Hästar, mörker och pilfotografering

I dag for vi ut till några bekanta som har hästar, det är ju inte alldeles lätt att fota hästar när man är livrädd för dom. Men jag gick in i hagen, höll mig nära utgången och passade på när dom höll sig en bit bort 🙂

Häst 2

Den här hästen blev nog lite trött på mig, han gäspade mitt i allt….

Gäspande häst

I går kväll stod vi ute i kylan och försökte mörkerfotografera. Smart val med en ny kamera man inte riktigt kan med. Hade varit fiffigare att lära sig först så man slipper frysa fingrarna av sig, men det är ju jag i ett nötskal, jag får en idé och då ska den genomföras NU, helst igår. Det blev alltså inte så bra bilder…

Vinterkväll mot Korpberget

Men jag fick i alla fall en cool bild på vår pil på baksidan, bakom skogen finns det byggnader med ganska starkt ljus så när det är molnigt blir himlen som orange

Vinterpil

Det här inlägget postades i Foton och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Hästar, mörker och pilfotografering

 1. Sandora skriver:

  haha åhnej varför e du rädd för dem 🙂

 2. Catta skriver:

  Sandora: Jag vet inte, har alltid varit skiträdd för hästar 🙂 Jag tycker dom är fin, men håller mig helst på avstånd.

 3. Sven Flink skriver:

  Hej igen!

  Lustigt att du som ”hundmänniska” är rädd för hästar. Du bör vara herre på täppan, flockledare, så får du respekt. Hästar är väldigt känsliga för vibbar och reagerar kraftigt på osäkerhet och rädsla. Själv är jag ”kattmänniska” och som f.d. hästfotograf  hade jag svårt att ta kommando. Katter är lite tvärtom. Självständiga varelser som ser sig som världens härskare. Underkastar man sig deras herravälde och bejakar deras krav kan man skapa förtroende. Bilden är från 70-talet…

 4. Catta skriver:

  Sven: Jag har alltid varit rädd för hästar, men aldrig för hundar. Jag tror det är för att dom är så stora och tunga. De här hästarna är tydligen väldigt lugna och snälla men jag kände just det där du säger, att de lär känna av att jag är rädd. För de ville då fram till mig flera gånger och var väldigt närgångna 🙂

  Är du fotograf? Och är det du på fotot?

 5. Sven Flink skriver:

  Lite skämmigt att visa upp sig med ungdomsporträtt. Yes, har varit fotograf med sthlm som bas. Började min karriär som omslags- och kändisfotograf för tidningar som Starlet, Min Värld och liknande tidningar. Samtidigt var jag förstaårselev i Christer Strömhoms fotoskola. Fotade hästar och annat till bl.a Min Häst o Hästen. Aldrig varit anställd, alltid min egen. Geparden fotades till ett stort reportage till tidn. Saxons Veckotidning. Jag var ensam inne i gepardhänget i Borås djurpark tillsammans med geparden Gumman, som var välvilligt inställd till besöket. Fick fina närbilder på henne med hela inhängnaden kantad av publik i bakgrunden. Lite skryt värmer en gube…

  Plåta på, du har stor talang!

 6. Catta skriver:

  Sven: Haha du var ju stilig, så det är absolut inget att skämmas för 🙂
  Vad roligt! Starlet läste jag jämt och syrran läste Min häst (hon älskar hästar). Inte vet jag om jag vågat vara ensam med en gepard direkt, det måste ha varit lite läskigt! Men så spännande också.

  Tack det var snällt! Problemet för mig är att jag har för dåligt tålamod att läsa in kunskaper utan klickar mig fram, och det är väl bra, men nästa gång jag ska göra samma sak så minns jag ju aldrig vad jag gjorde gången före 😀
  Det är kul att fota i alla fall, men kanske två bilder av hundra blir bra, 28 blir hyfsade (som i inlägget), och 70 får jag slänga 🙂

 7. Viktoria skriver:

  Också livrädd för hästar förutom amerikanska miniatyrhästar. Men de är ju mer som hundar i storlek.

 8. Catta skriver:

  Viktoria: Ja såna här pyttehästar klarar jag av också, men inte de här jättestora. Så jag var modig som gick in i hagen idag! Men jag hade beskydd med mig 🙂

 9. Svart-Malin skriver:

  Jag förstår att hästar kan vara skrämmande. Kommer man riktigt nära ter de sig gigantiska och man vet att en spark med hoven så kan det vara ajöss. I en spilta känns det ju sisådär. Kor är inte heller att leka med, men den skräcken har jag kommit över, och tycker nu att de kan vara ganska gulliga också.

  Jag tycker att det är jättefina bilder. Du fotar ungefär som jag, jag provar mig fram och får kasta 90% av bilderna när det inte är utomhus och ljust. Jag läser instruktionerna ibland men de fäster inte. Jag lär mig mest genom ’trial and error’.

 10. Catta skriver:

  Svart-Malin: Ja det är ju just storleken på dom som gör att dom blir skrämmande för mig.
  Tack! Precis så är det för mig med, jag läser och tycker det borde fastna eftersom jag är intresserad, men det far liksom bara iväg ur skallen. Så då testar jag mig fram. Men det skulle vara bra att kunna riktigt, ibland så finns inte tid att testa, det kanske är en snygg solnedgång eller tex ett norrsken, då hinner man ju inte fippla så mycket 🙂

 11. Sven Flink skriver:

  Det här har inte så mycket att göra med hästar. Tänkte bara visa dig, Catta, att åren går. Ta vara på dig och den lilla tid vi får till låns.

  Ha’ re gött o kolla dutubsklippen…
  http://youtu.be/q4GPIPxpI8U
  http://youtu.be/mBomQH0vAKA
  http://youtu.be/u3cTmINytOU

 12. Catta skriver:

  Sven: Är det du som sjunger ? Väldigt bra i alla fall! Vad kul att se, du tycks vara en mångsysslare  🙂

 13. Sven Flink skriver:

  Thank You, musiclover…

  Myself i flint, hatt och peruk!

   

 14. Catta skriver:

  Sven: Du lät lite lik Leonard Cohen faktiskt!

 15. whitelady7-Eva skriver:

  Sven. Jag minns ju Zarah från min gröna ungdom, och får jag lov att säga…. Hatten av för din tolkning av henne! Dessutom har jag nog sett ett och annat foto från din kamera i Min Häst…. 🙂 En ynnest att få stöta på dig här i bubblan, Tack.

 16. Sven Flink skriver:

  whitelady7-Eva:

  Kul. Var Jönsson på den tiden. Gifte mig till Flink.

   

 17. Sven Flink skriver:

  Catta: Fotade honom som idolbild i Starlet vid hans första besök i Sverige. Kgl. Tennishallen. Han var då väldigt blyg och förstod inte alls uppståndelsen han skapade. En mjuk och fin kille med en oerhörd utstrålning. En karakarl som jag blev nättopp lite småförälskad. Blev inbjuden till hans loge som var full av vackra körflickor som glatt var men i bilderna.

  …apropå ingenting

  s

 18. Catta skriver:

  Sven: Vad spännande, du verkar ha  varit med om mycket roliga händelser 🙂
  Har du kvar alla foton eller har de lämnats till tidningarna?

 19. Soundtrack skriver:

  Så ävla surt att det inte ens går att kommentera.

 20. Catta skriver:

  Soundtrack: Vad går inte att kommentera???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.