Problemet är inte Kaplan utan diskussionerna…

Så Kaplan begärde själv att få gå, jag känner mig tveksam till det. Jag tror snarare att man (med tårfyllda ögon) sa  något liknande ”Mehmet, det här kommer inte att gå över, vi kommer falla om vi låter dig stanna. Vi vill ju helst ha dig kvar, men för din egen skull så är det bättre om du själv begär att få gå än om vi kickar ut dig. Vad känner du för det?

Jag tror alltså att man gav honom chansen att få gå med ”högburet huvud”. Nåja, det viktiga är att han är väck.

Men ännu en gång så visade vår statsminister att han överhuvudtaget inte är någon ledare. Inget direkt avståndstagande, han klarade inte ens av att svara på om han hade fortsatt förtroende för Kaplan. Han säger däremot att han “delar Kaplans bedömning att diskussionen om hans kontakter gör det svårt för honom att fullfölja sitt arbete

Det Löfven säger är alltså att det är diskussionen som är problemet, inte Kaplans kontakter? Det är alltså medierna som är problemet för att de (till slut…) skrev sanningen om Kaplan vilket föranledde massiv kritik, det är inte hans agerande? Herregud. Kaplan var arrogant och dryg, Löfven var som alltid otydlig och undvikande.

Och Kaplan själv säger att han har starkt stöd från sina partikamrater. Fridolin och Romson gör klart att de helst skulle se att Kaplan fick vara kvar på sin ministerpost, de ser inte alls något problem utan tycker snarare att det är bekymmersamt att folk “provoceras” av hans engagemang. Okej?

Det gör att jag inte kommer känna mig nöjd förrän Miljöpartiet som helhet är borta från regeringen. De har extremt dåligt omdöme, inte bara vad gäller detta utan även på andra områden. Jag går till och med så långt så jag säger att de är rent skadliga och farliga för det här landet. Och eftersom vår statsminister inte har förmåga att se det eller ens ta tydligt och starkt avstånd från ens de mest galna saker de säger och gör så kan ju jag tycka att även han är rent skadlig för det här landet. Nåja, fortsättning lär följa….

Ett ps: Vad Kaplan rör sig i för kretsar har varit känt i åratal och ingenting han försökt dölja. Om medierna gjort sitt jobb så hade aldrig Kaplan blivit aktuell för en ministerpost från start, det hade varit omöjligt. När det framkom i en undersökning att miljöpartiet är det största partiet bland landets journalister så menade man att det inte påverkade deras arbete. Okej, vad är då anledningen till att INGEN (förutom Flashback, debattörer och bloggare) granskat Kaplan tidigare trots allt som varit allmänt känt? Trots tex Nalin Pekguls varningar? Det tycker jag medierna ska svara på.

 

 

Det här inlägget postades i samhälle och politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Problemet är inte Kaplan utan diskussionerna…

 1. Erik Rodenborg skriver:

  Catta

  Du skriver så här. ”Okej, vad är då anledningen till att INGEN (förutom Flashback, debattörer och bloggare) granskat Kaplan tidigare trots allt som varit allmänt känt? Trots tex Nalin Pekguls varningar? Det tycker jag medierna ska svara på.”

  Den artikel du länkar till är från Svenska Dagbladet från 2014. Den intervjuar Pekgul som diskuterar Kaplans agenda. Det har hon för övrigt gjort på flera andra håll i de stora media de senaste åren.

  Ser du inte motsättningen? Det liknar lite när Ulf Adelsohn i en stort upplagd debattartikel i Expressen, vidareutvecklar vad bland annat han själv sade i en stort upplagd artikel i DN – nämligen att det han sa just där får man ju inte säga i ”det här landet”.

  DN, Expressen, och SvD är stora svenska tidningar. I alla dessa tre får man ofta säga det som sägs att man inte får säga i det här landet.  Något att fundera över….

   

   

 2. Majsan skriver:

  Det jag särskilt fäster mig vid då det gäller Kaplan, är just den stora frånvaron av förklaringar till olika möten och poseringar. ”Stort kontaktnät” är just det närmaste. Men inget om vad han vill uppnå med dessa möten. Knappast diskutera humanism, feminism, HBQT- eller jämställdhetsfrågor, eller? Bostadsfrågor? Har diskussionen med Erdogans man i Sverige gällt Erdogans hårda handskar mot journalister och kurder, så skulle han ha applåderats om han redovisat detta.

  Också intressant att det fortsätter plinga in uppgifter om var han har setts och i vilka sällskap. Redaktioner som vaknat antar jag.

  Hoppas att det gås igenom det där med ”vi ska befria Jerusalem” från sommaren 2014.

