Jag behöver hjälp att hjälpa!

Nu hoppas jag att jag har några kloka läsare här som kan hjälpa mig att hjälpa. Ett ungt par jag känner skulle sälja sin bil i september för 27.000 kr. En medelålders man (vi kan kalla honom L) kommer dit och vill köpa bilen. Då jag känt till den här figuren i ca 30 år så vet jag att han är en bedragare, lögnare och mästermanipulatör, tyvärr så visste jag inte att de skulle sälja sin bil till honom och kunde därför inte varna dom.

Hur som så bestämde han sig för att han skulle köpa deras bil. Han bor i Norge sedan många år och var tvungen att åka tillbaka dit (för cancerbehandling) sa han. Så de satte sig vid datorn och kollade när han överförde pengarna till deras konto, de såg honom föra över summan och signera. De skrev också ett slags avtal, tog bild på hans körkort och bankkort. Paret skulle behålla ägarbeviset tills de såg att pengarna var på kontot, det skulle ju ta nån dag eftersom han har norskt konto. Så allt borde ju vara frid och fröjd då.

Men på nåt sätt måste han ha stoppat överföringen när han stack därifrån och när pengarna inte kom in så kontaktade de honom och han skyllde på allt möjligt, att hans bank hade problem med parets konto och gudarna vet allt. Efter det så gjorde han sig oåtkomlig för paret och de har inte fått tag på honom sen i oktober.

Då kan man ju tänka att det bara är att ringa polisen och anmäla den stulen, men så lätt var det tydligen inte. De har fått veta att de varit oaktsamma och klantiga, att det inte är stöld utan möjligen, kanske bedrägeri och att de därför inte kan efterlysa bilen. De har sagt att “erfarenheten” är att sånt här läggs ner. Efter lite “skäll” så har de nu sagt att kanske de kan titta på det till sommaren då de har så mycket nu. Till sommaren har han haft bilen nästan ett år, hur ser den ut då? Vad är det för värde i den? Har han sålt den vidare?

De har ringt polisen i norge då de fick nys om att han var på ett visst ställe, de ville försöka hjälpa men sa att de kunde inte göra något så länge bilen inte var efterlyst från sverige, och svenska polisen vägrar ju som sagt efterlysa den.

Paret måste fortsätta betala skatt och försäkring på en bil som den där grisen använder. Nu har det börjat rulla in parkeringsböter och räkningar för att han kört på avgiftsbelagda vägar. Det här paret är 20 +, inte direkt några höginkomsttagare…Men betalar dom inte hans skulder så hamnar dom ju hos kronofogden till slut.

Så det enda sättet jag kan se nu är att man endera lyckas ta reda på var i Norge han bor och helt enkelt åka dit och hämta bilen själv ( de är ju ägare och har extranyckel).

Har jag möjligen någon polis som läser här som kan komma med något tips på vad de kan göra, är det verkligen rimligt som polisen agerat i detta?

Det här är alltså två unga människor som blivit av med rätt mycket pengar, unga människor som jobbar och sliter för att göra rätt för sig. Som om förlusten av pengarna inte var nog så får de alltså fortlöpande betala för hans skit så vad det kan kosta dom i slutänden vet man inte. Så…har nån några ideér kring detta? Vill ni inte skriva i kommentarsfältet så maila mig på cattasbubbla at gmail punkt com.

Tillägg: En jurist har nu bett paret att prata med polisen om att rubricera det som ”olovligt brukande”. Svaret på det blev ett skratt och att hon (polisen) inte tycker paret ska ”tala om för dom hur de ska sköta sitt jobb”. Och att dom kan inte göra något förrän de kan bevisa att han haft ett uppsåt att begå brott. De kan alltså inte ens efterlysa bilen som paret står som ägare på.

Ett rimligt antagande är att L som nu har bilen bör förstå att paret inte skänker sin bil till en okänd person. Ett rimligt antagande är också att han förstår att de inte vill att en okänd person ska köra deras bil i flera månader.

