Jag börjar känna en allvarlig oro för sverige

Jag har aldrig förr känt någon direkt oro för landet Sverige. Visst, jag har inte varit nöjd med allt, det har alltid funnits politiker jag tyckt varit osedvanligt dumma. Beslut jag tyckt varit galna.  Men jag har aldrig haft den här oron att landet kommer att krascha totalt. Men nu har jag det. Alltså jag känner det så starkt att jag på allvar så smått börjat tänka tanken att flytta nån annanstans.

Inget land är fläckfritt, alla har sina problem och sina negativa bitar. Men det Sverige jag ser nu är skrämmande. Vi har politiker som uppför sig som nötter såväl inne i riksdagshuset som utanför. Politiker som inte tycks begripa att det är rimligt att räkna på vad saker kostar innan man kommer med vilda löften, utan helt lever i nån slags ideologisk bubbla.

De svagaste får inte hjälp och stöd…
Vi har gamla som inte får i sig tillräckligt med mat och näring utan sakta svälter ihjäl. Gamla som övermedicineras så de får alla möjliga problem. Gamla som aldrig får komma ut eller ges en sysselsättning utan bara sitter där tills de dör. Vi har psykiskt sjuka som skriker efter hjälp utan att få den, man reagerar först när de går ut och gör något vansinnesdåd eller tar sitt eget liv.

Vi har barn med olika funktionshinder som inte får den hjälp de behöver för att klara skolan, och Sverige har halkat ner till en skamlig plats vad gäller kunskapsnivån. Vi har grupper som inte ens går i skolan trots skolplikt, men ingen bryr sig. Vi har barn som kommit hit som har extremt traumatiska upplevelser i bagaget. De stoppas in i överfulla skolor med otaliga nationaliteter. Med människor som inte kan deras språk. Med lärare som har så fullt upp att de inte hinner hjälpa alla. Och barn och ungdomspsykiatrin är så överbelastade att de inte hinner hjälpa alla dessa barn.

Vi har hemlösa som sover ute sommar som vinter, men få bryr sig om dom även om de är 72 år, svenska medborgare och har en utsliten kropp. Om man däremot hjälper en tiggande rom får man en guldstjärna på den politiskt korrekta vänsterhimmeln och “de goda” tävlar i att springa med mat, fixa varma täcken, ordna bostäder, släppa in dom i sitt eget hem. Politikerna diskuterar flitigt hur vi ska kunna hjälpa tiggarna som inte ens är svenska medborgare, men lägger inte mycket krut på de som da facto är skrivna i landet, som har lika lite tillgång till mat och värme.

Vi har sjuka som inte får hjälp när de larmar ambulans. Sjuka som skickas hem från sjukhusen för att det är för fullt. Människor som skadas för livet eller rent av dör på grund av slarv, besparingar, nonchalans. Vi har människor som nekas sjukpenning trots otaliga intyg på att de inte är arbetsföra.

Makt ser olika ut……
Vi har kriminella som tagit över hela bostadsområden och räddningstjänst och polis som blir attackerade när de försöker hjälpa utsatta. Näringsidkare som hotas och utpressas. Folk skjuts om vartannat och oskyldiga drabbas när de hamnar mitt i gangsterkrigen. Den där tjuvhedern som en gång fanns är helt väck, nu ger man sig på handikappade, småbarn, och gamla människor, helt utan skrupler.

Vi har riksdagsmän som haft ett nära samarbete med terroristfruar och försvarat dömda terrorister, men pekar man på att det är problematiskt så skriks det rasist. Vi har riksdagskvinnor vars främsta merit tycks vara att twittra den ena dumheten efter den andra. Vi har riksdagskvinnor som frotterar sig med islamister. Vi har en statsminister som gång efter annan bryter sina löften till svenska folket. Vi har en ledamot i Europaparlamentet som gift bort sitt barn vid sexton års ålder och som tog sitt barn ur skolan som elvaåring. Men det är okej, nemas problemas.

Rim och reson saknas…
Vi dömer ut minimala straff för överlagda mord. Vi förutsätter att normalbegåvade människor inte skulle förstå vad ordet nej betyder. Praxis där någon som blivit kränkt i sin religion anses lida större psykisk skada än den förälder som fått sitt barn mördat och våldtaget.

Vi har unga som stöttar sina polare som just styckmördat en annan polare genom att säga “Aa men X är schysst egentligen, alla kan ju göra misstag!” Man ser alltså ett styckmord som ett misstag. Vi har tolvåringar som rånar butiker. Vi har tolvåringar som hänger bland pundarna på stan utan att varken skola eller föräldrar tycks efterfråga var de är.

Vi har asylsökande som sitter fast  i en evighet på förläggningar utan möjlighet att ta sig därifrån. Och så länge de inte har en egen bostad kan de inte gå en utbildning eller få ett arbete genom AF.Och ju fler som kommer desto fler kommer sitta i denna situation och då det inte finns bostäder så lär situationen bara bli värre ju fler som kommer. På flyktingförläggningar så får både män, kvinnor och barn uppleva hot och misshandel . Flyktingar med svåra trauman kan inte räkna med att få hjälp av psykologer, de får vända sig till röda korset för samtal.

Hur kommer det att sluta?
De stora grupper elever som nu av olika skäl inte kan tillgodogöra sig skolutbildningen, de elever som inte öht går i skolan, de vuxna som kommer hit som aldrig gått i skolan. De elever som inte blir godkända. På vilket sätt kommer de kunna bidra till att bygga upp samhället i framtiden?

Den mentalitet som syns alltmer där ett styckmord är ett “misstag”, där det är normen att ha en kniv i fickan när man går ut, där det är rimligt att hugga någon för att han sagt fel ord, där det är rimligt att skjuta hej vilt omkring sig, där det är rimligt att bruka våld mot gamla och småbarn. Vad kommer den mentaliteten göra med samhället efter ett antal år?

Hur kommer det bli att vara gammal i Sverige om 20 år, vilka ska ta hand om de gamla, kommer det finnas pengar att ta hand om dom ens, eller kommer det överlåtas åt familjerna i allt större utsträckning?

Hur kommer det bli när allt fler med svåra psykiska sjukdomar inte får hjälp, när unga människor med psykiska besvär inte får hjälp i tid, kommer vi få allt fler uteliggare som irrar omkring på våra gator för att samhället inte tar hand om dom ? Fler vansinnesdåd? Fler sjuka som fryser ihjäl i välfärdslandet sverige?

Hur blir det när samhället alltmer ska anpassas efter religiösa föreställningar istället för att religionen ska vara privat? När badhusen delas upp för kvinnor och män, när barn slipper vissa delämnen i skolan av religiösa skäl, när folk kan neka jobb pga religiösa skäl? När ska vi börja nalla på yttrandefriheten för att inte kränka religiösa extremister som slaktar folk som ritar fel teckning? När ska vi börja ha klädkoder för att inte kränka religiösa fundamentalister? När ska vi förbjuda homosexualitet för att inte kränka olika religioner?

Min och andras oro är väl befogad…
Nej allvarligt talat så har jag aldrig känt en sån hopplöshet för det här landet som nu. Jag ser hur vi med stormsteg rusar in i något som närmast kan liknas vid en katastrof på alla plan. För samhället och för människorna som bor här, oavsett om de är barn eller vuxna, svarta eller vita, man eller kvinna. Sverige har varit vida känt för sin frihet, sin öppenhet, sin jämställdhet, vår välfärd. Allt detta håller man sakta men säkert på att rasera på olika sätt. Det kan bara sluta i katastrof för det land som en gång var ett av världens bästa länder att bo i…..

