Miljöpartiet är antifeministiska, odemokratiska och farliga

Läser just att Miljöpartiet försökte utöva påtryckningar mot Aktuellts redaktion för att de inte skulle diskutera Mehmet Kaplan. Att man erbjöd några “tunga namn” som kunde kritisera Yasri Khans nominering till en plats i partistyrelsen i kvällens sändning istället, om Aktuellt inte diskuterade Kaplan. Det är inte bara dumt utan jävligt allvarligt.

Det innebär alltså att ett parti som har plats i regeringen försöker kontrollera medierna, vad och vilka de ska granska, i vilka länder gör man så? Jo i diktaturer. I länder där så väl journalister som debattörer och bloggare fängslas eller till och med dödas för att de yttrar sånt regeringarna inte vill ska komma ut eller åsikter som de inte vill ha spridda.

Jag förutsätter att Aktuellt-redaktionen har en inspelning på detta samtal som bevis och att detta tas på det allvar det förtjänar. Miljöpartiet kan inte sitta kvar på några regeringsposter, är inte det ganska tydligt nu! Vad är nästa steg? Att de ska kräva indragen yttrandefrihet? Ja just ja, Kaplan har ju i och för sig redan talat om vad han tycker om det, att yttrandefriheten inte ska gälla Muhammedteckningarna, och varken MP eller S reagerade ju nämnvärt starkt på det

Och angående Yasri Kahns vägran att i går ta i hand med den kvinnliga reportern så är inte handskakningen i sig den stora grejen, man får sätta det i kontext. Att nudda en kvinna är alltså en intim handling, medan det inte är intimt att ta en man i hand. Då betyder det alltså att intimiteten uppstår för att hon är av motsatt kön och att man som man inte kan ha någon annan relation till en kvinna än som partner, barnaföderska eller ev sexobjekt. För om man såg kvinnor på samma sätt som män, som jämlikar, som nära vänner, schyssta kollegor eller vad det nu må vara, då hade det ju heller inte varit särskilt intimt att ta dom i handen.

Och fortsättningen på det resonemanget vet vi. Män och kvinnor ska hållas åtskilda så länge de inte är gifta, kvinnor får inte visa sig utan sjal för någon man utom den närmsta familjen, småflickor förhindras att ha pojkar som lekkamrater. De får inte till skillnad mot för sina bröder åka med på skolresor eller delta på kalas där det kan finnas pojkar. Småflickor på 9 år ska skyddas från männens blickar på badhuset ( jo ännu en miljöpartist som anser det) osv osv osv. Så det är inte handskakningen det handlar om, den är bara symbolen för något mycket större och mycket värre. Nånting människor flytt till Sverige för att slippa.

Hanif Bali ger sin bild rätt bra här.

Det jag funderar över är dock varför medierna plötsligt börjar granska och skriva just nu? Kaplans förehavanden har varit kända i många år och det har skrivits en hel del bland bloggare, debattörer och i forum. Likaså gäller Yasri Khan, han har varit helt öppen på både twitter och annorstädes med sina vad jag får säga extrema åsikter. Medierna har inte reagerat nämnvärt varken på Kaplan eller Khan och det är inte sannolikt att varenda journalist i de större tidningarna missat allt som skrivits och sagts.

Nu däremot går drevet för fullt (och befogat!) Nu granskar man hej vilt vilket jag är glad för, men varför just nu? Varför inte för tre år sedan eller ett år sedan? Har man äntligen fattat vad som pågår i Sverige och inte minst i Miljöpartiet? Jag vågar inte tro det riktigt än, men jag hoppas innerligt att man äntligen fattar och att man fortsätter granska. För det enda man gjort med sin tystnad och ovilja att granska är att öka motsättningarna, och inga har nog varit så bra på att öka rasismen som stollevänstern…

Ps. Med “Stollevänstern” menar jag alltså inte alla som är åt vänster, utan de på yttre vänsterkanten som lever i en fantasivärld som präglas av naivitet, drömmar snarare än fakta och en ovilja att titta på verkligheten.

This entry was posted in samhälle och politik and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Miljöpartiet är antifeministiska, odemokratiska och farliga

 1. Majsan says:

  Ja, varför just nu?

  När höstens migrantkris (vill inte skriva flyktingkris) pågick som värst så var det en och en annan som tyckte detta påminde om när Riksbanken försvarade svenska kronans fasta kurs (jag är gammal nog för att minnas) till sista droppen. Tills det inte gick längre. Löfven med MP bröt ihop där och började sköta sitt jobb. Motvilligt ja, men de började.

