Småfåglar, ekorrar och speltips

Efter några dagar med mycket folk och ännu mer mat så har jag ägnat en stund i dag åt att titta på småfåglarna. Nu har det blivit lite kallare så det obligatoriska smöret har åkt ut till fågelbordet (de älskar det!) och jag har provat att skiva upp banan i en skål också så får vi se vad dom tycker om det. Den ena lillfågeln tycks ha bosatt sig i smörskålen i alla fall…

småfåglar 4

Det kan vara samma fågel som här, den ser onekligen lite väl matglad ut, rund som ett klot.

småfåglar 3

Ekorren har upptäckt fågelhuset så den kommer på besök mest varje dag nu, det är lite roligt att se när småfåglarna och ekorren samsas om maten och äter bredvid varandra, jag trodde fåglarna skulle bli rädda för den men de samsas både på backen och i fågelhuset.

ekorren

Först klafsar fåglarna omkring i maten och sedan flyger de upp i träden och tvättar fötterna

småfåglar 2

Det är väldigt rogivande att titta på djuren nu efter några dagars stök och liv. Men vi hade i alla fall en bra jul med många skratt, och att få skratta är väl egentligen den bästa julklappen. Och ska jag tipsa om ett roligt sällskapsspel så är det “Med andra ord”. Ett spel där man spelar i lag och ska försöka förklara för de övriga i laget vilket ord man fått på sin bricka. Till exempel ordet “lokförare” med andra ord. Det blir så mycket tok så man skrattar så tårarna sprutar 🙂

Nu blir det några lugna dagar sen kommer nyårsaftonen men efter det är det lugnt ett tag igen. Hoppas ni haft det bra också också! Tjing så länge…

Det här inlägget postades i Foton, Livet hos oss och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Småfåglar, ekorrar och speltips

 1. Ann-Charlotte skriver:

  Åh vilka fina bilder… verkligen idylliskt. Tack!

  I Stockholm har det blivit kallare, och det är skönt ute. Dock ingen snö. Tyvärr får man väl säga för det skulle inte skada om det blev lite ljusare. Hoppas på snö ikväll eller imorgon.

  Vi har också haft en bra jul, och matätandet fortsätter på tisdag på en restaurang på Jungfrusund på Ekerö. Snart 39, är det verkligen sant? Tur att man kompletterar träningen med armhävningar och situps!

  Jag har anmält mig som volontär till Röda korset och stadsmissionen. I maj är delar av min rehabilitering slut och då MÅSTE jag ha en sysselsättning. Det är jätteviktigt för mig. Tänk om jag kunde gå ut med gulliga tanter eller gubbar… eller hjälpa en mamma från ett krigsdrabbat land i Sverige. Berätta hur allt funkar. Det hade varit kanon.

  Tänk att jag och min son ska få åka till Norrland i sommar. Du anar inte hur mycket jag ser fram emot det! Jag tycker verkligen om Norrland. Mycket mer än södra Sverige faktiskt.

 2. Ann-Charlotte skriver:

  Catta!

  Har du börjat fundera på nyårslöte? Jag har lovat mig själv att varje månad unna mig ett sl-kort. Det är 800 spänn men då kan jag åka till min församling varje söndag och då kommer jag att träffa min gulliga väninna Emelie också. Mitt löfte är att göra positiva saker som att engagera mig i min församling och deras välgörenhetsarbete eller inom Röda korset, stadsmissionen. Mitt löfte är att ENBART umgås med människor som är positiva och som ger andra positiv energi. Man kan ha en diagnos, vara deprimerad, ligga i en skilsmässa, men man vill göra det bästa av situationen och man vill det bästa för sig själv och andra människor. Mitt löfte är att bli ännu mer engagerad i min son. Att kanske ha honom boende hos mig två dagar i veckan. Jag och Tutis behöver knyta an mer till varandra. Nu är jag bara en ”mattant”. typ.  Och hans pappa behöver FAKTISKT hitta på saker utan Tutis. Mitt löfte är att resa med Tutis i sommar.

  Det blev gaska många nyårslöften eller mål men jag har satt upp mål tidigare och de har jag uppnått. Förlåt om jag babblar men jag är så pratsugen 😉

  KRAM från Solnatomten

 3. Catta skriver:

  A-C:Här har vi -15 nu och luftvärmepumpen hängde tydligen inte med  i de snabba svängarna så igår hade jag bara 15 grader inne. Vad gäller träning så fick jag jättefina träningskläder av sambon i julklapp så den kommer jag inte undan nu. Har bestämt med en kompis att åtminstone 3 gånger/vecka ska vi gymma, det har varit 2 ggr/veckan nu.