Ser precis att även Trollan skrivit i samma ämne….

Det här inlägget postades i samhälle och politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

69 kommentarer till Jag börjar känna en allvarlig oro för sverige

 1. maria skriver:

  jovisst kan man neka jobb på grund av sin religion men jävlar i helvete om man NEKAS jobb pga hur man lever pga sin religion! Hämta högafflarna! Om jag vill jobba inom vården men inte vill lyda samma hygienregler som alla andra ska reglerna kringås för att passa MIG! Skit samma om en helvetes massa skattepengar kommer gå åt. Vill jag jobba som barnmorska men vägra utföra abort så ska jag slippa. Så det så! JAG VILL JOBBA SOM BARNMORSKAAAAA! (men inte utföra alla uppgifter. Och herre gud, vården är ju överbemannad, klart man inte ska behöva göra sånt man inte vill).  Jag ska minsann kunna jobba inom äldrevården även om jag har slöja, de där jävla svaga sköra gamlingarna ska inte känna osäkerhet inför mig bara för att de aldrig mött muslimer förut. RASISTER! Hör ni det? RASISTEEEEER!

  när började anställda inom vården se sig själva som den centrala figuren och inte vårdtagarna? och framförallt, varifrån kommer inställning till att just för MIG, ska undantag göras?

 2. maria skriver:

  måste tillägga att det är imponerande att politikerna har fått till white flight i ett helt land. Skjut mig. Eller stryk det där. Jag bor i Göteborg så det är faktiskt en risk att det händer.

 3. Gripplund skriver:

  Det känns som att jag snart kommer att återvända till mitt födelseland. Såg en video med Jens Orbeck eller vad han nu heter,,,finns nånstans på Youtube. ( Sök Jens Orbeck och Svenskar i minoritet) Han har förutspått att Svenska folket förr eller senare blir i minoritet !!

  Visst,,,,jag kan förutspå att jag kommer att få soppatorsk på hojen om jag kör 200 mil. Fast jag skulle ju också kunna göra något åt det,,,,tanka T.ex.

 4. Catta skriver:

  maria: Ja det går bara åt ena hållet. Och det jag tänker på är att om vissa ska slippa ta jobb pga religion då är ju det diskriminerande mot de som inte delar den religionen då ( i detta fall Jehovas Vittnen). Jag är tvungen att ta jobb även om det går emot mina moraliska principer, annars blir jag utkastad och utan pengar. Så bara för att någon tror på en viss boks texter så har den mer rättigheter än jag som bara utgår från mina moraliska principer. Det är sjukt.

  Gripplund: Vart är du född då? Alltså jag känner att jag bryr mig mindre i färg/etnicitet så länge folk delar de värderingar vi haft i det här landet. Så länge man inte backar vad gäller jämställdhet och jämlikhet, så länge man är för demokrati och frihet. Och att det kommer så pass många ändå som inte delar det är ett problem, och den tanken är inte det minsta rasistisk, vilket vänsterfolket inte fattat.

  Nej det är hög tid nu att bromsa och fundera på hur fan vi ska få ordning på detta. Se till att vi lägger mer pengar på skola, vård, äldreomsorg. Se till att vi inte tar emot fler än vi kan ta hand om och ge ett värdigt liv. Se till att skicka ut de som inte vill leva i ett demokratiskt samhälle. Religioner ska vara något privat, inget som påverkar samhälle, skola, arbete eller annat. Ja det finns mycket som måste börja göras nu ganska omgående känner jag

 5. Gripplund skriver:

  Jag är född i Finland. Och dom senaste åren så har jag känt att en flytt ditåt kommer närmare och närmare.

 6. Catta skriver:

  Gripplund: Ja men just ja, det vet jag ju 🙂 Ja det kan nog vara en idé, det enda jag inte klarar med Finland är språket. Jag får flashbacks till en elak finska från min barndom 🙂 Också kan jag bara ett ord på finska och det är inte fint…

 7. Gripplund skriver:

  Haahaa,,ja ja,,men det finns många platser där man talar svenska. Runt Vaasa bl.a. Även ute i Åbo skärgård talas finlandsvenska. Men det är ett hyfsat stort steg att ta.

 8. Catta skriver:

  Gripplund: Ja men då så, då kan det vara ett alternativ även för mig 🙂
  Varför är det ett stort steg?

 9. Gripplund skriver:

  Man är så rotad i Sverige efter alla år. Dessutom är det inte billigt att leva i Finland sen dom införde euron. Huspriserna är skyhöga (Om man tänker köpa hus) och hyrorna ligger relativt högt kan jag tänka mej. Pga euron. Näe,,,ska man se realistiskt på det så blir man nog kvar där man är.

  Hoppet är det sista som lämnar människan. Hoppet om förändring tillbaka till något man känner igen och något som känns tryggt. Våra föräldrar sa alltid att det var bättre förr,,,,,,många i våran generation har nog ärvt det utrycket. Jag hör det i alla fall allt oftare.

 10. Catta skriver:

  Gripplund: Det problemet har ju inte jag. Jag kan bo vart som helst utan problem. Känner mig inte ”hemma” på nån särskild plats. Jag har inte varit i Finland så många gånger men minns det var dyrt för typ 20 år sen iaf.

  Ja hoppas kan man alltid men det känns inte så realistiskt att tro det heller som det ser ut nu. Ja men mycket (inte allt dock) var bättre ”förr” känns det som

 11. Majsan skriver:

  Har bott utomlands ett tag, men också varit hemma i flera år och valet 2010 var en ögonöppnare. SD hade gått mig rätt obemärkt förbi, tills de kom in i Riksdagen. Tja, oväsendet kring detta fick mig att kolla runt en hel del och fann till min förvåning att SD hade många poänger. Jag är tillräckligt gammal för att minnas hur många partier som mer eller mindre levde efter mer eller mindre stora delar av exakt det SD propagerar för idag (inte 90% minskning av asylsökande, så många hade vi inte då).

  Med det vill jag ha sagt att de övriga sju hycklar i olika stor grad över att något i SDs politik på något sätt vore abnormt, extremt …. att de har sin bakgrund, DET är helt riktigt, men ska man verkligen inte låta folk förändras, utvecklas? Så många verkar ju tro att de som använder blir ’svenskar’ och anammar ’svenska värderingar’ då de träder över gränsen.

  Så 2010, efter att ha läst på så insåg jag rätt fort varthän det kunde barka.  Snacka om att jag tappade hakan då Reinfeldt gick ihop med MP om asylinvandringen. Han som pratade så mycket om ”ansvar” gjorde något oerhört ansvarslöst mot Sveriges befolkning. Alla indikatorer jag såg 2010 är precis vad som ältas nu för fullt och är reella problem. Ändå är det SDs ökning som anses vara det största problemet. Inte orsakerna.

  Det gäller så oerhört mycket mer än bara invandring/integration  (den som är den totala katastrofen, följt av försvaret, följt av …), jag menar, säg den myndighet/offentlig sektor som fungerar väl och man kan säga ”Vår beredskap är god!” om.  Så ja, även jag har sällat mig till skaran som nu ÄR orolig, vilket jag tror att SDs ökning tyder på. Vi blir allt fler som ger upp på de sju.

 12. Majsan skriver:

  ARGH!   ”anländer” INTE ”använder” 🙂

 13. Catta skriver:

  Majsan: Visst hycklas det! Och nog tror jag att det finns en hel del i övriga partier som anser att det börjar bli för mycket kaos nu, att vi har stora problem att lösa alla problem som de facto kommer med den stora invandringen (bostadsbrist, arbetsbrist, utanförskap, gangsterkrig, kulturella skillnader etc). Men de är så rädda att tappa sin position (och lön) att de hellre säljer sin själ än att stå upp för det de tror på.

