11 saker jag hatar på Facebook

Nu måste vi reda ut vad som är det värsta med Facebook. Eller inte med Faecook utan med användarna. Okej här kommer typer jag har svårt för

DEN DRAMATISKA

Jaha då är man på sjukhuset/vårdcentralen/akuten igen då…..”.
Så kommer 47 kommentarer med hjärtan, “Åh stackars”, aj och oj. 13 frågor om personen mår bra och förhoppningar att det inte är nåt allvarligt. Slutligen kan personen skriva att den tror den vrickat foten eller nåt lika banalt. Eller så säger den inte ett skvatt. Alltså varför detta drama! Skriv då att “Jag tror jag stukat foten, sitter på sjukan nu”, eller var tyst bara.

MARTYREN

“Aldrig får man vara glad *gråter*…”
67 ledsna smileys, hjärtan och kramar. Några “Naaw gumsan” och några “Åhh kjamiz på dig”. Men vräk ur dig varför du inte är glad då människa!

DEN KORTTÄNKTA

“Irriterande att vissa personer här på FB snokar i mitt liv…”.
Åh nej. Nån av de du själv valt att ha som vän på FB snokar i det du själv valt att lägga ut. *Chockad*!

LUDDSKALLEN

“Konstigt att folk jag inte har som vän på FB får reda på vad jag skriver här!!…”
Öh nej, det är inte alls konstigt eftersom du har 450 vänner. Det är som du är på en fest med 450 personer, varav vissa är människor du inte träffat på 20 år, andra är ytliga bekanta, några är goda vänner, andra är vänners vänner. Tror du inte att nåt du säger eller gör på festen kommer spridas till människor utanför festen? Pucko…

DEN SOM VILL SYNAS ÖVERALLT

Människor som gör 10 hashtags i varenda inlägg stör mig våldsamt.

FISKARNA SOM FÖLJER MED STRÖMMEN

Massinvasion i flödet av tramsiga statusuppdateringar som går som kedjebrev typ “Idag har jag sugit på min strumpa”.  Än mer störande när man får ett sånt meddelande “Dela den här på din status för att visa att du bryr dig om de som fått cancer”. Gud så idiotiskt. Cancersjuka är knappast hjälpta av att du skriver en idiotstatus.

DEN ÖVERDJUPA

Statusar där nån skriver en hel avhandling till sin partner/sitt barn/ vännen om hur underbara, vackra och fina dom är. Men herregud, säg det till dom istället!

KOMPLIMANGSÖKAREN

Selfies som alltid måste kommenteras av personen med “Guuuud så tjock jag ser ut på den här bilden” eller “ Ja jag kanske inte är snyggast i stan men jag är stolt!” Trams, det är bara komplimangfiske.

DEN HEMLIGA

“Fy fan vad jag är förbannad nu alltså!!!…”
Så kommer det några som givetvis frågar vad som hänt, och då kommer svaret “Jag skickar meddelande!” Men gör då istället ett massutskick privat till de du tror vill veta varför du är förbannad. Drama igen…

DEN SOM VILL VISA ATT DEN MINSANN ÄR EN BRA PERSON

“Jag ber alla mina vänner som röstar på SD ta bort mig som vän nu. Kan inte vara vän med rasister…” .
Öh då var ni nog aldrig vänner heller förmodligen. Och är man så skitnödig att man inte kan prata med vänner eller bekanta för att de har en åsikt man inte gillar då förtjänar man inte att vara deras vän heller.

BÄBIS-WANNABEN

Det värsta av allt, vuxet folk som skriver : Bästaste, Kjamis alt Kjamiz, Gotti nam-nam

Så lätta era hjärtan ni med, vad avskyr ni på Facebook?

Det här inlägget postades i Lite av varje och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

39 kommentarer till 11 saker jag hatar på Facebook

 1. Cheesesteakjimmys skriver:

  Har inte facebook men hade jag haft det hade jag stört mig på festfolket varje fredag och de som har så intressanta dagar att de fotograferar allting och lägger upp. Typ sina middagsrätter där de lagt ett litet blad vid sidan av tallriken så det ska se ännu mer speciellt ut. Folk som har uppmärksamhetskomplex.

 2. Svart-Malin skriver:

  Hahaha..! Jo jag förstår dig. Innan jag skaffade facebook själv och stängde den för alla utom de jag valde som vänner så hade jag precis den här bilden av kjamis-människor.

  Jag minns faktiskt en riktig rysare som jag hittade till genom en länkning på en blogg som lät ungefär så här:

  A: Ni kommer väl när jag fyller 51 på söndag?

