Anders Eklund och hans beundrarinnor

Ännu en småbarnsmamma som känner sig intresserad (och attraherad?) av Anders Eklund. Alltså vad är det för fel på folk? Kvinnan som nu snicksnackar med Eklund i telefon och ska besöka honom i fängelset har alltså flera småbarn. Anders Eklund är sexuellt intresserad av barn. Han har mördat åtminstone ett barn (om det finns fler vet vi inte). Vad hos honom kan en småbarnsmamma finna attraktivt och intressant? Detta är ju inte den första mamman som intresserat sig för honom heller.

Min omedelbara tanke är ju att här har vi en mamma som omgående bör få sina barn omhändertagna. “ Men hon kan väl vara en bra mamma även om hon har dåligt omdöme i just det här frågan” tänker säkert någon då. Nej. En förälder ska se till att skydda sina barn, se till att de är trygga, se till att de inte utsätts för risker. Det är alltså inte kompatibelt att välja att ta kontakt med en pedofil och barnamördare och samtidigt skydda sina barn.

De här kvinnorna har en tendens att tycka synd om de här männen. Att den här kvinnan har uselt omdöme och inte har normala spärrar är tydligt. Eklund har en sexuell impulskontrollstörning. Han tycks besatt av sex, våldtäkter, barn. Finns det en risk för den här kvinnans barn även om han fysiskt inte kommer åt dom? Det beror väl på.  Får han ta emot brev utan att kriminalvården läser dom? Om så, vem vet vad hon kan skicka med för bilder i breven? Flera gånger har man läst om pedofila män som uppmanat kvinnor att fota sina eller anhörigas barn när de förgriper sig på dom. I nån slags sjuk rädsla att männen ska tappa intresset för dom så har de alltså till och med förgripit sig på sina egna barn för att tillfredsställa männens sjuka lustar.

 Huruvida just den här kvinnan skulle gå så långt vet man förstås inte. Men hon har tydligt visat att hon gått över andra normala gränser så jag skulle se det som en risk. Man kan ju bara hoppas att barnen har en normal pappa/pappor som har vett att agera.

Frågan är om tex kriminalvården kan göra en orosanmälan till soc eller om deras tystnadsplikt förhindrar dom att göra det så länge det inte handlar om att ett brott faktiskt begåtts? Om  inte så hoppas jag att någon annan som vet vem hon är gör det. Jag hoppas också att någon i hennes omgivning som känner till detta ber henne gå till en psykolog som kan förklara för henne varför det är olämpligt som småbarnsmamma att söka sig till barnamördande pedofiler. Världen är full av bra människor som inte kan få barn, såna här idioter lyckas alltid vara superfertila. Jag skulle bara vilja slå henne på käften ärligt talat….

Det här inlägget postades i Brott & Straff och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Anders Eklund och hans beundrarinnor

 1. Svart-Malin skriver:

  Ja fy fan säger jag bara. Vissa borde sättas under förmyndare. Jag kom att tänka på den här hemska historien där en mördare gifte sig i ett fängelse två gånger vid två olika fängelsestraff för mord. Två barn hade varit i livet idag om inte mamma varit så kåt på att rädda en psykopat med sin kärlek. För jag antar att det är det det går ut på; tanken att bara han blir riktigt älskad så blir han snäll. Undrar om det finns en psykiatrisk term för eländet.

  http://www.expressen.se/kvallsposten/nu-vill-mordaren-peter-lundin-42-komma-ut/

   

 2. Catta skriver:

  Svart-Malin: När det handlar om andra typer av våldsverkare, som grovt misshandlat/mördat så tänker jag att det från kvinnornas håll kan handla om att de känner sig ”beskyddade” med en farlig man. Där har de någon som kan skydda dom från elakingar, några som inte är rädda.

  När det handlar om kvinnor som drar sig till pedofiler, våldtäktsmän och kvinnomördare så vete fan vad de tänker? Den första gruppen kan jag på något sätt ändå en viss (om än )logik hos. ”Farlig man som älskar mig kommer skydda mig mot allt”. Men en mamma med barn som drar sig till en barnamördande pedofil kan jag inte se nån logik i, hur mycket jag än försöker. Inte heller en kvinna som drar sig till en våldtäktsman eller kvinnomördare.

 3. Soundtrack skriver:

  Så sjukt. Fan den här mannen mörda ju bara en man han verkar vettig. Han kommer alltid skydda mig o mina barn. Nu är ju inte jag kvinna men att man ändå skulle kunna känna trygghet där verkar helt sjukt. Det måste ju för faan finnas andra egenskaper som gör att man känner trygghet.

 4. kicki skriver:

  Skrämmande fenomen det här. Det verkar ju som om ju värre brott de begått desto fler kvinnor attraheras av dem. Som mamma skulle jag helt ta avstånd från någon som gett sig på barn och just den här mannen…. Han har ju bevisligen mördat minst en kvinna och minst ett barn. Nej, jag håller med dig här borde soc göra en grundlig utredning för att se om hon är lämplig att ta hand om sina barn.