  Ja visst gäller det mer än bara invandring/integration, det är ju inte ordning på nånting. Att folk inte får ambulans är knappast invandrarnas fel, inte heller att läkarna proppar gamlingarna full i medicin. Inte heller att det finns ungar som inte går i skolan eller att ungdomar tycker det är ett ”misstag” att stycka nån. Inte heller är det deras fel att folk med cancer tvingas arbeta, eller att psykiatrin gör felbedömningar.

  Det är väl bara så att det måste till stora förändringar i det mesta. Mer resurser till vård, omsorg och skola. Läkarna ska återfå makten att sjukskriva människor. Vi måste bygga så människor har nånstans att bo. Satsa mer på landsbygden osv. Och har vi inte råd med det, ja då får vi se vad vi kan ta pengar ifrån. Och det finns många ställen vi kan plocka pengar ifrån utan att folk blir hårt drabbade. Men ja, jag anser också att vi åtminstone ett tag ska stoppa all invandring som inte handlar om människor som flyr för sina liv.  Vi kan inte försörja hela världen när vi låter våra egna bo på gatan och våra gamla svälta ihjäl.

  Det känns som hela samhället håller på att rasa ihop.

 14. Majsan skriver:

  @Catta

  Jag tog invandringen/integrationen först, för hyckleriet där är så totalt. Man har helt rätt att det är krig och olycka i världen, men just inte mer. Vilket smittar av sig på fler delar i samhället.

  Att ambulans inte kommer, medicinering av gamlingar etc etc ser jag som symptom på att det ägnas alldeles för mycket tid, energi och resurser på sådant vi inte skulle ha ( i alla fall mindre) problem med om inte Godhets-neurosen som förlamar politikerna slagit. En neuros som inte SD har och de flesta av de sju inte hade för sisådär 20+ år sedan. Det är inte bara pengapungen som är begränsad, det är tiden i vaket tillstånd också. I det vakna tillståndet ägnas alldeles för mycket tid åt att undvika ”vara SD”. Då blir resten lidande.

 15. Hasse skriver:

  Du glömde dom skenande bopriserna. När räntorna går upp eller arbetslösheten börjar stiga lär bostadspriserna sjunka och då kommer bankerna i gungning samtidigt som konsumtionen  minskar drastiskt.

  Just nu är situationen samma som i en överfull flyktingbåt på väg över Medelhavet:

  Om alla sitter still i båten och om det inte börjar blåsa och om motorn inte havererar och om rodret inte går sönder så kommer det här att gå hur bra som helst…

 16. Catta skriver:

  Majsan: Jo allt annat går ju att prata om med vem som helst utan att riskera att det flippar över åt ena eller andra hållet. Men invandringspolitiken går inte att diskutera, för endera kommer tokrassen som ska spy ur sig allt sitt förakt på en och samma gång, eller den andra sidan som skriker rasist om du öht nämner att det kan vara läge att sätta gränser nu.

  Ja det enda jag tycker politikerna pratar om nu är ”öppna era hjärtan”, ”SD är fascister”. När ska dom lägga samma krut på bristerna inom omsorgen, utbrända sjuksköterskor, överfulla sjukhus, usla kunskapsnivåer osv? Man måste sprida ut ”godheten” över alla grupper i samhället.

  Bostadsministern (som man knappt sett) pratar om att bygga typ barackmoduler som folk ska bo i. Det där utanförskapet, man tror inte det blir än större då om de  ska bo i den typen av ”hus” a´la trailer park-style?

  Vi kan inte trolla! Det finns inte bostäder, det finns inte jobb. Vi kan inte sätta folk i baracker, de blir ”andra klassens medborgare” och vi har ju redan sett vad det leder till. Snacka om att bädda för segregation, bråk, missnöje.

   

 17. Catta skriver:

  Hasse: Jag har bara gått på de här ”enkla” grejerna, jag är för dålig på ekonomi för att ta upp såna saker helt enkelt. Men ditt sista stycke är ungefär hur det känns just nu!

 18. Pingback: Fortsatta tankar om samhället | Trollan's Tankar om stort och smått

 19. Anonym skriver:

  Då har du inte ens ekonomin. Det är det som är mest trasigt i det här landet.

 20. Catta skriver:

  Anonym: Nej jag har skippat det eftersom jag inte kan tillräckligt mycket om hur den ser ut, och är för kass att se alla konsekvenser på olika områden. Det överlåter jag till mer sifferkunniga 🙂

 21. anneli skriver:

  Tack, det du beskriver är så som jag upplever det också.

  Hemskt är det. Har sett det komma under en längre tid, men fler och fler börjar se nu.

   

   

 22. Christer skriver:

  Våra politiker borde retroaktivt kunna ställas inför rätta, med tanke på vad man gjort Sverige. Människor som slitit livet ur sig för att lyfta landet till en välfärdsstat,är idag inte värda ett skit för dessa cyniker, som kallar sig politiker. Det är mycket tjusigare för denna elit, att kunna glänsa med sin uppblåsta godhet gentemot individer som aldrig betalat en krona i skatt i vårt land. Allting i den s.k ”maktsfären” är idag så falskt och vinklat och man vill spy när man någon gång råkar snubbla in i en TV-debatt via fjärren.Typer som tuggar sina teser, med något extatiskt i blicken och s.k ”moderatorer” som ser till att styra allt dit det passar dem. Kan inte någon mediamänniska med tyngd och integritet, bara ställa sig upp och tala om att kejsaren faktiskt har varit naken rätt länge nu.

   

   

 23. Bashflak skriver:

  Skönt att vi har ett starkt, välutrustat och välövat försvar åtminstone, så att vi inte behöver oroa oss för aggressiva grannländer. Och att all vår forskning och högskoleutbildning fokuserar på områden som vilar på solid empirisk grund och stärker det svenska näringslivets internationella konkurrensförmåga. Och trots alla brister i asylpolitiken, så slösas det åtminstone inte med skattemedel när bostäder och utbildningar upphandlas åt flyktingarna.

 24. Ulf Claesson skriver:

  Sverige är en fasciststat idag, på flera sätt: 1) den politiska nonchalansen mot den inhemska befolkningens problem, 2) avsugning av en importerad nazistisk dödskult, 3) utfrysningen av ett i demokratisk ordning invalt parti i riksdagen, 4) folk med ”fel” politisk åskådning nekas jobb, fackliga uppdrag etc etc, 5) konstnärer som lever under hot anses i stor utsträckning få skylla sig själva (var det inte exakt de orden han sa, Reinfeldt-Eichmann?) och…ja, det räcker med det. Så, ja, oron för landet är i högsta grad befogad.

 25. Catta skriver:

  anneli: Ja jag får också känslan att fler och fler börjar  bli oroliga på allvar.

  Christer: Ja det är en sorglig utveckling det tagit, och ingen mår bra i detta. Eller jo, politikerna förmodligen, de har ju sina feta löner och förmåner och kan göra lite som de vill.

  Ann-Charlotte: Ja du har tur på det sättet att du trots allt har en person som ställer upp makalöst mycket och verkligen bryr sig. Och givetvis är sonen ett lyckopiller i en värld som kanske inte alltid är så kul annars.

  Bashflak: Jo det känns ju tryggt. Verkligen. Att allt är så förberett och genomtänkt.