  B: Ja självklart, *slår kulllerbyttor i luften*

  C: Ja, vad vi ska kramas!

  D: Klart jag gör *tar hoppsasteg*

  A:  Vad bra. Vad vi ska kramelikramas.

  Helt otroligt! Vuxna kvinnor som pratar babyspråk. 😀 Det finns mycket sånt om man letar men man kan ju undvika det själv om man struntar i dem.

  Jag har väldigt liten erfarenhet av facebook så jag vet inte riktigt. Jo jag irriterar mig på folk som delar ren reklam för företag. Att ”gilla” en – tja skobutik – är en sak men att dela all deras reklam är en helt annan. Det kan jag störa mig på.

 3. Catta skriver:

  Cheesesteakjimmys: Festfolket kan ju vara ganska kul om de lägger ut fula fyllebilder 🙂 Middagsbilder, tårtor och efterrätter gillar jag för då får jag ideér (och blir hungrig). Inredningsbilder gillar jag också. Men blir trött när folk tar 7000 selfies. Eller jag har förståelse för unga som gör det, inte samma med vuxna.

  Svart-Malin: Ja det här bäbisspråket, vad fan är det? Det är ju nästan läskigt. Ja reklam hatar jag också.

 4. Viktoria skriver:

  Förstår ingenting. Facebook?

 5. Catta skriver:

  Nä det är knappt jag förstår själv Viktoria!

 6. maria skriver:

  godmorgon! just ätit frukost

  på väg till jobbet

  aaaahhh fikarast

  lunch *mums*

  kaffe på det!

  jobbajobbajobba….

  hemåt!

  gymmet/handla/hämta barn

  Middag!

  Kaffe på det!

  nu har jag skitit!

  go natt!

   

  och så repeat, dag efter dag efter dag

  ps. är inte på facebook längre. ds

 7. maria skriver:

  Rossi sammanfattar min uppfattning om fb

  https://www.youtube.com/watch?v=tbtALbh69i0

 8. Viktoria skriver:

  Idag är jag glad, euforiskt glad, nästan hjular av glädje. Men Facebook? Där går nog gränsen för vad jag jag kommer försöka mig förstå på. Sorry.

 9. Catta skriver:

  maria: Haha ja det är mycket sånt 😀

 10. Catta skriver:

  maria: Haha ja det där var bra 🙂

   

  Viktoria: Ja men vi har ju ett slags eget fejjan här men med lite mer givande och lärorika statusar.  Nu är ju du ”Den hemliga”, den som säger A men inte B. VARFÖR ÄR DU SÅ HIMLA GLAD???

 11. Viktoria skriver:

  Fejjan?

 12. Catta skriver:

  Haha förkortning på Facebook 😀

 13. kicki skriver:

  Visserligen känner jag igen det mesta som tas upp här, dock inte bäbisspråket, men det är inte något jag retar mig på. Scrollar bara förbi de inlägg som inte intresserar mig. Det jag gillar är alla vackra naturfoton som folk lägger ut och även vissa små filmsnuttar med gulliga eller roliga saker.

 14. Catta skriver:

  Kicki: Jag är ju med största sannolikhet mer hetsig än du, jag kan reta upp mig så in i helvete på saker. Nu kokar jag inte över det i inlägget, det är mer små irritationsmoment, men vissa saker kan jag verkligen hetsa upp mig över även om jag blivit bättre.

  Jo de flesta lägger ju upp saker som är kul, intressant, tänkvärt osv ändå. Det är kul att kunna ha snabb kontakt med vänner långt borta och såna man inte sett på åratal också.

 15. Cordelia skriver:

  Kan inte för mitt liv begripa om det inte finns vettigare saker att irritera sig över, alternativt skita i fb-konto?

 16. Catta skriver:

  Cordelia: Haha det finns ju massor att irritera sig på om man är på det humöret 🙂

  Jag skiter periodvis i FB faktiskt, just för att det blir för mycket drama, men kan ha det igång i bakgrunden eftersom det är lätt att nå folk på chatten. Alltså det är ju inte grejen att folk skriver att de är förbannad, less eller på sjukan,det är ju liksom en del av livet.  Det är sättet man gör det på,  när det konstant ska skapas drama, nyfikenhet, martyrskap.

  När det inte är kontakten med andra som är intressant utan det är bara  jag jag jag, se mig, kolla här stackars mig. Och det här att hela tiden komma med halva meningar för att skapa det här dramat, att aldrig kunna kläcka ur sig vad det handlar om. Nej det ger mig knoster.