Det är också rimligt att anta att om nu L anser att han är rättmätig ägare till bilen så borde han vilja ha ägarbeviset och strida för det.
Något han inte gjort. Det är också rimligt att anta att han uppsåtligen hade brott i tanken då han drog tillbaka överföringen. Så utan att vara polis eller jurist så tycker jag en hel del pekar på att han har uppsåt så det räcker och blir över.

Tilläggas kan också att han är skriven i både Norge och Sverige.

Det här inlägget postades i Brott & Straff och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

43 kommentarer till Jag behöver hjälp att hjälpa!

 1. Otto skriver:

  Dom kan väl börja med att ställa av bilen i alla fall. Det hjälper ju inte mot allt, men skatt och försäkring behöver de inte betala då.

 2. Catta skriver:

  Otto: Ja men då är frågan hur lagen ser ut i Norge. Bilen är inte efterlyst som stulen och L har alltså nyckeln. Är ägaren ansvarig då om bilen körs oförsäkrad och avställd ?

 3. Sven Flink skriver:

  Vilken skit! Fortsätt polisanmäl eller så djävlas lite med snubben. Hans identitet med personnummer har ni  plus kontonummer/bankkortsnummer. Beställ lite justa prylar åt honom, presentera honom på detingsajter (fotot från körkortet), all möjlig djävelskap är vad han förtjänar. Lycka till, s

 4. Catta skriver:

  Sven: Haha även om det sannolikt skulle ge en viss tillfredsställelse att låta honom smaka på egen medicin så känns det inte direkt som rätt väg att gå, och framför allt kommer inte bilen tillbaka av det, så nej jag tror vi ska försöka komma på nån annan lösning 🙂

 5. Sven Flink skriver:

  Vill du ha tillbaka bilen eller vill du få pengarna? Som jag ser det kan mannen spåras via per.nr. du får adress ock kan hämta fordonet om du har tur. Alternativet, som jag själv använt, är att få betalt via faktutering. Efter påminnelse kan du ta hjälp av kronofogden för indrivning. Fungerade i mitt fall. s

 6. Karin Svensson skriver:

  Gå in här och leta upp honom. http://www.birthday.se, finns en sida för Norge också

 7. Eva skriver:

  Jag tycker att de borde kontakta en jurist. Eller Hells Angels norska gren.

 8. Catta skriver:

  Sven: Det är ju inte min bli, jag försöker hjälpa ett ungt par jag känner. Men jag skulle tro  att de helst vill ha pengarna för vem vet vad bilen är i för skick nu? Men hur spårar man någon i Norge via personnummer? I Sverige ringer man folkbokföringen, vad är motsvarade (om det finns) i Norge?

  Kronofogden kan inte göra något nu då de sökt men inte hittat honom.

  Karin: Har kollat där och han finns inte. han är skriven på en adress i Sverige men hyresvärden där har sökt honom i 1 1/2 år utan att hitta honom.

  Eva: Jurister kostar pengar och det här är två unga personer som inte sitter på något större kapital. Det andra förslaget känns som det kan kosta mer än det smakar i slutänden.

   

   

   

 9. Svart-Malin skriver:

  Tyvärr verkar det bli svårt Catta. Norge ser ut att ha helt andra regler än Sverige och i princip får man inte ut personuppgifter om andra människor som jag tolkar det. Norges motsvarighet till vårt Skatteverk heter Skattestaten och här är deras hemsida.

  http://www.skatteetaten.no/no/Person/Folkeregister/Utlevering-av-opplysninger/Folkeregisteropplysninger/Utlevering-av-folkeregisteropplysninger-til-privatpersoner-og-institusjoner/

  Det finns ett undantag som kanske ger en möjlighet.
  ”Private personer som har behov for opplysninger som er nødvendige for å ivareta lovmessige rettigheter eller plikter kan søke om å få utlevert opplysninger fra Det sentrale folkeregister. ”

  Men det verkar krångligt och helst bör man känna till vilken kommun personen bor i som jag tolkar det.
  En väldig skillnad mot Sverige alltså, här vi kan ringa skatteverket och fråga vem grannen varit gift med en gång i tiden.

