I Sverige är vi ju så humana…

Alltså vad är det för jävla halvdiktatur vi lever i ? I går slog Birros tidigare arbetsgivare Expressen upp i feta rubriker att Marcus Birro hade ett “hemligt möte” med företrädare för SD. För det första så försöker man nog inte vara särskilt hemligt om man väljer en central restaurang och sätter sig vid fönstret mot gatan. För det andra så har man väl inte ett “möte” för att man äter lunch? Hur som så fick man ju onekligen känslan av att de ville visa att det här var det ultimata beviset för att Birro inte är annat än en simpel rasist. Skulle han rent av börja samarbeta politiskt med SD?

För en vecka sedan fick Birro i uppdrag att börja blogga för sajten SoloCalcio som bevakar italiensk fotboll. Ett uppdrag Birro var mycket glad över. Men SoloCalcio kände att man måste visa att man tar avstånd,att man gillar olika (vilket i praktiken betyder att man inte alls gillar olika utan bara de som tycker lika). Så sex dagar efter att han skrivit på avtalet så skriver Solo Calcio följande på sin sida

SoloCalcio

Alla är alltså välkomna på SoloCalcio, ja alla som inte lunchar med SD:are då. Så nu har Birro blivit av med jobb två gånger, inte på grund av inkompetens för duktig att skriva är han, utan för att han haft en åsikt om islam och för att han ätit lunch med fel personer. Är inte det läskigt nära hur diktaturer beter sig? Visst, han får inte piskstraff eller kastas i fängelse, men han hängs ut, blir föremål för enorma hatdrev och han blir av med sina jobb. Är det signalen till svenska folket att “Se till att tyck rätt, annars kommer vi förstöra ert liv” ?

Stollevänstern (dit flertalet journalister hör) frossade i dessa nyheter i går. Här kan ni se lite av hur det såg ut.

En person som dels är i färd att försöka rädda sitt äktenskap, som får sluta på sitt jobb för att han hade fel åsikt (Je Suis Charlie my ass…),som mordhotas och häcklas i veckor, som blir av med ännu ett jobb pga en jävla lunch, mår givetvis inte bra. Killen har alltså blivit av med ett ännu jobb han var superglad för, folk sitter och gottar sig i att han blev av med det också, gottar sig i att “till och med hans fru tycker han beter sig som en idiot”, sprider frugans kommentarer (hon måste också vara ett jävla nöt som eldar på). Hånar, skrattar, spyr galla. Man behöver inte vara nån Einstein för att fatta att nån gång rinner bägaren över. Än snabbare om man redan mår psykiskt dåligt.

Och igår kväll kom så ett par oroväckande FB-uppdateringar från Birro. Vad händer då? Jo flera av de som varit de värsta att dreva börjar fatta att fan, om han tar livet av sig så kommer ju jag se ut som en idiot eftersom jag varit delaktig i jakten. Nu måste jag låtsas att jag bryr mig. Researchgruppens My Vingren tyckte att man skulle “trappa ner” hatet mot Birro. Inte sluta hata som en normal människa skulle tycka, utan trappa ner. Researchgruppens Lovisa Loan Sundman berättade att nu hade hon tagit bort tweeten (som redan delats över 200 grr…) där hon dumpat frugans kritik mot Birro  men påpekade noga att han ju “lagt ut sitt liv i offentligheten”. Ja också talade hon om att den som tar livet av sig är feg och egoistisk också, lite skuldbeläggande på sjuka människor i slutklämmen där. Det är så de självutnämnt goda beter sig. Hela tiden.

LC1 LC2

Hykleriet från Expressen och deras “Je Suis Charlie” och dessa goda människor från stollevänstern är så vidrigt. Grejen att fel åsikt eller en lunch med fel personer kan göra att man blir av med jobbet är vidrig. Är det här vi hamnat nu, att om man inte gillar en religion eller om man lunchar med fel folk så ska man ha sparken och jagas och hetsas tills man inte orkar mer? Soran Ismail har flertalet gånger gått ut med att han nu och då lunchar/fikar med rasister, nazister och SD:are.

Soran Ismail

Men han får inte sparken. Han är ju mer “rasifierad” än Birro så när han lunchar med SD:are så är han stark och modig. Är det någon som vet varför Birro lunchade med SD:are? Nej. Ändå ska han dömas och straffas. Fattar ni vilka sjuka uppdelningar de här människorna gör?