 17. Skye skriver:

  Med i klubben FFFF

  Fy Fan För Fejsbook.

  Det fungerar lika bra med en egen blogg, kontroll över sitt eget flöde och att kunna se hur många som faktiskt läser men inte kommenterar. Dessutom fördelen med egen blogg. Det behövs inte vara ansluten till något för att få tips och råd hur man fixar själv istället för att betala dyra pengar eller sponsra fast du inte vet om det.

  Att kunna påverka sin egen kommun krävs idag ett eget facebook-konto och där någonstans har det gått fel så in i helsike. 2005 hade jag ett FB-konto. Ingen visste vad det var och vad det skulle bli av det. Hoppas själv att det är en fluga som självdör. En telefon har idag, tyvärr, tappat sin riktiga innebörd. Att HÖRA av sig..

 18. Catta skriver:

  Skye: Det jag tycker är kul med FB är att man kan ”se” hur det är hos folk man sällan träffar pga avstånd tex, ha lite kontakt med gamla vänner, snabbt sätt att kontakta via chatten osv.

  Det som är negativt är att de faktiskt kartlägger en genom sökord, vänner etc, samt har alla rättigheter till de foton du lägger ut tex. Negativt är också som du säger att folk inte längre ringer till varandra. Det är jävligt tråkigt

 19. JD skriver:

  Jag hatar verkligen att så många inte vågar ha några egna åsikter om det finns risk att någon ”vän” inte håller med. Folk som flyter med och låtsas vara perfekt utan att ha några udda åsikter alls som skulle kunna missuppfattas på något sätt Samma personer som flyter med och som lägger ut patetiska menlösa statusuppdateringar om hur dem sitter med ett glas vin, ljus och en perfekt tillvaro som skulle kunna vara hämtad ur vilken glamourtidning som helst. Lull-lull-uppdateringar som endast syftar till att få gillanden.

  Finns så mycket att hata med Facebook!

 20. Skye skriver:

  Catta: Finns ju idag finfina appar i telefonen som jag delar både bilder och har kontakt med mina närmaste vänner med. De finns från Piteå till Landskrona och även i Norge och England.

  En bild skickar ut statusen till samtliga vad man för tillfället håller på med eller var man är..

 21. Svart-Malin skriver:

  Men JD, det där är väl inte speciellt för fejjan. Det är lika vanligt ute i riktiga livet på arbetsplatser och andra ställen. Det vanliga är att man håller med föregående talare även om man inte gör det egentligen. Ett mycket svenskt beteende som många från andra länder inte förstår alls.

 22. Catta skriver:

  JD: Så är det ju överallt tycker jag. Folk är ju livrädda att (i eget namn) säga vad de tycker många gånger, för de vet ju att om de säger fel saker så kommer drevet. FB är inget undantag. Haha ja just det här ”perfekta livet” blir lita blaha, helst om man känner personen väl och vet att egentligen är det inte alls så perfekt, att det bara är en mask på FB. Jo fast det finns mycket som är kul också 🙂

  Skye: Ja det är sant, men interaktionen med många är kul också

   

   

 23. whitelady7-Eva skriver:

  Och jag gillar ju fejjan jag 🙂 mest för spelens skull, men även att jag kan ha lite kontakt med människor från länge sen, som jag inte skulle ha kontakt med annars. T ex en av min numera döda mammas arbetsgivare 🙂 Henne skulle jag definitivt inte fått kontakt med utan fejjan. Sen tvekar jag ju inte ett ögonblick att ta bort folk från vänlistan om det de skriver inte passar mig. Jag hänger på fejjan som underhållning, och då finns ju ingen anledning att ha ett flöde som jag inte gillar. Sen det här med att lägga ut bilder till höger och vänster, nja, jag lägger mest ut bilder på mat och bakning, och på min trädgård, och det är mest för att retas 🙂

 24. Catta skriver:

  WL: Ja det är ju det som är kul, att ha lite kontakt med såna man kanske inte skulle ha kontakt med på samma sätt annars. Jag är ju sämre på att rensa, har ju en tendens att känna mig taskig, men jag tror jag måste göra det. När man känner att man blir irriterad av att vara där så är det ju fel.

  Jag gillar din mat och bakning, utom när jag är hungrig för då blir jag desperat och vill ha nåt som på bilden men har bara snabbmakaroner hemma. Då är det mindre kul 😀 Men man får ideér. Fast du kan gott skriva recepten också.