 10. Sven Flink skriver:

  Enklare skriva ”du”, men sak samma. Den springande punkten är tydligen att få polisen att omdefiniera tillgreppet av fordonet från bedrägeri till att det faktiskt är stöld. Tjata och argumentera. Snubben har ju faktiskt tagit fordonet i besittning genom oärligt förfarande. kan inte vara lagligt, eller…

 11. Svart-Malin skriver:

  Aha. Såg nu att du skrev att han är skriven i Sverige. Då blir det ännu mer omöjligt att hitta honom.

 12. A-C Magnusson skriver:

  Ja, Roland Larsson har ju lurat av mig 6000 kronor. Han har dessutom lurat många människor på pengar. Det är jävligt dålig stil. Man tror man är snäll när en människa är i nöd men det är i själva verket ett fult och cyniskt spel. Vet hut;-)

 13. A-C Magnusson skriver:

  Catta, som du säkert såg så har jag och Antonsson blivit vänner igen. Och jag vill ha det så. Jag älskar tanten. När hon är snäll:-) Hoppas du inte tycker at jag är falsk för det är jag inte. Bara lite impulsstyrd.

  Kram

 14. Catta skriver:

  Svart-Malin: Ja vi är bortskämda med offentligheten här (på gott och ont) . Om dom bara kan efterlysa bileländet så kan ju norska polisen direkt plocka fram uppgifterna. Nu tycks det som att polisen här inte riktigt bestämt sig hur de ska göra än, om de ens ska göra något….

  Alltså han har en folkbokföringsadress i Sverige där han inte varit på ett par år. Men han har även ett norskt personnummer. Kan man vara både folkbokförd i Sverige och Norge?

  Sven: Okej jag trodde du missuppfattat jag. Ja man kan ju tycka att det borde vara så jävla simpelt, fattar inte krånglet. Om jag ljuger för dig att jag fört över pengar och du ser att jag gör det, jag tar din bil och sticker. Då bör det likt förbannat vara stöld eftersom du fick ta min bil på de premisserna att pengarna landade på mitt konto, inte på de premisserna att du drog tillbaka betalningen?

  A-C Magnusson: Ja lurendrejare och manipulatörer finns överallt. Och det är alltid de som vill vara schyssta som drabbas av dom.

   

 15. Catta skriver:

  A-C: Jag säger som jag alltid sagt, jag bryr mig föga vem som är vän med vem, det är upp till var och en vilka man vill ”umgås” med och vilka man känner att man trivs med . Däremot finns det människor jag inte vill befatta mig med av goda skäl,  och då gör jag valet att undvika allt som har med dom att göra.

 16. Svart-Malin skriver:

  Jag vet inte säkert Catta. Jag har fattat det som att man inte kan vara folkbokförd på två ställen, eller att man inte ska vara det snarare. Säkert finns det folk som lyckas trixa med sånt ändå om de har nytta av det.

  Jösses, är det DEN bedragaren! :-O Jag trodde han satt i finkan men han lyckades alltså hålla sig undan det också. Han är skicklig och blir en svår nöt att knäcka.

 17. Catta skriver:

  Svart-Malin: Nej det är inte den personen, det är en helt annan. Men samma typ av drägg definitivt.

 18. A-C Magnusson skriver:

  ”Däremot finns det människor jag inte vill befatta mig med av goda skäl,  och då gör jag valet att undvika allt som har med dom att göra.”

  *Tårarna sprutar*. Jag tycker du är en sanslöst fin människa Catta oavsett vad du tycker om mig. Älskar dina inlägg om Marcus Birro, som jag hoppas uppträder i Stockholm snart. Man kanske inte tror det för vi religiösa betraktas som svaga, intelligensbefriade osv.  Men det krävs MOD att tro på Gud. Så är det faktiskt.

 19. Leif skriver:

  http://www.juristjourenuppsala.se/

  Kan vara värt att pröva.

 20. A-C Magnusson skriver:

  Den här kommentaren är förmodligen inte rumsren så du kan radera den Catta.
  Nej den var inte så rumsren så jag raderar den/Catta

 21. A-C Magnusson skriver:

  Eller ring mig. Jag har konakter och Catta har mitt nummer.