 5. Catta skriver:

  Soundtrack: Ja nu vet jag inte om det är det vanliga att de tänker så, men det är väl det och att de tycker det är lite spännande med en ”farlig” man som brukar uttryckas. Och ja det är svårbegripligt att man letar upp nån som kommer sitta inne i tio år eller livstid, vilken framtid tänker man sig då?

  Kicki: Jag kommer ihåg Juha Valjakalla (Åmselemorden) Han hade dödat en hel familj och tjejerna flockades kring honom. Han fick mängder med beundrarbrev och har väl gift sig åtminstone ett par gånger i fängelset. Det är helt sjukt. Jag fattar inte att man öht vill beblanda sig med någon som dödat och våldtagit ett barn. Kommer aldrig förstå det. Men det skulle vara intressant att höra vad de själva säger

 6. Svart-Malin skriver:

  Vad de säger kan man ju se i diverse intervjuer och de brukar alltid låta som Bettina i min länk ovan:
  ” jag ser inte Peter som Danmarks farligaste man, jag ser honom som den person han är nu. Jag har aldrig varit rädd för honom”
  D.v.s att man önsketänker och fantiserar fram en bild av att mördaren är en missförstådd stackare eller helt förändrad och en fin person. Egentligen. Innerst inne.

  Det förklarar egentligen ingenting tycker jag, för vad får dessa kvinnor att vara så verklighetsfrämmande? Dr Phil som jag inte har mycket till övers för annars gjorde ett program om fenomenet kvinnor som gifter sig med livstidsdömda och i USA är det ju faktisk livstid det handlar om. Han kom fram till att det då handlade mycket om kvinnor som inte klarade ett riktigt förhållande p.g.a diverse psykiska obalanser utan behövde ett fantasiförhållande för att kunna intala sig själva att man levde ett helt normalt liv med man och barn. Att det finns en psykologisk förklaring tror jag absolut på. Det är inte en vanlig medel-Svea som letar upp fängelsekunder att tycka synd om och gifta sig med.

  Att en del kvinnor faller för våldsverkare för att de känner sig beskyddade tror jag också, men då handlar det mer om kvinnor som lever i kriminella miljöer och då är den värsta av de värsta ett smart drag tycker man.

 7. Svart-Malin skriver:

  Det skulle förresten vara intressant att höra hur en radikalfeminist tolkar saken. Är det patriarkatets fel alltihopa eller? – och finns ens motsvarande fenomen hos män? Jag minns att jag läst om ett fall i England för femtio sextio år sen där en man sökte upp en morddömd kvinna och gifte sig med henne (nä, minns inte vilket fall det handlade om 🙂 ) men annars är det klent med sådana rapporter.

 8. Catta skriver:

  Svart-Malin: Ja precis, det kan ses som en fördel i kriminella miljöer att ha den värsta av de värsta, den som inte har några gränser. Men samtidigt så har de allra flesta kriminella fiender också så jag vet inte hur skyddad man är egentligen.

  Jag tror att det kan finnas många olika anledningar. Det är förstås mer ”spännnande” att vara med någon som inte är så förutsägbar om man är typen som söker spänning snarare än trygghet.Det händer ju oftast saker kring den som sitter inne länge. Vissa kanske är osäkra och då är det ju tryggt att ha en man som kommer vara inlåst i 15 år, du vet var du har honom s.as. Vissa tror att de kan rädda personen, att han är en missförstådd stackare som har ett hjärta av guld egentligen.

  Och det är ju detsamma oavsett om de sitter på rättspsyk eller kåken, de får samma typ av beundrarinnor. Vet en person berättade för mig om en ökänd våldtäktsman och mördare. Mördaren fick permis ibland och besökte då krogen i stan. Han ser rätt alldaglig ut men har tydligen en enorm förmåga att charma kvinnor. Så även om han talade om vem han var (och hans namn är ju ökänt) så satt kvinnorna och fnittrade och tindrade med ögonen. Då har han alltså våldtagit flera kvinnor brutalt, mördat åtminstone en kvinna, under knivhot tvingat en ung tjej till  oralsex osv..Vad är det för fel på folk?

 9. Catta skriver:

  Svart-Malin: Det enda jag hört från det hållet det är att LD trodde att dessa män skyddades av andra interner, att de inte alls fick stryk osv utan de accepterades. Det är inte sant. Dock sitter de ju på egna avd oftast, likaså inom rättspsykiatrin har man ju oftast egna avdelningar just för sexualbrottslingar.

  Men jag kan väl tänka mig att de tror det handlar om att kvinnor är så vana att bli förtryckta och hotade/hatade att de söker sig till det de känner igen. Vilket kanske stämmer i några fall, men långt ifrån i alla. Jag vet att jag läst att några kvinnor fått beundrarbrev av män, men absolut inte i den utsträckning män får det.