  Ulf: Ja det finns många anledningar att vara orolig, det jag tagit upp är ändå bara en liten del

 26. Svart-Malin skriver:

  Välkommen i klubben. Så här har jag känt det i minst tre år nu, och på ett sätt känns det himla skönt att jag inte är lika ensam om den känslan längre. Vi blir fler och fler, vad det nu hjälper, för nu krävs det ett mirakel för att vända detta och sådana mirakel finns inte. När samhällen börjar bryta samman kan det ibland gå väldigt fort och jag fasar för det sammanbrottet, ett sammanbrott som man kan se små varsel om nu.

  Om fem år kommer det att fattas 600 000 bostäder och Ylva Johansson gaggar lite desperat om modulbostäder. I äldrevården har man på många ställen 0 (noll!) personal på nätterna eftersom det kostar för mycket. Stackars den gamling som bryter benet på toaletten under nattpasset; då får han vackert ligga där han ligger många timmar. Vården fungerar fläckvis men bara fläckvis. Jag är skiträdd för att bli gammal; kommer det ens att finnas hemtjänst och larm om tjugo år?

  Ansvarslösheten är så monumental hos vår överhet att jag saknar ord. Jag har blivit så uppgiven och cynisk att jag inte ens blir upprörd över hyror på 46 000/mån för en etta till en flykting. Dels är det ju ingen nyhet, detta visste många av oss sen länge genom redogörelser för geschäftet på ”myt- och hatsajter”, dels kan jag faktiskt förstå dessa företagare i det ”flyktingindustriella komplexet”. Varför skulle de inte roffa åt sig i ett skitland där moraliska skrupler åkt ut i havet och politiker sanktionerar denna business till vilket pris som helst. Det får kosta vad det kostar även om vi måste slita löständerna ur munnen på tant Agda verkar ju vara ledstjärnan hos många politiker.

  Jag kommer aldrig att förstå den enorma empatilöshet som råder hos vår överhet och de små goda gulliga, för det är två sidor av samma mynt. Att låtsas inte förstå, att vara snäll men aldrig säga något riktigt, är empatins totala motsats. Och Gud vad jag föraktar det!

 27. Catta skriver:

  Svart-Malin: Ang företagarna som skor sig på flyktingar, ensamkommande barn, omhändertagna ungdomar osv så ser jag att folk är vansinniga på dom. Men det är inte dom man ska vara förbannade på utan politikerna! Tror det är få som skulle tänka att ”Nä jag vill inte tjäna miljoner på det här sättet, jag knegar istället för mina 23.000 i månaden” . De som är smarta nog utnyttjar politikernas idioti.

  Hade politikerna sett till att man hade bostäder, hade de sett till att man hade behandlingshem och annat, då skulle inte de här människorna kunna göra så här helt enkelt. Och när folk ser hur politikerna skor sig samtidigt som dom skiter i folket, tja då finns det väl ingen anledning för andra att vara mer moraliska heller.

  Nej det är en sorglig utveckling det tagit och det finns all anledning till oro

 28. Trygga Rekan skriver:

  Vilken lättnad att läsa alla texter här! Jag är alltså inte ensam om att oroa mig för Sverige. Jag är född här i landet, jag har bott här i över 80 år och jag känner inte igen mig längre. Jag har funderat på att flytta till Åland eller till Norge. Det blir förstås inte av, men tanken finns. Vad har hänt? Vad är det som sker i det tysta? Varför får vi inte rätt information? Vad styr journalisterna? Var sitter filtret som hindrar oss svenskar att få veta sanningen? Vilket nät är det som konstrueras i Rosenbad?

  Alla ni unga, hur ska ni kunna vrida samhället rätt, hur ska ni orka förvalta det svenska arvet när så mycket hindrar och hotar er? Aldrig har jag känt sådan oro och sådant främlingsskap. Vem är det som inte passar längre i Sverige? Jag.

 29. Martin Persson skriver:

  Sverige är som Titanic en timme efter man körde på isberget,  alla låtsas dom om inget hänt och festar på, och den lätta slagsidan som vissa börjar ana och upplysa om, de viftas bort som idioter.

 30. Rebecca skriver:

  Riktigt bra skrivet.

  Jag vrider och vänder mig utav oro emellanåt, Sverige faller. Det är snart ”fult” att vara etnisk svensk, det är otroligt svårt att förstå hur Sveriges makthavare resonerar.

 31. Tobias Lennmark skriver:

  Det är sant det du skriver men en sak håller jag verkligen inte med om och det är att Sverige bara kan sluta i en katastrof. Ger vi alla upp och låter det ske eller ej försöker ta tag i problemet så blir det så men kämpar vi på och gör vårt bästa för vårt land så kommer det att bli lika fint och bra som förr om inte bättre!

 32. Catta skriver:

  Tobias:  Det känns som det är en utopi och jag brukar verkligen inte vara den som ger upp, tvärtom. Vi har politiker (både åt höger och vänster) som lever i nån fantasivärld och vägrar se verkligheten. Vi har medier som inte granskar makten så som de bör göra, alltså blir det ingen press på politikerna heller. Folk skriker sig hesa om att de är oroliga över massor av saker, men politikerna viftar bort det och pratar om annat.

  Så nej tyvärr så vet jag inte vad som skulle kunna få denna skuta att vända faktiskt. Vi kan inte slåss mot väderkvarnar, det är politikerna som har makten,och lyssnar inte dom, och om media inte sätter lite press på dom, hur ska man då kämpa?

 33. J skriver:

  ”Visst hycklas det! Och nog tror jag att det finns en hel del i övriga partier som anser att det börjar bli för mycket kaos nu, att vi har stora problem att lösa alla problem som de facto kommer med den stora invandringen (bostadsbrist, arbetsbrist, utanförskap, gangsterkrig, kulturella skillnader etc). Men de är så rädda att tappa sin position (och lön) att de hellre säljer sin själ än att stå upp för det de tror på.”

  1. Att uttala sig om kausala samband på det vis du gör bör man vara högst försiktig med om man inte på riktigt är insatt i statistiken. Att hävda att gangsterkrig är ett resultat av invandring känns oerhört spekulativt och tyder på att du saknar kunskap om kriminalstatistiken.

  2. Såvida du inte har en nära relation till samtliga politiker där ni i förtroende viskar era innersta hemligheter till varandra så tvivlar jag på din befogenhet att uttala dig om huruvida de vågar stå upp för det de tror på eller ej. Det kan vara svårt att tro, men det finns människor med en sådan ideologi att alla är lika värda och har lika stor rätt till förutsättningar om ett värdigt liv. Svensk eller ej.

   

  Jag håller med dig om att det råder resursbrist på flertal områden i samhället. Men vem har rätt att säga vad som är viktigare än något annat?

 34. Catta skriver:

  J: 1)  Numer förs väl inte ens någon statistik baserat utifrån huruvida det är ”etniska svenskar” eller ”invandrare” i första eller andra generationen som begår olika brott? Men tala gärna om för mig vilken statistik man kan läsa om det så ska jag göra det. Och har jag fel så ska jag absolut rätta inlägget.
  Den senaste är väl BRÅs sedan 2005 och den kan du ju läsa om du inte gjort det, där framgår ganska klart att vad gäller grova brott så är just invandrare överrepresenterade. Med det sagt, ja jag begriper att det trots allt är en minioritet av alla invandrare som begår brott, precis som vad gäller ”svenskar”.

  Men jag har läst tillräckligt många förundersökningar och domar för att kunna säga att i de gangsterkrig med skottlossningar och liknande som skett de sista åren är det till absolut största del olika kriminella invandrargrupper som strider mot varandra. Det kan du väl inte säga emot?