  Det är ju kanon att anmäla sig som volontär, finns ju många områden man kan göra nytta på och dessutom göra dagen lite bättre för någon. Haha ja ni får se till att ta en liten semestertripp hit 🙂

  Det är bra att sätta upp små mål och du har ju som du säger uppnått mål efter mål. Att försöka bara omge sig med positiva människor som ger energi snarare än suger energi är ett mål alla borde ha, för det påverkar otroligt mycket!

 4. Ann-Charlotte skriver:

  Catta!

  Samhället är så hårt. Känns som många är på defensiven och har taggarna utåt. Det är tråkigt när det är så för man saknar värmen. Medmänsklighet och empati. Jag vet inte vad som har hänt men någonting har hänt. Hjälporganisationerna är i det perspektivet jätteviktiga. Alla kan göra någonting. Jag kan t.ex. ställa upp och vara en vän till en mamma från ett annat land. Det är så många som lever i utanförskap, jag gör själv det men jag rehabiliteras så jag har en sysselsättning kan man säga och i vår ska jag kopplas till jobbteamet i Solna. För mig är inte det viktiga att ha ett heltidsjobb eller tjäna pengar utan det viktiga för mig är att få känna att jag bidrar med och tillför någonting. Jag är inte ens 40 och jag tänker inte sitta hemma och leva mitt liv på internet tills jag blir pensionär. Jag tror att livet blir vad man gör det till. Det kanske tar tid innan jag hittar en sysselsättning som passar mig, jag har en diagnos och är därmed begränsad, men en meningsfull sysselsättning tänker jag skaffa mig.

  Bra att du håller igång och gympar! Bra att hitta en träningsform som passar en själv och som man faktiskt gör ett par dar i veckan. Jag tror träning är livsviktigt och i synnerhet för de som lider av psykisk ohälsa. Jag går två till tre timmar per dag och gör situps och armhävningar. Jag är inte ”fit” men jag mår jävligt bra och träning är en viktig och stor del av mitt liv. Träning gör mig glad – precis som du 🙂

 5. Catta skriver:

  Ja samhället har blivit hårt och kallt, alla står sig själva närmast på alla de sätt och människoliv har liksom tappat betydelse. Ja det är ju så att man inte kan hjälpa alla, men nån kan man hjälpa och för den människan är det värt guld och som du säger så är det viktigt att känna att man fyller en funktion, att göra karriär eller tjäna stora pengar är inte alltid det viktigaste för alla. Du tänker klokt!

  Det är skönt att träna, man blir så där skönt trött efteråt 🙂

 6. Ann-Charlotte skriver:

  Catta!

  Det är så många saker som jag tycker är konstiga. Vissa människor är så jävla otacksamma. Ja faktiskt. När jag har fått vård på sjukhus så kostar det mig 80 kronor per dag men egentligen kostar det 1800 kronor per dygn. Jag får med andra ord vården i princip gratis. Det är HELT fantastiskt!!! Jag är OTROLIGT tacksam!!! Så möter man de här människorna som bara klagar på vården och personalen, att de minsann betalar 80 kronor per dag och att allt är skit. De får allt serverat på ett silverfat, alla försöker hjälpa dem; skötare, sjuksköterskor och läkare och så beter de sig som svin. Det är INTE okej!!!

 7. Ann-Charlotte skriver:

  Jag ska inte avvika mer från ämnet men jag funderar på att skriva en liten bok eller ge ut ett häfte om hur det blev för mig när jag blev sjuk i Sverige. Jag har fått hjälp med allt, till och med ekonomi och nu också sysselsättning och jobb. Jag anser att Sverige är ett fantastiskt and att bo i men allt handlar om en själv. Är man villig att ta emot hjälpen som erbjuds och är man beredd att ta ansvar för sitt liv (mitt liv- mitt ansvar!) så kan hela ens liv förändras. Jag tror jag har fått så bra hjälp som jag fått eftersom min pappa tidigt lärde mig att säga tack om någon hjälpte mig. Att uppskatta det man har och att vara ödmjuk. Attityden är a och o om man vill ha ett bättre liv!

  On topic igen 😀 KRAM!

 8. Catta skriver:

  Vi har blivit bortskämda på många plan och tar allt för givet. Vi har förvisso höga skatter och ska ha en del för det också, men få tänker nog fullt ut vad vård, skola och allt annat egentligen kostar.

