Lite medvetandegörande samtal och pengar ska få väck extremisterna

Mona Sahlin, regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism har nu lovat att införa stöd till IS-avhoppare och deras anhöriga. Vad det stödet består i framgår inte riktigt. Men kan man tänka att det handlar om “medvetandegörande samtal” kanske? Eller avser man att följa Mehmet Kaplans linje om ekonomiskt stöd till moskeér och muslimska organisationer? Det senare är rent vansinne. Jag ser det som så att om tex moskeérna anser att detta är ett problem som utövare av deras religion har, och som de vill hjälpa till med, då ska de ge det stödet utan att få miljoner av staten. Precis som när kyrkliga samfund samarbetar för att hjälpa hemlösa med boende, kläder och mat utan statligt stöd. Eller när Jehovas samarbetar i olika projekt utan statlig inblandning.

En sak som jag reagerar på i Monas resonemang är följande:Vi har varit lite fega att agera eftersom vi inte sett vad som är religionen och vad som är den extremes vantolkning av religionen. Det dags nu att vi vågar markera mot extrema krafter.

Där har vi lite av det jag skrev om i gårdagens inlägg, rädslan att kritisera en religion och rädslan att ses som rasistisk eller islamofobisk. Ett extremt beteende är ju detsamma oavsett om det beror på religionen så som den är eller en vantolkning av den. Således spelar det ingen roll om det handlar om extremism, religion eller lite av båda delar. Extremt beteende ska inte accepteras helt enkelt. Det ska sättas stopp för det oavsett om det utförs enligt gängse tolkning av religionen eller pga vantolkning av den. Religionsfrihet är inte synonymt med “rätten att bete sig som ett arsel i religionens namn”.’’

Nästa stycke som irriterar mig (otroligt att så mycket i en så kort text kan irritera…)

Den före detta partikamraten Nalin Pekgul som bor i Tensta har skrivit en bok om den ökade radikaliseringen i förorten och hon menar att den bland annat beror på att extrema organisationer fått statligt stöd.

– Vem är jag att säga emot Nalin. Det är hennes bild, säger Mona Sahlin.

Så jävla intetsägande svar. Det är faktiskt inte bara Nalins bild. Det är terrorexperters bild. Det är researchers bild. Det är sekulära muslimers bild. Det är vanliga Svenssons bild.  Det är väldigt många människors bild. Och det är inte en bild, det är verklighet. Till skillnad mot för Mona så lever Nalin i detta, hon kan kulturerna utan och innan, hon har drabbats personligen av islamisterna och fanatikerna. Hon har koll på olika extrema grupper och vilka samfund de är involverade i här i Sverige. Det vi kan vara säkra på är väl att Nalins bild är betydligt mer grundad i verkligheten än Monas. Och i en bra värld så hade Mona i sin roll faktiskt tagit hjälp av Nalin, då kanske det kommit nåt vettigt ur det.

Så här tänker jag. Vi ska inte alls ge några miljoner till moskeér eller religiösa samfund för att ge “stöd” till extremister. Dels för att staten flertalet gånger visat att de matat in pengar till oseriösa islamistiska samfund som har samröre med just extremister med kopplingar till jihadister och terrorister. Staten har alltså noll koll på vilka som är vilka och vad dom egentligen betalar till. Och dels för att de ska kunna göra detta utan extra pengar, det handlar trots allt inte om tusentals människor.

De flesta människor i dag har datorer och internet och kan således hur enkelt som helst kolla vad tex IS eller al-Shabaab sysslar med. De kan se att de hugger huvudet av  folk, våldtar och säljer kvinnor, mördar barn, korsfäster tonåringar, begår masslakt osv. En enkel bildgoogling på tex Daesh så ser man vilket heligt krig de bedriver.
Väljer de ändå att åka så ska de om möjligt (om de inte är födda här eller kommit som väldigt små) tas ifrån medborgarskap och nekas inresa hit igen. Vi ska inte laborera med människors väl och ve i det här landet för att stötta några vettvillingar som slaktar folk.

De har tillgång till all vidrig information om de som de åker för att strida med, så att komma i efterhand och gnälla att det inte var som de trodde ska fan inte rendera i klapp på huvudet och stöttande samtal från Sverige. Det ska rendera i indraget medborgarskap, och livslång utvisning från Sverige. Med den vetskapen så kanske föräldrar och andra anhöriga också blir mer angelägna att varna myndigheterna innan de åker, för de vet att om de åker så får de aldrig mer komma hit. Vem fan skulle komma på tanken att klappa bin Laden på huvudet till exempel (Ja förutom Mona då)? Ibland blir jag så trött på att styrande inte har tillräckligt mycket engagemang kring sina ämnesfrågor att de ens orkar läsa på och skaffa sig relevant information. Det tycks som de inte ens orkar bläddra i tidningen och läsa om andra länders erfarenheter i ämnet. Trubbskallar….

Det här inlägget postades i samhälle och politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.