  2) Nu skriver jag väl ändå vad jag tror, inte att jag vet ? Och nog har jag väl befogenhet att tala om vad jag själv tror? Och att vilja begränsa invandring har absolut ingenting om människors lika värde, rasistiska tankegångar eller annat att göra, det där är vänstertrams att tro att man är så medmänsklig om man tar emot alla som vill komma och att alla som inte lobbar för det är rasister.

  Hur humant är det att låta krigsskadade människor, barn med trauman, vuxna med psykiska besvär, sitta i åratal på en förläggning inklämd med andra människor som har sina problem? Hur humant är det att låta dom sitta där utan att ha någon som helst sysselsättning?

  Åk gärna till förläggningarna i tex Boden och fråga om de känner sig lugna och trygga där, om de mår bra. Att vilja begränsa invandringen till att åtminstone under en period bara ta emot de som flyr för sina liv och ev arbetskraftsinvandring är rimligt om vi ska hävda att vi gör det för att vara medmänskliga. För det är inte humant som vi behandlar de som kommer idag. Och anledningen att de inte får ett värdigt liv är för att vi inte har bostäder, sysselsättning etc till hur många som helst. Det är fakta. Och om vi svenskar inte vill sitta inklämda i ett kollektiv med människor vi inte valt, i åratal utan att ha något att göra på dagarna, då ska vi väl inte påstå att det är humant att behandla invandrarna så?

   

 35. A-C Magnusson skriver:

  Catta, det här är mitt nummer.

  Jag hoppas att vad du än gör att du aldrig tänker tanken att ställa svenskar mot invandrare. Och precis som J skriver så finns det människor som tycker att alla är lika mycket värda och som inte har några baktankar. Jag menar att invandrarna är det bästa som hänt Sveige. Jag dyrkar mina taxichaufförer. Jag älskar det mångkulturella samhället. Men, nu är det sån nöd att vi inte kan ta emot fler. Det betyder inte att jag röstar på SD. Det betyder att jag vill ta ansvar för Sverige och de som faktiskt bor här.

  Men lova mig det Catta – sjunk inte så lågt att du börjar gå rasisternas ärenden!

 36. maria skriver:

  Ann charlotte, kan du mer ingående berätta hur man går rasisternas ärenden? och du inser väl att du själv kommer bli utdömd av vänstern som just rasist för att du tycker det är sån nöd att vi inte kan ta emot fler?

 37. Catta skriver:

  A-C: Nej ska jag ställa någon mot varandra så är det individer, Jag bryr mig föga var folk kommer från eller vad de har för hudfärg. Men det är som jag skrev till en annan idag, det är även rasistiskt att tro att man skulle behöva behandla just invandrare med silkesvantar, eller när man försöker låtsas som att just invandrare är bättre än nån annan. Då gör man skillnad på folk utifrån hudfärg och det är rasistiskt även om tanken är god.

  Precis så! Det är inte rasistiskt att vilja ta ansvar för människor. Vem vinner på att det blir totalt kaos? Är det inte viktigare att vi kan ta emot de som flyr för sina liv än att alla som vill ska få komma? Nej det är ett jävligt fult knep att klistra rasistepitetet på folk som vill ta lite ansvar för samhället. Och nej, jag springer aldrig någons ärenden, så heller inga rasisters

 38. A-C Magnusson skriver:

  Maria: innan jag såg din kommentar så tänkte jag skriva tillbaka till Catta att jag ångrade den formuleringen. Ja det var dumt. Men, jag menar i princip det jag skriver. Allting hänger på en skör tråd och det är läge att vi håller ihop och det gäller alla som bor i Sverige. SD är det sjukaste vi har i det här landet och samma sjuka högervindar blåser över Europa. Hur fan kan man sova gott om natten när man beter sig på det här sättet. ALLA människor har lika värde. Punkt.

 39. Catta skriver:

  A-C: Jag är med dig att man inte bör ställa grupper mot varandra och att det nog är viktigare än nånsin att man försöker hålla i hop den mån det går, mot Islamismen, mot rasismen, mot allt som bara vill förstöra. Däremot så håller jag inte med att SD är det sjukaste vi har i landet, ganska långt därifrån. Jag har inte röstat på dom, och jag tycker det är en hel del SD:are som beter sig som svin. Men jag tycker också att de har en del poänger. De har en del frågor där de resonerar rimligare än andra partier, så det är inte så enkalt som bra/dålig tycker jag

 40. A-C Magnusson skriver:

  Maria igen: då får väl vänstern tycka det. Jag har mitt på det torra. Jag är f ö sosse. En högersosse!

 41. A-C Magnusson skriver:

  Catta: även Hitler hade poänger. Jag bor i en storstad och jag ser hur viktigt det är med samförstånd och samarbete. Man har helt enkelt inte råd att bete sig som en idiot. Du har f ö exakt samma åsikter som min ex-man och han har LOVAT mig att aldrig rösta på SD.  Jag skulle bli djupt besviken om du började skriva för dem. Bli i stället politiker för Centern eller nåt 🙂 Lev ut din fulla potential men passa dig för SD och andra högerpartier!

  PS Tack för att jag får skriva på din blogg

 42. Catta skriver:

  A-C: Japp man kan ta vem som helst så kan jag lova att det finns något hos dom som är bra, nån åsikt som är bra. Men det är det inte så många som vill medge för det är så lätt att bli utpekad som ”anhängare” då. Som på twitter tex, jag skiter i vem jag twittrar med, om det är en vänster eller högerextrem, jag ogillar det bägge grupper står för, men det betyder inte att de inte kan ha sina poänger och ha rätt ibland. Och jag tror man kommer längre med dialog så länge det går att föra ett vettigt resonemang.

  Det finns saker de står för som jag inte alls är med på, så nej, i dagsläget skulle jag inte rösta på dom. Men jag tycker heller inte att de är helt ute och cyklar i allt. Som jag ser det idag så finns det inte ett enda parti som jag skulle känna att ”Wow dom här är bra och klok och tänker på folkets bästa”, det känns som det är samma skrot och korn allihop.

  Haha jag tror inte jag skulle vara rätt person att skriva för något parti faktiskt, det skulle inte gynna någon.
  Inga problem, du vet varför jag blockade och det är ju ”borta” nu så då finns det inga problem.

 43. maria skriver:

  SD är det sjukaste vi har i Sverige? IS terrorister är fan de sjukaste vi har i det här landet! Eller politikerna som tycker att vi ska klappa dem på huvudet och ge dem praktik och lägenheter. Eller de som skriker islamofob! så fort man ifrågasätter IS äcklena. Har inte bestämt mig för vad som är mest …..hittar inget bra ord för att beskriva hur jag känner för dem.

  angående ställa grupper emot varandra så handlar politik om att fördela resurser. De facto ställa grupper mot varandra. Får en grupp mer får en annan mindre. så hur politiker och journalister tänker när de maler det mantrat förstår jag inte.

  det var ju skönt att du har ditt på det torra. Alla tycker ju att de har sitt på det torra, för ingen tycker väl att man själv har fel? Förstår inte vad du menar med att vänstern får väl tycka att du är rasist då samtidigt som du varnar catta för att gå över gränsen till rasist riket?

  men nu ska jag gå tillbaka till studierna och önskar alla en trevlig kväll

 44. maria skriver:

  nä-ä catta jag håller icke med om att det finns något bra i alla! Miljöpartister kan inte ha rätt i ngt 😉

 45. Catta skriver:

  maria: Det är väl så att folk ofta lägger skulden fel. Det är ju inte invandrarnas fel att politikerna väljer att ta in så många att det blir mindre pengar till annat, men det är ju de som folk stör sig på då för att de kommer hit och ”tar” det våra föräldrar/barn/vi annars skulle fått. Så helt klart så ställer politikerna grupper mot varandra, men vi individer kan ju göra ett annat val. Nämligen att lägga skulden där den hör hemma.

