Present och fågelflytt

Idag hade jag ett paket i brevlådan. Det var affirmationskort som är jättefina!

IMG_2940

Bak på varje kort finns det text. Det är ganska fiffigt. Många tankar vi har är mer omedvetna och går “av bara farten”. Men idén är här då att man ska utmana sina tankar lite och kanske få in ett annat sätt att tänka. Det är faktiskt lätt att fastna i ett visst tänk, så detta är jättekul. Jag gillar sånt här. Tack Ann-Charlotte, du är alltid så omtänksam och snäll!

IMG_2941

Förutom det så har vi idag gett fåglarna ett eget rum, av flera skäl. Dels så ska dom ha 10-12 timmars sömn och det blir svårt i ett rum med en massa stora fönster där det lyser in överallt. Dels så är tanken att vi ska bygga in en del av balkongen så de kan ha en utebur där och kunna sitta ute i solen och mysa och titta på folk (får hoppas att inte Golle sitter och skriker håll käften åt folk på gatan!) och det finns en balkongdörr i deras nya rum så det blir perfekt. Och slutligen så har de hela rummet att greja i sen, det ska hängas upp lite rep, grenar och sånt där så de kan roa sig. Gojornas rum

Jag öppnade så de skulle få gå ut och kolla sig omkring i rummet lite men Raija fegade och valde att sitta kvar i buren på pinnen idag, hon är ju lite försiktigare. Dock satte hon sig sen och smaskade grönsaker med god aptit, så hon var i alla fall inte i total chock. Lite roligt var det när vi skulle bära buren, den är ju ganska stor och jag var lite orolig att de skulle bli rädda när vi stökade på. Men Golle han satte sig i gungan och passade på att gunga när buren ändå svängde hit och dit så han fick gratisgung 😀 Han älskar att gunga, han tar i med näbben i pinnen bredvid och skjuter iväg så han ska få riktig fart på gungan. När han är ute så sitter han på burdörren och tar i på burkanten så dörren far fram och tillbaka.

IMG_2952

Nu ska jag ta reda på all röra som blev efter omflytten för i morgon får vi besök. Ha en trevlig helg!

Det här inlägget postades i Livet hos oss, Våra Grå Jakos Golle & Raija och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Present och fågelflytt

  1. dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

    🙂

  2. Catta skriver:

    A-C: Jag tror att alla har mer eller mindre automatiska negativa tankar. Bara en sån enkel sak som att jag varje gång jag ska handla mat tänker att ”Men gud vad tråkigt, jag hatar att åka på affären”, och negativa tankar påverkar oss så jag tror det är himla bra att se andra sätt att tänka på.

    Akvarium är himla rogivande, jag kunde sitta i en halv evighet och titta på mina fiskar, roligast var det när neontetrorna fick små yngel 😀 Det är ju också djur som förvisso kräver att de får rengjort ibland, men det är ganska lite jobb om man inte har ett enormt akvarium med saltvattenfiskar. Det bästa är ju att om du behöver åka iväg så behöver du inte ordna ”barnvakt” utan det räcker om nån går dit och ger dom mat.

    Jag mailar dig!

Kommentarer inaktiverade.