Detta är så jävla oroväckande och sjukt. Blir man av med jobb för att man har fel åsikt eller lunchar med fel folk, då har vi ingen yttrande och åsiktsfrihet. Så enkelt är det. Visst, man kastas inte i fängelse eller blir dömd till 1000 piskrapp som i tex Saudiarabien, utan i Sverige straffas man med att man får sparken. För vi är ju så humana vi…

Det här inlägget postades i samhälle och politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

38 kommentarer till I Sverige är vi ju så humana…

 1. Sven Flink skriver:

  Anonym källa anger att Åkesson överväger uteslutning av personer i partitoppen p.g.a. att dessa varit synliga ätande lunch tillsammans med M. Birro.

 2. Catta skriver:

  Sven Flink: Haha ja det skulle bara fattas det 🙂

  Nej men hyckleriet är så enormt. Man sitter och tycker man är en god människa för att man tycker synd om tiggare och vill ha öppna gränser, men det genuina hatet de har mot alla som inte stryker medhårs är rätt talande för att den där godheten bara är ett spel för gallerian

 3. Viktoria skriver:

  Bland den vidrigaste mobbingen som jag skådat. Flockmentaliteten är skrämmande, illvilliga, ryggradslösa idioter som njuter av att sparka på en människa  som uppenbarligen inte mår bra gör mig illamående.

  Hur fan är människor funtade?

 4. Catta skriver:

  Viktoria: Ja det är vidrigt. Och för vad? Men nu börjar dom radera och försöka försköna sitt hat lite. Loan tex ber om ursäkt för att hon kallade de som tar självmord för egoistiska och fega, förklaringen är nämligen att hon själv förlorat människor i självmord och hon är så arg. Okej så om jag förlorat någon i cancer då är det okej för mig som vuxen och normalbegåvad att sitta på sociala medier och skriva att folk som har cancer är jävligt egoistiska som inte anstränger sig tillräckligt för att överleva?

  Nej fy fan de är ingenting annat än genuint hatiska mobbare.

 5. Hans Odeberg skriver:

  När jag var ung fick jag noga inpräntat i skolan att McCarthy-eran i USA var en fruktansvärd period som vi inte nog kan kritisera. Att jaga kommunister och se till att de inte fick filma i Hollywood var fult. Och ja, jag håller med om det. (Samtidigt var det väldigt tyst i skolan om hur Sverige rökte ut kommunister, SAP sammanväxt med staten).

  Nog borde väl dessa mänskor ha fått samma utbildning i sina skolor? Och så sätter de sig sedan och gör samma sak.

   

  Dags att sluta hetsjakten. Eller är det dags att ställa in Sven Wollters engagemang?

 6. Catta skriver:

  Hans: Det sitter för mycket vänsterstollar i så väl public Service som kvällspress och media har fortfarande makt. När till och med journalister deltar i dessa drev och konstant hånar och häcklar (inte kritiserar, utan mobbar) så blir det ju på något sätt acceptabelt. När människor som undervisar andra i skolor deltar, tja vad lär de då ut för attityder till sina elever? När högutbildade personer deltar i dreven, ja de är ju inte outbildade loosers eller ”unga killar som röstar på SD”, så då må det ju vara okej då?

  Men nånstans ändå känner jag att det börjar reageras lite mer på detta. Att till och med de som själva varit en del av stollevänstern nu börjar säga ifrån även till ”sina egna”. Det känns som att något håller på att hända.

   

 7. Hans Odeberg skriver:

  Jodå, nog händer en del i vänstern.

   

  Dels finns gott om vettiga vänstermänniskor, det är bara det att stollarna får så stora rubriker.

  Sen har ju identitetsraseriet börjat äta sina egna. Vita feminister som gärna säger åt män att hålla käften gläds inte över att mörkhyade feminister ber dem hålla käften. När man själv blir sparkad på är det dags att vakna.

 8. maria skriver:

  det är så jäääävla vidrigt! och det äckligaste av allt är att de inte anser sig göra något fel. ”Vadå? Det är inte mobbing, hat eller drev. Han FÖRTJÄNAR det ju. Jag är fortfarande en god människa. Så det så!” och så när en av de drivande blir lite orolig över fb status. ”nu har jag kontaktat polisen” klappar sig själv på axeln och intalar sig att han fortfarande är en goooooood människa! Fy fan. Som att mata knytnävsslag på någon som ligger ned på skolgården och sen tycka att det inte gör något för man hjälper honom upp. Vänta bara. Birro får nog ta två steg sedan puttar de omkull honom bakifrån och fortsätter slå.

