Projekt skicka kommentarer till de som det berör

Nu har jag påbörjat mitt projekt “Skicka kommentarer till de som de berör”. I åratal nu så har jag fått tusentals kommentarer av min stalker, som jag gång på gång förklarat att jag inte vill ha. Många är riktade mot mig, “info” om mig, mitt leverne, min ekonomi, mina bilar, var mina anhöriga är begravda, vilka jag är allierade med, vilka hus jag äger, var jag bor, vad ointressant jag skriver och gudarna vet allt. Detta är saker jag har fullständig koll på själv, och då finns det bara en anledning att han skickar det till mig och det är för att han tror att jag ska bli skrämd av att han “har full koll” på mig. Men nej, det krävs mer än en idiot för att skrämma mig och det borde han veta vid det här laget…..

Men många kommentarer är också riktade mot andra personer. Det är ganska tröttsamt. Okej om jag fått 20 såna kommentarer, men det är tusentals (tror det är uppe i ca 5000 st nu…) och det fortsätter år efter år. Det är ett antal personer, 7-8 kvinnor och 2-3 män, som han år efter år skickar en massa blaj om. Är det inte att de är mördare så är det info om deras skulder, var de arbetar, var deras anhöriga är begravda, att de är feta och fula, att de är kriminella, att de är psykopater, att de är mina allierade, att de är usla människor osv osv osv

Så jag har bestämt att jag samlar ihop och skickar alla dessa och kommande kommentarer till de som kommentarerna berör. Jag är nämligen totalt ointresserad av hans åsikter om andra människor och eftersom han fortsätter trots att jag sagt till ett antal gånger genom åren så provar jag ett nytt grepp. Således har jag nu börjat mailat iväg kommentarer till de som frekvent omnämns så får de hantera hans förtal bäst de vill.…

Ps. Hädanefter kan du skicka kommentarerna direkt till de som de berör så slipper jag.

Det här inlägget postades i Stollar på nätet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

27 kommentarer till Projekt skicka kommentarer till de som det berör

 1. T skriver:

  Projiceringar. Missbrukare och sociopater när sig på sånt. 🙁

 2. Patrik Nyberg skriver:

  Catta,

  Beundransvärt att du orkat stå upp mot näthat i alla år. Jag tror du tagit rätt beslut som skickar över kommentarer till alla de som drabbats av kanske Sveriges värsta stalker. Han kommer nog stå väldigt ensam framöver då hans vänner troligen inte kan med att bli förknippade med allt det hat och hot han vräkt över barn och kvinnor genom åren. Den enda som lojalt kommer stå vid hans sida är en viss dam. Jag tror spelet är över för kvinnohataren nu och att rättvisan snart kommer att komma ikapp honom.  20nårs förföljelser av kvinnor tror jag kommer stoppas av ditt modiga beslut Catta.

 3. Catta skriver:

  T: Missbrukare tror jag inte han är, finns inget som tyder på det. Men totalt empatilös och totalt manisk. Och har extremt svårt att se bjälken i sitt eget öga s.as

  Patrik: Jag tror han står rätt ensam redan idag (med ytterst få undantag) och jag skulle bli ytterst förvånad om han öht har en vänskapskrets med det beteende han har. Jag fick mail av en kvinna han förföljt i flera år och som jag nu skickade hans kommentarer till (inte E) .Hon beskrev att hon var livrädd för honom och tycker han är fruktansvärt obehaglig då han dyker upp där hon befinner sig och filmar och fotar henne.

  Jag tror dessvärre inte detta kommer stoppa ett skit, han är oförmögen att släppa saker. Däremot så kanske någon av de som förtalats rätt grovt i kommentarerna väljer att anmäla eller stämma så då får han i alla fall någon konsekvens.

   

 4. Ann-Charlotte skriver:

  Det är sorgligt med människor som ständigt och jämt skyller på andra. Ta ansvar för ditt beteende och ditt liv!!!

 5. Ann-Charlotte skriver:

  Förra kommentaren var alltså riktad till den person som stalkar Catta!

 6. Patrik Nyberg skriver:

  Catta,

  Jag tror du har fel. Detta kommer sätta stopp för stalkern. Att han gråter ut hos vissa kommer inte hjälpa honom denna gång. Terrorn mot kvinnor och barn kommer inte kunna viftas bort längre. Den hjälp han fått av personer som vägrat läsa vad han gjort sig skyldig till. Den hjälpen är nu förbi. Det finns ingen som med hedern i behåll kan låtsas att de inte vet hur stalkaren agerat genom åren och han kommer inte skyddas längre.

