Hemma igen

Då var vi hemma igen då och det funkade ju riktigt bra trots alla missöden. Nu har vi testat att vara i vagnen när det har varit griskallt ute och vet att det funkar.

Husvagn stjärnhimmel

Vi tog inte med skotern den här gången så det har inte blivit någon fjälltur. Men det var då snö så det räckte i alla fall. Och det är rätt fint även nedanför fjällen och efter vägarna.

Utsikt snö

Vinterväg

Det blev klart igår kväll också så jag kunde gå ut och testa att  fota stjärnorna. Det märks en otrolig skillnad när man fotar stjärnor här hemma och där. Här är det så mycket gatlysen och annat som lyser upp så man får inte med så mycket stjärnor. Där var det verkligen kolsvart förutom några få lampor . Något norrsken fick jag dock inte se den här gången.

Stjärnhimmel

Och när vi for hemåt i morse så dök solen upp också, det var inte igår man såg den! Det är så fint när det är smällkallt ute och solen skiner på träden. Det liksom glittrar i dom.

Vinterväg

Vintervy

Nu blir det till att hoppa i duschen och chilla lite resten av dagen (tror jag). Man blir faktiskt trött av fjälluften, och klockan fem i morse fick jag kliva upp och ta ut Tequila en sväng för då låg hon och flåsade för att det var så varmt, så jag börjar känna mig seg nu. Men ha en bra söndag alla!

Det här inlägget postades i Foton, Livet hos oss och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till Hemma igen

 1. whitelady7-Eva skriver:

  Det är vackert. På kort. Känns fortfarande lite konstigt att där är ni, med snö och kallt, och här är jag, med sommar och varmt 😎

 2. Catta skriver:

  WL: Haha på kort ser det alltid så sagolikt ut, när man står där ute så känns det inte lika sagolikt i kylan. Ja det är faktiskt lite märkligt att vi är på samma jord, kan prata med varandra, men det är så olika där vi är 🙂

 3. whitelady7-Eva skriver:

  Catta: Ja, den där kylan minns jag nog 🙂 Jag tror att det kallaste jag varit ute i är -28, det var kallt som fan! Mycket kallare än vad 28 grader varmt är varmt  🙄 Men det är kul att se dina fina bilder, de ger verkligen en fin bild av Sverige, och jag brukar visa dem för mina jobbarkompisar 🙂 Speciellt min lilla *adoptivbror* som är från Filipinerna, tycker det är fascinerande att se dem 🙂

 4. Catta skriver:

  WL: Men det är faktiskt skillnad på kylan i norr och söder. I julas när vi var i Sthlm så kändes -10 griskallt, här står man ut i -25, och det funkar med -30 men är inte kul 🙂

  Ja det blir väl lite exotiskt när man inte har tokvinter själv kan jag tro. Precis som vi blir fascinerade av att se stränderna på NZz eller djungeln i Filippinerna 🙂

 5. whitelady7-Eva skriver:

  Catta: Ja, det är sant, och det är lika med värmen här. När Auckland är *muggy*och har 26-28 grader varmt, så är det olidligt, men samma temperatur ute vid t ex Maraetai är härligt. Det har ju med luftfuktigheten att göra, antar jag. Luften i norrland är ju torrare än därifrån jag kommer, och här är det ju samma, vi har oftast högre luftfuktighet här, även om det fläktar lite. Eureka! Jag bor alltid på fel ställe! 🙂

   

 6. Catta skriver:

  Ja precis. Vi är ju rätt van vid rejäl kyla. Minus 25 är inte kul men det är lite vardag ändå. Ändå så tyckte vi det var snorkallt när det var minus tio i sthlm.Jag har börjat känna ungefär hur kallt det är nu. Fryser näsan ihop när man andas då är det kring 25-27  🙂

  Nu i fjällen så blev det ju till slut kring – 17, då var det inga problem att gå upp till toa (ett par hundra meter kanske) i bara tröja och lurvkofta.
  Ja det har nog med luftfuktigheten att göra, i somras när det var kring 30 under en hel månad då var det förvisso varmt, men man blev inte så här kladdig på kroppen liksom.

 7. Viktoria skriver:

  Och hos mig är gräsmattorna fortfarande gröna. Såg just att snödropparna börjat blomma också.

 8. Catta skriver:

  Viktoria: Allvarligt? Här har det öst ner snö idag igen 🙁  Men det är åtminstone inte smällkallt.

 9. Viktoria skriver:

  Catta: Allvarligt, har kanske haft totalt en vecka med snö och då någon centimeter.

 10. Catta skriver:

  Viktoria: Nån centimeter är bra för då blir det lite ljusare. Jag vet inte hur mycket vi har nu men det må ju vara en halvmeter i alla fall. Fast samtidigt skulle det kännas konstigt med en vinter utan snö också, tycker inte du det?

 11. JD skriver:

  Vilka härliga bilder du tar hela tiden!