  Love Peace and understanding. Men bland…

 22. A-C Magnusson skriver:

  PS Hoppas att det går att läsa vad jag skriver. Mitt tangentbord är paj.

 23. Catta skriver:

  A-C: Det är du med, och jag har inga problem alls med dig om det nu framstod så. Det är ingen hemlighet vad jag tycker och tänker om saker och ting, jag brukar vara rätt rakt på sak.
  Alla människor är individer oavsett om de gillar gud, muhammed, är gröna vita eller svarta.

  Leif: Tack för tips! Absolut värt ett försök 🙂

   

 24. A-C Magnusson skriver:

  ”Nej den var inte så rumsren så jag raderar den/Catta”

  Du är såå söt. Snacka om min Catta i bubblan…The best efter Erik Rodenborg:-) Haha! Jag hoppas du vet vart du ska vända dig om du får problem – jag finns alltid här för dig på samma sätt som du varit där för mig. Tack snälla underbara Catta för att du finns!

 25. A-C Magnusson skriver:

  Catta, hur legitimerar en bedragare sina handingar? Vad får en människa att titta en annan person i ögonen och dyrt och heligt lova att betala tillbaka lånet eller betala bilen. Det är ju så jävla falskt. Det vidrigaste är inte att lura mig för jag sitter inte i sjön ekonomiskt utan att lura människor som redan har det knapert ekonomiskt. Sånt gör mig heligt förbannad. Inte undra på att vissa människor tar lagen i egna händer!

 26. Anonym skriver:

  Hoppas det unga paret får hjälp av polisen. Vad tycker du Catta att de ska göra?

 27. DanTor skriver:

  Angående att manipullera, – ”de såg honom föra över summan och signera.” javist inget konstigt med det emellertid det elektriska pengarna är icke i din ägo förän dessa finns i din hand, eller som nu på dit EGET konto.  Att verifiera händelse på ditt eget kont ärju endast ett fåtal knapptryckningar borta. Dina vänner var 20-år och nått, märkligt handlingsförlamade.

  Att hävda att de äger fordonet blir trassligt, om det icke finns ett riktigt dokument vilket styrker -”Paret skulle behålla ägarbeviset tills de såg att pengarna var på kontot,”. Nåväl oavsett och tyvärr argumentet ”tills pengarna finns på kontot” betyder att denne har fordonet till sitt förfogande i evig tid, finns ju inget datum när slantarna ska in på säljarens konto. Ehmm var det någon som trodde att lagen , – är sanning? Näee tänkte väl det.

  Låt oss anta att ungdomarna kontrollerade att överföringen av köparens pengar, transaktionen, verkställdes och därmed upptäckt att så icke var fallet, blev det ju givet enkelt för köparen att dra samma ord om banktrassel om än i ett tidigare skede för att slutligen be att få återkomma och därmed vandra vidare till nästa ungdomar, vilka han läser av direkt hur gärna de vill bli av med sin svårsålda bil och behöver pengar, klassiskt.

  Dessa får hämta sin egendom själva att söka fordonet blir enkelt vänta på nästa bomavgift och stäm av med skatteverket i vilken area fordonet kan befinna sig i. Denne har givetvis ingen egen adress. Besök postsorterings-kontor i aktuella antagna  sök-områden dessa har givetvis c/o-adresser registrerade. Finns givetvis hurmycket information som hellst på nätet hur man går till väga att spårar viss individ. Förstår icke varför dina bekanta väntat på hjälp från myndighet sådant existera icke längre i Sverige och har icke gjort de senaste 3-4ra-decenier sedan, speciellt icke sedan dessa rent defakto lämnat ifrån-sig, helt frivilligt inblanco, sin egendom.

   

   

 28. Catta skriver:

  Anonym: Ja om jag visste….