 7. Ann-Charlotte skriver:

  Tänk på mig som faktiskt hade en relation med honom (dock ej intim). Jag som bara hade haft snälla och empatiska män träffade honom och redan tidigt i vår relation började han göra mig osäker genom att antyda att jag lider av en psykisk sjukdom. Jag blev skitledsen för 2011 var jag frisk. Sen alla brev om ens anhöriga, att min pappa inte älskar mig, min son som han hängde ut på nätet.  Ren ondska.  Inte undra på att man inte mår bra idag när man kommit i kontakt med så här svårt störda människor *gråter*

 8. Ann-Charlotte skriver:

  Jag har också fått indirekta hot om att han ska avslöja mig på nätet men då har han satt sin sista potatis. Jag tar inte mer skit och jag tänker inte bli mer misshandlad och förödmjukad på nätet.

 9. Ann-Charlotte skriver:

  Jag tycker att det är strongt av Patrik Nyberg som liksom Liza Marklund har visat på den här manens brott, för det innebär livslång stalking. Han kommer aldrig att sluta skriva om människor som han anser har förorättat honom. Det är därför, tror jag, som andra journalister drar sig för att skriva om honom.

 10. Ann-Charlotte skriver:

  Jag tycker också synd om Catta som ska behöva ha det så här år efter år. Han hotar ju henne. Klart han gör när han skriver som han gör. Nu klarar Catta tack och lov av det men jag skulle dö om jag fick såna meddelanden på daglig basis. De flesta människor skulle ta mycket illa vid sig. Därför får vi kärleksbomba Catta med meddelanden och små presenter så att hon blir glad!

 11. Patrik Nyberg skriver:

  Ann-Charlotte,
  Låt andra ta den här striden. Det är mitt råd till dig. Ursäkta om det låter som jag är en besserwisser nu. Men skona dig själv från att gå in på bloggar och sidor som du mår dåligt på. Du kommenterar hos Catta där det är högt i tak men samtidigt en bra stämning. Jag har sett att du skriver hos Kiremaj. Även om jag inte delar ER analyser av saker och ting så tror jag aldrig han skulle ge sig på en människa som mår dåligt. Men stalkern som avhandlas är ett annat kapitel. Var rädd om dig. Läs inte på hatbloggar. Du behöver inte ta den här striden. Det kommer lösa sig ändå.

 12. Ann-Charlotte skriver:

  Patrik

  Vad gullig du är. Nej jag ska inte läsa skiten!

 13. T skriver:

  Catta: 9 gånger av 10 är det nån form av missbruk som ligger bakom. Missbrukare är experter på att dölja sitt eget. (Egen erfarenhet av f.d. bekanta)

 14. Catta skriver:

  Patrik: Nej det är väldigt svårt att hävda att man inte har en aning om vad den här mannen sysslar med och samtidigt vara trovärdig. Det finns förundersökningar, domar, tidningartiklar om åtminstone två av hans offer, inte minst hans egna bloggar där det är tydligt och klart att han lägger ut (stulna) foton, personnummer och all möjlig privat info om sina offer. Så det är omöjligt att hävda att man inte känner till vad han sysslar med utan att sätta en idiotstämpel i pannan på sig själv.

  A-C: Jag instämmer med Patrik. Håll dig så långt borta från alla de här människorna och bloggarna du kan. Det kommer ingenting gott ur det, och för din del är det faktiskt rent av farligt när du vet hur du påverkas av det. Jag tycker inte det är särskilt roligt att ha med dom att göra heller, men mitt liv och mående påverkas inte av det.

  T: Jo jag har jobbat med missbrukare i många år, men i detta fall är det snarare annat som ligger bakom.

 15. Svart-Malin skriver:

  En lång kommentar försvann ut i rymden 🙁
  Och en till!
  Nå, här kommer en kortare.
  Helt klart gör du rätt. Nog har de omtalade rätt att få veta att han inte släppt sina fixeringar vid dem utan har dem kvar i samma grad som förr. Då kan de själva avgöra om de vill skaka av sig eller vara vaksamma, även om jag inte tror att han är fysiskt farlig. Man kan vara vaksam på fler sätt än rent fysiskt också.