  SÅ ÄÄÄÄÄÄÄCKLIIIIIIIGT!!!! ja jag är upprörd. Hata sverige. fy fan. självgodhetens och 0-i- självinsiktens högborg. *kräks*

 9. maria skriver:

  läste någonstans att han var vänster förr? är det därför hatet är så intensivt? Samma hände ju cissi wallin men då var det knäppfeministerna. ”Vi gillar olika”. my ass indeed

 10. Catta skriver:

  Hans: Jo så är det ju , de som gapar högst (de mer radikala) syns mest och tar inte de mer rimliga plats och säger ifrån så dras de nog med i samma kam oavsett hur vettiga de må vara

  Precis så menar jag. Man börjar säga ifrån inom grupperna, kanske tittar lite mer på vad som sägs ist för att bara haka på för att en ”ideologisk kompis” tycker något. Man verkar inte vara lika rädd längre att bli utesluten ur den lilla gemenskapen och börjar drevet så är det fler som säger ifrån snabbare nu.

  Maria: Ja det egna hatet finns det alltid goda skäl till. Den här gången gick det bra, nästa gång så driver dom verkligen nån i döden. Och jag tror att rädslan fanns där igår, att flera stycken blev jävligt rädd att nåt skulle hända. Inte för Birros skull förstås utan för sin egen. Att folk skulle börja kolla vilka som hatat mot honom, att deras twittermobbing skulle uppmärksammas utanför twitter och nå arbetsgivare, släkt, vänner. Att deras hatande skulle få konsekvenser. Då var det inte så kul längre. Ska bli intressant dock att se om dom lärt sig något av detta.

 11. Catta skriver:

  Maria: Jo han var väl det har jag för mig. Och det lär nog spela in, att lämna vänstern är i radikalerna ögon = bekänna sig till nazismen, för i deras värld är allt svart eller vitt. På eller av. Inga som helst gråzoner.

 12. maria skriver:

  klart de inte lärt sig något, han begick ju inte självmord. Vilket jag verkligen hoppas att han inte gör. Men faktum är att folk tar livet av sig pga mobbning, men det kanske godhetsapostlarna har missat? Och som du skriver, de var oroliga för vad konsekvenser det skulle bli för dem själva, inte Birro och hans familj. Värst av allt.

 13. Catta skriver:

  Maria: Nej det är väl kanske troligt att det är så, människan har ju en tendens att glömma saker ganska snabbt. Enligt LLS så tar ju folk livet av sig för att de är egoistiska och inte söker hjälp. Fast när hon fick kritik från eget håll kring det uttalandet så ändrade hon sig förstås och menade att det var i affekt hon skrev så.

 14. Jenny White skriver:

  Sverige är europas Nordkorea.  Det är hemskt att mobbandet ses som positivt bland vuxna.

 15. Catta skriver:

  Jenny W: Ja jag har skrattat åt det förr, men ta mej fan om jag inte börjar bli orolig för att vi närmar oss ett lite smådiktatoriskt samhälle ändå. Vi får fortfarande tycka och ha åsikter, men det blir svårare och svårare att göra det utan att det får konsekvenser. Folk ringer arbetsgivare, släkt, vänner. Börjar trakassera via telefon. Vissa får ju uppenbarligen sparken. Så….

 16. Svart-Malin skriver:

  Informell diktatur kallar jag det. Politiker vågar inte annat än dansa vals i symbios med media – gammalmedia såväl som sociala sådana – men det är de senare och inte politikerna som håller i taktpinnen numera. Det trots att vi inte ens får välja och kan avsätta de som nu styr. Jag har fan inte röstat på vare sig Researchgrruppen eller Expressen men ändå är det dessa självgoda onda människor som bestämmer vad som ska tyckas, vem som ska avsättas, och vem som ska avrättas om än inte rent fysiskt. Vidriga pack säger jag!

  Det är iofs ingen nyhet att man i Sverige kan få sparken från jobbet på grund av sina åsikter även om man aldrig uttalar åsikterna på jobbet. Det fick SDs nya partisekreterare Jomshof känna på redan för tio år sen när media avslöjat hans partitillhörighet. Berufsverbot kallar tyskarna det, eller yrkesförbud på svenska. I Tyskland var det lag men i Sverige behövs ju inte sånt, här sköts det hela informellt.

  http://www.sydsvenskan.se/sverige/sparkad-for-sina-asikter/

  Det går framåt i Sverige *ironi*. Numera räcker det att äta mat vid samma bord som Jomshof.

 17. kicki skriver:

  I gamla sovjet kastades folk med ”fel” åsikter in på mentalsjukhus eller skickades till Sibiriens arbetsläger. Nu har vi ju stängt flertalet mentalsjukhus så det är väl inte troligt att det händer här, däremot ser vi ju exempel på hur folk kastas ut i kylan och blir av med sina jobb…  Jo nog börjar Sverige bli alltmer diktatoriskt och jag har allvarligt börjat fundera på att emigrera. Det här landet är inget att vara stolt över längre, tvärtom.