 10. Trött skriver:

  Nu är det så här att inget barn bland de han kände blev utsatt för ofredande eller våldtäkt av Herr AE utan det var personer han ej kände innan. Jag tror inte att han skulle göra någon i hans närmaste krets illa av den anledningen. Därför undrar jag om han skulle kunna utsätta hennes barn för övergrepp. Men jag kan ju ha fel.

 11. Catta skriver:

  Trött: För det första så vet man väl inte vad han haft för sig med barn han känner heller (hur många det nu är), beror väl på lite också hur gamla barnen är och vad de förstår. Och om syftet är att nappa på en kvinna med barn för att komma närmare barnen så handlar det inte om nån ”nära relation” utan om att han utnyttjar en person för att komma nära dennes barn. Klart han skulle kunna utsätta hennes barn. Han är pedofil, han skiter väl i vems ungar det är.

 12. Trött skriver:

  Det var därför jag skrev att jag kan ha fel. Men jag tycker nog inte att man ska döma ut en mamma bara för att hon väljer att ha kontakt med honom. Dessutom kommer han att sitta inne på överskådlig tid om man kan tro det Leif GW Persson säger. Då har de kanske hunnit bli vuxna och har flugit ur boet och kan ta sin tillflykt någonstans där han inte kommer åt dem. Men jag kan hålla med dig. Hade jag varit mamma hade jag absolut inte velat ha med Herr AE att göra. Nu vet vi inte något om deras relation och jag hoppas vid Gud att hon inte har en romans med honom.  En kvinna som har en romans med honom måste hata sig själv väldigt mycket.

 13. Catta skriver:

  Trött: Jo man ska döma ut en mamma som självmant och aktivt väljer att inleda en slags relation med en dömd pedofil och barnamördare. Man ska trycka in i ansiktet på henne att hon utsätter sina barn för fara, att hon är en egoist som ser till sina egna behov framför barnens säkerhet.

  Ja han lär inte komma ut i rödaste rappet, men vad säger att han inte kan be om foton på hennes barn, han vore inte den första pedofilen som gjorde så i såna fall. Ja oavsett typ av relation så är det uppenbart något fel på människan. En funtad förälder föraktar pedofiler och barnamördare. Och än mindre söker de upp dom och inleder en relation med dom.

 14. Trött skriver:

  Det kan hända att hon är kristen och har goda avsikter. Vi kan inte förändra en pedofil. Men Gud kan göra det och det vore ju fantastiskt om det gick. nu tror jag att den här mannen är psykopat och inte alls lätt att leva med oavsett om man är kristen eller inte. Så jag hoppas för hennes egen skull att hon inte inleder en kärleksrelation med honom. Om hon inte klarar av att leva med en psykopat kan det lätt bli en besvikelse för honom som kan leda honom från den kristna tron. Då faller han tillbaka helt och hållet och kan återfalla i liknande brott igen.

 15. Anna skriver:

  Dom kanske tycker att barnen är trygga eftersom han är så övervakad. Det är dom inte med andra män som kan visa sig vara pedofiler och hon skulle då kanske missa det. Jag har tänkt så men med Arklöf men jag fick inte så mycket svar från honom. Han skulle ju sitta där tills hon vart myndig i alla fall, vilket skulle då varit om 4 år. Varför man väljer sådana kan vara medberoende så man själv är lika avstängd känslomässigt och van att leva med kriminella så man känner sig hemma. Själv så hade jag samma uppväxt som dom flesta fångar haft så vi har då samma sorts medberoende. Attraktion har ofta med utseendet att göra. Som fängelse fru vet jag att man oftast ger sig på tjejerna fast dom kanske var ovetande eller rädda.

 16. Catta skriver:

  Anna:  Är man rädd att ens barn ska bli utsatt på ett eller annat vis då dejtar man inte någon man VET är pedofil, vare sig han är inlåst eller inte. Och jag står fast vid att om man väljer att göra det så är man inte lämplig som förälder.

  Jag har i stort sett hela mitt liv haft kriminella omkring mig, i yngre dagar som vänner och bekanta, sedan i mitt arbete och visst, jag fattar grejen att man kan känna sig ”hemma” med människor som man ”kan”. Och jag fattar grejen att det kan kännas som en trygghet att ha en buse vid sin sida. Men när man väl skaffat barn så får man tänka steget längre, då är det inte ens egna behov som ska sättas i första rummet, då får man fundera på vad det kan få för konsekvenser för barnet.

  Då får man fundera på om ens partners leverne kan drabba barnet i längden, om partnerns ”fiender” en dag skjuter in i lägenheten/bilen, om de kommer sticka en kniv i honom framför barnet, om familjen kan bli hotad. Det spelar ingen roll om han är jättesnäll med barnet, ”fienden” bryr sig föga. Känns orimligt att ens egen känsla av attraktion till en man ska gå före ev konsekvenser det kan ge för ens barn. Och om mannen i fråga är seriöst intresserad av familjelivet då lägger han ner sin brottsliga karriär

   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.