Lite svinn får man räkna med…

Nu har det varit fullt upp här för mig ett tag. Håller på att hjälpa syrran att överklaga då de åter igen vill dra ner hennes assistanstid vilket är totalt vansinne. Tack och lov har hennes assistansbolag världens bästa jurist som är superengagerad i henne. Satt med honom en timme i telefonen häromdagen, så nu samarbetar vi för att försöka få det så bra som möjligt för henne.  Jag har tex bett henne att hon måste fotografera de skador hon får när hon ramlar så dom fattar hur det blir när hon inte har assistans.

Hon har ju extremt dålig balans och dessutom viker sig fötterna på henne rätt vad det är. Eftersom hon heller inte har någon fallreflex så ramlar hon huvudstupa utan att kunna ta emot sig. Inte sällan har hon blåöga, fläskläpp, bulor och jack. Nu i dagarna så vek sig foten när hon själv skulle ta sig till toaletten. Hon vrickade till fotleden och drog skallen rakt in i garderoberna. Så här blev foten

fot 2 fot

Och denna får hon nu då försöka gå på när hon ska in i köket, på toa osv. För en frisk människa hade det funkat med kryckor eller hoppa på ett ben, men med det handikapp hon har så kan hon varken det ena eller det andra utan nu kommer hon försöka stappla runt och med största sannolikhet ramla igen. Ni förstår ju själv vad som kan hända om hon faller handlöst med huvudet mot handfatet, spisen, ett bort etc. Men det ska ju sparas in hos kommunen så lite svinn på folk får man väl ta då….känns det som

Läkarna har sagt att hon måste akta sig för smällar mot huvudet pga hennes hjärnskada, men hur ska hon kunna akta sig mot det när hon inte får tillräckligt med hjälp och är i det skick hon är? Hon blir sämre och sämre för varje år. 2011 hade hon 60 timmars assistans i veckan, sedan har det dragits ned till 42 timmar och nu vill man dra ner än mer till 37 timmar. Nu när hon är mycket sämre än 2011. Man vill t.om dra ner tiden för hjälp med toalettbesök från 25 minuter per dag till 10. Hon behöver alltså hjälp att få på och av byxor (kläder öht), hjälp att sätta sig ner och kliva upp. Hjälp att tvätta händer och torka dom. Så den tiden och tiden det tar att göra det man ska beräknar man alltså uppgå till 10 minuter om dagen? Jag klockade henne sist hon var här. ETT besök tog 7 minuter. Idioter

Jag blir så förbannad när de allra svagaste inte ska kunna få rimlig hjälp för att kunna leva ett värdigt liv. Med de timmar hon har nu så innebär det att hon får gå i morgonrock fram till kl 13-14 på dagen, ta på nattkläder 18-19, är det “goda levnadsvillkor för en människa?  GAAHHH! ……

Det här inlägget postades i samhälle och politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Lite svinn får man räkna med…

 1. whitelady7-Eva skriver:

  Fy fan, rent ut sagt! Vad är det för djävla samhälle egentligen? Hoppas ni får ordning på det, kram till både syrran och dig…

 2. Törnrosa skriver:

  När man inte kan ta hand om sina egna svaga ska man inte spela världssamvete och propsa på att man är en humanitär stormakt. Reinfeldts öppna hjärtan efterföljt av DÖ-cirkusen är ett fruktansvärt utnyttjande av det egna folket. mvh

 3. Catta skriver:

  WL: Ja det är vidrigt och jag tänker på de som inte har anhöriga.  Syrran har en hjärnskada som gör att hon snurrar till saker ibland, så frågar de om hon vill ha bolagets jurist med på utredningsmötet eller om det går bra ändå, och då svarar hon förstås att det går bra ändå för hon förstår inte riktigt spelet. Och det var ju galant för då fick dom henne att säga att hon kunde klä sig på överkroppen själv (vilket hon inte kunnat på många år) så då kunde dom dra ner ett antal timmar där också då…*suck*. Det är så jävla fult.

  Kram på dig också Eva, du om nån vet ju hur det är….