 18. Bengt Andersson skriver:

  Underbart, det går utför med den svenska solidariteten. Man solidariserar sig endast med vargflockens egna medlemmar, villebråden får skylla sig själv. Så jävla provocerande att bara gå omkring och vara villebråd.

  Expressen jagar nog dels stoff till sin obskyra blaska men också ursäkter och anledningar att rättfärdiga sitt agerande. Ett agerande som saknar motstycke sedan Olle Möller-affären.

  Starkt jobbat Expressen, KvP, GT. Jag har inte köpt blaskan sedan det kom en kille och sålde KvP vid dörren på helgerna. Enbart för att stödja killens entreprenörsanda. Tidningen kunde man vid snabb genombläddring redan då finna helt oläsbar. Intellektuellt handikappad.

  Mer om liknande på:

  snurrigtdotcom.wordpress.com

   

 19. Marcus Birro skriver:

  Tack för den här texten.

   

 20. Jenny White skriver:

  Je suis Marcus.

 21. anno1540 skriver:

  Bra och rakt över disk skrivet Catta.

  Henrik Johansson är sorgligt nog betald heltid av LO kollektivet dit våra surt intjänade fackpengar går.

  Researchgruppen har vad jag minns statsstöd.

  Expressen o flertal media presstöd.

  Svt betalar vi som har TV appatat hemma.

  All denna vänstermedia. Ofta boende i fina bostadsrätter långt från vardagen.

  Drömmandes om en ny Sovjet-tid där de styr vårt språk för allas bästa.

   

  Fortsätt Catta dina rader värmer

   

 22. Viktoria skriver:

  Vad hände med att stå upp för yttrandefriheten? Men det är väl som vanligt när man kommer till de kretsarna, de ”goda” människornas yttrandefrihet som man ska stå upp för.

  Vad hände med åsiktsfriheten?

  Även om man inte håller med så bör man väl stå upp för våra grundläggande rättigheter?

  De beter sig nästan som nazisterna i Tyskland.

 23. Catta skriver:

  Svart-Malin: Ja det tycks vara okej att vara en stormobbare och jobba som lärare, men inte att vara lärare och ha åsikter. Det är okej att jobba på en kvällstidning och vara stormobbare, det är okej att jobba på en kvällstidning och vara judehatare. Men det är inte okej att äta lunch med vilka man vill. Det är så sjukt…

  Kicki:Instämmer, det börjar gå långt över alla gränser nu. Och vi svenskar är ju ganska mesiga vad gäller att sätta ner foten och kräva förändringar.

  Bengt: Jag kan liksom inte se vad Marcus Birro ska ha för roll i samhället som gör det rimligt att skriva krigsrubriker om vilka han lunchar med. Har man koll på alla journalister och författares åtaganden och göranden eller är det något annat som gör att han ska jagas?

  Marcus B: Tack själv för alla dina texter. Och stå på dig, även om den lilla klungan hörs högt så accepterar de flesta normalt funtade människor inte denna typ av mobbing och förföljelser.

  Jenny: Hyckleriet att säga Je suis Charlie och sen detta…..Ja det kan vara läge för lite je suis Marcus nu. Vem står upp för att vi ska kunna äta lunch med vem som helst utan att bli arbetslös? Att man ska kunna kritisera en religion utan att bli av med jobbet?

  anno1540:Tack så mycket  🙂 Ja det är fan i mig stötande att vi dessutom tvingas betala för mobbing, utfrysning och hetsjakter. Det är jävligt viktigt att medierna ska representeras av alla de färger, religioner och kön, vore fint om man såg till att de representerades av något annat än vänstern också

  Viktoria: Precis så är det, de vill ha en lite egen variant av yttrandefrihet. En diktatorisk variant där folk får tycka bara de tycker rätt, och jag är så trött på detta. De tycks vara så dumma på riktigt att de faktiskt inte fattar att yttrande och åsiktsfriheten gäller alla, även de man inte gillar. Ja de har många likheter med Hitler, fast till och med det är dom för dumma för att se…

   

 24. maria skriver:

  är det inte mer likt stalin/lenin/putin etc samt ddr än hitler?

   

  Stå på dig Birro! Liten högljudd klick som vill bräcka dig. Låt dem inte få tillfredsställelsen.

 25. Catta skriver:

  Maria: Kanske de tagit det bästa av alla de där stollarna?