  Jag tycker väl inte att han ”skyddas” direkt av någon, om man inte menar ”skyddas” genom att duttenutta och låtsas att det regnar. Men motsatsen skulle knappast göra vare sig till eller ifrån heller, och jag vet egentligen bara tre bloggar där han är välkommen och behandlas som vem som helst (plus en med typ tre läsare, och möjligen en extremfeminist-blogg för inbördes beundran om den lever och har några läsare än. Du vet nog vem jag menar) och det är inte mycket. Jag tycker inte det kan kallas beskydd egentligen.

  Tyvärr tror jag som du Catta att det inte kommer att förändra ett dugg att du drar igång det här. Vad ska någon göra? Stämma eller anmäla blir inte lätt för vad ska man anmäla? Förtal måste ha en viss spridning för att man ska dömas och du har ju inte publicerat kommentarerna. Olaga hot möjligtvis om det är uttalat sådana, men annars? Möjligen kan det ligga till underlag för fler kontaktförbud och det är ju alltid något.
  Inte många journalister kommer att vara tillräckligt intresserade heller för att det ska bli mer än någon enstaka artikel som försvinner i bruset. Det skulle i sin tur bara trigga igång ännu mer.

  Så jag tror inte på mycket till förändring, men du gör helt rätt ändå. Jag hade absolut velat veta. Att det finns någon, kanske i ens geografiska närhet, som hatar en så intensivt att han tänker på det och skriver om det natt och dag måste vara hemskt. Men alltid bättre att veta.

 16. Patrik Nyberg skriver:

  Svart-Malin,

  Jag tror du har fel. Det är inte så att journalister inte har koll på mannen. Och det var inte så längesedan en tidning med stor upplaga uppmärksammade stalkern. Det finns flera journalister som har en akt om mannen i den mån det skulle smälla till och hända något av nyhetsvärde. Själv har jag kontaktats av två journalister under denna månad som undrar över mannens informationssamlande om ”fiender”. Det här är en person som inte mött något verkligt motstånd innan och därför har kunnat fortgå med terror mot oskyldiga i många år. Jag håller inte med om att han är ofarlig. Men tänker inte lägga ut exempel på riskbedömning här enär det kan innebära problem för bloggägaren.

 17. Svart-Malin skriver:

  Patrik.
  Jag hoppas du har rätt förstås men jag tror det när jag ser det tyvärr.
  Jag minns en förstasida hos en kvällstidning för något år sen när polisen kom med tjutande sirener för att ”prata med honom”, men hans identitet skyddades så vad brydde han sig om det.

 18. Ann-Charlotte skriver:

  Catta och Patrik

  Ni har rätt och jag hoppas ni har Google+ för det är där jag kommer att hänga framöver. Tack för att ni orkar stå upp för de drabbade. Det värmer i mitt hjärta!

 19. Catta skriver:

  S-M: Som du säger så vill man ju veta som ”omtalad” vad som skrivs förstås om man har nån stolle efter sig. Men kommentarerna i sig och ensamt tror jag inte utgör ett brott så länge jag inte släpper in dom och därmed ger dom spridning, men flera av de han skriver om är människor han på olika sätt förföljt i flera år. Vissa har han dykt upp och filmat där de befunnit sig, skickat bedrövliga mail, kommenterat på deras sajter, varit utanför deras bostäder eller arbetsplatser osv.

  Då blir kommentarerna ännu ett belägg för den som vill påvisa hans stalking för rättsväsendet, de blir en del i en större bild.

   

  Olaga förföljelse kallas i dagligt tal för stalkning. Stalkning är ett vidare begrepp som innefattar både brottsliga handlingar och handlingar som den utsatta personen uppfattar som störande, kränkande eller skrämmande, men som inte är brott enligt svensk lag. Med stalkning menas även att någon systematiskt förföljer, kartlägger och smyger sig på den utsatta personen.”

  Skyddar skulle jag nog inte kalla det heller, däremot finns ett visst försvar för honom. Men hamnar han i hetluften eller döms igen kommer varenda en av dom att dra sig undan (och låtsas som att de inte visste) så skydd har han nog inte.

 20. whitelady7-Eva skriver:

  Golle och jag gör gemensam kör och säger till alla stalkers Håll käften!

