Jag när en korvtjuv vid min barm

Det enda jag hinner med nu är jobb och fåglar, ja förutom sånt här annat nödvändigt som att äta emellanåt och sova då. Men jag trivs som fisken i vattnet både med jobbet och med fåglarna. För varje dag så går det bättre med dom, vi flyttade över Raija i en egen bur så hon skulle få vila sig lite från Golle för han är lite dampig så hon blir så stressad. Och med det blev hon som en helt ny fågel. Från att i stort sett ha suttit tyst på en pinne i en månad och vägrat kliva upp på min arm så är det nu full rulle. På gott och ont.

Jag släpper ut dom i omgångar när jag är ensam hemma så idag när jag släppte ut Raija så flög hon ut till köket och landade på min arm! Jag satte över henne på ryggstödet på köksstolen så hon skulle få vara med och titta, men hon visade att hon ville upp på armen igen, och jag blev ju jätteglad. Tills jag insåg varför…..Blixtsnabbt så sprang hon över datorn och snöt min korv!

IMG_3216

Golle brukar ju sägaDet är gott med kaka”, när Raija väl började prata så tyckte jag att hon sa “Det är gott med korv”, och nu med facit i hand var det nog det hon sa.
Sen ville hon vara kvar där på köksbordet och jag tänkte att det är väl bra då att hon vill vara med och känner att hon kan lita på mig. Så vi kollade lite Dr Phil tillsammans. Värsta myset. Tills hon sket på min duk…..

IMG_3220

Nåja är det något man inte ska vara om man har fåglar så är det pedant, det finns nog inga som skräpar och skitar ner så mycket, det är ett evigt städande. Och just nu ruggar dom så det far småfjädrar överallt, men det är absolut värt allt slit för dom är såna personligheter och så roliga.

Golle däremot har varit en surmul idag. Han har ju klurat ut hur han ska ta sig ner på golvet utan att flyga så han tog en rundtur i huset och muttrade. “Kom hiiit” och “Lägg av nu” med argaste rösten samtidigt som han attackerade sambons tofflor. Så han fick rasa av sig lite sen fick han gå hem till buren igen och varva ner.

IMG_2999

Det är så kul att det går framåt hela tiden nu och att de börjar bli allt mer bekväm med att kliva upp på armen, allting blir så mycket enklare. En annan positiv sak är att de inte längre är rädda för duschflaskan. De ska ju duscha flera gånger i veckan men det är ju svårt om de är livrädda för sprayflaskan, men idag kom faktiskt Raija fram och burrade upp sig och ville bli duschad och det är jag superglad för! Allt går framåt, det lär komma bakslag också men just nu är det himla bra.

Det här inlägget postades i Våra Grå Jakos Golle & Raija och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jag när en korvtjuv vid min barm

  1. Catta skriver:

    A-C: Jag är så trött på att höra mitt eget tuggande nu så jag har en vilopaus från debatter ett tag 🙂 Det är egentligen samma samma som går runt runt, men det  kommer väl nåt framöver ändå kan jag tro.

    Tack det var snällt sagt! Men du behöver bara vara den du är för du är väldigt bra på att analysera saker själv, och framför allt är du himla bra på att inte låsa dig utan du utgår från vad som läggs fram, vrider och vänder och sen ”bestämmer du dig” och det är något jag uppskattar hos folk.

    Haha vår vete fan, här vräker snön ner 😀

  2. Catta skriver:

    Detsamma Ann 🙂 Jag firade den genom att bli bestulen på min smörgås av den andra kvinnan här i huset…Raija 😀

Kommentarer inaktiverade.