 26. maria skriver:

  mycket möjligt. Sverige ska ju alltid vara bäst i klassen *dunkar huvudet i en vägg*

 27. Eva skriver:

  Ynkryggar är vad det handlar om. Ynkryggar som inte har mod att tänka en enda tanke själva utan  håller ett slemmigt fuktat finger i luften för att känna hur vinden blåser. Mitt förakt för dessa amöbor är gränslöst.

 28. Soundtrack skriver:

  Umgås med fel människor och di ska förlora allt. Ta en sån som Johanna Fränden som jobbat med att punktmarkera Zlatan i 5 år. Bästa kompis med Virtanen hatar Zlatan för att han klivit ur åsiktskorridoren ett par gånger. Hata honom några dagar det ska man göra sen återgår allt till det normala. Det är ju det hon lever på så locket på efter ett par dagar eftersom att Zlatan inte bryr sig om svensk media. Men när det gäller Birro hata honom så mycket att han blir självmordsbenägen, att han får problem vad gäller hans fru, det bryr man sig inte om ett dugg. anledningen? Birro ska man ju hata. Det är perfekt. Han är Man. Han är vit. Han är kristen, fritt fram med andra ord.

   

  Marcus om du läser denna blogg så ska du veta, väldigt många står bakom dig i din rätt till ytrandefrihet.

 29. Pingback: ”Jag är Birro!” | Häxanmexan

 30. whitelady7-Eva skriver:

  Finns det ingen ände på stolligheterna? De där människorna borde get over themselves and get a life. Jag undrar vilken rätt de tror sig ha, att hetsa mot en annan människa på det här sättet? Exakt vad gör dem till dessa självutnämnda rättfärdighetens riddare? Välkvalificerade mobbare är en bättre benämning.

 31. Catta skriver:

  Eva: Jo kappan vänds ofta utifrån vad gruppen tycker och tänker, det syndes tydligt i går…

  Soundtrack: Jag har sett att man gett henne pikar om Zlatan men jag läser ju aldrig om sport så jag har aldrig fattat vad det handlat om. Virtanens skit ser jag dock nu och då och en mer osympatisk människa tror jag är svårt att hitta. Birro är enkelt att hata mot för man vet att man får den här lilla klungan med sig. Men de flesta normalt funtade människor föraktar den typen av mobbing och drev.

  WL: Ja jag har undrat detsamma, vad säger man till sig själv när man som normalbegåvad (nåja…) vuxen rättfärdigar detta?

   

 32. Jenny skriver:

  Faan vad bra du är! Tur någon orkar argumentera mot alla dessa dumheter. Jag häpnar när jag läser tweets-svaren du får. På riktigt, varför kan man inte bara erkänna att man gjort fel? Man fortsätter gaffla trots att man uppenbarligen inte har några som helst vettiga argument..

   

  By the way. När jag ändå är här. Vilka underbara vinterbilder du levererat. Härligt att se. Det är dock rätt vitt och fint även i Stockholm just nu.

 33. Catta skriver:

  Jenny: Haha tack 🙂
  Jo det känns omoget och rent barnsligt. Hur svårt kan det vara att bara medge att ”Ja sorry jag ogillar honom och rycktes med. Dumt” ? Att en normalbegåvad vuxen person som själv säger sig ha mått så extremt dåligt, inte skulle märka i text och förstå rent medmänskligt att nån mår dåligt efter det han utsatts för, är bara orimligt. Det krävs att man är rejält jävla trög för att inte fatta det. Och det tror jag inte hon är.

  Ja jag har ju lite vinter att fota nu minst sagt! Satan i gatan vad det snöat. Blötsnö så träden håller på att knäckas. Vad kul att ni fått lite också 🙂

 34. Erik S skriver:

  Utmärkt skrivet! Detta är inget annat än en publik variant av gammaldags skolgårdsmobbing av värsta slag anfört av vuxna människor som vältrar sig i sin egen förträfflighet. 

 35. Catta skriver:

  Erik: Tack 🙂 Precis så är det. Vuxna människor där flertalet (än så länge) accepteras av landets medierepresentanter dessutom. De är på den” goda sidan” och därför kan de inte göra något fel. Tror dock att karma kommer bita dom i arslet snart, att det kommer bli ganska tydligt att den där godheten är en fasad.

 36. Pingback: #Birrogate: Ett kräk är ett kräk är journalistär den lägsta formen av liv | Genusdebatten

 37. Pingback: Vuxendagis planeras i Stockholm | WTF?

 38. Pingback: "Jag är Birro!" | hexanmexan

Kommentarer inaktiverade.