 25. Svart-Malin skriver:

  Äntligen,  tänker jag om whiteladys inlägg. 😉

  Jag satt just och samlade mig för att skriva  ett långt försvarsinlägg för rätten att dela matbilder. Jag vet att jag gjort mig skyldig till det flera gånger nämligen och rodnade lite när jag läste vissa kommentarer här.

  Men allt beror ju på vad man vill ha ut av det hela. Om jag vill diskutera kontroversiella saker går jag till bloggar eller forum, inte till facebook. Jag använder inte fejjan på det sättet helt enkelt och det är ju något man enkelt kan välja eller välja bort att göra.

   

 26. Catta skriver:

  Svart-Malin: Haha fegis 🙂 Nä men man gillar ju olika grejer helt enkelt. Jag tror inte sambon tycker det är intressant med mat/kakbilder tex. Som jag inte tycker det är intressant med bilder på bilar. Eller som andra kanske hatar att se mitt jävla fågelhus 😀

  Just nu använder jag inte FB till annat än att chatta med nån, snabbkolla igenom ibland, kanske kommentera nåt inlägg nån gång. I somras var jag ju väldigt aktiv att lägga ut bilder och babbla. Jo diskuterar gör jag gärna här istället, eller pratar politik och sånt.

 27. whitelady7-Eva skriver:

  Svart-Malin: Hehe, jag har inte vett att skämmas jag 🙄 Vill man inte se vad vi äter när jag får ett fnatt i köket, då får man väl scrolla över det då 🙂 Fast jag har min sekretess ganska högt ställd, så det är inte alla som får se minsann 🙂 Och som du säger, det beror ju på vad man vill ha ut av det hela. Men det var rätt skönt att ha fejjan när maken var sjuk tidiigare, annars hade jag nog känt mig ännu ensammare än vad jag gjorde. Såna gånger är Sverige och det som är välkänt vääääääldigt långt borta när man som bäst behöver det.

  Catta: Recepten? Inte ofta jag använder det 🙂 Jag är av naturen lat, och lagar mest sånt som sitter i ryggmärgen 🙂 Det skulle vara när jag bakar då, sånt håller jag inte alltid i huvudet. Fast för mig är ju bubblan lite som fejjan, men jag tycker ju du kunde lägga in lite spel här förstås 🙂

 28. Svart-Malin skriver:

  Whitelady. Jag tycker ungefär som du tror jag. Jag tycker att det känns trevligt helt enkelt när någon PM:ar och undrar hur jag mår när jag inte uppdaterat på en vecka. Det är människor som bor en bit bort och som jag inte haft kontakt med annars alls, för hur det än är så ringer man inte till t.ex släktingar man inte ens haft kontakt med på tjugo år bara sådär, det krävs ett mellanläge för att ta kontakten. Det är detsamma med mail. Hur mycket har inte det betytt för att man ska ha kontakt med folk som man annars tappat bort?

  Och nu kan jag inte låta bli, hehe 🙂 Kvällens middag!

 29. whitelady7-Eva skriver:

  Svart-Malin: MUMS , det ser gott ut 🙂

 30. Catta skriver:

  WL: Ja men jag som inte har nån matlagning i ryggmärgen behöver beskrivningar !

  Vad gäller bakning har jag gett upp, jag lyckas ibland, men har misslyckats mångfaldigt fler gånger så det ska mycket till innan jag bakar numer. Det är illa när sonen var bättre att baka än mig när han var sju år. Han snodde ihop bullar utan recept då 😀
  Jo bubblan är lite som fejjan, en salig blandning av folk och händelser men spel, njaaa 🙂

  Svart-Malin: Ja nätet har nog gjort att många har en kontakt de annars inte skulle fått eller ha. För att inte  tala om alla som gift sig efter att ha träffats på nätet. Många ungar som inte skulle finnas om det inte vore för nätet 🙂

  Du gör alltså hemmagjord pizza åt dig själv??? Jag önskar jag vore sån, men jag är den här typen som ”Äsch det är bara jag som ska äta så jag slafsar i mig nåt snabbt för sakens skull”. Märkligt ändå eftersom jag älskar mat. Den såg ju inte äcklig ut direkt…..

   

   

   

 31. JD skriver:

  Det finns en sak till som jag inte alls gillar med Facebook och det är när folk sprider filmer över uteliggare som gör något bra för någon annan. till exempel uteliggare som delar med sig av en bit Pizza trots att alla andra inte gör det. En arrangerad situation där man utnyttjar uteliggare för att skapa en film som man sen kan lägga ut på nätet för att visa hur fina dessa uteliggare egentligen är. Ungefär som att den som gjort filmen skulle ha brytt sig det minsta lilla om den man utnyttjat!

