Sadistisk pedofil på rymmen

Då var det dags då igen. Sundsvalls Tidning skriver om att en sadistisk pedofil är på rymmen från rättspsyk i Sundsvall. Han ska dagarna innan han rymde ha skaffat ett pass och nu hållit sig undan i två veckor.

Personalen beskriver honom som en “extremt farlig och sadistisk pedofil”. Och de tre orden: farlig, sadistisk, pedofil i en och samma mening är i mina öron jävligt illavarslande. Han har vårdats på kliniken efter sadistiska sexövergrepp på barn och man vill nog inte ens veta mer om vad dessa sadistiska sexövergrepp kan ha bestått av.

Några frågor ställer man sig förstås:

1) Om man anser honom vara extremt farlig, varför ger man tillstånd till permissioner då ?

2) Varför väntade dom en halvtimme innan dom ringde polisen? Varför ringde inte vårdarna som var med honom direkt?

3) Man säger att “Vi bedömde honom inte som särskilt rymningsbenägen”. Särskilt? Och hur stämmer det påståendet med att han hade övervakad permission med två vårdare, det hade väl inte behövts om man inte trodde han var rymningsbenägen?

Förra gången dom släppte ut en av landets värsta pedofiler på permission så lyckades han ställa in sig hos en kvinna vars barn han sen fick möjlighet att förgripa sig på.

Mannen har en historik av att långsamt närma sig sina offer.

– I hans förflutna har han byggt upp kontakt med barnen, det tar ett tag innan själva utförandet, säger dum-Bengt (nej han heter inte så, det är mitt eget namn på honom. Han heter Bengt Eriksson).

Ja men ut med ett foto då på honom för fan så han får mindre möjligheter att bygga upp några kontakter med barn eller deras föräldrar! Det finns ingen som helst anledning till att inte alla medier ska gå ut med ett foto på den här mannen. Här finns inga etiska avväganden att göra. Han är livsfarlig för barn och barnens rätt till skydd står långt över det här svinets rätt till nån slags integritet.

– Vi jobbar hela tiden med att förbättra våra rutiner. Men jag tror inte att det var rutinerna som brast den här gången, utan andra saker som vi arbetar med nu.

Det som brast är detsamma som har brustit massor av gånger förut på den där kliniken, nämligen att dom fullkomligt skiter i samhällsskyddet när de lobbar för permissioner åt patienter som är farliga, löper risk att återfalla i brott, inte tillfrisknat ett skit. Det händer gång på gång, och om allmänheten visste vilka som får vara ute så skulle de låsa in sig själva.

Nu får det fan i mig vara nog på den där klinikens nonchalanta jävla attityd till människors säkerhet. Det händer skit där gång på gång och sen gör man om samma jävla dumheter igen. Jag hoppas innerligt att man får tag på det här aset lite snabbt nu innan nåt barn blir offer för honom igen.

Jo man släpper ut människor som löper risk att återfalla i brott

Det här inlägget postades i Brott & Straff och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Sadistisk pedofil på rymmen

 1. Ulla skriver:

  Pinsamt för Oisin att han så snabbt blev motbevisad för sina spekulationer om rättspsyk dom fanns i Aftonbladet nyligen. Oisin borde nog ha gett sig ut i verkligheten före han skrev sin sagoartikel. Ut med bilden på rymlingen.

 2. Catta skriver:

  Ulla: Ja jag förstår inte hur han kunnat missa att detta sker lite nu och då, för att inte tala om alla de gånger medierna inte fått nys om det.

 3. Trollan skriver:

  Fanns en fråga till jag skulle vilja fråga: Hur kan en person på rättspsyk få ut ett pass? Har han tagit bild på polisstationen med sina väktare eller hur gick det till?!