  Jag tänkte faktiskt också på just MP, men jag kom på att dom har Josefine Utas, och hon är kanon 🙂

 46. A-C Magnusson skriver:

  Maria: jag skiter faktiskt i vad folk må tycka. Plugga på nu 🙂

 47. Sven Flink skriver:

  Gratulerar! Efter din fina exponering på Exponerat.net är du en röst av värde i samhällsdebatten! Högst välförtjänt. Håll i dig nu, nu går tåget i full fart…, s

 48. Catta skriver:

  Sven Flink: Vad i helvete?! Kollade nu när du skrev och ja ta mej fan har dom inte snott mitt inlägg,!  För det första så har jag ingen lust alls att figurera på deras sida, för det andra så blir jag jävligt irriterad rent allmänt om nån snor mina inlägg. Nåja, jag får ta tag  i det där i morgon. Tack för att du uppmärksammade mig på det!

 49. Sven Flink skriver:

  Du omnämns som Bloggfynd hos http://tankesmedjanfeminix.blogspot.se

  Inte fel att uppmärksammas, väl, oavsett var. Som jag ser det, en möjlighet att få ytterligare spridning av dina kloka insikter. häls s

 50. Christina skriver:

  Visst är det självklart att vi skall hjälpa de som behöver hjälp.

  Men idagsäget gör vi inte det. Vi hjälper dom som har mest resurser.  Unga män.

  Det finns ingen som hjälper de kvinnor och barn som sitter fast i ett flyktingläger någonstans.

  Nej. Sverige politiker slår sig för bröstet och kallar sig humanister när de i verkligheten inte är något annat är opportunister. Hade de varit humanister hade de t ex  organiserat hjälp för att få hit kvinnor och barn som sitter övergivna i flyktingläger. Och det som är så sorgligt är att alla de som kallar sig feminister inte säger ett enda ord. Nej, de strider i ställer för de som känner sig kränkta över ett ord eller uttryck som har varit com il faut i Sverige i årtionden.

  Jag för min del blir förtvivlad. Man kan inte ens skänka pengar till en välgörenhetsorganisation i dag.

  Gör man en kontroll av deras årsredovisning osv. visar det sig att den som tjänar mest på att Svenskarna skänker pengar är s.k. generalsekreterare el.dyl.

  Man kan inte annat än att ta sig för pannan och undra ”vart är vi på väg”

 51. maria skriver:

  Catta, fan också. Hon får byta parti helt enkelt!

  åh jag lägger skulden på politikerna och media som mörkar och försöker stämpla alla som ifrågasätter som rasist. DN kan man inte lita på överhuvudtaget längre, de vrider på nyheter för att få dem till något de vill när de inte ljuger rätt ut. Aftonblaskan är inte ens värd att nämna.

  Men jag lägger skuld på individnivå med. Det är ingen som tvingar de kriminella dräggen att skjuta på öppen gata och mörda oskyldiga. Det är deras val. Precis som det är personliga val att elda upp skolor, bilar (vad fan har deras grannar gjort dem?) kasta sten på brandkår och ambulans (igen, varför ska inte deras grannar få hjälp?) . Och media och politiker står bredvid och bah ”åååååh stackars, det är för att ni inte hade tillräckligt många fritidsgårdar” . När jag var ung sträckte sig djävulskapen till att palla äpplen typ. Och vår fritidsgård lades ned den med. Inga bränder startade för det.

  kan rekommendera alla att lyssna på bbc podcasts. När de debatterar i nyhetsprogrammen är det lugnt och respektfullt, ingen avbryter, ingen gapar, ingen går till personangrepp. Helt fantastiskt! Man kan ju tro att de är vuxna som tror att deras argument håller!

 52. Bernt skriver:

  Hej catasbubbla!

  Jag läste mycket och kommenterade en del artiklar i din blogg för några år sen. Kommer inte ihåg om jag använde nick eller mitt riktiga namn, men nu gör jag det i alla fall. En liten upplysning bara ifall you rember me. :o)

   

  Läste om ditt inlägg på annan blogg och tänkte att jag måste ge dig en kommentar om denna då jag inte nog kan understryka att jag känner och känt en tid precis som dig. Har tänkt oftare och oftare på att dra, då jag  ser en otäck och obehaglig framtid framöver. Vet inte bara vart.

   

  Hoppas naturligtvis att vi har fel, men kan inte se några öppningar till det just nu i alla fall.

  🙁

 53. Realist skriver:

  Hej Catta.

  Först och främst, va inte för arg på exponerat, utan dem hade jag aldrig hittat till denna blogg.
  Det finns en källhänvisning till din blogg längst ner just under artikeln och jag är tacksam att de la ut detta.

  Jag känner nämligen likadant som dig och har känt så i något år nu.  Jag känner en stor hopplöshet för de som faktiskt är svenska medborgare och speciellt för de äldre och de som lever på gatan.

  Jag vill flytta från Sverige. Har funderat mycket på Danmark där de har en helt annan inställning till saker. En mognare och mer demokratisk inställning.

 54. Mr. Chance skriver:

  Christina, jag kan hålla med dig i sak men det är något man bör veta om ensamkommande flyktingbarn och att det mest är unga män som invandrar.

  Det är helt sant att de är mer mobila och har mer resurser än kvinnor, men det beror på att de är till 100% är skyldiga att försörja familjens kvinnor och mor- och farföräldrar. Kategorin ensamkommande flyktingbarn är just det. Ivägskickade för att desperat försöka skramla ihop pengar till alla andra än sig själva.

  Det är det som är så ruttet i den muslimska kulturen. Det finns inget motsvarande förväntning på att kvinnor att om de tjänar något, också borde stötta hushållet ekonomiskt. Det är ett helt ok val för dem, om de jobbar, att lägga pengarna på sig själva eller inte jobba alls och gå hemma hela dagarna.

  Jag irriterar mig på den dubbelmoralen. Väl i Sverige kan man skita i att lära sig språket, inte söka jobb, benhårt hålla på kravet att gå i slöja, hijab eller burka, känna sig berättigad till försörjning, om inte från familjens män så av samhället. För oss blir det dyrt då det säkert finns många situationer då kvinnan kanske har mer utbildning i bagaget och borde kliva upp men istället får socialen betala för att ingen har jobb. Det är klart att det också kan vara så att mannen motsätter sig att frun jobbar, men det kan ju då bero på att han ändå kulturellt betraktas som den ansvarige försörjaren om det brakar. Lite moment 22

  Med det vill jag säga två saker. Att det inte ensidigt är muslimska män som orsakar problem utan skiten de sitter i, hela det kulturella sammanhanget. Det andra är att vi i blind tolerans accepterar en ordning som är helt inkompatibel med hur man måste leva om man ska vara i Sverige. Vi böjer på oss själva ut och in, inrättar särrättigheter, går emot vår egen lagstiftning, och omintetgör ”lika inför lagen”.

  Många problem skulle lösas om allting från samhällets sida bara sköttes konsekvent, utan hyckleri, utan anpassningar.

 55. anna skriver:

  Håller helt med dig – det är precis så här så många av oss känner idag!

  Våra politiker har skänkt bort det land, som tagit generationer av arbetsamma svenskar att bygga upp.

  Jag jobbar inom vården och ser dagligen hur våra resurser till det egna folket ges bort.

