Dagens projektplan…

Det blev några bullar igår i alla fall trots avsaknad av kavel. Vinpava modell Black Tower rekommenderas dock om man tappat bort brödkaveln

bullar

Nu har jag en plan (igen). Jag har ett litet rum alldels intill köket som jag ska göra till ett walk in skafferi tänkte jag. Jag ska hitta mig nåt större skåp som ska målas svart, också ska jag ha svarta hyllor, småbord och grejer. Tanken är då att jag ska ha alla skafferivaror där och även micro, brödrost, sodastream och allt sånt så man slipper ha det i skåp i köket eller framme på köksbänkarna.

Jag tror det kommer bli himla bra. Har testat nu med tillfälliga hyllor för att se om det känns bra eller blir bökigt, men det är kanon att bara gå in och hämta det man ska ha.

IMG_7968 

Jag vill ju ha allt i bukar i den mån det går (får ju för mig att det kryper in “saker” i påsar…), så jag har bl.a  sparat massor med kaffeburkar. Jag ska göra lite finare etiketter på dom så tror jag det blir kanon att använda i mitt framtida skafferi.

IMG_7970

Nu har jag nåt att sysselsätta mig med ett tag igen!

Det här inlägget postades i Livet hos oss, Pyssel. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Dagens projektplan…

 1. whitelady7-Eva skriver:

  Catta: Ja men vad bra! Du kan ju skicka en sån där påse, för det ser gott ut 🙄 Men du får nog behålla de där tapeterna, lite fööör färgglatt kanske 🙂 Men skafferiet är perfekt annars, så det kan du skicka med bullarna 🙂

   

 2. Catta skriver:

  WL: Haha efter ett par veckors färd så kanske dom kan gå själv sista biten 😀
  Ja dom är extremt färgglada, men jag gillar dom på något konstigt vis ändå, och hatar dom samtidigt!

 3. Svart-Malin skriver:

  Du som brukar säga att du är kass på matlagning! De där bullarna ser ju helt perfekta ut. Åh vad jag gillar idén med skafferi och alla burkar. Det är sånt som gör det kul att laga mat och baka när man har ordning och reda och fullt av burkar med diverse att ta av.

  Jag gillar faktiskt tapeterna. På något vis alltså, jag är lite kluven angående dem men mest för att jag tycker att de hade passat bättre i ett annat rum än just i ett skafferi.

 4. J.G skriver:

  Det är bra att du tänker använda burkar, för som du säger, annars kan man råka ut för mjölbaggar eller annat kryp. Jag råkade själv ut för det, och nu har jag fasat över allt i tättslutande burkar och ziploc-påsar. Hade byggt upp ett så fint lager med råvaror som fick kasseras…

  Det som är bra med ett stort skafferi, är att du kan ha mer saker hemma, utan att det hamnar längst bak och glöms bort. Jag följer dock MSB:s rekommendationer och har mat för två veckor hemma. Skönt om man har plats för allt.

 5. dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

  Bakning (don’t drink and bake) samt ordning och redo. Så typiskt tjejigt. Här finns bara köpebröd och en salig oordning. Någon som har en fru att sälja?

 6. Whitelady skriver:

  Dolf: Hehe, min gamla mamma sa alltid att man kan inte göra köttbullar utan ett glas jordgubbsvin 🙂 Ingen fru att sälja, men du kan få guben min billigt ibland 🙂 Han kan baka scones och gör en grym shepherds pie 🙂

 7. whitelady7-Eva skriver:

  Ja men cheezzzuzz vad det går galet ibland…. mailadress som namn, det är ju inte rätt på en enda fläck, kan du ändra det Catta?

 8. dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

  @WL7-E

  Han kvalificerar inte. I fruandet ingår ju även en del annat vid sidan av bakning och städning.

  (Hoppas du överlever att din mejladress damp ned i min brevlåda. Jag lovar, jag brukar inte stalka. Utom på semester och söndagar.)

 9. whitelady7-Eva skriver:

  Dolf: Hehe, jag får väl ha kvar han dårå 🙂 Det är ok, jag är inget vidare som stalkningsobjekt, så semester och söndagar är lugnt 🙂

 10. Catta skriver:

  Svart-Malin: Ja nån gång ska väl till och med jag lyckas! Idag har jag gjort en broccoligratäng, men jag undrar om det går att frysa in den?
  Jag tror det blir kanon med skafferiet, man gör det lite så där gammeldags tänker jag. Haha ja tapeterna är skum, man både gillar dom och hatar dom.

  J.G: Ja när jag jobbade i england för en massa år sen så råkade vi ut för det att det kom en massa äckliga kryp i skafferilådorna, det var så vidrigt. Sen dess vill jag inte gärna ha i påsar. Jo man får som bättre översikt, annars så brukar man ju få pula in saker så det döljs av annat. Vad är MSB ?

  dolf: Jag har haft köpebröd i flera år, dels har jag hatat att baka, dels så har jag inte tyckt det varit lönt för när sonen bodde hemma så försvann det på en dag typ. Så jag är verkligen ingen husmor på det viset, men korta perioder får jag lite lust att baka och laga mat, men inte så ofta  🙂

  WL: Haha det är ändrat 🙂

   

 11. Svart-Malin skriver:

  Visst kan du frysa in broccoligratäng, jag har t.o.m fryst in potatisgratäng fast en del säger att det inte går för potatisen blir vattning. Blir den inte alls. Däremot kan grädden i gratängen bli lite grynig/kornig när man tinar men det gör inte så mycket tycker jag när det smakar lika bra för det. Ett tips är att det behövs lite mer vätska när du lagar till en tinad gratäng så häll på lite grädde när du lagar till den. In i ugnen alltså, när den tinat och börjat koka i ugnen; ta ut och häll på extra grädde, in i ugnen igen. Mums!

 12. Catta skriver:

  Svart-Malin: Himla bra för nu har jag stoppat in den i frysen! Jag tänkte att den kanske skulle bli vattnig när den varit fryst.

 13. whitelady7-Eva skriver:

  Dagens husmorstips: Man kan kolla i frysdisken i affären, om det finns fryst där så kan man frysa själv 🙂 Jag fryser hackad lök, ej tillagad, för ofta använder jag bara en halv åt gången och då är det ju behändigt att varannan gång slippa hacka 🙂 Kolla, det vart två tips för ett 🙂 Och jag fick namnet rätt också, och jag tror inte jag uppfunnit några nya ord heller,  den här gången. Det tar sig, var det visst nån som sa 🙄

 14. Catta skriver:

  WL: Fast broccoligratäng har jag inte hittat fryst 🙁
  Fiffigt tips! Jag får alltid slänga den andra halvan.
  Jag är imponerad, flera rader utan nya ord. Kanske mer rätt tid på dygnet nu?

 15. J.G skriver:

  MSB Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. https://www.msb.se/

  De ska ha rekommendationer om att man bör ha mat hemma för minst två veckor. Men bara för att jag försökte hitta en direktlänk så finner jag inget nu…

  Men hittade denna sida: http://nolaskogs.se/kortsiktig-livsmedelsberedskap/

  Bra läsning om man bor i skogen och har långt till närmaste affär. Då brukar man ändå ha lite extra hemma av sådant som kan lagras lite längre.

   

   

 16. Catta skriver:

  JG: Aha då är jag med. Sånt där tänker man liksom inte på, man tar så för givet att allt ska funka bara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.