Nya familjemedlemmar

I går var sambon och jag iväg och köpte två grå Jako, Goliat 10 år och Raija 8. Hemfärden gick bra, dom var lugna och fina i bilen. När vi kom hem var det desto mer bestyr att få in dom i buren. Raija vägrade kliva ur transportburen och blev sittande där inatt. Golle är den tuffare av dom så han klev ur men sen gjorde han en flygtur genom huset och han är inte så duktig att flyga så han kraschade, men det gick bra tack och lov. Idag ska vi inhandla en blomspruta så de får sig en dusch, lite nötter så vi har godis och ut och plocka någon extra gren som de kan flisa sönder.

Jag tänkte det skulle ta ett tag innan de kände sig lugna och trygga här men det verkar som de acklimatiserat sig blixtsnabbt för direkt när de kom så började dom tigga. “Gott” sa dom när jag kom med äpple åt dom. Golle är lite mer ohyfsad för han har sagt åt mig “håll käften” några gånger nu. Fast han kan vara artig också för när sambon gick ut förut så ropade han “Hejdå” med en väldigt vänlig röst.

IMG_2411

Det här blir roligt det, jag tycker mig redan se lite av deras personligheter. Golle är den tuffare och den som tror han ska bestämma, försöker skrämma mig genom att “bita” i armen när jag säger att han ska komma (Sen sitter han och ropar “Kom då Golle” åt sig själv…). Raija är mer försiktig och försynt av sig så henne får vi nog ge mer tid. Men det ska bli intressant att se hur de utvecklas. Nu ska jag gå och torka fågelskit…

Det här inlägget postades i Våra Grå Jakos Golle & Raija och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Nya familjemedlemmar

 1. Ann-Charlotte skriver:

  Men Gud så roligt!!!! Känner mig alldeles upprymd själv av fåglarna. Haha! Ska berätta för min son att han kommer att få träffa dem i sommar!!! De kommer att få det så bra hos er!!! 🙂

 2. Karin skriver:

  Spännande med nya familjemedlemmar och nu har du skaffat dig jobb för

  sisådär 35-40 år framåt.

  Jag har en grå jako som jag har haft sedan han var 9 veckor och i  slutet av

  sommaren blir han 27 år. Sur och eländig är han men ändå har han

  en plats i mitt hjärta.

   

 3. A-L skriver:

  Från hundhår till fågelskit 😛

 4. Catta skriver:

  A-C: Ja jag har alltid älskat fåglar så jag tror dom kommer må gott här 🙂

  Karin: Ja och ett rejält jobb också, det är ju inte så att fåglar bara är roliga saker som (kanske) pratar, det är ett jäkla jobb att städa efter dom, hålla dom road och sysselsatta också. Vad kul att du har haft en så länge, de blir ju som familjemedlemmar, och även såna kan ju vara tjuriga och eländiga också 🙂

 5. Catta skriver:

  Haha A-L, ja men dom här slipper vi i alla fall rasta i minus 30 😀 Fast hundar är inte lika högljudda å andra sidan 🙂

 6. A-L skriver:

  Catta: Förvisso possitivt men hundhår är inte lika äckligt att kliva i 😉

 7. A-L skriver:

  Jag kan inte kommentera myror i brallan, nått om time limit expired eller nått när jag försöker posta.

 8. Catta skriver:

  A-L: Haha nä det är sant, man får kolla sig för nu 😀 Men man ser ju var dom är så förhoppningsvis slipper man kliva i det 😀

  Så har det blivit för mig också ibland, jag vet inte varför det blir så?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.