  Kul att få ta del av dem! 🙂

   

 12. Catta skriver:

  Tack JD, vad kul att höra 🙂

 13. Viktoria skriver:

  Inte det minsta konstigt men jag har väl vant mig. Det är någon vinter då och då som vi har snö några veckor.

 14. Catta skriver:

  Viktoria: ja allt blir väl en vana till slut, men en jul utan snö skulle jag nog aldrig vänja mig vid 🙂

 15. whitelady7-Eva skriver:

  10 år, sen har man vant sig att fira jul i linne och shorts  😎

 16. Catta skriver:

  WL: Då skulle jag nog sluta fira jul tror jag. Kanske hitta på en egen dag att fira nåt hittepå istället 🙂

 17. Viktoria skriver:

  Catta: Skulle kunna vänja mig i att strunta i att fira jul så snön gör varken till eller från. Har dessutom valt att vara på varmare breddgrader rätt ofta under julen.

 18. Catta skriver:

  Viktoria: Jag har faktiskt känt detsamma de sista två åren. Hade kunnat skippa julen. Jag gillar mycket av det som är omkring, men nu när sonen är vuxen så känns det liksom inte som det är så viktigt längre.

 19. whitelady7-Eva skriver:

  Hehe, jag brukar låtsas att det är midsommarafton istället 🙂 Det går bra det med. Fast oftast genom åren så har jag ju jobbat, i år var bara andra julen här som jag var helt ledig, och det i sig var så jäkla skönt att jag inte brydde mig om om det var jul eller midsommar 🙂

 20. Catta skriver:

  WL: Ja jag tror julen kommer att försvinna till stor del. Har hört många unga som bara tycker julen är skitjobbig, de är inte särskilt förtjust i maten, de tycker det är en massa onödigt stök, jobbigt att behöva sitta med en massa folk de kanske inte ens gillar 🙂

 21. whitelady7-Eva skriver:

  Catta: Här verkar folk gilla julen, det är ju semestertid för många. Och det är väldigt populärt att åka till stranden på annandagen och ha en bbq 🙂

 22. Catta skriver:

  WL: Jo men jag tror det är skillnad för oss lite äldre, vi ser ledigheten, god mat och mys. Ungdomarna kanske ogillar lutfisken och sillen, orkar inte bara sitta i soffan och umgås (måste ju ha datorn!), de har mer ork och är inte lika desperat efter ledighet 😀

 23. whitelady7-Eva skriver:

  Hehe, ja vi har ju inte lutfisk här, tack och lov, och sill är det bara tokiga svenskar som äter 🙂 Hmpf, vaddå oss lite äldre, jag är bara 17, det har jag varit i många år nu 🙂

 24. Catta skriver:

  WL; Haha nä det var några år sen jag hade det på julbordet också, men sill är ju förjävla gott!! Jag har sett ut som 17 i många år så…ja…

 25. whitelady7-Eva skriver:

  Sill är skitgott, jag åt det här om dagen 🙂 Man kan stoppa matjessill i den där såsen från senapsillen och då blir det semapsmatjes 🙂 Mums 🙂 Som tur är så är det ju bara jag i det här huset som äter sill, så jag får ju ha mina stackars burkar ifred i alla fall 🙂

 26. whitelady7-Eva skriver:

  semapsmatjes… äsch då, seNapsmatjes förstås 🙄

 27. Catta skriver:

  WL: Finns det ens senapssill och sånt där du bor?

 28. whitelady7-Eva skriver:

  Jag beställde från lilla webbutiken nere i Wellington. De hade bara senaps och matjes  kvar, men det var tillräckligt för mig 🙂 Jag har sett några burkar i supermarketen, men det var länge sen nu. Det var väl bara jag som köpte dem 🙂 Matkulturen här är skrämmande, det har jag alltid sagt 🙂 Jag försöker få folk att fatta att man visst kan äta sill och semlor och lussebullar och kanelbullar och hårt bröd med kaviar, men det är svårt, det är det 🙄 De ska bara ha ostron och friterad fisk, äcklig marmite och så detta förbannade vita bröd… Och chips, pommes frites alltså, till allt. Kokt potatis vet de knappt vad det är.

 29. Catta skriver:

  WL: Men det är ju bra att du kan beställa! Matkultur är ett kapitel för sig själv det. Minns att jag inte alls gillade mycket av maten i England. Puddingar och sladdriga saker. Smaklöst och inte ens Mc Donalds mat smakade som hemma

 30. whitelady7-Eva skriver:

  Ja, jag är så glad att jag hittade den där butiken, urvalet är inte det största, men de har det mesta jag vill ha, och blir det alldeles för djävligt, så kan jag ju beställa från Sverige med. Jag misstänker att mycket av matkulturen här kommer från England 🙄

 31. Catta skriver:

  WL: Förstår det! Jag gick alltid på indiska resturanger i England, där hade dom skitgod mat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.