Present och fågelflytt

Idag hade jag ett paket i brevlådan. Det var affirmationskort som är jättefina!

IMG_2940

Bak på varje kort finns det text. Det är ganska fiffigt. Många tankar vi har är mer omedvetna och går “av bara farten”. Men idén är här då att man ska utmana sina tankar lite och kanske få in ett annat sätt att tänka. Det är faktiskt lätt att fastna i ett visst tänk, så detta är jättekul. Jag gillar sånt här. Tack Ann-Charlotte, du är alltid så omtänksam och snäll!

IMG_2941

Förutom det så har vi idag gett fåglarna ett eget rum, av flera skäl. Dels så ska dom ha 10-12 timmars sömn och det blir svårt i ett rum med en massa stora fönster där det lyser in överallt. Dels så är tanken att vi ska bygga in en del av balkongen så de kan ha en utebur där och kunna sitta ute i solen och mysa och titta på folk (får hoppas att inte Golle sitter och skriker håll käften åt folk på gatan!) och det finns en balkongdörr i deras nya rum så det blir perfekt. Och slutligen så har de hela rummet att greja i sen, det ska hängas upp lite rep, grenar och sånt där så de kan roa sig. Gojornas rum

Jag öppnade så de skulle få gå ut och kolla sig omkring i rummet lite men Raija fegade och valde att sitta kvar i buren på pinnen idag, hon är ju lite försiktigare. Dock satte hon sig sen och smaskade grönsaker med god aptit, så hon var i alla fall inte i total chock. Lite roligt var det när vi skulle bära buren, den är ju ganska stor och jag var lite orolig att de skulle bli rädda när vi stökade på. Men Golle han satte sig i gungan och passade på att gunga när buren ändå svängde hit och dit så han fick gratisgung 😀 Han älskar att gunga, han tar i med näbben i pinnen bredvid och skjuter iväg så han ska få riktig fart på gungan. När han är ute så sitter han på burdörren och tar i på burkanten så dörren far fram och tillbaka.

IMG_2952

Nu ska jag ta reda på all röra som blev efter omflytten för i morgon får vi besök. Ha en trevlig helg!

This entry was posted in Livet hos oss, Våra Grå Jakos Golle & Raija and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Present och fågelflytt

 1. dolf (a.k.a. Anders Ericsson) says:

  🙂

 2. Ann-Charlotte says:

  Jag ville såå gärna ha dem själv och saker som man älskar ska man ge bort till andra. Då brukar det bli bra. Nu vet jag att du har ett harmoniskt liv så korten kanske är lite överlödiga egentligen men de är bra att ta upp när man stöter på motgångar och det gör ju alla människor genom livet.

  Fåglarna verkar verkligen trivas hos er. De är så roliga! Själv kommer jag att eventuellt att satsa på fiskar. Det är avkopplande och lugnande att se dem ”sväva” i vattnet. Vet dock inte var i lägenheten jag ska ha akvariet. Det känns som det är tillräckligt med grejer nu och jag är en sån person som får panik när jag har för mycket grejer men, jag tror det skulle fungera bredvid TV:n.

  Ha en trevlig helg!

 3. Ann-Charlotte says:

  OT jag sökte på dig Catta på Google+ men hittade dig inte. ”Adda” mig istället är du snäll.

 4. Catta says:

  A-C: Jag tror att alla har mer eller mindre automatiska negativa tankar. Bara en sån enkel sak som att jag varje gång jag ska handla mat tänker att ”Men gud vad tråkigt, jag hatar att åka på affären”, och negativa tankar påverkar oss så jag tror det är himla bra att se andra sätt att tänka på.

  Akvarium är himla rogivande, jag kunde sitta i en halv evighet och titta på mina fiskar, roligast var det när neontetrorna fick små yngel 😀 Det är ju också djur som förvisso kräver att de får rengjort ibland, men det är ganska lite jobb om man inte har ett enormt akvarium med saltvattenfiskar. Det bästa är ju att om du behöver åka iväg så behöver du inte ordna ”barnvakt” utan det räcker om nån går dit och ger dom mat.

  Jag mailar dig!

 5. Ann-Charlotte says:

  Catta!

  Jag har jobbat i nio månader med mina tankar. Skrivit ner vad jag faktiskt går och tänker på dagarna i ända.  Nu är jag medveten på ett annat sätt än jag var tidigare om vad som får mig att må dåligt och vad som får mig att må bra. När jag tänker på min son och hans pappa är det som att himlen spricker upp och solen visar sig. Visst är det fint? Tanke och känsla är kopplade till varandra så det är viktigt att man tänker på fina och bra saker. Jag älskar de där affirmationskorten och som du säger kan de få en att se saker från ett annat perspektiv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)