Norrskenskväll

I går fick folk över hela landet chans att se norrskenet. Såg att man sett det ända nere i Malmö, det är kul då det inte är så himla vanligt att det är synligt för ögat så långt söderut. Själv var jag i vanlig ordning ute och plumsade i snö och halka. Jag vet inte hur det stod till med min syn igår dock då bilderna såg så himla skarpa ut i displayen men många var alldeles suddiga när jag laddade ur dom. Så himla tråkigt när det blir så! Önskar att jag kan få stå ute på ett stort öppet fält nån gång när det är norrsken.

Sen när jag stod där inatt så såg jag som ett “eldklot” som var knallgrönt for genom himlen, nästan som när man ser ett stjärnfall fast detta var större, också såg det ut att landa bakom skogen vid djurparken. Har aldrig sett nåt sånt tidigare och har ingen aning om vad det kan ha varit? Nån som har en idé? Jag läste att några stycken sett en meteorit, jag har då aldrig sett en sån heller så jag vet inte om de ser ut så? Synd att den inte var åt det håll kameran var riktad, för den var rätt häftig.

1

 4

 13

Snyggt var det när det lila kom i alla fall. Synd att jag inte fick träden skarpare men det är så svårt att ställa in skärpan när det är kolsvart. Hur fan  ska man då se när det är skarpt när det bara är mörkt i displayen, fattar inte vad jag ska göra?

29

32

28

Ha en bra dag!

Det här inlägget postades i Foton, Livet hos oss och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Norrskenskväll

 1. J.G skriver:

  Det ska tydligen vara norrsken ikväll igen, så du kanske kan ta dig ut på ett fält i alla fall?

 2. dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

  Håll utkik efter små gröna män. Låt dem inte kidnappa dig.

 3. Catta skriver:

  JG: Ja jag hoppas det! Och nu har jag fått tips från en fotograf hur jag kanske kan slippa suddet på träden också så jag hoppas innerligt att det blir norrsken ikväll igen 🙂

  dolf: Ja den där lysklumpen kanske var en marsian som störtdök? Men ska de kidnappa nån så tar de säkert nån mer medgörlig person än mig 🙂

 4. whitelady7-Eva skriver:

  Jag tycker det är lite mysko att det blir sån aktivitet på norrskenet, när vi just haft Pam härjandes här nere. Undrar om det finns något samband?

 5. Catta skriver:

  WL: Ja det kanske har nåt slags samband, storm på jorden och storm på solen?

 6. Svart-Malin skriver:

  Fantastiska foton! Även om du inte tycker det själv Catta så är de det, och vem bryr sig om skärpan vid träden när det är norrskenet man vill se.

  Ända ner i Malmö syntes det som du säger och där såg det ut så här:
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/stark-solstorm-gav-norrsken_4417081.svd
  Onekligen en ytterst blek kopia av vad ni såg i norr. 🙁
  Jag spanade och såg inte ett skit men eftersom jag bor i söder borde jag ha varit ute på en höjd eller ett fält nära havet för att se det riktigt bra.

  Helt OT-  men apropå norrsken aka solstorm. Är det någon här som läst Åsa Larssons bok Solstorm? Jag tyckte den var skitbra och Åsa Larsson är den enda svenska deckarförfattare som jag tycker det är någonting med.

 7. Catta skriver:

  Svart-Malin: Tack, men jag hatar när det blir suddigt och fult! Men jag tror att tipsen från fotografen ska ge bättre bilder framöver 🙂

  Ja det blir nog starkare ju längre norrut man är, men jag såg att det var ganska starkt även i Stockholm. Gud, det var hundra år sen jag läste en bok sist. Jag har inte haft ro i kroppen på flera år att läsa tragiskt nog, det var rätt skönt att kunna lägga sig och läsa en bok faktiskt förr när jag gjorde det

   

 8. Sternococktail skriver:

  Hej! Snygga norrskensbilder – syns inte så bra inne i Göteborg där det alltid är en massa belysning. Låt oss alla ägna en tacksamhetens tanke åt jordens magnetfält – annars hade vi väl alla blivit stekta av partikelstrålningen från solen… Den ”korrekta termen” polarsken verkar inte slå igenom, Det är roligt att träffa på kvinnor på nätet som inte vill avlägsna vissa kroppsdelar på alla män, så jag har sökt efter någon liten knapp eller plupp att klicka på typ ”följer” – men jag har inte hittat boken ”Blogging for dummies” ännu – så?
  ——————————————–
  Bild – en Hemlig polis? Closet Cop?

 9. Maja skriver:

  Tjusiga bilder Catta! Kryptonit som föll? snacka om bra vapen. Om det funnits nån stålman..

 10. Catta skriver:

  Sternococtail: Tack! Om du vill följa så kan du endera skaffa Feedly där man lägger in olika bloggar man vill prenumerera på, eller så bloglovin. Annars får du helt enkelt lägga in den i dina bokmärken 🙂

  Maja: Tack!  Haha ja kanske? Jag borde ha rusat dit och kollat, men jag blir lite mörkrädd när det är norrsken, känns lite mystiskt liksom 🙂

 11. Erik Rodenborg skriver:

  Catta

  Vi har nog olika åsikter om mycket, kanske det mesta, av det du tar upp i din blogg men jag ÄLSKAR varje gång du lägger upp dina vackra norrskensbilder…..

  🙂

 12. Catta skriver:

  Erik: Tack och vad kul ! Nånting delar man nog med de allra flesta människor, och vi delar förtjusningen över norrsken (förmodligen något mer också)  🙂
  Nu vet jag inte var du bor men det syns norrsken även långt söderut ibland. Om du har Facebook kan du gå med i en grupp som heter ”Norrsken”. De har stenkoll på när det ska bli norrsken och andra i gruppen uppdaterar hela tiden om de ser norrskenet nånstans typ ”Här i Visby kl 21.30 såg jag detta” också ett foto på det dom ser i norrskensväg

  Dom brukar säga till ett bra tag innan (ibland flera dagar innan) om man vill åka väg till ett mörkare eller öppnare ställe och vänta in det. Nu är det nog slut för säsongen men i augusti/september borde det dyka upp igen

   

Kommentarer inaktiverade.