 4. dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

  Helt och fullständigt off topic: en försenad nationaldagshälsning

 5. Catta skriver:

  Trollan: Han kanske haft stadiga permissioner och då kunnat fixa det. JB fick ju åka överallt när han var på de här beledsagade permisarna så det är fullt tänkbart. Hur galet det än kan låta.

 6. LugnOchFinRullgardin skriver:

  Jag minns när aftonbladetTV i en annan nyhet ba: ”Och nu söker polisen den HÄR mannen!”

  Givetvis var ansiktet blurrat och kläderna var då fan inget att gå på.

 7. Catta skriver:

  Ja jag kan för mitt liv inte förstå varför man inte lägger ut en bild? Visst, pressen måste ta hänsyn till den skada en bildpublicering kan ge, om den är rimlig, etiskt rätt bla bla bla. Men då pedofilen kan göra en enorm skada på oskyldiga människor (barn) så känns det som att det ska väga över ganska tungt.

 8. Törnrosa skriver:

  *skakar på huvudet*

  Vad är det man varnar för? Jo, en extremt farlig pedofil som varit på rymmen ett par veckor.

  Spekulerar nu:  Om de lägger ut en bild på honom riskerar de den här farlige mannens hälsa. Jag tror de resonerar så. Samtidigt vädjar de om tips.

  Alltså svenska folket ska hålla ögonen öppna – efter vad?

  Tips: De ska hålla ögonen öppna och varna sina barn för snälla farbröder, eftersom det är det tillvägagångssättet en pedofil måste använda sig av – och det är det enda allmänheten har att gå efter. Alltså blir man trött eller… mvh

 9. Catta skriver:

  Törnrosa: Jag frågade en journalist och den sa att det handlade om pressetiska regler, att PO inte skulle bli ”glada” om man la ut ett foto. Fast man lägger ju ut foton på bedragare och andra som inte är lika farliga.

  De här typerna är ju inte sällan väldigt manipulativa och vet hur de ska bete sig för att komma nära barnen. Limma in sig hos en intet ont anande mamma som blir betuttad tex. Därför borde foto ut. Direkt.

 10. Trollan skriver:

  Törnrosa: Jag frågade en journalist och den sa att det handlade om pressetiska regler, att PO inte skulle bli “glada” om man la ut ett foto. Fast man lägger ju ut foton på bedragare och andra som inte är lika farliga.

  Ja, och vi har lärt oss att en bedragare med ”svenskt” utseende läggs ut väldigt snabbt. Medan om det är ett ”icke-svenskt” så är man tveksam att lägga ut för att inte polarisera eller spela SD i händerna. Vilket innebär att åtminstone jag förutsätter att det inte är en blond gosse det handlar om i det här sammanhanget, för då skulle inte PO bråka-

 11. Jenny skriver:

  …och nu har han tagit sig utomlands… Fantastiskt..

 12. Catta skriver:

  Trollan: Jo jag tänker tex på den där 18-19-åriga tjejen som var utklädd i nån nazzemundering som dom hängde ut. Hennes ”brott” var att man trodde att hon var medlem i typ nationell ungdom eller nåt. Så visst är bildpubliceringens etiska överväganden aningen godtyckliga.

  Men det skulle vara intressant att få veta vem det här är, om inte annat så kan man maila medierna i det landet han är så de kan hålla utkik efter honom och förhoppningsvis rädda något barn.

  Blir jävligt störd också över att rättspsyk ännu en gång undanlåtit att tala om för polisen vad det är för typ.http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasternorrland/pedofil-flydde-utomlands

  Redan 2004 beklagade sig polisen över att rättspsyk aldrig informerade dom när tex en riskpatient fick permissioner osv. Och ingenting har man lärt sig uppenbarligen.

  Polisen hade inte kännedom om hur farlig rymlingen bedöms vara.
  – Det hade varit önskvärt att få den informationen tidigare, säger Josef Wiklund vid sundsvallspolisen.

