Nog har vi all anledning att vara oroliga

Jag har inte haft lust att skriva om vare sig politik eller samhälle på ett tag. Inte för att jag inte har nåt att säga utan för att jag har så mycket att säga att jag inser att det skulle bli en hel novell som ingen ändå skulle orka läsa. Det är så mycket som är fel i det här samhället nu, i landet Sverige. Så mycket som är skevt. Och alla hugger vilt omkring sig (så även jag), polariseringen är total. Men här kommer i alla fall lite spridda tankar.

Ännu en gång har Paris drabbats av terrordåd , närmare 130 döda och många svårt skadade. Lika mycket har vi inte läst om terrordådet i Beirut men även det skördade många liv och skadade än fler. Det är åter igen IS/Daesh som visat sina fega äckliga nyllen.

image image

Bara den som är mycket naiv alternativt ideologiskt hjärntvättad kan tro att vi i Sverige kommer vara förskonade från terrorattentat. Vi har haft ett misslyckat attentat i Stockholm 2010, Säpo säger sig också ha avvärjt två attentat i närtid. IS har lidit några nederlag och för att de ska kunna locka fler anhängare till sig så måste de visa att de är starka och har makt. Och inget sätt är bättre än den här typen av dåd.

Cirka tre hundra personer har åkt från Sverige för att strida med IS/Daesh, de har frivilligt lämnat ett demokratiskt fredligt samhälle för att tillsammans med dessa terrorister slakta oskyldiga människor, våldta och sälja kvinnor, korsfästa, våldta och levande begrava barn och unga, halshugga journalister och kasta ut homosexuella från höga torn. Ett antal av dessa individer har dödats där nere , andra är fotfarande kvar och 120 stycken har återvänt till Sverige. Magnus Sandelin uppskattar att cirka 10% av de som kommer tillbaka är kapabla att utföra dåd här. Det skulle alltså vara kring 10-15 stycken.

Det krävdes 8-10 individer för senaste attackerna i Paris. Det krävdes två-tre personer vid attacken mot Charlie Hebdo. Det krävdes 19 stycken vid attackerna mot WTC. Det krävs alltså inte särskilt många personer för att åstadkomma en total katastrof. Och det är pga både lagar och resurser helt omöjligt för så väl Säpo som polis att ha koll på varenda en dygnet runt. Inte heller kan vi neka dom att komma tillbaka in i landet. Och att bevisa exakt vad de gjort i Syrien kan ju vara svårt så enkelt sagt så kan man som “svensk” åka och slakta barn, våldta kvinnor och kasta homosexuella utför höga torn och sedan komma hit igen och pyssla om ev skador, kanske få ekonomiskt stöd från soc och gå helt fri.

image

Sverige har inga planer på att stärka gränskontrollerna nu utan man gör som man gjort de sista dagarna, stickprovskontroller. Säkerhetstjänsterna i Europa har tydligen gjort bedömningen att Sverige inte är ett förstahandsval för den som står i begrepp att begå en terrorhandling i Europa. Sverige är förmodligen inte ett förstahandsval, för som terrorist är Sverige ett bra land att chilla i med full service…

Säpochefen Anders Thornberg säger att säkerhetstjänsterna i Sverige och Europa aldrig varit under så hårt tryck och att det är otroligt allvarligt. Och han påtalar det faktum att det finns många människor som kommit hit utan att registrera sig och att det givetvis utgör en risk då man inte har en aning om vilka som är här. På SVTs sajt kan man läsa följande: “Närmare 40.000 flyktingar har sökt asyl i Sverige sedan 1 september men polisen anser att lika många kan ha kommit till Sverige och som inte har sökt asyl.” Vissa lär åka vidare och andra lär vara här illegalt. Människor vi inte har någon som helst identitet på alltså. Fast å andra sidan så tar Migrationsverket asylbeslut på ca 40% av de som kommer trots att de inte kan visa upp en ”sannolik identitet”, så vi har faktiskt inte en jävla koll på vad skit som kan finnas här nu.

En annan galen omständighet är ju att även om Säpo anser att en asylsökande kan utgöra en säkerhetsrisk för Sverige så kan vi inte utvisa personen om det finns risk för att denne utsätts för hot eller våld i hemlandet. Vi offrar alltså i praktiken landets säkerhet för att skydda den potentielle terroristen. Och det är lagar och konventioner som är orsaken till det. Samma gäller de återvändande som stridit för IS, de kan inte skickas ut för de kan dels vara svenska medborgare, dels bli statslösa och det tillåter inte lagar och konventioner.