  DanTor: Nej jag kan inte alls se att de var märkligt handlingsförlamade, manipulation handlar ju just om att människan i fråga är expert på att övertyga och övertala. En mästare på att invagga folk i falsk säkerhet. Han har blåst otaliga vuxna på samma sätt genom åren, till och med vänner som vet att han inte är världens ärligaste. Det är lätt att tro att en sån där blåsning skulle man då aldrig åka på själv, men jag kan då säga att tror man det så har man aldrig träffat på en mästermanipulatör.

  De har skrivit kvitto där det står att han tar bilen, pengarna är skickade men att transaktionen tar 12-36 timmar, de har tagit foton på bankkort och körkort. De har behållit en nyckel och ägarbeviset.

  Jag ser inga problem alls att hävda att de är ägare. De har ägarbeviset, de har bankutdrag som visar att pengarna aldrig kom in på kontot och att han således inte betalat den överenskomna summan. För honom däremot blir det jävligt svårt att hävda att han är ägare. Och jo, på kvittot står att pengarna förts över ett visst datum och att det från det ska ta mellan 12-36 timmar innan de finns på parets konto.

  Då mannen i fråga flänger överallt i både Norge och Sverige så blir det svårt att söka upp postsorteringskontor. Ena veckan är han i Pajala, nästa i Åre, tredje i Oslo, fjärde i Tromsö, femte i spanien och sjätte i grekland. Och tro mig, så enkelt är det inte att spåra en individ som inte har en fast bostad skriven på sig själv och som far och flänger mellan olika länder. Men har du nåt tips på hur man hittar en sån så är det välkommet.

   

   

   

 29. Gripplund skriver:

  Tjena,,,

  Det framkommer inte om dom skrivit över bilen på snubben ? Har dom INTE gjort det så är det bara att stöldanmäla bilen. HAR dom skrivit över bilen på bedragaren så kan man INTE bara hämta hem kärran även om man vet var den finns,,,då krävs ett beslut från åklagare.

  Mvh

 30. Catta skriver:

  Tjeeena Gripplund 🙂

  Dom har inte skickat in ägarbytet så dom sitter på ägarbeviset. Om det är det du menar?

 31. DanTor skriver:

  Varför så arg? nej och jag kan garantera det går icke har aldrig fungerat att manipullera mig, oavsett. Jag inbillar mig att även du enkelt står pall för sådana självklarheter som internettbanksystem även i ett hypnotiseradt läge i bästa fall har även du med dig din vän.

  Vad det gäller överlåtelse och betalning och finns det EJ ett klart redovisat betaldatum, ett datum för att erlägga likvid och därefter är köpet hävt/förfallet, då är man som säljare illa ute i en aktuell situation. Du slira liiite i dina förklaringar om ett faktiskt satt betaldatum om jag tolkar dina ord.

  Nåväl det enda jag, med flera, kan säga och jag upprepar att man moste söka på de adresser vilket bedragaren rör sig och detta är en självklarhet en grundbult i sökandet, finns ingen annan möjlighet för enskild. En framgångsrik bedragare är en vanemänniska ruckar icke på ett vinnande konsept oftast begränsad begåvning men god förmåga att förstå det tillkortakommandet, försiktig misstänksam,  betyder har en sedvanlig cirkel i sitt rörelseschema av den enkla anledningen jakten måste sker på kända marker sparar energi och med fasta skyttetorn/bostad. Du nämner själv 4st småbyar vid namn samt större yta som Grekland Norge. Det är endast att leta på och en given början blir sök på c/o-adress i småbyar. Spektaklet har tydligen pågått sedan oktober-14 och borde redan vara avslutat. När du har ringat in aktuella adresser är det endast och sitta och vänta tills bytet dyker upp. Emellertid jag utgår från att fordonet redan gått till slakt har det varit tyst med p-avgifter eller vägskatt sedan längre tid är bilen ej kvar, eller i bästa fall att bedragaren för tillfället befinner sig på sydliga nejder och harnitur är fordonet gargerat vid eller i område med c/o-adress

  MVH

   

 32. Catta skriver:

  DanTor: Arg är jag inte, däremot ser jag inte nyttan med att dividera om de är lättlurade eller inte . Jag ville ha tips på vad man kan göra.

