Fågelupdate

Nu blir det ett fågelinlägg! För Raija är det bara sambon som duger så jag har fokuserat på att träna lite med Golle så får Raija träna med sambon. Golle och jag har ”mysstund” varje dag nu. Det innebär att han ska sitta på mitt knä också ska jag klia honom. Han älskar det!golle myser

Men han ger sig aldrig, det ska klias i en evighet. Så fort jag slutar så ”biter” han mig i fingrarna och visar att han vill ha mer…..

Men nu är han lite hormonstinn. Ena sekunden vill han fria till mig (läs para sig med mig…) och nästa är han arg. Man kan se på två sätt att han är arg, det första är att han bits hårdare än vanligt (dock inget blodvite) och riktigt nyper åt med näbben, det andra är att han muttrar med ”arga rösten” och biter sig själv i benet. Det är lite svårt att hålla sig för skratt då 🙂


I förrgår så höjde jag rösten åt honom och sa till på skarpen när han tänkte bita i tapeten och då blev han skitsur.


Men ibland då sitter han bara i sin bur och lyssnar på musik och släpper loss med en dans

Nu har vi i alla fall byggt till på balkongen så de kan vara ute, det är bara att öppna direkt från deras rum, så nu kan Golle sitta där och gapa åt folk på gatan. Dom var lite rädd först för de nya pinnarna (ja de är livrädda för ALLT nytt, t.om en blomma) men nu tycker han det är skönt där. Raija är fortfarande inte riktigt bekväm med det där stället.

bur

Äh jag slänger in ett kort på Raija också. Hon har gjort sig sommarfin och skaffat lugg…..Raija lugg
Det går ingen nöd på vare sig fåglar eller mig alltså, det är som att ha småbarn igen. Ungefär samma beteenden som en treåring har dom. Skillnaden är att de här aldrig kommer att växa upp så jag är småbarnsmor forever nu. Men jag gillar det!

 

Det här inlägget postades i Våra Grå Jakos Golle & Raija, videos och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fågelupdate

  1. Catta skriver:

    A-C: Jag har ju en tendens att lägga typ ALLT jag har på mina djur. Jag kan tycka 300 kr är för dyrt för en tröja, men inte för en leksak åt djuren typ. Jag har det nog snarare fantastiskt tack vare sambon, jag tar hand om fåglarna och hand tar hand om mig 🙂

  2. T skriver:

    Birdie nam-nam 😀

Kommentarer inaktiverade.