Det som oroar mest är att jag inte känner att vi har några sunt tänkande, stabila ledare som är förmögna att ta tag i det här på allvar. Det känns som man plockat diverse virrpannor från gatan och gett dom en påse makt. Vi ska ha ordning och reda säger Löfven och sätter Mehmet Kaplan (MP) som minister. En man som alltså suttit i styrelsen för en rörelse som förvarar och lobbar för dömda terrorister, som i åratal rört sig bland antisemiter, islamister och homohatare.

Kaplan som är ”Du” och ”Broschan” med Rashid Musa, mannen som anser att det är islamofobiskt att han ska behöva ta avstånd från IS (och dessutom personligen lägger till IS-anhängare till SUMS medlemsgrupp…) På det tillsätter han Alice Bah Kuhnke (MP) som kulturminister, en kvinna som bjuder in och glatt minglar med personer från en annan organisation (MMRK) som är kända för att vurma för terrorister och vill ha mjukare terrorlagstiftning.

Varför Miljöpartiet öht får något större inflytande i vår regering är en gåta. Dels har vi de två ovanstående som bara genom sitt agerande och umgänge borde ses som en säkerhetsrisk och som grädde på moset så har även MP Anna Sundberg (tidigare Um Anas) som sitter i grundskole –och gymnasienämnden i Sundbyberg. Hon har varit gift och har barn med Said Arif, en dömd terrorist som Frankrike benämnde “En av de mest erfarna jihadister vårt land har mött de senaste åren”. Hon har i nästan två decennier rört sig bland kända terrorister (hennes svägerska var också gift med en terrorist…) hängivna jihadister och islamister, både i Sverige och annorstädes i världen. Men uppenbarligen är det inte ett problem för MP….

Att MP drar till sig sånt här borde vara en signal nog för att inte ge dom utrymme eller minsta makt, de drar till sig betydligt farligare människor än vad SD nånsin kommer göra. Vad sägs om den numer rikskände Imamen i Gävle Moské, Abo Raad som Gefle Dagblad uppmärksammade som den militanta islamismens ledare i Sverige. Han har helt öppet hyllat IS på Facebook och han har utfärdat en fatwa rörande riksdagsvalet där han uppmanade sina muslimska bröder att rösta på Miljöpartiet eller Vänsterpartiet.

Miljöpartiet ska inte ges någon som helst makt i detta land och det räcker med de få saker jag skrivit här och länkat till för att det torde vara klart för de flesta normalbegåvade människor. De består av och drar till sig människor som är en betydligt större säkerhetsrisk för det här landet än någon fascistnazzerasse nånsin kommer bli.

För övrigt skulle det vara fint om de som är satta att granska makten (medierna) någon enda gång kunde gräva fram sånt här och visa för folket. Men just ja….41% av journalisterna röstar ju på samma parti som Abo Raad  så att MPs minst sagt skumma kopplingar, tillsatta ministrar och övriga politiker inte granskas är inte alls konstigt. Toklandet visar också rätt bra hur journalister på våra granskande organ tänker. Anställda på Sveriges Radio tycks inte heller greppa allvaret.

Sveriges radio

Jag har skrivit förut hur mediefolk agerat vid tidigare terrordåd. Men i brist på att medierna granskar makten så finns andra som gör det galant. Här en mycket läsvärd bloggpost.

Så jag må låta alarmistisk men må så vara. Jag är orolig som fan, inte så mycket för min egen skull som för de som kommer efter oss. SD är inte Sveriges största hot. Det största hotet är galna islamister, våra naiva politiker, vår brist på granskande organ och den rådande situationen. Tack och lov har Mona Sahlin planerat ännu en telefonlinje som ska förebygga radikalisering….

This entry was posted in samhälle och politik and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Nog har vi all anledning att vara oroliga

 1. Nej, du låter inte alarmistisk, inte på nåt sätt, snarare realistisk.

 2. Ann-Charlotte says:

  Ja på MP kommer jag inte lägga min röst i alla fall. Skrämmande läsning.

 3. Catta says:

  Tony: Tack, fast vissa vill gärna kalla det alarmism, hetsande, sprida onödig oro. Men det skiter jag i, det är så här jag upplever det, och denna oro jag har. Och jag vet framför allt att jag inte är ensam om det.