   

 21. Catta skriver:

  WL: Haha ja eller som han också säger ”Lägg av nu!” 😀

 22. Ann-Charlotte skriver:

  Sista saken från mig sen lämnar jag debatten. Jag känner ingen skadeglädje, något hat eller att jag vill mannen i fråga illa (och det säger jag inte för att jag är rädd för att bli uthängd). Jag har tyckt mycket om den här personen, som har många bra egenskaper. Han har humor, är duktig på musik och på språk. Jag tycker tvärtom att det är djupt tragiskt att han inte kan släppa sina objekt utan år efter år bombarderar dem med mail och hänger ut dem. Det är fruktansvärt. Det är hemskt. Catta är dessutom min vän. Jag förstår inte varför han gör andra och inte minst sig själv så illa. Jag är alltså inte glad för att det går utför för honom utan innerst inne väldigt ledsen för det. Mitt erbjudande står emellertid kvar. Upphör mailtrakasserierna, uthängningssidorna tas bort och man söker vård så finns jag kvar som en vän. Jag är trots allt kristen. Det betyder för mig att jag åtminstone vill försöka att vara en medmänniska. Jag tycker ingen ska vara ensam och oälskad. Det är svårt att ändra ett invant beteende men det finns hjälp att få. Det finns bra hjälp att få men då måste man vara beredd att förändra sig.

 23. Patrik Nyberg skriver:

  A-C,
  Det var fina ord. Fler skulle vara som du. Det kan naturligtvis finnas en viss risk i att ta strid som t ex jag gör och att personen går i försvarsställning istället för att reflektera över sitt beteende.  Det är givetvis en smula sorgligt att han på det här sättet stöter bort vänner och blir allt mer isolerad. Vi får hoppas att han fortsätningsvis väljer en annan väg än det destruktiva leverne som han nu för som förstör både för han själv och de som utsätts för hans hat.

 24. Catta skriver:

  A-C: Jag tror att de allra flesta människor har goda sidor. Få är genomruttna. Sen gör folk olika val i vad de vill visa för sida. Jag sitter inte heller och hoppas på att han ska dö eller drabbas av pest och kolera, men jag vill att han ska lägga av och att han ska respektera andra människors vilja att slippa hans trakasserier. Och klarar han inte det så vill jag att han precis som alla andra vuxna människor får konsekvenser av sitt handlande. Som du säger, det finns hjälp att få om man inte klarar av att hejda sig själv, men då måste man VILJA förändras också. Och får man inga konsekvenser av sitt handlande finns ju heller ingen anledning att förändras.

  Det är som med missbrukare att var och en har sin egen botten. Den ene kan stå under hot att mista sin familj och väljer då att ta tag i livet, den andra kan ha förlorat familj, vänner och jobb men tar inte tag i livet förrän den får benen kapade i en tågolycka i fyllan. ALLA har sin botten, vissas botten är 100 meter ner, andras 15. Men förr eller senare når man den, när en konsekvens får en att vakna upp och undra om det verkligen är så här man vill leva sitt liv och om det är så här man vill bli ihågkommen att man behandlade människor.

 25. Ann-Charlotte skriver:

  Patrik och Catta

  Ja alla har sin botten och vissa tar aldrig sig ur sin livslögn utan blir bittra och hatar. Skyller på andra. Jag har en kompis, T , som jag också har ställt ett ultimatum till. Han slutar att bete sig som en trotsig tonåring mot myndigheter, vänner och familj och vi kan bli kompisar igen. Jag finns definitivt kvar för honom också. Men så länge det destruktiva beteendet fortsätter kan man förvänta sig noll stöd av mig. Det är upp till var och en vad man vill fylla sitt liv med och som Catta säger får man ta konsekvenserna av sitt handlande. Konsekvenser är bra. Jag har genom terapi frigjort mig från ilska och hat, jag har bearbetat min barndom och vad som hänt på nätet. Bett om ursäkt. Jag har lärt känna mig själv. Det är det bästa jag gjort i mitt liv och jag känner en enorm tacksamhet för allt fint jag har i mitt liv. Jag värdesätter det jag har och jag inser att livet blir vad man själv gör det till. Livet blir så mycket lättare om man slutar att skylla ifrån sig och börjar ta ansvar!

 26. Haramhalal skriver:

  Hur gick det med projektet då ?

 27. Catta skriver:

  Jodå det gick alldeles utmärkt, lite extra jobb att sortera ut vilka kommentarer som skulle till vilka men nu är det gjort, sen vad var och en gör av det är deras problem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.