Myror i brallan eller i skallen?

Jag har ju myror i brallan, eller snarare i skallen. Jag kan inte bara sitta och titta på tv till exempel utan måste göra något annat samtidigt annars får jag kryp i kroppen. Tyvärr är jag värdelös på att sticka och virka, jag kan ju inte heller göra hur många halsdukar och mössor som helst liksom. Men så fick jag en julklapp av syrran som passade mig perfekt.

Det må låta märkligt men det är en målarbok för vuxna, den är alltså mer plottrig och med mycket tunna linjer. Och god damn vad det var rogivande för mig att hålla på med samtidigt som jag lyssnade på filmen på tv. Det var faktiskt jättekul, så för er som gillar plotter och behöver något avkopplande så kan jag rekommendera en sån här bok. Men var noga med vilka färgpennor ni köper så de inte går igenom pappret. En del bilder är jättefina så om man vill kan man ju faktiskt rama in dom och ha som tavlor.

IMG_2198

En annan kväll när jag var rastlös så snubblade jag över en artikel om att armsticka en filt av såna här billiga fleecefiltar (finns på Ikea, Rusta och liknande för typ 10-15 kronor). Då jag hade ett antal filtar liggande så testade jag det och det var också kul. Filtarna man köper så billigt är ju väldigt tunna och korta, men den stickade är supervarm och då det är töjbart material så blir de jättestora om man töjer ut det lite.
IMG_2191

Det var superenkelt att göra, det jobbigaste var att klippa filtarna. Här finns instruktioner hur man klipper och sen stickar. I artikeln har sex filtar använts (+ en till fransar), jag använde tre till min filt (+ en till fransar) och den är jättestor. Så här med facit i hand skulle jag ha lagt upp fler maskor på armarna så den blev lite bredare och mer fyrkantig, min är mer avlång. Fyrkantig är kanske snyggare men avlång mer praktisk om man ska ha den som filt på kroppen.

Några tips: 1) Gå på toaletten innan för när du väl börjat sticka kan du ju inte lägga ifrån dig stickorna (armarna!)
2) Börja inte för sent för blir du trött så får du i så fall sova med stickningen. 3) Se till att klippa längs med den elastiska sidan, dra i filten och åt det håll den är mest töjbar klipper du.

Jag fick lite “garn” över så jag testade att göra en typ tubhalsduk och en mössa också bara för skojs skull. Och det blev sisådär. Mössan har ju ganska stora hål så det ser ut som en tjockare spetsmössa, men den är säkert väldigt varm ändå kan jag tro om än inte så stilig…
IMG_2199

Tubhalsduken är kanonbra, hur varm som helst. Jag gjorde den dock lite för lång för jag tänkte inte på att den töjer ut sig. Och jag skulle gjort den lite bredare. Men övning ger färdighet!
IMG_2210

Så det var lite pysselideér till er som liksom jag har myror i brallan eller skallen. Ha en bra dag!

Det här inlägget postades i Pyssel och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Myror i brallan eller i skallen?

 1. Ann-Charlotte skriver:

  Tack för inspiration! Jag skulle så gärna vilja lära mig att virka för i så fall skulle jag virka benvärmare, som jag älskar, i olika mönster.

 2. Catta skriver:

  Det finns jättemånga bra instruktionsvideos som man kan lära sig av, här har du en tex. Köp dig en virknål och ett garnnystan också testar du, det kostar inte många kronor 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=zh72eb2sgi8

 3. Ann-Charlotte skriver:

  Tack Catta. Du är en riktig problemlösare. Löser alla mina ”problem”. Hur mycket ska du ha? Haha! Mamma sa idag när vi käkade lunch att det är jättelätt att virka, så nu har jag inget att skylla på, utan det är bara till att börja införskaffa nål och garn och börja virka på mina benvärmare. Benvärmare är så snyggt!

 4. Ann-Charlotte skriver:

  Att virka, sticka och måla är väl lite som terapi kan jag tänka mig?

 5. Catta skriver:

  Jag tänker som så att när du blivit en hejare på att virka så kan jag leja dig att virka saker åt mig 😀 Ja det är faktiskt inte så jättesvårt, nu var det jättelängesen jag virkade men jag lyckades i alla fall få ihop några dukar när jag försökte och benvärmare är nog bra att börja med!

 6. Catta skriver:

  O ja, det är perfekt terapi, man fokuserar ju på det och hjärnan kan inte ”spinna iväg” på samma sätt. Jag får ro i kroppen när jag pysslar med grejer

 7. Ann-Charlotte skriver:

  Jag virkar vad som helst åt dig. Det vet du väl? Haha! Jag tror faktiskt att jag kommer att tycka att det är kul att virka och har jag ett mål, att det ska bli ett par schyssta benvärmare, så kommer jag inte ge upp. Kul! Då ska jag dra med mig min ex-man och son till Mall of Scandinavia imorgon och införskaffa det jag behöver. Återkommer…

  PS Sprang mina första tre kilometer idag. Nästa gång blir det fyra kilometer och till sommaren ska jag springa en mil. Nu jävlar är det beach 2016 som gäller 🙂

  J

 8. Ann-Charlotte skriver:

  Catta!