  Nej faktum är att jag/vi flera ggr gjort precis likadant endera när vi köpt eller sålt något. Vi har suttit bredvid och tittat så pengar förts över, tagit leg, behållit ägarbevis tills pengarna kommit in osv.

  Vi var precis som du innan, tänkte att de som blev blåsta var lättlurade och naiva. Ända tills vi råkade ut för en mästermanipulatör själva. Det handlade bara om småpengar då och vi såg till att hämta dom i slutänden, men jag tror det är mer naivt att tro att man aldrig skulle kunna bli lurad/manipulerad.

  Vad gäller överlåtelse och betalning finns ett kvitto med datum när han förde över pengar, samt text om att det förväntas ta 12-36 timmar innan de skulle finnas på parets konto pga olika banker. Så hur menar du att jag slirar i förklaringen där?

  Om någon vetat vilka adresser han rör sig på hade det inte funnits något problem, då hade man förstås åkt dit och hämtat bilen. Och det enda sättet han är en vanemänniska på är att han lurar folk överallt. I övrigt följer han inget mönster.

  Han är folkbokförd på ett ställe men där har han inte synts till på nästan två år, även hyresvärden letar honom. Han har inget fast jobb. Han åker runt i Sverige, Norge, och emellanåt till lite andra länder på semester för pengar som han blåst folk på. Så nej, inga särskilda mönster vad gäller orter.

  De byar jag nämnde var exempel för att visa hur han far omkring, man kan alltså få höra att han synts i Åre ena veckan, nästa vecka få man höra att han synts i Pajala osv. Så det blir svårt att börja leta c/o-adresser överallt han flänger.

  Nej fordonet har inte gått till slakt eftersom det fortlöpande  kommer in parkeringsböter och andra räkningar.

 33. Sven Flink skriver:

  Hej igen! Ställ av bilen om nu detta inte är gjort. Avvisa samtliga räkningar med protest och styrkande av avställning och ev. alibi. F-n va’ jobbigt!  Återigen, polisanmäl. Igen och igen. Stöld är stöld oavsett hur gärningen är genomförd. Heder till dig som jobbar så hårt för en kompis, Vill Du va’ min kompis…? s

 34. Sven Flink skriver:

  Tänkte på en sak. Hur är bilen försäkrad? Ingår stöld? Via uppvisande av polisanmälan är det kanske möjligt att kräva ersättning av försäkringsbolaget. Tänkte vidare på om det i hemförsäkringen ingår en s.k. ”drulleklausul” ifall att det hävdas att aningen klantighet framgått i försäljningshanteringen. Apropå tidigare kommentering av tyckare… s

 35. Svart-Malin skriver:

  @Sven Flink

  ”Heder till dig som jobbar så hårt för en kompis, Vill Du va’ min kompis…? s”

  😀  *applådsmiley*

 36. Gripplund skriver:

  Hej Catta,,,sitter dom med ägarbeviset ,,,så anmäl bilen stulen. Vid första bästa kontroll så är skurken rökt. Tipsa även norska polisen om bom-räkningarna och i vilket område skurken passerat bommar.

  Långskott kanske,,,men det är inte mycket att göra om ma inte vill riskera att själv begå brott. Trist för bilägarna,,,,,men kharma vore ju om idioten körde av vägen.

  Mvh

 37. DanTor skriver:

  Hej igen!

  Ett något surt tonläge, igen.  -” däremot ser jag inte nyttan med att dividera om de är lättlurade eller inte” . – Dividera och  lättlurad är dina ord icke mina min beskrivning av trista händelseförloppet är ”handlingsförlamade” har inget med begåvning att göra och självklart det vet du. Vad är nytta för dig att i detta läge använda din svarta varianten av  semantik i ordväxling? Jag däremot ser nyttan av att endast påpeka, igen, att det finns inget klart dokument med viss utskriven datum, saken vilket HELT avgör när affären förfaller därmed kan din välkända småtjuv köra omkring i bilen så länge denne behagar eller ges sådan möjlighet, ostraffat. Det faktum  ställer saken på sin spets och medför att ägaren moste handla själv för att återfå sin egendom finns ingen anledning att icke påpeka sådant faktum. Den enda möjligheten att fåtillbax fordonet i rullande skick är att leta själv, söka upp platsen där den är uppställd och hämta hem. Givetvis utgår att dina bekanta läser dina rader här. Ytterligare ett söktips låt oss anta att aktuelle och välkända småtjuv har rest söderut det går med flyg, ärdepådet viset står bilen i ort vid sådan anläggning och vid eller stenkast bortom den aktuella c/0-adress.

