en idiotisk myt som har föga med verkligheten att göra. Däremot finns det fog för att säga att det bara är svaga människor som har behov av att sparka på de som redan ligger…

Det finns ingen ände på vilket förakt jag kan känna för människor som beter sig så här. Inte för att Åkessons politik (hans person kan jag inte uttala mig om) är något som tilltalar heller mig nämnvärt, utan för att jag avskyr när man sparkar på de som redan ligger. Vad i deras beteenden gör att de är bättre än Åkesson? De avskyr honom för de anser att han sparkar på människor i kris, och vad är det som de själva gör?  Det krävs lite mer än att säga att man är antirasist för att vara en god människa liksom…

This entry was posted in samhälle och politik and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)