  Se vilka fina benvärmare man kan virka 🙂

  http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=4250&cid=12

 9. Ann-Charlotte skriver:

  Catta!

  Förlåt om jag terrar dig på bloggen men se vad jag hittade:

  http://www.garnverket.se/se/kurser.php

  Jag ska gå en nybörjarkurs i att lära mig att virka i Stockholm. Det bästa för mig är att ha en instruktör eftersom jag har svårt att koncentrera mig på text. Nu får jag maniskt virka istället för att kolla bloggar som jag gör när jag är uttråkad 🙂

  Om det är någon som bor i Stockholm och vill gå med mig den 18 januari så hojta till!

 10. A-L skriver:

  Här virkas, sys och pysslas det framför tvn i den mån minibubbel tillåter 😀 Före minibubbel kom så pysslade jag alltid med något framför tvn, tex mössorna ni har Catta 😉 Gemytligt att pyssla med nått till tvn ju 🙂

  För närvarande blir det en del återbrukssömnad av gamla kläder till byxor åt minibubbel.

  För de nyfikna, gruppen Handarbetarna på Facebook 😀 Där lägger jag upp det mesta jag ”pysslar” nu för tiden 😉

 11. Catta skriver:

  Det finns så mycket man kan göra själv som är fint bara man orkar engagera sig lite, jag ska lära mig att sticka sockor och vantar har jag bestämt!

 12. A-L skriver:

  Ja absolut 🙂 jag är engagerad men har ju en minibubbel som inte tillåter att man gör annat än jagar efter pga en myrstack i brallorna och mycket klåfinger i fingrarna 😛

  Nu i kylan klättrar han på allt, nära på väggarna med 🙂 Men återbrukssömnad är kul, sparar pengar och ger unika kläder 😉

 13. Catta skriver:

  A-L: Ja han måste vara den unge som har mest byxor av alla i alla fall, men han är himla gullig 🙂

 14. A-L skriver:

  Tyvärr växer han ur dem fort 🙁 🙂 De byxor jag inte blir helt nöjd med skänker jag till flyktingar så de kommer till nytta ändå 😉 Japp han är jättegullig som tur är när han frestar på 😀 Älskade lilla troll <3

 15. Ann-Charlotte skriver:

  Catta!

  Jag säger bara luftmaska, fast maska och stolpe 🙂 Jag tänker ta en kurs i stickning också. Virkning och stickning har enligt min kursledare blivit populärt bland yngre människor också. På min kurs var det jag och två tjejer i 30 års åldern vilket jag inte hade förväntat mig utan jag trodde det bara skulle vara pensionärer där men så var det inte. Kul att människor i alla åldrar intresserar sig för hantverk!

 16. Catta skriver:

  A-C: Äldre tanter behöver inte gå på stick och virkkurser, alla dom kan det redan tror jag 🙂 Det är himla kul att hålla på, jag har suttit och tittat på videoklipp och lärt mig minska och öka maskor så nu har jag snart stickat mig en sjal 🙂

 17. Ann-Charlotte skriver:

  Haha, nej det har du rätt i! 🙂 Ja det är himla kul att hålla på och du är dessutom bra på det. Man kan sticka och virka hur fina grejer som helst!

 18. Ann-Charlotte skriver:

  Anmält mig till en kurs i stickning den 23 mars på Garnverket på Hanverkargatan. Jag tyckte när jag kom hem och skulle virka att det var så pilligt och svårt. Hoppas stickning passar mig bättre. Jag tror det. Man behöver inte vara lika koncentrerad!

 19. Catta skriver:

  Ann: Ja stickning är inte lika pillrigt, det kan man göra samtidigt som man kollar på tv 🙂 Också blir grejerna fortare klara också!

 20. Ann-Charlotte skriver:

  Haha, hur bra låter inte det? Stickning sägs vara enklare och jag gillar iden att man kan sticka mössor, vantar, benvärmare, koftor osv. Sina egna kläder helt enkelt! Coolt som fan!

 21. Catta skriver:

  Ja jag tycker det är otroligt avslappnande att sticka, jag har delat ut mössor hej vilt här nu för jag stickar för fullt men jag kan ju liksom inte ha 20 mössor själv 🙂

 22. A-L skriver:

  Man kan göra kläder genom att virka också, inte bara genom att sticka. Catta har en mössa som jag har virkat 🙂

  Går att virka ponchos, koftor, mössor, vantar, halsdukar, pannband, linnen, kjolar och mycket mer. Titta på nätet så får ni se helt otroliga saker folk virkat 🙂

  Jag gör allt på frihand då jag inte kan läsa mönster, fördelen är att allt jag gör blir unikt 😀 Det är så kul att pyssla och nu för tiden blir det mycket mer nyttigt pyssel då jag syr kläder åt minibubbel 🙂

  Sitter ofta och syr (finish gör jag för hand på det mesta) eller virkar osv framför tvn 🙂

 23. Ann-Charlotte skriver:

  Stickar du bara på hösten och vintern eller på våren och sommaren också? Jag skulle gått en nybörjarkurs i stickning i mars men blev tyvärr sjuk. Nu kommer våren och sommaren och då är man ute mycket men till hösten och vintern vill jag definitivt ha något att pyssla med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.