Det går framåt med allt utom vädret…

Det går framåt med fåglarna . Häromkvällen satt vi och kollade på hockey och jag hade tagit med mig Golle ner. Och plötsligt kommer han upp i mitt knä, böjer ner huvudet, biter lite lätt i mina fingrar och visar att han vill bli kliad! Sen kliade vi i säkert en timme och det var så mysigt. Så kul att han känner att han har den tilliten nu. Vi sa just det sambon och jag att för bara tre månader sen så stack dom så fort vi närmade oss med händerna, vi trodde det skulle ta längre tid att få dom att känna den här tilliten.
Golleblir kliad

Han har ju haft dille på mig ett bra tag också, och uppenbarligen sett mig som en lämplig parningspartner. Ibland har det räckt att jag pratat med honom för att han ska börja flippa med vingarna, stånka och vilja spy upp mat åt mig (ja väldigt äckligt tycker jag). Men jag har varit bestämt och ignorerat honom när han gjort så. Endera gått därifrån, om han suttit på min hand har jag satt av honom osv. Det har inneburit att jag inte kunnat hålla på så mycket med honom.

Men nu tycks han ha kopplat att vi bara är kompisar, så idag har han gått runt med mig länge och kollat runt i huset, kollar på hundar och bilar, diskuterat blommor och hela tiden suttit på axeln. Inte en enda gång har han börjat åma sig, så det känns som att det problemet är borta nu (för stunden i alla fall). Och det är så skönt!

 

Golle och jag

Förutom att det går framåt med fåglarna så har jag för första gången sått frön. Och nu har det kommit upp en massa små stjälkar så i sommar kommer jag förhoppningsvis ha en massa blommor, ja om jag inte lyckas ta död på dom innan det vill säga. Det ska bli intressant att se i alla fall!

IMG_3293

Men vi lär få vänta innan dom kan sättas utomhus. Idag och igår har det varit det typiska aprilvädret, solen sken för fullt och plötsligt så började det tokhagla. Sen kom det spöregn, också lite mer sol och ett snöfall. Fattar inte att jag blir lika brydd och sur varje år, jag borde lärt mig.

Aprilväder

Nåja, allt kan inte vara strålande hela tiden, jag är glad för framstegen kring fåglarna och glad att mina blivande blommor åtminstone kommit upp ur jorden….

Det här inlägget postades i Livet hos oss, Våra Grå Jakos Golle & Raija och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det går framåt med allt utom vädret…

  1. T skriver:

    Du är inte den enda med snö på morgonen. Det sägs bli varmare nästa vecka.

Kommentarer inaktiverade.