  När ska svenska folket vakna och först,å att våra politiker bör uppfattas som landsförrädare.

  Allt är förstört – skola, sjukvård, försvar, trygghet och gemenskap .

  Det är med sorg och förtvivlan jag ser mitt land förstöras.

 56. A-C Magnusson skriver:

  Catta, en sak missar du i ditt inlägg och det är att en miljoner svenskar har en alkoholproblematik. Ville bara lägga till lite elände 🙂

 57. realist skriver:

  Din oro är befogad.

 58. Svart-Malin skriver:

  Jag tycker inte att det Exponerat gjorde är bra på något enda sätt, och det spelar ingen roll att Cattas inlägg får större spridning på det sättet; det är hon själv som ska få avgöra hur hon vill publicera sig. Hennes ord är hennes.
  Jag tycker att det är rent för jävligt gjort av Exponerat och jag hade varit asförbannad om jag varit Catta.

  Först när jag såg uppgiften trodde jag att det bara var så att de skrivit ett inlägg om det här inlägget, och citerat ur det som man brukar, och rekommenderat läsning av hela via bifogad länk. Som man gör om man vill vara minsta seriös. Trodde jag ja, jag hade  inte varit inne på Exponerat på väldigt länge så när jag väl gick in där nu kände jag inte alls igen mig och blev ganska chockad. De knycker alltså hela blogginlägg och publicerar dessa som om de hade tillstånd och skribenterna tillhörde deras sajt. Det kan väl aldrig vara lagligt?! Catta är dock i gott sällskap och den gamle journalisträven Öhrlund har råkat ut för samma sak och många andra också. Till slut kommer någon att sätta ner foten med en stämning. Riktigt lycka till med den säger jag för så gör man absolut inte!

 59. A-C Magnusson skriver:

  SvarMalin: Vad är det för drägg rent ut sagt som snor andras inlägg?

 60. A-C Magnusson skriver:

  Rättelse: Svart-Malin

 61. Pingback: Loppis, soffor och äckel-kista… | Cattasbubbla - Just read it !

 62. Catta skriver:

  Sven: Att jag omnämns är inga problem, det är liksom ingenting man kan påverka för folk har rätt att länka, omnämna, citera. Värre är när nån snor hela inlägg och lägger det på en sida man inte vill kopplas till. Och även om det ger några extra klick så är jag hellre utan dom faktiskt.

  Christina: Jo så blir det ju, de som sitter fast i flyktinglägren får mindre pengar förstås och de far oerhört illa. Och som du säger, vart ska man skicka pengar så man vet att de går till människorna och inte redan rika mellanhänder? Jag brukar försöka kontakta personer jag vet far ner och jobbar ideellt i lägren och få råd av dom.

  maria: Självklart har individerna ansvar, man får liksom inte bete sig hur som helst även om man råkar vara i minioritet i ett land. Och att försvara stenkastning, attacker mot räddningstjänst osv enbart för att det råkar vara invandrare är rasism om något. De behandlar folk annorlunda beroende på hudfärg, och det i sig är rasism, även om tanken är ”god”.

  Bernt: Jag känner inte igen det här namnet i alla fall, men du kanske kallade dig något annat då?Nej det är svårt att se nån ljusning i detta, i så fall ska man slå om totalt nu och ta lite drastiska beslut,

  Realist: Jo jag blir skitirriterad när folk snor mina inlägg, och helst om det är en sajt jag inte alls vill bli sammankopplad med. Men jag har nu varit i kontakt med dom och dom har lovat att ta bort det så nu är allt frid och fröjd igen 🙂 Danmark är ett land jag skulle kunna tänka mig också faktiskt. Men nu är det så längesen jag var där så jag vet inte riktigt hur det är nu.

  Mr Chance: ”Det andra är att vi i blind tolerans accepterar en ordning som är helt inkompatibel med hur man måste leva om man ska vara i Sverige. Vi böjer på oss själva ut och in, inrättar särrättigheter, går emot vår egen lagstiftning, och omintetgör “lika inför lagen”. Många problem skulle lösas om allting från samhällets sida bara sköttes konsekvent, utan hyckleri, utan anpassningar.”
  Instämmer i det…

  anna: Något jag kan tycka är störande är att det blivit ”fult” att säga att man gillar sverige, att man gillar vår kultur, att man gillar ”det svenska”. Det har blivit rasistiskt att säga att man är ”sverigevän”, vilket annat land tycker det är fel att vara stolt över sitt land och sin kultur? Vilket annat land skulle protestera mot att folket vill behålla landets kultur?

  A-C: Tack för mer elände 😉 Jo det är ett annat problem, alkohol och drogmissbruket bland så väl unga som vuxna. Svårt att få ordentlig hjälp, många kortsiktiga lösningar, sällan en helhetsbild att man kan se att kanske psykisk ohälsa och missbruk hänger ihop.

  Svart-Malin: Jo jag blev lite butter där, så jag mailade och talade om det och bad dom ta bort mina texter och inte göra om det. Fick svar att det inte var något problem, så nu är allt frid och fröjd för min del, men tilltaget bör dom sluta med oavsett skribent.

   

   

 63. A-C Magnusson skriver:

  Tack för svar. Har suttit hela helgen ensam och sett fram emot att du ska komma tillbaka. Skrev även ett inlägg på min blogg där jag ber Cattas bubbla om ursäkt. Kändes bra. Men, fundera mer på detta med att starta ett behandlingshem i Lycksele. Vi är en miljon svenskar som har dessa problem och tänk på alla barn som tvingas växa upp med alkoholiserade föräldrar. När jag var på Nämndemansgården delade jag rum med en läkare och hon både söp och knarkade. Allt för att slippa känna. Allt för att slippa det här jävla livet. Jag är också orolig för Sverige men mest för att folk mår så dåligt att de hela tiden måste bedöva sig med alkohol och knark/piller. Kvinnor över 50 är de som är mest på fyllan och knaprar mest piller enligt en gubbe som jag pratade med i fredags. Verkligen tragisk. Hoppas man inte går samma öde själv till mötes!

 64. Catta skriver:

  A-C: Jag tror att missbruk är en del av ett havererat samhälle. Folk får ofta inte den hjälp de behöver, då försöker de hjälpa sig själv på det sätt dom kan. Huruvida du ska gå samma öde till mötes är ett val du måste göra, för till syvende och sist så handlar allt till slut om att göra val.

  Människan har alltid en massa val förutom att tex supa, slåss eller vad det nu är. När man känner att man vill slå nån på käften så har man valet att gå därifrån istället. När man känner att man vill dra i sig en flaska vin så har man valet att ringa en vän, hälsa på någon, ge sig ut och springa, eller vad det nu är. Det är inte enkelt, men valen finns alltid där. Ibland gör man ett dåligt val, ibland lyckas man hindra sig själv

 65. A-C Magnusson skriver:

  Du argumenterar bra och skulle verkligen starta det där behandlingshemmet. Men jag upplevde det som mycket tufft att vara på Nämndemansgården. Ingen tog  en på allvar eftersom mitt missbruk varat under en så kort tid. Jag och en tjej från Stockholm blev fanimej mobbade! Och alla var över 50. Dessutom trodde ingen av personalen på diagnoser vilket inte hjälpte till.

