I mitt lilla hörn av världen…

Fan vad skönt det är att bara leva i min lilla hörna av världen och helt skita i vad som händer utanför den. Jag märker att jag behöver bara läsa en tidningsartikel för att bli irriterad numer. Kort sagt, jag är vansinnigt trött på all idioti. Jag har ju känt en viss hopplöshet över tillståndet i såväl världen som landet under ganska lång tid och jag känner att jag måste göra annat ett tag nu än att lusläsa varenda politisk artikel eller domedagsprofetior åt höger och vänster, jag tror att ibland måste man helt enkelt ta en paus för att inte bli knäpp. Så jag tror jag fortsätter med det en stund till, det är otroligt skönt!

Vi har fixat en stuga som vi ska få långtidshyra förhoppningsvis under ett antal år framöver. Det är så roligt för närmsta grannar är ett par av våra bästa vänner så det kommer bli så himla kul. Sen ligger det precis vid vattnet och det finns otroligt fin natur omkring så det är verkligen en rogivande plats. Det finns lite sommarbilder därifrån här.  Så igår var vi fyra dit och kollade lite och eftersom solen sken och det var kanonväder så tände vi en eld och käkade lite och passade på att njuta av solen. Det är så skönt att vara ute en dag när det är sånt här väder, man får energi!utflykt

Med fåglarna går det bara framåt, nu är det inga större problem att få in dom i buren och de kliver upp på oss när vi ber dom (för det mesta…) De är ute lösa varje dag och jag tror de trivs riktigt bra med både hem och ägare. Papegojorna

Raija som varit så skygg har tuffat till sig rejält. Hon som inte vågat gå i närheten av “nya” saker oavsett om det varit en pappersbit eller hand, har nu tagit ut svängarna och vågar landa på nya platser och kolla in grejer, och jag blir så glad! Jag har inte sett henne leka med en enda sak under hela den här tiden, men i dag snodde hon faktiskt en pappersrulle som hon massakerade, och jag är nog ganska ensam om att bli jätteglad att det ligger en massakerad toarulle i småbitar runt golvet….

Raija

Häromdagen ropade Golle “Ska´ru ha kaffe”, haha dom är för roliga, han har väl snappat upp när jag står i köket och gapar i tid och otid till sambon om han ska ha kaffe. Det enda  nu är att de är i nån slags brunstperiod så just nu vill Raija helst bara vara med sambon och Golle med mig. Jag är inte överdrivet förtjust i det för Golle som är ganska stor vill upp på min axel och tussa i mitt hår och göra konstiga ljud, och jag vill inte ha honom där i det här tillståndet, för dom kan bli lite opålitliga. I det fria så skrämmer ju hanarna bort honorna om det kommer en rival eller hot, och de gör dom genom att tex bitas. Det är alltså i all välmening för att skydda honan, men man vill inte ha ett bett av de här näbbarna i ansiktet, så jag ser helst att han inte är uppe i ansiktet på mig just nu. Allra helst skulle jag ju se att fåglarna blev kära i varandra istället och insåg att fågel/människa inte är en bra parningskombination….

Det här inlägget postades i Livet hos oss, Våra Grå Jakos Golle & Raija och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till I mitt lilla hörn av världen…

 1. whitelady7-Eva skriver:

  Tror du har rätt där, med att vila mössan lite. Man blir trött på allt elände ibland )ch då får man ta rast och ro!

  De där pippisarna är för kul 🙂 Jag ska skicka ett kort till Golle med en kea på, så kanske han flyttar sin kärlek till den istället 🙂 bara han inte blir alldeles stollig dårå 🙂

  Stugan ser helmysig it, där får ni det nog väldigt avkopplande! Om jag nånsin skulle flytta hem igen, så skulle jag bo så 🙂

 2. Catta skriver:

  A-C: Ja det är sannerligen behövligt för varenda människa tror jag, man måste fylla på ny energi med sånt som bara är positivt och roligt.
  Självklart, men då kanske ni aldrig åker tillbaka igen sen 🙂 Ja dom här fåglarna har fått mig att skratta så mycket, dom är alldeles stolliga 😀

  WL: Precis så, det är för mycket skit och elände, man måste mata in något som är lite mer trevligt och roligt i skallen emellanåt. Ja gud vad dom är roliga dom här stollen, men jag skulle gladeligen se att Golle blev kär i en bild istället för i mig, så SKICKA! 😀

  Ja men du ska ju ta med dig familjen och flytta hem har vi ju bestämt. Till norrland ska ni flytta 🙂

 3. Catta skriver:

  A-C: Haha ja kanske det, man vet aldrig vad som händer 🙂 Jag skulle sannolikt få fnatt efter en vecka i storstadstrafiken, jag håller på att koka när det är en ”bilkö” på 3 bilar, då sitter jag och suckar ”Men herreguuuud, kör nån gång så jag kommer fram!” 😀

 4. Patrik Nyberg skriver:

  Ann,

  Jag håller med dig. Glad Påsk!

 5. Cordelia skriver:

  Är du på G på Trynboken? (facebook)
  Undrar om jag vänligen kan lägga till mig som ”vän”? Har lite frågor angående eventuell flytt i framtiden och du bor tämligen nära objektet i fråga.

 6. Karin skriver:

  Hallå där!!! Vakna till…. nu har du varit i din lilla hörna

  alldeles för länge. Det är så tyst när du inte skriver.

   

 7. Catta skriver:

  Haha Karin, jag skulle tro att det är många som gillar när jag är tyst 😀 Men tack för sparken i baken (och framför allt att du fortfarande orkar gå in här) 🙂

Kommentarer inaktiverade.