  Jag tror också att tex vården är väldigt olika beroende på var man bor. I tex Lycksele var det 30-40 minuters väntan på akuten, i Sundsvall kan det vara 10-12 timmar. I malmö tycks det vara enorma problem inom psykiatrin medan andra platser erbjuder en bra vård. Men sen är det också som du säger, ibland handlar det om en själv också, ens egen inställning och attityd. Det finns de som bara gnäller och ingenting är bra nog

 9. Ann-Charlotte skriver:

  ”Vi har blivit bortskämda på många plan och tar allt för givet”

  Så är det, och tyvärr har det funnits och finns de som utnyttjat våra sköra trygghetssystem och därför finns det människor i dagsläget som är i desperat behov av hjälp men som inte får någon hjälp. Ruttet är det. Man blir arg! Jag tänker ge tillbaka till samhället det som jag har fått i form av att bidra med det jag kan! Det anser jag är min skyldighet!

 10. T skriver:

  A-C: Restaurang på Ekerö??? Jag bodde där nästan halva livet och i kommunen fanns det 2 eller 3 ställen där man kunde köpa någon form av mat som inte behövde tillagas hemma. Fast nu har folkmängden ökat med ca 50% sen jag flyttade så kundunderlaget har säkert ökat. Bostadspriserna gånger 10 också.

 11. Ann-Charlotte skriver:

  T: Jungfrusund är väl Ekerö? 🙂 Det är i alla fall väldigt fint på Ekerö och dyrt att köpa hus kan jag tänka mig. Det ska bli trevligt imorgon. Skönt att komma bort från stan. Var bor du nu? God fortsättning!

 12. Ann-Charlotte skriver:

  PS Jag menar att Jungfrusund ligger väl på Ekerö 😀

 13. Ann-Charlotte skriver:

  PPS Jag tror det är till Jungfrusund vi ska på Ekerö. Nu blev jag osäker. Haha!

 14. T skriver:

  A-C: God fortsättning (till alla)! Ja det ligger på Ekerö där färjan går till Slagsta (söder om Stockholm). Jag tror kommunen har 6:e högsta medelinkomsten i landet så huspriserna är därefter.  Själv flyttade jag 30 mil rakt västerut, dit där jag först såg dagens ljus. Då mitt flyttlass gick odlades det potatis där det spelas golf idag. Det har ändrats mycket efter att jag flyttade. Förbifarten är färdigbygg på öarna sägs det men anslutningarna till fastlandet tar några år till, vilket kommer att förbättra för trafiken till och från Ekerö. Nu finns bara vägen genom Drottningholm och färjan.

 15. Ann-Charlotte skriver:

  T: jag växte upp i Bromma och redan då var det välbeställt folk som bodde där men det fanns de som mina föräldrar som fått ärva huset och hade vanliga jobb. Det var snobbigt på sina håll men lyxen och överflöden var inte alls i närheten av vad det är idag. Jag fick höra att åker man inte till Mauritius på loven eller på skidsemestrar är man konstig. Det är sjukt hur det blivit i Bromma och jag är glad att min son växer upp i härliga Solna där människor från alla samhällsklasser är representerade. Solna är en bra kommun att bo och växa upp i om man ska bo i stan. Jag är glad att vi bor här och så länge jag bor kvar i Stockholm flyttar jag inte. Solnabor är trevliga och snälla. Jordnära.

 16. T skriver:

  A-C: Jag är 50+ så det du beskriver om Bromma märkte jag inget av men jag kan tänka mig den attityden har kommit bland de yngre (nyrika) med näsan i vädret. De som fått allt serverat utan att anstränga sig. Jag växte upp i en familj som hade det ganska hyggligt ställt, med föräldrar som började med ingenting och jobbade sig upp. Semester hade de sällan tid med. Kompisar hade man från hela länet, även från Solna. Ingen var förmer än någon annan och de som var stökiga fick fara åt h-e. Jag har jobbat mycket utomlands fram till för ca 10 år sedan så jag är inte sådär ”svensk” längre. Är det någon som är på väg åt h-e så håller jag inte tyst. Catta vet 🙂

 17. Ann-Charlotte skriver:

  T: Ja den attityden har verkligen kommit i Bromma. Fy fan för att bo i typ Abrahamsberg i lägenhet och ha sitt barn i någon av skolorna i Bromma. Alla barn har märkeskläder, åker på semestrar på loven. Har pengar. Det är därför jag gillar Solna, det är blandat och alla är schyssta mot varandra. Finns ingen Von oben attityd här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.