  Det finns oro för landet Sverige och vore jag inte sjuk skulle jag ta mina pengar och flytta tillbaka till soliga och varma Australien. Jag kan inte sätta fingret på vad det är men det finns ett förakt mot svaghet i det här samhället. Finns ingen samhörighet längre. Nåt fel är det…

 66. Catta skriver:

  A-C: Jag skulle inte vilja vara ansvarig för ett behandlingshem, eller för den delen nåt slags hem,  däremot skulle jag kunna jobba på ett utan problem. Fast då skulle det vara ett där man ser hela människan. Inte bara missbruket eller bara den psykiska ohälsan, utan ett där man tar hand om hela människan och hjälper den med vad den behöver för att kunna komma igen och känna sig produktiv igen.

  Det är ganska många behandlingshem som inte riktigt tror på diagnoser och som inte accepterar att klienterna tex äter medicin för ADHD. Det är lite tragiskt för vissa är hel enkelt sjuka eller vissa behöver helt enkelt mediciner. Jo det finns ett slags svagis-förakt, det har du rätt i. Och kanske är det som i djurvärlden att de svaga och sjuka puttas undan lite

 67. Gnällspiken skriver:

  Jag är nybliven pensionär och har helt enkelt inte råd att leva i Sverige. Har nu flyttat till Filippinerna där min knapra pension räcker dubbelt så långt. Varför leva i Sverige som snart har fler invandrare än svenskar ? som inte bryr sig om svenskarna utan prioriterar asylsökande och andra skuma element som inte lagt en krona i skatt här.

 68. Åsa Mild skriver:

  Mäh! Det är ju vi själva som röstat fram politikerna,vi röstade för att högern skulle regera under flera år. Trots att inget borgarpack någonsin brytt sig det minsta om vanligt folk,arbetarklass,ej heller om folkets barn och gamlingar el om sjuka. Det verkar finnas en del här i kommentatorsfältet som anser att Media ska se till att ”granska” våra folkvalda. Men snälla nån,vet man inte att Media ägs av Överheten,den egentliga Makten,dom som äger detta land? Vidare så vill en del här bedyra att man verkligen är mån om flyktingar genom att anse att dessa flyktingar som inte får arbete och skaffar eget boende å det snaraste efter ankomst,dom har inte ett fullvärdigt liv så det är bättre att stoppa dom från att komma hit! Jag tror nog att man kan stå ut med att inte ha daglig ”sysselsättning” om man bara slipper krig,tortyr el svält. Är det ingen av er som funderar på att flytta till annat land som ens tänker tanken; vilket land skulle vilja ha er,ni kommer vara en extra utgift för medborgarna i det landet,ni kanske tar ett arbete el en bostad som är vikt åt den inhemska befolkningen? Till sist,en del av er anser det vara så viktigt att hitkommande ska vara ”svenskar” med den värdegrund som Sverige har -det följer  ni ju inte själva ens! Tack för ordet. Kärlek o Respekt

 69. Catta skriver:

  Åsa Mild: Det där att vi själva röstat fram politikerna blir ju lite av en sanning med modifikation för hur mycket av rösterna fick tex Miljöpartiet? Typ lite och ingenting, och ändå sitter de på väldigt mycket makt nu.

  Ja media ska vara objektiva granskare av makten, det är liksom så de är tänkt att fungera även om de numer mest tycks syssla med skvaller och ideologiskt vinklade nyheter.

  Jag tror du får läsa kommentarerna en gång till. Jag kan inte se någonstans att någon protesterat mot att de som flyr från krig och död skulle få komma. Däremot att vi kanske måste sätta stopp ett tag för de som kommer från länder där det är fred, länder där det går att leva utan att riskera livet. För du vet att en stor del av de som kommer inte är de som flyr från krig och akut katastrof?

  Jag tror nog att man kan stå ut med att inte ha daglig “sysselsättning” om man bara slipper krig,tortyr el svält.” Ja visst, ett tag, men att sitta år ut och år in utan sysselsättning innebär att det blir väldigt mycket tid att bara sitta och tänka på kriget, de som dött, de som mördats och våldtagits framför ens ögon, sina anhöriga som är kvar osv. Har man sysselsättning får man en stunds avbrott från det.

  Visst, man kan leva i en fantasivärld där man tror att det är gratis att leva, att det finns en outsinlig källa av pengar, där alla blir lyckliga och glada av att få äran att komma till Sverige. Eller så kan man leva i verkligheten och inse att våra resurser börjar bli begränsade. Inse att vi inte har bostäder till flera hundra tusen personer. Inse att vi inte har arbeten så det räcker. Inse att vi inte kan ge alla människor det dom behöver för att ha ett värdigt liv. Och meningen är väl inte att vi bara ska förvara människor, utan också kunna ge dom ett värdigt liv?

  Vill du dela ett rum på 12 kvm med 4 okända personer under ett par år? Människor som du inte pratar samma språk som, människor som du kanske är rädd för, människor som har svåra trauman i bagaget som visar sig på olika sätt? Om inte, varför anser du att det ska duga åt de som kommer?

  Vill du gå helt sysslolös i flera år utan möjlighet att få ett jobb eller sysselsättning? Utan att ha fickpengar så du kan gå ut och försöka roa dig själv med något? Om inte, varför tror du att människor som redan mår dåligt ska stå ut med att sitta dag ut och dag in utan sysselsättning, och alltför mycket tid att tänka på det elände de varit med om?

  Vill du bo i ett område där du hotas och trakasseras för att du klär dig fel ? Vill du bo granne med de som du flytt från? Vill du bo granne med människor som hotar dig med att om du inte gör som de vill så kommer dina anhöriga som är kvar i hemlandet att skadas/dödas? Om inte, varför tänker du att just invandrare skulle vilja leva så, för det är så det ser ut just nu för många.

  Vill du att dina barn ska stoppas in i en skola där lärarna inte kan prata ditt barns språk? Vill du att dina barn ska trakasseras för att det har fel religion eller kommer från fel land? Tycker du det är okej om ditt barn inte får hjälp om det skulle få svåra psykiska problem? Om inte, varför tycker du att invandrare ska behöva ha det så?

  Är det ingen av er som funderar på att flytta till annat land som ens tänker tanken; vilket land skulle vilja ha er,ni kommer vara en extra utgift för medborgarna i det landet,ni kanske tar ett arbete el en bostad som är vikt åt den inhemska befolkningen?

  Du kan väl inte säga att folk kommer vara en extra utgift om du inte ens vet hur planerna ser ut? Om jag skulle flytta utomlands så skulle jag givetvis se till att jag kunde försörja mig (=betala skatt till värdlandet och dess befolkning). Jag skulle heller knappast flytta till ett land där det är bostads -och arbetsbrist. Och är ett arbete vikt åt den inhemska befolkningen så ges det väl inte till en utlänning då?

  Till sist,en del av er anser det vara så viktigt att hitkommande ska vara “svenskar” med den värdegrund som Sverige har -det följer  ni ju inte själva ens!

  Tror ingen räknar med att hitkommande ska vara ”svenskar”, det vore ett ytterst märkligt krav. Däremot att man ska dela de grundläggande värderingar värdlandet har, så som demokrati, yttrandefrihet, jämställdhet osv. Anser du att det är rasistiskt? Men prova gärna att åka till Iran, Saudi eller vad du nu vill och strunta i deras värderingar. Åk till Iran och gå på en fotbollsmatch som bara män får gå på, eller åk till Saudi och håll ett tal på torget om att du tycker Islam är skit så ska vi se vad de gör med människor som inte delar deras värderingar.

  Man måste tänka lite längre än att bara sitta och tro att man är god för att man ”öppnar sina hjärtan”. Folk har föga nytta av vackra ord och fantasier, de har nytta av pengar, bra skola, bra sjukvård, bra äldrevård, eget boende, arbete, sysselsättning, att få leva i fred osv

Kommentarer inaktiverade.