En dag i kylan…

Kylan tycks ha slagit till lite överallt nu, här har vi haft mellan -20-25 så det har blivit en hel massa eldande i kaminen, men jag älskar att sitta framför brasan. De sista dagarna har jag ägnat åt att försöka sticka en mössa (nåja det har blivit flera…) och göra ett riktigt avslut. Tidigare så har jag ju varit tvungen att göra en tofs längst upp för det har blivit ett stort hål där, men nu har jag fått in snitsen (bildbevis kommer senare!) 🙂

I dag blev det några mil på vägarna igen, men det är ganska fint ute när det är så här kallt, det blir så klart på nåt vis, och så länge man sitter i en varm bil funkar det ju. Mindre kul om den skulle paja efter vägen i och för sig…

vinterlandskap

När vi for hemåt så såg jag fenomenet med solen och en regnbåge samtidigt. Det är märkligt att se en regnbåge när det är så kallt men jag läste att det beror på att det är iskristaller i luften. Om ni tittar till höger i bilden så ser ni en liten regnbåge där ovanför berget. Det är så svårt att få på bild det man ser med ögat ibland.

sol halo 1

Idag har fåglarna trängts vid smörskålen i alla fall. När det blir så här kallt så äter de smör hysteriskt, de behöver väl fettet kan jag tro.

småfåglar

Det här inlägget postades i Foton och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till En dag i kylan…

 1. Ann-Charlotte skriver:

  Tack för de fina bilderna! Personligen älskar jag det här vädret med snö och minusgrader (mysfaktorn är hög), men om några månader kommer längtan efter våren och sommaren att komma. Vi är verkligen priviligierade i det här landet med fyra årstider!

 2. T skriver:

  -25c förra natten och -15c just nu. Det stiger snabbt. Tur att det är torr luft.  Värmepannan har tagit 50 kg pellets senaste dygnet mot normalt 15 kg en vanlig vinterdag. Nu är det skönt att sitta framför en het braskamin. 🙂

 3. Catta skriver:

  A-C: Ja det finns väl fördelar med alla årstider, men jag hatar när det börjar bli 25-30 grader kallt för då blir det bökigt med normalt enkla saker. Ska man åka och handla så måste bilen stå på motorvärmaren först. Ska man ut så måste man palta på sig en massa kläder osv

  T: Vi har luftvärmepumpar så när det blir så här kallt så måste man stödelda så det har gått en hel del ved här de här dagarna kan jag säga 🙂

 4. T skriver:

  Jag har 3 värmepumpar men elförbrukningen (11000 KW mer) jämfört med vad ved och pellets kostar. De används tillfälligt om inget annat fungerar och som A/C på sommaren om det blir några heta dagar. 🙂

 5. Ann-Charlotte skriver:

  Catta: Jag kan tänka mig det. Vänjer man sig någonsin vid så låga temperaturer? Det är i alla fall magiskt vackert i Sverige nu. Hoppas verkligen vi får ha vinter i ett par månader. Sen, i mars kommer man LÄNGTA efter våren och sommaren. Åh va man kommer att längta, och det finns inget bättre än den svenska sommaren (när det inte regnar vill säga :D)

 6. whitelady7-Eva skriver:

  Fy f.n vad kallt! Vi har visserligen en skitsommar hittills, men…,  😎

 7. Catta skriver:

  Ja det är vidrigt nu Eva! Man blir som trött när det är så här kallt hela tiden för det går inte att vara ute

 8. Catta skriver:

  Jo man vänjer sig faktiskt om det håller i sig ett tag Ann , det är just i växlingen man tycker det är jobbigast.
  Jag hoppas innerligt sommaren blir bättre än förra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.