  A-C: Ja jag vet inte vad de har för problem i det där partiet, de är ju fullkomligt gränslösa vad gäller allt.

 4. Majsan says:

  för mig är det inget snack om saken om vad som skrämmer mig mest. Det är våra politiker. Utan äkta och kunnigt ledarskap, och det fort, så kan det gå hur illa som helst och det utan att terrorism behöver slå till. Vi blir utslagna för decennier ändå.

 5. T says:

  Jag har mycket utlandskontakter via jobbet och man får en del konstiga frågor och vad ska man säga? Det är bara att sammanfatta läget, landet regeras av den största samling idioter som kan uppbringas. För några år sedan sa en fransk kund att Hollande var en idiot men nu har Sverige bräckt Hollande enligt kunden.  Men det allra viktigaste här är att ungarna får inte ha sportkläder med vissa siffror eller Helly Hansen kläder på sig i skolan. Naturligtvis hade syrran på sig en sån jacka bara för jävelskap vid föräldramötet.

 6. Catta says:

  Majsan: Där delar vi samma tanke. Jag känner en enorm hopplöshet just nu och ska det öht finnas en chans att hålla oss åtminstone över ytan så måste en radikal förändring ske i det där förbannade riksdagshuset till att börja med.

  T: Jag tror det är många i och från övriga världen som tycker Sverige har blivit helt stört. Vad menar du att de inte får ha helly hansen?

 7. T says:

  Catta: HH (H**l H****r) Som sagt i kommunen styr nu S + V + KD då S gick under 50% och SD fick 24% i senaste (sista?) valet.

  Det enda de letar efter är obetydliga saker som kan på något sätt härledas till högerextremism. Att sen det är ständiga bråk på överfulla ”boenden” och stökigt i centrum och i skolan bekommer dem noll.  Man gör en höna av en fjäder, silar mygg samtidigt som man sväljer kameler varje dag.

 8. Maria says:

  T: skämtar du?

 9. T says:

  Nej, inget skämt. De elever som hade en jacka med H/H logga blev hemskickade från skolan.

 10. JD says:

  I Sverige har det tills nu ansetts  vara rasistiskt att hårt kritisera IS eller vilja utrota IS. Både bland vissa politiker, inom media och bland vanliga människor.

  Hela det jävla debattklimatet i Sverige är perverterat i det att nästan ingen vågar ha åsikter som skulle kunna tolkas som rasistiskt eller politiskt inkorrekt. Alla håller tyst och accepterar vad som helst.

  Vi har en åsiktskorridor i Sverige som har gjort människor livrädda för att bli utfrysta om dom råkar säga fel saker.  Det gör mig rädd!

  Någon som håller med mig i min analys?

   

 11. Ann-Charlotte says:

  JD: jag tycker din analys är klockren. Man måste kunna prata om saker utan att folk säger att man är rasist. Det är helt sjukt faktiskt. Jag har sen jag skaffade mig Google+ tänkt om i många frågor och mina fördomar har faktiskt skingrats om SD:are. När jag haft debatter har jag satt ner foten och till och med försvarat SD:are eftersom jag blev trött på att höra att de var vidriga rasister, etc när de endast försökt att föra en normal debatt med sakargument. Den stilen gillar jag inte, det är fegt, och jag tror fler och fler börjar få nog av hätska och oprovocerade angrepp mot människor på grund av politisk tillhörighet. Det blir en obehaglig stämning.

 12. Catta says:

  Jag är mest bara trött på att höra antydningar i tid och otid om att man nog är lite rasistisk. Detta kan vara pga att man ifrågasatt hur de tänkt att alla människor ska få en bostad (när vi bevisligen inte har på långa vägar så många bostäder som behövs!)  men den frågan är det otroligt många från vänstern som uppfattar som smygrasistisk. Det kan vara för att man pratar om hur vi ska hantera terrorism, för då förutsätts det att man är islamofobisk osv osv.  Det är sjukt…

  Jag är spyless på det. Det är säkert så att jag uttryckt mig ”rasistiskt” nån gång, men om man tittar på helheten av det jag säger istället för att peta i ord och leta rasism, så ser man också att jag öht inte har något emot människor av annan etnicitet eller religion, det jag bryr mig om är hur människor beter sig. Inte om de är vita, beiga, bruna, svarta eller gula. Muslimer, jehovas, kristna, buddister osv

   

   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)