  MVH

  MVH

  MVH

 38. Catta skriver:

  Sven F: Jo vi har pratat om att ställa av den, men om han då kör och de äger bilen, då lär ju dom åka på att bilen körs trots att den är avställd? Böterna fick jag nåt tips om att de inte ska vara skyldiga att betala dom om bilen tagits genom brott så det ska dom kolla. Ja jag kan ju tycka att det är stöld. De ville ha pengar för sin bil, men de fick inga och de äger fortfarande bilen som han vägrar lämna tillbaka, fattar inte varför det inte skulle vara stöld då? Jo den är försäkrad mot stöld men eftersom polisen inte rubricerar det som stöld så betalar inte försäkringsbolaget ut nåt heller.

  Haha jag är kompis med alla som är snälla, så är du bara snäll så 🙂

  Gripplund: Polisen vill inte rubricera det som stöld utan möjligen att de ska rubricera det som bedrägeri. Och då efterlyser dom den inte heller (vilket jag inte fattar). Norska polisen vill hjälpa till, men de kan inte göra något förrän bilen är efterlyst….Det enda jag kan se just nu är att man får nys om var han är vid nåt tillfälle och helt enkelt åker dit och hämtar bilen.

  DanTor: Vad är nyttan i att dividera om de är ”handlingsförlamade” då (om vi ska vara ordagrann)?
  Jag säger ju att det finns ett dokument med utskrivet datum och hans underskrift? Ett dokument där det står när pengarna ska vara inne på deras konto.

   

   

   

   

   

   

 39. DanTor skriver:

  Hej igen

   

  Märkligt och så fick du ”dividera” igen, – känns det bättre nu?

  Om det aktuella dokumente,  med en viss exakt förfallodag angivet för betalning av varan eljest faller köpehandling/överenskommelse funnits och det dokumentet isåfall lagts fram till polis i samband med anmälan, hade polis givet icke hanterat de bägge ungdomarna på ditt beskrivna vis. Vi talar om jag förstått riktigt en känd småtjuv.

  MVH

 40. Sven Flink skriver:

  Catta! En snäll’en farbror e’ jag. En annan sida av din nya kompis:
  http://youtu.be/q4GPIPxpI8U
  http://youtu.be/mBomQH0vAKA
  http://youtu.be/u3cTmINytOU
  Ha’re, s

 41. Catta skriver:

  DanTor: Japp det känns bra nu….
  Ja på dokumentet finns datum när överföringen gjordes, text om när pengarna senast ska finnas på deras konto, underskrivet av bedragaren, inlämnat till polisen. Och jo, polisen har hanterat det hela som jag beskrivit.
  Hur känd han är av polisen vet jag inte, jag vet inte om och i så fall hur många som anmält honom. Jag vet inte heller om han är dömd nån gång. Men han är väl känd av många människor, de som blivit blåsta av honom och deras vänner/bekanta/släktingar

  Sven F: Haha ja en manskörs-farbror måste ju vara snäll! 🙂 Du sjunger bra i alla fall!

 42. JD skriver:

  Det kan låta hemskt men i såna här fall där polisen inte bryr sig tycker jag faktiskt att man kan  ta sig rätten att ta lagen i egna händer på lämpligt sätt.

  Nu menar jag förstås inte att man ska göra något olagligt eftersom det vore olagligt att uttrycka sig så.

   

 43. Catta skriver:

  JD: Ja alltså får de inte hjälp att få tillbaka något som de rättmätigen äger så måste dom ju ta tillbaka bilen själv. Och det är ju knappast stöld då de äger den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.