Ingen riktig fart på norrskenet

För omväxlings skull så kör vi lite norrskensbilder då. Ni kommer spy på detta norrsken innan det är färdigt men jag älskar det. Hittade en bra skogsglänta att vara i också, tror det kan bli ett perfekt ställe när det blir starkt norrsken, i går blev det liksom ingen fart i det utan var mest en diffus grön dimma och det är förvisso fint men lite “tråkigt” ändå.

  Norrsken 13-10-1

Jag blir frustrerad på körsbärsträdet som står där, det skulle vara en himla bra vy från altanen annars för åt det hållet är alltid norrskenet starkast, men å andra sidan vill man ju ha det där insynsskyddet också och trädet är ju fint när det blommar på sommaren.

Norrsken 13-10-4 

Norrsken 13-10-2

Provade att gå längre bort över vägen också men där är det så starka lysen både bakom och framför och det är ju ingen höjdare när man ska se norrsken.

Norrsken 13-10-3

Nåja, jag får ju vara ute och traska lite i alla fall och jag tycker ju det är kul att hålla på och det är huvudsaken. Nu ska kaffepannan på för jag får besök av min barndomsvän och hennes lilla dotter, alltid lika kul. Ha en bra dag!

Det här inlägget postades i Foton och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Ingen riktig fart på norrskenet

 1. T skriver:

  Bloggen är din. Trägen vinner 🙂

 2. Hans Odeberg skriver:

  Spy på norrsken? Nej. Här i Skåne är det mest spännande vi får på natthimlen ljusskenet från Malmö.

   

  Jag är avundsjuk.

 3. Catta skriver:

  T: Så är det, bara att gilla läget eller traska vidare 😀

  Hans: Men det syns i Skåne ibland också om du åker till ett ställe där det är lite mörkare (inte så mkt stads/gatljus) så du kan se det bara du har lite koll på när det är på väg 🙂

 4. T skriver:

  Catta: Hipshot 😉 My way or the highway! Det har varit molnigt i Svealand när ni haft norrsken men nu ska det vara molnfritt några dagar.

 5. Erik Rodenborg skriver:

  Det är alltid så roligt när du skriver om norrsken.  🙂 Och norrskenet ger en nästan svindlande känsla av att vi är ett med universum, om jag får låta lite flummig.

 6. Catta skriver:

  Erik: Jag vet vad du menar, ibland när jag står där i mörkret alldeles ensam och det bara poppar upp starka sken på himlen här och där så inser man hur liten på jorden man är 🙂  Om jag vetat att du kollar din mail lite oftare skulle jag kunna maila dig när jag tror att du har möjlighet att se det där du bor. Har du någon systemkamera?

 7. Erik Rodenborg skriver:

  Catta

  Tack för det- Numera kollar jag nog mail ganska ofta. 🙂

  Men jag har ingen systemkamera…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.