  Törnrosa: Jo vi är en humanitär stormakt, men inte mot våra egna som behöver hjälp. Och det stör mig extra mycket nu. Jag har jävligt svårt att förstå att det finns hur mycket pengar som helst när det handlar om andra, men när det handlar om såna som syrran så ska det sparas in i absurdum

 4. Törnrosa skriver:

  Catta: Det är förfärligt det som händer din syster. Det är förfärligt det som hänt ett par av mina vänner. Lång väntan har gjort utgång oviss. Pengaflödet, om det finns, har svårt att nå fram.

  Humanitär stormakt – positivt värdeladdade ord för mig. Och så uppfattar inte jag dagens tillstånd i Sverige. Känns mer som katastrof. Svenskar far illa, men det gör många flyktingar också.

  Såg ett grävjobb om ensamkommande flyktingbarn i Sydsverige som bollades runt på ett otillbörligt sätt. Även bloggare, som t ex Johan Westerholm på Ledarsidorna, har tagit upp problemen och belyser dem ur flera synvinklar. mvh

 5. Catta skriver:

  Törnrosa: Ja det är många som far illa idag, läste om ett äldre par som var blinda och behövde hjälp. De skulle få hemtjänst men med tanke på att det då konstant är olika personer så tyckte dom det var obehagligt eftersom de inte kan se vilka de släpper in, så vem som helst kan hävda att de kommer från hemtjänsten. Hon var så förtvivlad att hon ville ta sitt liv.

  Så här ser syrrans fot ut nu. Eftersom hon inte kan gå på kryckor pga handikappet så får hon alltså knata omkring på denna fot då hon bara har hjälp 5 timmar om dagen…

   

 6. Jesper Värn skriver:

  Den där foten ser antingen A) allvarligt stukad ut, eller B) har en fotledsfraktur. C) såret på bilden är infekterat, då det är rött runt om.

  Den borde ses över av en läkare. Är den ”bara” allvarligt stukad har hon möjligen i nuläget utdragna/avdragna korsband och/eller hälsena. Förmodligen kan det behövas (åtminstone) stödförband. Är alternativet fraktur borde det givetvis (minst) fixeras .

  Din syster MÅSTE till läkare och få tassen kollad. Sårinfektionen måste också ses över (och såret hållas ordentligt rent och helst luftigt tills infektionen lagt sig).

  Säger en som är rätt van att ta hand om diverse soldatfötter.

 7. Catta skriver:

  Jesper: Ja det ser ju inte alls bra ut och ang såret är det tydligen ganska djupt, hennes ena ssistent hade tyckt att det skulle behövts några stygn (nu är det ju försent). Problemet är ju att hon inte har en normal smärtgräns då hon i så många år levt med konstant extrem värk i hela kroppen, dessutom äter hon mediciner mot det vilket förmodligen dämpat smärtan i foten. En gång traskade hon omkring med brutet ben ”Då gjorde det ju lite ont” sa hon om det…

  Jag har sagt åt henne att hon måste till läkaren men hon tyckte inte hon hade ”så ont” så hon skulle vänta. Men idag har jag sagt åt henne på skarpen att hon måste dit så fort assistenten kommer så jag jagar på henne. Förmodar att jag måste ringa assistansbolaget och kolla hur man gör nu för hon måste ju kunna få mer hjälp åtminstone tills foten är bättre.

 8. Svart-Malin skriver:

  Herre Gud! Det ser inte bra ut. Finns det inte någon distriktssköterska du kan ringa till som kan råda dig? I vissa fall gör de ju hembesök, även om det brukar krävas att man är inskriven i hemsjukvården har jag för mig, men kanske det räcker att hon har beviljats en viss omsorg för att de ska kunna hjälpa till. Hon (eller han förstås 😉 ) skulle kanske kunna övertala din syster till ett sjukhusbesök. Det brukar vara svårt för anhöriga men en sköterska kan ha en viss auktoritet.

 9. Catta skriver:

  SM: Jag pratade nyss med henne så dom ska alldeles strax åka in. Nu måste jag bara försöka få tag på chefen på assistansbolaget och höra hur man ska göra så hon får mer hjälp här under en period för oavsett vad felet är så lär hon inte ska gå på den där foten i onödan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.