“Skelettkvinnan” friad i Hovrätten

Den sk “Skelettkvinnan” Helena har friats även i Hovrätten för de julkort hon skickade till åklagare Kristina Ehrenborg-Staffas. Jag skrev om det här. Hade hon dömts hade jag nog tappat allt förtroende för rättsväsendet. Jag vidhåller att jag tror att Staffas inte blev ett dugg rädd för det här julkortet utan att hon snarare var upprörd för att hon vid det första åtalet mot Helena inte fick henne fälld, och att det blev pinsamt då hon gått ut så hårt med en massa anklagelser, och ingen höll i rätten.

Jag förstår grejen att det ses som allvarligare om en åklagare får hot än om tex jag eller nån annan svensson får det. Men Staffas har inte blivit hotad, vare sig på Helenas blogg eller via julkortet. Helena har däremot fått ta emot enorma mängder hot efter Staffas alla utspel i medierna, så det Staffas borde gjort istället för att slösa skattebetalarnas pengar på trams, är att lägga krut på att lagföra de som hotat Helena och hennes familj till livet. Det var trots allt hon som skapade det enorma hatet mot henne med sina påhitt.

Men jag är glad i alla fall att även Hovrätten friade Helena, nån måtta får det trots allt vara på saker och ting. Dock hjälper det inte den skada som redan är gjord. Och ska jag dra det till sin spets så tycker jag nästan Staffas skulle åtalas för ärekränkning faktiskt….

Det här inlägget postades i Brott & Straff och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till “Skelettkvinnan” friad i Hovrätten

 1. dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

  Jag har redan tappat allt förtroende för rättsväsendet. Affären med Julius Asperger har definitivt satt spiken i kistan. Men glad att skeletinnan friades.

  Om man nu ser allvarligare på hot mot åklagare så bör man också se allvarliga på när åklagare missköter sig … så, jo, åtal känns inte alls obefogat.

 2. J.G skriver:

  Det verkar som att vissa personer inte skulle få jobba inom vissa yrken. Blir man ”kränkt” av att fölora mål som åklagare ska man nog fundera på att byta jobb. En åklagare ska inte ha något personligt i målen den för fram. Utan ska testa i domstol om det var ett brott eller inte.

 3. dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

  »En åklagare ska inte ha något personligt i målen den för fram.»
  Precis. Det är väl just det som är själva idén med jäv i juridiska sammanhang.

 4. Catta skriver:

  dolf: ”Om man nu ser allvarligare på hot mot åklagare så bör man också se allvarliga på när åklagare missköter sig” exakt så ja…

  J.G; Nu är ju det iofs bara min gissning, men jag har svårt att tro att någon som jobbat så länge som åklagare skulle bli rädd för ett julkort som uppenbart är ironiskt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.