 3. T skriver:

  Det finns mycket mer smutsig byk att gräva fram trots att Kaplan har avgått. Dagens händelse är bara slutet på början. Höger eller vänster spelar ingen roll.

 4. Catta skriver:

  Erik: Nej medierna har inte granskat honom. Nalin valde att skriva en debattartikel, sedan citerade medierna ur den och vissa intervjuade henne ang hennes åsikter, men de grävde inte vidare i de anklagelser hon kom med. Granskande medier skulle förstås ha kollat upp om det låg något i hennes anklagelser. Jag kan ha fel men jag har aldrig sett att man gjorde det i alla fall. Har du?

  Majsan: Jag har funderat över samma jag också. Det brukar ju ändå vara så att det ska finnas en politisk mening med att gå på olika möten,men det har redovisats väldigt dåligt vad han haft för syften.

   

 5. Catta skriver:

  T: Ja hade man fokuserat lika mycket på alla politiker som på SD så hade det nog kommit fram massor. Det är dags att medierna går tillbaka till grunden nu och börjar granska makten på allvar. Inte bara politiker då förstås utan alla med maktposition.

 6. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

  Det lite roliga jag kommit fram till, efter att ha sett presskonferensen och gjort en samlad bedömning av vad som där timade, är min samlade bild (som jag dock är tveksam till om Löfven delar min bedömning av) är att för en som icke är kunnig i det svenska språket framstod det som att det var Löfven som avgick och Kaplan som var statsminister.

  Min samlade bedömning är också att svenska folket inte hade brytt sig närmare om det faktiskt också varit så. Om statsministern efter en samlad bedömning begärt att blivit entledigad tror jag folket hade delat hans bedömning och beviljat denna begäran.

 7. T skriver:

  Dolf: Ja passar vi inte oss kommer Kaplan att bli statsminister på 10-20 års sikt.

 8. Catta skriver:

  dolf: Min samlade bild är att Löfven visar på en osund feghet som inte passar en statsminister, och att Kaplan bara käbblar. Instämmer dock i din samlade bild av att väldigt många nog skulle bevilja en önskan om entledigande av Löfven.

 9. Erik Rodenborg skriver:

  Catta

  Jag missade att du gjorde ett undantag för ”debattörer”. Nej, ingen  grävande journalist i ordets egentliga mening har grävt, men (framförallt) Pekgul HAR ”grävt” och det har media gett en ganska så stor uppmärksamhet. Jag har sett artiklar och intervjuer av henne både lite här och var – väl att märka i de s.k. ”gammelmedia”.. .

  Man kan tycka att någon borde ha grävt mer professionellt, men min poäng är att det definitivt inte varit nedtystat.

 10. Catta skriver:

  Erik: Nej inte nedtystat då man som du säger släppt fram Nalins kritik, men det är medias uppgift att granska makten, vi ska inte vara beroende av att någon debattör väljer att ta upp frågan eller granskar. Och det är det jag menar, medierna har inte gjort ett skit för att gräva vidare i de trådar tex Nalin gett dom. De hade lätt kunnat kolla upp det (bloggare och forumskribenter kan ju) Kollar du mina tidigare inlägg så är det sånt jag hittat genom enkla googlingar, Rebecca Uvell har tex granskat hans resor osv. Det är det medierna ska göra, men det har dom struntat helt i

 11. T skriver:

  Catta: Media granskar folket åt makten. Det lönar sig ekonomiskt.

 12. Patrik Nyberg skriver:

  Catta,

  Det är en intressant diskussion om varför vissa ämnen är tabu och/eller inte får den uppmärksamhet det förtjänar. Du var länge ensam som bloggare att rapportera om Bjästa, barnen i Mark och Filipstadsfallet. Vad gäller Kaplan kan det möjligtvis bero på en rädsla för att få rasiststämpeln på sig. I de fall du stuckit ut hakan innan Uppdrag granskning och andra media vågat hänga på kan det nog bero på rädslan av att utsättas för våld. Hot tystar många röster, tyvärr.

 13. Catta skriver:

  T: Ja de har tappat grunden i vad de har för egentligt uppdrag helt klart. Bara hoppas att de hittar tillbaka.

  Patrik: Vad gäller Kaplan tror jag helt klart att det handlat dels om att det inom medierna finns en stor majoritet som har en politisk dragning till vänster och dels en rädsla för att få stämpel som ”antimuslimska”. Identitetspolitiken är galen i det här landet och ingenting är viktigare än vad du har för hudfärg och religion, det gör att det blir så mycket svårare att kritisera vissa personer också.

   

Kommentarer inaktiverade.