Småfåglar och storfåglar

Nu kanske ni tror att jag glömt bort småfåglarna efter att jag skaffade Golle och Raija men icke, de får fortfarande mat och tas omhand. Nu ett tag har det varit enormt mycket småfåglar här, det har kommit i stora flockar.

småfåglar

I går var jag på Erikshjälpen och letade fågelleksaker, ska man köpa sånt på nätet eller zooaffärer så kostar en skitgrej 2-300 kronor, sen biter dom sönder den på två dagar. Senaste tiden har jag köpt flera leksaker på loppisen, det är perfekt med småbarnsaker, då vet man att de inte är giftiga också eftersom småungar biter och suger på allt. Jag fick allt detta för 140 kronor.

leksaker

“Problemet” med dessa dunbollar är bara att de är så fega för allt nytt så det tar 2-4 veckor innan de vågar kolla på en ny grej. Vi satt tex in en betongpinne åt Raija som hon ska kunna slipa klor och näbb på, det har tagit 3 veckor innan hon ens vågade peta på den. Tuschpennor var hon tydligen inte rädd för i alla fall…

Raija

Golle har lyckats hitta en lös flik på tapeten i köket och måste förstås riva i den. Men man måste ju säga att han är en riktig hedersman som erkänner i alla fall att han är skyldig!

This entry was posted in Våra Grå Jakos Golle & Raija and tagged , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Småfåglar och storfåglar

 1. Ann-Charlotte says:

  Haha, Golle erkände. Vad söt han är 🙂

   

 2. Catta says:

  Ann: Ja det låter ju som han är en hedersman, men han svarar ”Va?” eller ”Ja” på de flesta frågor 😀 Men det låter ju så roligt när det är precis som han fattar 🙂

 3. Golle ville nog bara ge Raija en pappersbit att rita på 🙂

 4. Catta says:

  WL: Ja kunde han prata långa haranger hade han säkert sagt det! I går var han arg igen (verbalt alltså). Då smällde han med näbben i gallret och hade arga rösten ”LÄGG AV NU!” gång på gång, sen kom ett jättevänligt ”Kom Raija!” precis som de var partners in crime 😀

 5. Ann-Charlotte says:

  Jag ska fan lära Golle i sommar att säga ”vem är bäst?”  Alternativt att man säger den frasen och att han svarar: ”Catta” Haha!

 6. Catta says:

  Ann: Haha jag tjatar att han ska säga ”Mamma är snygg” 😀 Men de har ju en tendens att inte säga det man vill, utan hellre det man inte vill !

 7. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) says:

  Med tanke på tjatterboxar och skränfockar så är ju den här en måste: http://www.bonton.se/gallery.asp?id=1197&g=66-blandgodis&f=4

 8. Catta says:

  Dolf: Haha jag kan ju tänka mig att vissa har lust att göra så där efter någon timmes tjat om samma sak 😀 Här hemma funkar det ungefär så här vid städning:

  Jag: Nu ska jag städa Golle
  Golle: Jaa
  Jag: Ska du hjälpa mig?
  Golle: Jaa *skiter på golvet*
  Jag: Men äckelpotta, skiter du på golvet då???
  Golle: VAA?

 9. Förstod att du skulle uppskatta tipset 3:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)