  Hela idén med att filma hemlösa på Facebook är fullkomligt motbjudande och vittnar mer om att den som sprider filmen inte bryr sig ett jäkla dugg om att ha någon kontakt med uteliggare i verkligheten utan bara år ute efter att visa upp att ”jag tycker minsann att uteliggare också är människor !”

  Hela Facebook handlar ju om att man låtsas bry sig om andra människor på olika sätt trots att det egentligen handlar om att det helt enkelt är väldigt lättsamt att gilla någons bild eller att det är så otroligt mycket lättare att skriva ett par ord till någon än att ringa upp eller träffa personen i verkligheten. Om någon gillar en på facebook så betyder det inte något alls egentligen många gånger,

   

 32. Eva skriver:

  Glöm inte alla dom som skriver: Var ute med fiiinaste Kalle och fiiinaste Ulla, så mysig kväll!  Jaha, så intressant. Vad gjorde ni? Skicka ett tackkort i stället. Eller messa. Och alla djävlar kan inte vara fiiinaste.

 33. Catta skriver:

  Eva: Haha ja det är ofta finaste och bästa, jaha dom andra stackarna då, är dom liksom inte lika bra/fina?

 34. Helena skriver:

  Åh vilket gott skratt jag fick av detta inlägg… 😀

  Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag aldrig skaffat fejsbook och aldrig kommer att göra det heller..

   

  Två saker har skrämt mig under de senaste åren. Det ena var svininfluensavaccinet som jag nästan fick slåss med näbbar och klor för att INTE behöva ta det trots att vissa ville tvinga mig.

  Det andra är FB… vilken läskig härd av… SKIT!!  Men det är kul att läsa den här typen av betraktelser och jag har förstått att det helt enkelt ser ut så här på fejjan. Lustigt, men otäckt!! Ha det fint Catta! Kram H

 35. Catta skriver:

  Helena: Fast FB är ju bra också på många sätt, man kan ha kontakt på ett lättsamt sätt med en massa folk och får se lite foton på vad som händer. Men det är ju de här punkterna då…. 🙂

  Ha en god fortsättning du med!

 36. Annica skriver:

  Alla matbilder. Vad fyller de för syfte? Och framförallt, vad gjorde folk innan FB? Sprang de in till grannen med sin tallrik och visade de vad de skulle äta?

  Alla fotbilder på sommaren, jo jag vet att man slipper skor och strumpor, men jag har också fula fötter, skillnaden mellan oss är att jag väljer att INTE visa upp dom.

  Alla bilder/profilbilder med barn/barnbarn. Har dessa stackars barn verkligen valt att exponeras så? Har själv barn, men skickar bara upp det barnen själv sagt är ok att skicka upp.

  Gemensamma konton. Detta gäller iofs överallt, men det känns som om man vill ha 100% koll på varandra så man inte ens kan ha ett eget konto på FB, Twitter eller Instagram.

 37. Catta skriver:

  Annica: Haha det enda jag ogillar med matbilder är att jag blir så hungrig 😀 Annars tycker jag det funkar för man får lite ideer 🙂

  Det här med fötter har jag dock inte fattat grejen med? ALLA fotar sina fötter och jag hatar fötter!

  Barn är kluvet. Vissa tycker inte alls det är något fel, andra tycker det är bedrövligt. Jag har ju inga små barn så jag vet faktiskt inte hur jag skulle gjort? Men med tanke på allt stoll som finns på nätet skulle jag nog varit försiktig. Själv lägger jag aldrig ut foton på barn eller vuxna (vare sig här eller på FB) utan att fråga om det är okej.

  Gemensamma konton får mig att känna att det finns kontrollbehov också. Jag skulle vägra, inte för att jag har nåt att dölja utan just för att det skulle kännas som jag var kontrollerad.

 38. Svart-Malin skriver:

  Jag har kommit på något jag tycker är riktigt jädra läskigt apropå gemensamt konto. Jag känner ett par som har gemensam mail! 🙁
  Hur kontrollsjukt är inte det då? Jag drar mig tamejtusan för att maila, det känns inte sunt att vem som helst av dem kan läsa mailet och svara.

   

 39. Catta skriver:

  Svart-Malin: DET var läskigt. Och nej, jag skulle inte skriva ett enda mail. Det låter inte sunt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.