  Tror vi ser samma här. Ackumulerat över flera år, till sist blev det för mycket. En (dessutom otroligt dålig) bostadsminister som rör sig i fascistkretsar.

  Åsiktskorridor ja, den har begåvat oss med politiker som antingen inte kan eller inte törs tänka i särskilt många steg. De som definitivt kan, och det finns flera, de sitter inte tillräckligt högt upp i tillräckligt stora partier för att göra verkan.

  Nu när journalisterna gör sitt jobb igen, så hoppas jag de kommer att fortsätta. Undersökningarna om deras partisympatier har gett förskräckligt resultat ja, men jag tvivlar på att partisympatier går särskilt ofta före varje vettig persons sinne för rätt/fel, hyckleri, haltande argument etc etc. Mer än vad det gör för den vanliga befolkningen. En förkrossande majoritet av befolkningen vill ha anpassning av invandrare till ‘svenska normer’ enligt flera års Mångfaldsbarometrar och idag är det stor övervikt som säger att asylinvandringen behöver minskas.

  Jag tror inte att journalister skiljer sig SÅ mycket från övriga befolkningen i vad de egentligen tycker. Nu har de släppts loss.

  Är det inte fascinerande hur tyst det är från genusfjant- och radikalfeministhållet?

   

 2. Ett alternativt synsätt på frågan. http://www.etc.se/ledare/dreven-ar-en-allvarlig-samhallsfara

 3. V says:

  Undertecknad har råkat ut för rättsövergrepp som påminner om Quick och nu tycker MP att det är fel. Men när andra går fria som inte betalar skulder som parkeringsböter då går man fri.

 4. Catta says:

  Majsan: Det är bara att hoppas att de fortsätter på det här spåret, att alla med makt granskas oavsett om de hör till SD, M, MP eller S. Jag tror att det är viktigt för mediernas överlevnad också, för folk har helt tappat förtroendet för medierna (Jo även folk som inte röstar SD…) och ska de överleva så måste de ge folket vad folket vill ha. Precis som politikerna.

  Erik: Grundpoängen delar jag, att politiker och andra inte ska böja sig enbart för att det drevas. Däremot så är det ju också ett slags folkets åsikt och om tillräckligt många reagerar så kanske man måste titta på vad man gör fel. Men i övrigt måste jag säga att skribenten gör rent idiotiska jämförelser. Som tex detta

  Vi tar det igen: Bostadsminister Mehmet Kaplan blir inbjuden till en företagarmiddag. Han går dit, det är ungefär 60 personer inbjudna, bland dem befinner sig en ökänd fascist. De sitter långt ifrån varandra och pratar inte ens. Fascisten har efteråt sagt om Mehmet Kaplan ”Jag tror inte att han tycker om vår organisation.” Några bevis för att de skulle vara vänner eller hålla med varandra har i alla fall jag inte sett. Med ens råder allmän konsensus om att Mehmet Kaplan borde ha tagit reda på vilka som skulle komma innan han gick dit. Finns det någon i hela landet som beter sig så? Som när hen blir bjuden på fest alltså säger ”Jag måste veta namnen på exakt alla som ska vara där, annars kommer jag inte.” Den personen skulle bli betraktas som fullständigt manisk.”

  En normalbegåvad människa förstår att det är en ganska stor skillnad på en minister och vilken svensson som helst. Det är ju en viss skillnad på om jag går på en fest där det finns fascister och terrorister och om en minister i vår regering gör det, så redan det är en idiotisk jämförelse. Och ja, självklart så måste våra ministrar ta reda på vad dom ska närvara på för tillställning och vilka som ska komma, om de ska gå som ministrar. Hur skulle det se ut om Annie Lööf gick på en tillställning där Klas Lund och Jackie Arklöv deltog? För övrigt råkar Kajsa ”glömma” att den ena fascisten sa att han och Kaplan stod varandra nära innan Kaplan blev minister, att de träffades en hel del.

  För det andra är det inte småsaker det handlar om. Vi har (hade) en minister som i åratal rört sig i kretsar kring islamister, terrorister och dessutom jämfört de som ansluter till IS och al-Shabaab med de som deltog i finska vinterkriget. Det är alltså inte första gången han viftar bort terrorism med idiotiska jämförelser. Han har dessutom själv suttit i styrelsen för en grupp som ENBART agerar för att försvara misstänkta och dömda terrorister. En grupp som vill avskaffa terroristlagen till och med. Så om Kajsa Ekis Ekman tycker det är småsaker så säger det en del om henne kan jag tycka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)