Altanbygget går framåt…

Här har det varit tidiga mornar och sena kvällar. Ett evigt sågande och skruvande. Tack och lov kom en kollega till sambon hit i går och hjälpte till så sambon har burit, kollegan sågat och jag skruvat. Men nu ser man att det börjar närma sig något av ett slut i alla fall, i början när det bara var en stor lerpöl där nere så kändes det hopplöst långt borta

IMG_2808

Flera stycken har sagt att det måste vara segt att sommaren är slut (nåja vi har ju inte direkt haft nån sommar) när den blir klar så vi inte hinner nyttja den just. Men jag tycker det är rätt bra ändå, då har jag vintern på mig att fundera hur det ska se ut med möbler och grejer. Jag måste tänka mig för lite där så det inte blir små duttar bara utan att man lyckas sy ihop allt möblemang till en helhet.

Och nu har jag skruvat ihop en ställning som orkar hålla upp fågelhuset också, och eftersom vi var i altan-tagen så gjorde jag en liten altan till dom också. Men jag ska snickra lite utemöbler till dom som ska stå där också tänkte jag. Störande är att det är ett gäng skator som är där, jag vete sjutton hur jag ska skrämma bort dom utan att småfåglarna skräms. Tips någon?

IMG_2802

Nu blir det att slöa några timmar, orkar inte dra i en enda skruv till idag ! Ha en bra dag!

Det här inlägget postades i Livet hos oss och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Altanbygget går framåt…

 1. T skriver:

  Jösses va stort. Man kan nog landa där med en helikopter 🙂 Du är nog lite mör i knäna nu. En liten fråga bara. Hur sågar ni av ändarna utan att det flisar upp sig?

 2. Catta skriver:

  T: Haha ja det blir enormt (83 kvm), men perfekt för mig som inte gillar att gå på gräs 🙂 Vi tänkte att det är lika bra att göra en stor när vi ändå håller på istället för att behöva bygga till senare om vi ska ha något slags bad där. Knäna går bra men diskbråck i både nacke och rygg är inte ett plus när man ska skruva tusentals skruv kan jag säga! Har ett jäkla skavsår/blåsa på tummen också efter skruvdragaren 😀

  Med en sån här ”sågmaskin”, jag vet inte vad dom heter men det är som en sågklinga på.

 3. T skriver:

  Catta: A little aint enough, det är bara att bygga på när det ändå görs. En badtunna tar en del plats.  Jo det tar också på ryggen att krypa och skruva. Det var ännu värre förr när man spikade allt. Jag brukar använda långfingret på avtryckaren så får jag inte så ont i handen. Cirkelsåg heter det. Om man har en ny och mer fintandad sågklinga och inte trycker på för hårt så klarar man ändarna utan att det fransar upp sig för mycket. Om någon drar i brädstumparna när man sågar så nyper inte sågen fast lika lätt. Jag brukar såga av i rätt längd innan jag skruvar fast brädan. Har en sån där som de bl.a. har i Äntligen Hemma som är som en lång bänk med såg i mitten. Det blir säkert bra när det är färdigt 🙂

 4. Catta skriver:

  T: Ja precis, inte lönt att dutta på 🙂
  Det är inte en cirkelsåg utan en sån som står på ben också lägger man dit brädan och trycker ner sågklingan där man ska såga liksom, så det är nog en sån som du har då. Så vi har sågat bräderna innan vi lagt dit dom så de är i rätt längd, så sambon har burit fram bräder, kollegan mätt och sågat och jag skruvat fast dom. Himla bra flyt då. Nu är det kanske bara en tredjedel kvar att skruva och lite kvar att såga. Det går framåt 🙂

 5. T skriver:

  Catta: Tänkte mest på underkant på den översta bilden. Det ser ut som ändarna inte är avkapade i slutlig längd när brädorna är fastskruvade. Ni har samma typ av såg som jag. Det flyter på som sjutton när fler jobbar synkat. Det behövs, 83 m2 är inte gjort i en handvändning. Det är bara att kämpa på. 😀

 6. Catta skriver:

  T: Aha ja dom skulle kapas sen med en cirkelsåg ja 🙂

  Ja det var en stor hjälp när kollegan kom, allt gick så himla fort och smidigt

 7. whitelady7-Eva skriver:

  Jösses! Vad bra det blir 🙂 Fast jag tycker nog du var lite snål med fogglarnas veranda 🙄

 8. Catta skriver:

  WL: Ja jag tror det kan bli kanon det här, nu vill det bara till att jag kan köpa och placera ut möbler så det binds ihop alltihopa och inte blir en dutt här och en dutt där också och det är inte riktigt min grej, måste be min kompis om hjälp där för hon är himla duktig på sånt.

  Jo jag var lite snålare med fågelhuset, men jag vill inte att det ska få plats en kattröv där 😀
  Det är rätt många katter omkring här så jag har fullt upp att sjasa bort dom och dom här förbannade skatorna! Vet inte hur jag ska få bort skatorna utan att skrämma småfåglarna, nåt tips?

 9. T skriver:

  Catta: Katter gillar inte att få Myrr (myrmedel i pulverform) på tassarna. Jag hade problem med en liten förvildad honkatt som tog sig in i varje skrymsle och pinkade revir. Fick tips av Anticimex att strö ut Myrr på lämpliga ställen och katten försvann. Det finns säkert fler sätt.

 10. Mr. Chance skriver:

  Grattis! Nog för att sommaren är slut men än finns det chans i alla fall för en kräftskiva om augusti håller i sig.

  Men det var en jäkla stor terass det där. Om du bor i dansbandsbältet så kan du ordna sådana sammankomster hemma. 🙂

 11. Catta skriver:

  T: Men är det inte giftigt för katterna då om de slickar på tassarna sen? Jag vill förvisso inte ha dom här men inte ta kål på dom eller göra dom sjuka heller.

  Mr Chance: Jag drog upp utemöbler på ena hörnet igår och satt där och läste, så lite har jag utnyttjat den 🙂
  Haha ja jag sa det till sambon att jag kanske ska börja ordna zumba-kurser här ute eller nåt

 12. T skriver:

  Catta: Nej det tar inte kål på några katter men ett litet obehag blir det. Vi hade ett liknande snack med Anticimex om katter eventuellt åt upp möss som hade dött av råttgift och de skulle krävas 100 sådana möss för att katten skulle stryka med. Om en liten katt kan äta 100 möss på 1 dag så har den nog större problem.

 13. Catta skriver:

  T: Okej, det är besvärligt det där när man vill ha bort vissa djur men inte skada dom

 14. T skriver:

  Det finns andra som tar till värre saker. En granne längre bort har 25-30 katter så jag blir inte klok på hur en del är funtade.

 15. Mr. Chance skriver:

  Catta: Definitivt Zumba. Mycket hellre det än vad jag sa. 😀

Kommentarer inaktiverade.