  Uppenbarligen var två vårdare med honom när han hämtade ut passet också men ledningen förnekar att de fått kännedom om detta. Jag vill bara spy på allihop!

   

   

 13. Catta skriver:

  Jenny: Ja…Det är fan i mig skrämmande. Jag är så jävla trött på rättspsykiatrin och förvaltningsrättens nonchalans kring människors säkerhet.

  Nån dag när jag får ork och tid ska jag sätta mig och skriva ihop en lång jävla lista på alla ”misstag” de gjort så det blir en tydlig bild av att det inte bara råkar vara otur och otroliga tillfälligheter som skapar all denna idioti, utan att det beror på deras egna medvetna val.

 14. Catta skriver:

  Jaha nu verkar det som att han var på rymmen en vecka innan man ens efterlyste honom…

  http://www.st.nu/medelpad/sundsvall/pedofilen-pa-fri-fot-soks-i-europa

   

 15. Törnrosa skriver:

  Catta: Han verkar ha kvalifikationer som kan passa IS *konstaterar surt*  Förstår att du är förbannad på hur det går till på rättspsyk.

  Visst är det bra med pressetiska regler – inget snack de behövs. Men de är också till för att tänjas på – åtminstone har det understundom resonerats på det viset. Speciellt kvällstidningarna var på sin tid rätt pigga på att samla på sig statushöjande PO-anmälningar.

  Här känns det som ett svepskäl – något att gömma sig bakom. En farlig människa ska efterlysas med bild – vanliga människor ska ha en chans att kunna freda sig.

  Sedan är det inget snack – Trollan är inne på det. På de tidningar jag jobbat på var regeln att är invandrare inblandade i något brott ska det inte nämnas såvida det inte absolut har med brottet att göra och knappt ens då. Brottslingarna kunde ju få sina ärliga landsmän stigmatiserade. När den regeln kom var SD nog inte ens påtänkt.

  Jag är övertygad om att pressen förlorade mycket av sin trovärdighet på den här policyn.  mvh

 16. Catta skriver:

  Törnrosa: Ja det håller jag med om, det skulle ju inte vara kul om alla hängdes ut i pressen med foto, men som du säger, när det handlar om samhällsskydd från farliga individer så står etiska överväganden  långt under samhällsskyddet.

  Tydligen är det en svensk kille det handlar om enligt FB

 17. Svart-Malin skriver:

  Jag trodde också att det var en icke-svensk p.g.a passet. En person med släkt utspridda i flera delar av världen har störst nytta av ett pass tänkte jag, medan en medel-Svensson sällan har samma möjlighet att gömma sig och klara sig ekonomiskt en längre tid även om han tar sig ut från landet.
  Så var det alltså inte, och då började jag tänka. Den här killen har alltså samlat på sig mängder av sadistisk barnporr medan han satt på kliniken. Det borde också innebära att han kunnat skaffa sig ett stort kontaktnät bland pedofiler i andra länder, vilka säkert inte har något emot att hjälpa en själsfrände i nöd. Oroväckande tycker jag.

 18. Catta skriver:

  Det är alltså denna kille som rättspsyk och förvaltningsrätten tycker är lämpad för permissioner. Jag har känt förakt förut för deras nonchalans, nu känner jag nästan rent hat.

  http://www.st.nu/medelpad/sundsvall/pedofilen-domd-flera-ganger

   

 19. Catta skriver:

  Svart-Malin: Jag har nog trott på en svenne just för att åtminstone förut så var de flesta peddosar där svennar. Det har hänt flertalet gånger att pedofiler på den där kliniken kunnat ha barnporr på sina datorer, varför lär man sig inte? Om han nu har tillgång till dator och ev internet så får man väl för helvete ha täta kontroller?

 20. Jenny skriver:

  Helt otroligt. Man häpnar. Ja, skriv ihop någon dag när du orkar. Jag tror som du att det skulle få en annan tyngd att se det samlat än som enskilda incidenter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.